Bereikbaarheid wegverkeer

Het vernieuwen van de Wilhelminasluis gebeurt in 3 fasen. Elke fase kent andersoortige werkzaamheden en daarmee ook andersoortige hinder voor omwonenden, scheepvaart en wegverkeer. In het overzicht hieronder vindt u de huidige fase van het project met de bijbehorende werkzaamheden.

Fase 2: januari t/m mei 2020

 

Opening Wilhelminabrug

Omdat de werkzaamheden aan de Wilhelminabrug vlot zijn verlopen gaat de Wilhelminabrug niet op 31 mei maar al op donderdag 21 mei om 7.00 uur weer open. Vanaf 21 mei is de sluis ook weer open voor de scheepvaart. Dat betekent dat er op gezette tijden schepen door de Wilhelminasluis gaan. Welke tijden dit zijn vindt u terug op de pagina ‘bereikbaarheid scheepvaart’.

Wat betekent de opening van de brug voor het verkeer?

Vanaf Hemelvaartsdag is het Damgebied, Rozenhof en het Zaantheater weer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de Wilhelminabrug. De verkeerssituatie in dit gebied, inclusief de Russische buurt is dan weer normaal. Ook de beweegbare paal in de Czaar Peterstraat is dan weer operationeel. Voetgangers, minder validen en (brom)fietsers hoeven niet meer over de pontonbrug. Deze wordt in de week van 25 mei weggehaald.

Omdat de Beatrixbrug nog even dicht blijft, is het voor sommige weggebruikers nodig een andere route te kiezen. Op onderstaande kaartjes ziet u welke adviesroutes de verschillende vormen van verkeer na opening van de Wilhelminabrug kunnen volgen. Zowel op marktdagen als op niet-marktdagen.

Kaartje marktdagen

Kaartje niet markt dagen

 

Wat betekent de opening voor het openbaar vervoer

Vanwege  de werkzaamheden aan het sluizencomplex rijden bussen momenteel andere routes. De opening van de Wilhelminabrug verandert daar niks aan. Wilt u reizen met het openbaar vervoer, dan raden wij u aan om vooraf de site van Connexxion en/of www.9292ov.nl te raadplegen voor meer reisinformatie.

Overige werkzaamheden?

De komende periode gaat aannemer Heijmans verder met de volgende werkzaamheden:

• Afbouwen en openen Beatrixbrug
• Schorten hangen vanaf het water en leuningwerk plaatsen
• Kade en Bastion afbouwen
• Inrichting openbare ruimte

Er wordt gewerkt van 7.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Tijdens de scheepvaartstremming werkt Heijmans 7 dagen per week van 7.00 tot 19.00 uur. Sommige werkzaamheden gaan helaas gepaard met geluidsoverlast.

 

 

Uitgelicht