Praktijkvoorbeelden social return

Schouwer aan de slag binnen gebiedscontract Midden-Noord

Gebiedscontract Midden-Noord met opdrachtnemer Combinatie Gebiedscontract Midden-Noord V.O.F. (BAM Infra Engie Krinkels)

De Combinatie GBC Midden-Noord wil een positieve impact hebben op de omgeving gedurende het 10-jarige onderhoudscontract aan de arealen in de provincie Noord-Holland. Dat bereikt zij onder andere door een zo breed mogelijke groep werkzoekenden uit de directe omgeving een plek te bieden om werkervaring op te doen. Deze mensen worden begeleid en waar mogelijk opgenomen in het arbeidsproces. Dat kan inhouden dat ze na 1 jaar of 2 jaar in vaste dienst komen, of dat ze werkervaring opdoen en daarin gecoacht worden en op deze manier ander.

Jaap van den Elshout, projectmanager Combinatie: “Inmiddels hebben wij met succes een aantal medewerkers aan het werk die verantwoordelijk zijn voor diverse taken binnen het onderhoudscontract. Onder andere Stefan werkt met plezier sinds 1 april 2017 voor de Combinatie. Hij is verantwoordelijk voor het dagelijks schouwen van het areaal op (verkeers-) veiligheid en de kwaliteit van de openbare ruimte. Tijdens de winterperiode is hij ook betrokken geweest bij de gladheidsbestrijding op de provinciale wegen.”

Social return gebiedscontract Midden-Noord

Visueel beperkte krijgt stageplek

Raamovereenkomst Beleidsadviesdiensten met 5 opdrachtnemers waaronder Sweco

Sinds april 2017 loopt Ali een social return stage binnen Sweco. Ali is visueel beperkt en heeft slechts 15% zicht. Ondanks deze beperking heeft Eline van Sintemaartensdijk hem een kans gegeven om stage te lopen in haar team bij Assetmanagement Wegen. Ali heeft een genetische netvliesafwijking, waardoor zijn zicht steeds verder achteruit gaat. Door zijn visuele beperking krijgt hij tijdens zijn zoektocht naar een stage continu nul op het rekest. Zijn stagebegeleider heeft vaker studenten begeleid bij Sweco en deed een oproep voor een plekje.

Eline: “Ik had nul ervaring met een social return-plaatsing. Vond het best wel een beetje spannend, je weet niet wat er op je af gaat komen. Met de hulp van social return en Facilitair hoefde ik helemaal niet zoveel te regelen. Ali is redelijk zelfvoorzienend. Hij heeft alleen een donkere kamer nodig, zodat zijn zicht minder wazig is. Ali is goed in zijn werk en stelt kritische vragen. Hij heeft zijn eigen software, waarmee hij de computer kan bedienen en ook het vervoer heeft hij zelf geregeld. Het was leuk om te zien wat het met het team deed. Het team omarmde Ali en dacht met hem mee. Ze begeleidden hem naar de vergaderingen en de lunch en zorgden voor een zitplek. 

Ali is heel blij met de kans die hij heeft gekregen bij Sweco. “Mijn collega’s zijn heel erg begripvol en lief”. Hij moedigt aan om mensen met een beperking vooral een kans te geven. “Laat ze langskomen en geef ze een kans. Oordeel niet te snel en ervaar hun capaciteit. En als ze niet een hoog genoeg denkniveau halen, dan is het een ander verhaal. Beoordeel mensen op hun kwaliteiten en niet op hun beperking.” Inmiddels heeft Ali zijn stage bij Eline succesvol afgerond en heeft een nieuwe kans gekregen bij Watermanagement en Constructie onder leiding van Jan-Hein Poodt. Tijdens zijn derdejaars stage wil hij veel leren. Momenteel probeert hij zich 3D modelering en rekenprogramma’s eigen te maken. “Wellicht dat ik in januari voor Watermanagement ook een eigen project mag draaien.”

Eline: “Het is mooi dat wij met social return een plekje hebben voor mensen met een beperking. Daar zouden we nog veel meer voor open moeten staan. Naast dat we als commercieel bedrijf geld willen verdienen, hebben we ook een sociale verantwoordelijkheid voor mensen die het minder makkelijk hebben. Het plaatsen van Ali was een verrijking voor mezelf en voor het team. Het vraagt wel net even wat meer energie van de leidinggevende, maar je krijgt er net zoveel, zo niet méér, voor terug. We zouden veel meer moeten denken in kansen en uitdagingen.

Toekomstacademie voor statushouders

Raamovereenkomst Beleidsadviesdiensten met 5 opdrachtnemers waaronder Arcadis

In 2017 hebben 23 jonge vluchtelingen colleges gevolgd bij Arcadis en zijn ze gecoacht door Arcadianen in het opstellen van CV's of persoonlijke ontwikkelplannen. Met dit programma heeft Arcadis in samenwerking met New Dutch Connections jonge vluchtelingen de kans gegeven via social return de engineering wereld te leren kennen, een netwerk op te bouwen en hun helpen na te denken over hun eigen toekomst.

social return toekomstacademie voor statushoudersBij het programma zijn ongeveer 50 Arcadianen betrokken geweest als docent, coach, buddy of in de organisatie. Hun betrokkenheid was heel waardevol. Een deel van deze activiteiten is als social return opgevoerd voor het contract met de provincie Noord-Holland.

Deelnemer Ali: "Via mijn coach heb ik een stage gevonden bij een architectenbureau". Op het moment hebben 2 deelnemers van de Toekomstacademie een werkervaringsplek aangeboden gekregen bij Arcadis. Met 2 anderen zijn ze in gesprek. Arcadis heeft dit jaar de doelstelling om 10 werkervaringsplekken in te vullen. 6 zijn er nu ingevuld.

Vanuit de participatiewet naar een vaste baan

Raamovereenkomst Externe inhuur medewerkers ICT met 6 opdrachtnemers waaronder Yacht

Gert-Jan Steltenpool, Commercieel Manager Yacht: “Via social return is een ontwikkelaar bij ons aan de slag gegaan. De desbetreffende professional is inmiddels in dienst gekomen bij Yacht en wordt ingezet bij een klant van Yacht. Hier werkt hij momenteel als junior softwareontwikkelaar.”

Social return vanuit participatiewet naar vaste baan

Facilitaire dienstverlener geeft mensen een kans in de catering, schoonmaak en bij de receptie

Compass Group heeft 9 mensen uit de doelgroep social return werkervaring laten opdoen en opleidingen geboden. Zij kregen de benodigde begeleiding en konden zo hun kans optimaal benutten. Het resultaat: 3 medewerkers kregen een vaste baan bij Compass Group.

Medewerkers KoffiecornerMedewerkers Koffiecorner: Sjoerd en Iris bemannen samen de koffiecorner. Iris begeleidt Sjoerd en is altijd aanwezig als hij er is, zodat hij niet alleen staat. Sjoerd: “Ik heb het goed naar mijn zin bij de Koffiecorner. Hiervoor werkte ik bij de Kloosterkeuken en Paswerk. Horeca vind ik het leukst en als ik vragen heb, kan ik altijd bij Iris terecht. We hebben een klik en zijn een goed team. We werken hard en lachen veel. Inmiddels heb ik zelfs een vaste baan, die zekerheid is fijn.”

Iris: “Nadat mijn vorige werkgever, V&D, failliet ging dacht ik niet snel een nieuwe baan te vinden. Ik was dan ook erg blij met deze kans. Al snel kreeg ik van de Compass Group alle vrijheid om mijn eigen invulling te geven aan de Koffiecorner. Ik verzin nieuwe producten en uitbreidingen op ons assortiment. Sjoerd geef ik de dagelijkse begeleiding en ondersteuning die hij nodig heeft. Inmiddels hebben we samen een zeer goed lopende en druk bezochte Koffiecorner neergezet.”

Adriaan Wagenaar, facilitair manager van Compass Group: “Social return heeft Compass Group meer gegeven dan verwacht. Het mes snijdt aan alle kanten: een baan voor mensen uit de doelgroep,  meer service tegen gelijke kosten en tevreden klanten. Social return heeft bijgedragen aan onze bewustwording om actief bezig te zijn met het creëren van kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt èn van de waarde van hun inzet.”

Onderhoudsmedewerkers na lange tijd zonder werk nu een vaste baan


Marco Neeft, manager, en Germaine Snijder, werkvoorbereider van de combinatie Waaksaam: “Vast dagelijks onderhoud en groenvoorziening met laagdrempelig werk is de ideale omgeving voor social return. We halen de doelstelling op dit moment ruim. Bij het invullen van vacatures wordt eerst gekeken naar mogelijkheden voor kandidaten uit de doelgroep.”

Medewerkers combinatie Waaksaam: Folkert en Meindert werken sinds de start van het gebiedscontract als medewerkers onderhoud wegen en groen. Ze hebben allebei jarenlang werkervaring in Noord-Holland als onderhoudsmedewerker en kennen het gebied. De laatste jaren zaten zij vaker zonder werk. Inmiddels zijn beide kandidaten in vaste dienst bij Van Doorn Geldermalsen (1 van de partijen in de combinatie Waaksaam). “We zijn blij met ons werk. Iedere dag in de buitenlucht maakt dat we de vrijheid voelen. Inmiddels zijn wij in vaste dienst en dat is helemaal mooi.”

V.l.n.r.: Meindert, Germaine Snijder (werkvoorbereider Waaksaam) en Folkert
Meindert (links) en Folkert (rechts):


ICT-dienstverlener biedt  proefplaatsing


Lisette Bourgonje, HR manager myBrand: “De medewerker ICT-ondersteuning werkte via een proefplaatsing bij myBrand en heeft inmiddels een contract voor bepaalde tijd. Social return was nieuw voor onze organisatie. Wij hebben Pascal gevonden via de Talentenpool van het UWV. De begeleiding is intensief: 2 collega’s bieden het werk gestructureerd aan. Wij denken erover om social return op te nemen in het HR-beleid en dit uit te rollen over elke vestiging. Het concreet toepassen van social return geeft ons energie. We voelen dat het ertoe doet om maatschappelijk betrokken te zijn. De medewerkers reageren bovendien positief op de nieuwe collega.”

Medewerker Pascal: “Door het opdoen van ervaringen groei je als persoon in een groep. Ik vind het belangrijk dat ik het nut van mijn aanwezigheid voel en vind het fijn om te horen wanneer ik iets goed doe. Het is vooral leuk om mee te gaan naar een klant, zodat ik weet voor wie het bedrijf werkt.”

Social return, myBrand

Software leverancier laat bedrijfslunches verzorgen door sociale cateraar


Marten Dijkstra, Relatics: “Op ons kantoor in Ridderkerk lunchen we dagelijks met 35 tot 40 medewerkers. We hebben een social return verplichting en laten meerdere uitgebreide lunches verzorgen door ASVZ, een sociale cateraar uit de regio. Door de diversiteit was er tijdens de lunch voor iedereen iets lekkers te vinden. Het enthousiasme van de cliënten was duidelijk te zien en het personeel genoot hier met volle teugen van. Zeker voor herhaling vatbaar.”

Uitgelicht