Kust op Kracht

In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog werkt de provincie samen met de gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers aan 50 projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur. Met als resultaat een aantrekkelijke kust. Door te investeren in toerisme, recreatie en natuur wordt de regio economisch sterker gemaakt. Eerder hebben Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en provincie gewerkt aan de veiligheid van de kust tussen Camperduin en Callantsoog. De kust is veilig door de verbreding van het strand en de aanleg van nieuwe duinen. Nu is het tijd om het landschap mooier te maken.

Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee

Voor meer informatie over de kustversterking tussen Petten en Camperduin bent u welkom bij het Informatiecentrum Kust, Zand tegen Zee in Petten.

Tentoonstelling Zand tegen Zee

Wilt u meer weten over het beveiligen van de kust? Bezoek dan de tentoonstelling Zand tegen Zee. Daar kunt u zien, horen en beleven hoe de kust tussen Petten en Camperduin is versterkt met heel veel zand, zo'n 35 miljoen kuub. Dat is te vergelijken met 400 voetbalvelden.
Meer informatie over de tentoonstelling: zie Zand tegen Zee.

Informatiecentrum Kust - Zand tegen Zee

Strandweg 4
1755 LA Petten

Uitgelicht