Kust op Kracht

In het gebied rondom de kust tussen Camperduin, Petten en Callantsoog investeert de provincie samen met gemeenten, natuurorganisaties en ondernemers in een aantrekkelijke kust gericht op natuur, recreatie en economie. We werken aan tientallen projecten zoals fiets- en wandelroutes, uitkijkpunten, strandopgangen en nieuwe natuur om de regio economisch sterker en het landschap mooier te maken. Eerder hebben Rijkswaterstaat, Hoogheemraadschap en provincie gewerkt aan de veiligheid van de kust tussen Camperduin en Callantsoog.

Over het project

Het project Kust op Kracht wil de Noord-Hollandse kust aantrekkelijker maken en meer bezoekers trekken, langer vasthouden en ervoor zorgen dat bezoekers de regio vaker bezoeken.

Partners Kust op Kracht

De provincie werkt samen met Landschap Noord-Holland, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, de gemeenten Schagen en Bergen, lokale ondernemers en het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Het Hoogheemraadschap blijft het gebied samen met Rijkswaterstaat beheren. Van Oord-Boskalis onderhoudt het gebied tot 2036.

Bekijk de projecten van Kust op Kracht in beeld

Klik op de afbeelding om de digitale kaart van Kust op Kracht te openen. Op deze website zijn alle projecten te bekijken. Met foto, toelichting en locatie. De digitale kaart toont per gebied de projecten die zijn gerealiseerd of nog staan gepland.

Digitale kaart Kust op Kracht
Bekijk de kaart 'Kust op Kracht'

Uitgelicht