HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid

De provincie Noord-Holland wil de 2e helft van 2017 starten met de aanleg van de hoogwaardige openbaarvervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ). HOVASZ is 1 van de schakels in het regionale netwerk van HOV-verbindingen. De nieuwe verbinding biedt reizigers frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer. Naast de busbaan wordt de N196 in de Haarlemmermeer, de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer en de Koningin Maximalaan in Uithoorn, inclusief de fietspaden, opnieuw ingericht. Naar verwachting is het project in 2019 gereed.

Wat betekent de busbaan voor het verkeer in Aalsmeer?

Wat betekent de busbaan voor het verkeer in Aalsmeer?

De ruim 4,5 kilometer lange busbaan tussen Schiphol-Zuid en Uithoorn loopt straks dwars door Aalsmeer. Benieuwd hoe de verkeerssituatie in Aalsmeer hierdoor gaat veranderen? Bekijk dan de animatie.

Meer informatie

Actueel

  • Busbaan in beeld

    25 september 2017

    Benieuwd hoe de busbaan er straks uit ziet? Reizigers en omwonenden kunnen de huidige en toekomstige situatie bekijken op een speciale website.

  • Veel interesse voor ontwerp nieuwe busbaan

    12 september 2017

    Ruim 150 ondernemers en inwoners uit Aalsmeer en omgeving bezochten maandag 11 september de inloopbijeenkomsten over de plannen van het project HOV Aa...

Aanmelden voor de nieuwsbrief HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

Regelmatig verschijnt er een nieuwsbrief over HOV Aalsmeer – Schiphol-Zuid. Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan.

Contact

Hebt u vragen of opmerkingen over HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid? Stuur dan een e-mail naar hovasz@noord-holland.nl. Of neem contact op via het servicepunt van de provincie Noord-Holland.

Wij proberen uw vraag binnen 5 werkdagen te beantwoorden.

Uitgelicht