HOV Velsen

HOV Velsen is een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Station Haarlem en IJmuiden. Eén van de schakels in het regionale HOV-netwerk, R-net. Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) staat voor frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer en is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De bussen en de haltes van R-net bieden de reiziger extra comfort en gemak. HOV betekent ook altijd actuele reisinformatie in de bus en bij de haltes, kortere wachttijden én een goede aansluiting op de trein en andere buslijnen. HOV Velsen wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Velsen. Het HOV tracé moet eind 2016 klaar zijn. De afrondende werkzaamheden zijn medio 2017 klaar. Zodra de het tracé in gebruik wordt genomen, vervangt R-netlijn 385 de huidige buslijn 75. Lijn 385 rijdt tijdens de daluren minimaal 4 keer per uur en in de spits minimaal 6 keer per uur.

Film 'HOV Velsen, vrij baan voor de bus'

Film 'HOV Velsen, vrij baan voor de bus'

De realisatie van HOV Velsen is een zaak die veel mensen aangaat én aan het hart gaat. Samen met de omwonenden is een film gemaakt.

Meer informatie

Actueel

 • Vanaf april 2017 bussen over nieuwe busbaan

  28 november 2016

  De werkzaamheden aan HOV Velsen zijn in de afrondende fase. Op verschillende plaatsen wordt nog gewerkt aan de Hoogwaardig Openbaar Vervoer verbinding...

 • Werkzaamheden kruising bij Westerveld

  27 oktober 2016

  In de week van 7 tot en met 11 november 2016 vinden er werkzaamheden plaats aan de kruising Driehuizerkerweg/Nicolaas Beetslaan. Er worden onder ander...

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Regelmatig brengt HOV Velsen een (digitale) nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werkzaamheden. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Kaart HOV Velsen

Contact

Heeft u een vraag of klacht over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de aannemer van het deelproject waar uw vraag/klacht over gaat:

Werkzaamheden groen en waterpartijen (deelproject 4 en 5)

Heijmans Wegen B.V., telefoon: (073) 543 53 53, of e-mail: hovvelsen@heijmans.nl.

P.J. Troelstraweg (deelproject 6)

Koen Borst, gemeente Velsen, telefoon 14 0255.

Lange Nieuwstraat (deelproject 8)

 • Jelmer Hornstra, BAM, telefoon 06 - 55 43 52 40
 • Bert van Tienhoven, gemeente Velsen, telefoon 14 0255, of e-mail: langenieuwstraat@bamwegen.nl

Algemene vragen HOV Velsen

Heeft u algemene vragen/opmerkingen over HOV Velsen? Stuur een e-mail: hovvelsen@noord-holland.nl. Telefonisch contact opnemen, kan met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland: 0800 - 020 06 00 (gratis).

 

 

Uitgelicht

Twitter

Helaas, geen tweets beschikbaar voor dit onderdeel.