HOV Velsen

HOV Velsen is een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Station Haarlem en IJmuiden. Eén van de schakels in het regionale HOV-netwerk, R-net. Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) staat voor frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer en is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De bussen en de haltes van R-net bieden de reiziger extra comfort en gemak. HOV betekent ook altijd actuele reisinformatie in de bus en bij de haltes, kortere wachttijden én een goede aansluiting op de trein en andere buslijnen. HOV Velsen is gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Velsen. Het HOV tracé is op 2 april 2017 in gebruik genomen. Op dit moment rijdt lijn 75 over het tracé. Vanaf 3 september vervangt R-netlijn 385 buslijn 75. Lijn 385 rijdt tijdens de daluren minimaal 4 keer per uur en in de spits minimaal 6 keer per uur.

Sfeerimpressie open dag

Sfeerimpressie open dag

De provincie Noord-Holland hield samen met de gemeente Velsen en Connexxion zaterdag 1 april een open dag. In de ochtend kon het publiek een busrit maken over het nieuwe traject. In de middag was de spooronderdoorgang bij Santpoort-Driehuis eenmalig open voor publiek.

Meer informatie

Actueel

Nieuwsbrieven HOV Velsen

HOV Velsen heeft regelmatig een (digitale) nieuwsbrief uitgegeven. 

Kaart HOV Velsen

Naar de overzichtskaart

Contact

Heeft u vragen voor de provincie? Neem dan gerust contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland.
Telefoonnummer: 0800 - 020 06 00 (gratis)
E-mail: servicepunt@noord-holland.nl

Voor vragen over de werkzaamheden aan de kruising bij de Groeneweg en het groen langs het tracé kunt u contact opnemen met de gemeente Velsen via telefoonnummer 14 0255.

 

 

Uitgelicht

Twitter

Helaas, geen tweets beschikbaar voor dit onderdeel.