Fietsen over de Zaan

De Zaanbrug wordt vervangen door een nieuwe brug. Vanaf 18 juli is de Zaanbrug daardoor afgesloten en kunt u gebruik maken van een tijdelijke brug. Dat kan met de auto, maar u kunt ook kiezen voor de fiets. Wel zo gezond voor u en voor de omgeving.

Kies de fiets en fiets voor een goed doel

Met de speciale Ring-Ring fietsapp spaart u ook nog eens voor een goed doel bij u in de buurt. Voor iedere gefietste kilometer rondom de Zaanbrug doneren de provincie Noord-Holland, de gemeente Wormerland en de gemeente Zaanstad aan twee goede doelen: het in stand houden van activiteiten in het Wilhelminapark in Wormerveer en de uitbreiding van de kinderboerderij ‘t Weidje in Wormer.

Hoe werkt de Ring-Ring app

Download de gratis Ring-Ring app via de App Store of Google Play. Iedereen die de app heeft geïnstalleerd, een account heeft aangemaakt en is ingelogd, doet automatisch mee in de groep ‘Over de Zaan’. Elke keer als je rondom de Zaanbrug fiets, worden jouw gefietste kilometers geregistreerd. Zo help je mee het gezamenlijke doel te bereiken. De verzamelde gegevens worden anoniem en veilig opgeslagen.

Wat moet u doen om mee te fietsen?

  1. Download de app via de App Store of Google Play (naam van de app is Ring-Ring). Registreer uzelf. U kunt ook een alias gebruiken voor uw naam, zodat u niet zichtbaar bent voor anderen.
  2. Zorg er voor dat: GPS/ locatievoorziening + wifi + mobiele data + meetknop in de app aanstaan (de meetknop in de app staat rechtsboven in de app achter ‘sensing’). Bij de meeste telefoons werkt de app automatisch, maar soms staan niet alle instellingen juist. Kijk hiervoor op de website van Ring-Ring.
  3. Als u gaat fietsen (in de buurt van de Zaanbrug), duurt het even voordat de gefietste kilometers zichtbaar zijn. Als de kilometers zichtbaar zijn, ziet u het volgende:
    website foto ringringapp
  • Onder het knopje ‘ik’ kunt u al uw eigen gefietste kilometers, gefietste tijd, aantal ritten, aantal verbrande calorieën en de verminderde CO2-uitstoot zien.
  • Onder het knopje ‘wij’ ziet u het aantal gefietste kilometers van alle deelnemers van de ‘Over de Zaan’ groep samen.
  • Als u naar beneden scrollt, ziet u een overzicht van uw eigen ritten en de deelnemers die de meeste kilometers die dag gefietst hebben. 
  • Onderin de app verschijnen winkels waar u uw gefietste kilometers kunt inwisselen voor korting bij aankoop van een product.

Wat zijn de goede doelen?

Kinderboerderij ’t Weidje Wormer

Fiets mee voor kinderboerderij ’t Weidje in Wormer! De kinderboerderij bestaat al bijna 50 jaar. Het is een groene en gezellige plek voor mens en dier. Daarnaast biedt ’t Weidje dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.  De kinderboerderij organiseert ook verschillende leuke activiteiten. ’t Weidje wil zich graag verder ontwikkelen. Plannen genoeg: een educatiecentrum maken van de ontmoetingsruimte, een nieuwe schuilstal voor de pony’s en het vervangen van de brug die prominent aanwezig is op het terrein. Uw fietskilometers maken dit mede mogelijk.

Wilhelminapark Wormerveer

Fiets mee voor het mooie Wilhelminapark in Wormerveer! Het Wilhelminapark in Wormerveer is een bijzonder park. Het is een van de weinige private parken in Nederland en bestaat sinds 1898. Het park wordt beheerd door de Vereniging Wilhelminapark Wormerveer. De vereniging wordt geleid door vrijwilligers. Elk jaar vindt er een aantal evenementen plaats in het park. De Vereniging wordt bekostigd door de leden, en een subsidie van de gemeente Zaanstad. Met uw fietskilometers draagt u bij aan de verdere bloei van dit prachtige stukje Wormerveer.

Uitgelicht

Download de app of scan

Download de app in de App Store of scan de QR-code
Download de app in Google Play of scan de QR-code