HOV Velsen

HOV Velsen is een hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Station Haarlem en IJmuiden. Eén van de schakels in het regionale HOV-netwerk, R-net. Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) staat voor frequent, comfortabel en betrouwbaar busvervoer en is een aantrekkelijk alternatief voor de auto. De bussen en de haltes van R-net bieden de reiziger extra comfort en gemak. HOV betekent ook altijd actuele reisinformatie in de bus en bij de haltes, kortere wachttijden én een goede aansluiting op de trein en andere buslijnen. HOV Velsen wordt gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Velsen. Het HOV tracé moet eind 2016 klaar zijn. De afrondende werkzaamheden zijn medio 2017 klaar. Zodra de het tracé in gebruik wordt genomen, vervangt R-netlijn 385 de huidige buslijn 75. Lijn 385 rijdt tijdens de daluren minimaal 4 keer per uur en in de spits minimaal 6 keer per uur.

Film 'HOV Velsen, vrij baan voor de bus'

Film 'HOV Velsen, vrij baan voor de bus'

De realisatie van HOV Velsen is een zaak die veel mensen aangaat én aan het hart gaat. Samen met de omwonenden is een film gemaakt.

Meer informatie

Actueel

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Regelmatig brengt HOV Velsen een (digitale) nieuwsbrief uit. In deze nieuwsbrief blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en werkzaamheden. Meld u aan voor de nieuwsbrief.

Kaart HOV Velsen

Kaart HOV Velsen

Contact

Hebt u een vraag of klacht over de werkzaamheden? Neem dan contact op met de aannemer van het deelproject waar uw vraag/klacht over gaat:

Spooronderdoorgang (deelproject 4)

BAM Infra, telefoon: 088 400 80 89, of e-mail: hetty.messchaert@bam.nl.

Spooronderdoorgang tot de Briniostraat (deelproject 5) en Aansluiting onderdoorgang - Santpoortse Dreef (deelproject 5+)

Heijmans Wegen B.V., telefoon: (073) 543 53 53, of e-mail: naar hovvelsen@heijmans.nl. Voor vragen kunt u op werkdagen tussen 10:00 en 11:00 uur ook bij Heijmans in de bouwkeet terecht. De keet bevindt zich aan de Minister van Houtenlaan naast het tankstation (Peut).

P.J. Troelstraweg (deelproject 6)

Koen Borst, gemeente Velsen, telefoon 14 0255.

Lange Nieuwstraat (deelproject 8)

  • Jelmer Hornstra, BAM, telefoon 06 554 352 40
  • Bert van Tienhoven, gemeente Velsen, telefoon 14 0255, of e-mail: langenieuwstraat@bamwegen.nl

Projectbureau HOV Velsen

Heeft u algemene vragen/opmerkingen over HOV Velsen? Neem dan contact op met het Projectbureau HOV Velsen.
Telefoon:  (023) 514 50 05
E-mail: hovvelsen@noord-holland.nl
Bezoekadres: Zeeweg 1, 1971 HA IJmuiden

 

Uitgelicht

Twitter

Bekijk alle tweets