Nieuwe werkplek bedienaren

(05 juni 2018)

Mike Backers, coördinator binnen Trigion, geeft een kijkje in de nieuwe werkplek van bedienaren. Door centrale bediening gaat er veel veranderen voor de bedienaren en dat vraagt een nieuwe manier van werken.

“Vanuit de meeste huidige bedienlocaties hebben bedienaren uitzicht op de brug of sluis die ze bedienen. Vanuit hier kunnen ze de naderende (vracht)auto’s ook horen, ruiken en voelen. Deze zintuigen worden in de nieuwe situatie niet meer gebruikt. Straks werken de bedienaren met camera’s. Eén van deze camera’s is een PTZ-camera; deze camera kun je om zijn as laten draaien, verhogen en je kunt in- en uit zoomen. De posities van de camera’s worden vooraf met precisie bepaald, zodat er veilig gewerkt kan worden. Om op een veilige en vlotte manier te kunnen werken krijgen de bedienaren een uitgebreide opleiding, waarin niet alleen de daadwerkelijke bediening wordt geoefend, maar ook bijvoorbeeld ingegaan wordt op procedures, die niet direct van toepassing zijn op de bediening, maar wel invloed kunnen hebben op de veiligheid."

“We nemen de collega’s mee in de veranderingen die gaan plaatsvinden en laten ze inzien dat er hoge mate van concentratie is vereist tijdens het werk. Ze krijgen bijvoorbeeld instructies over de nieuwe bedienpanelen. De collega’s zijn leergierig en enthousiast”, aldus Mike Backers.

 

Nieuwe werkplek bedienaren

Uitgelicht