Actueel

 • Open Monumentendag: 3 documentaires over Paviljoen Welgelegen

  (12 september 2020) Het provinciehuis Paviljoen Welgelegen heeft een rijke geschiedenis. Voor de Open Monumentendag 2020 heeft de provincie daarom 3 minidocumentaires over het gebouw gemaakt.
 • Met haviksogen en verenplumeaus door het provinciehuis

  (13 augustus 2020) Paviljoen Welgelegen kreeg deze zomer een onderhoudsbehandeling. Het provinciehuis werd geïnspecteerd, gereinigd en gerestaureerd.
 • Huis van Hilde en tentoonstellingen provincie dicht

  (16 maart 2020) Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum sluit tot 1 juni haar deuren in verband met de maatregelen rond het coronavirus. Dat geldt ook voor de tentoonstellingen van de provincie in Paviljoen Welgelegen en het kantoor aan het Houtplein in Haarlem.
 • Oud van nu: Dreefexpositie over herbestemming

  (07 januari 2020) In Paviljoen Welgelegen in Haarlem is vanaf vrijdag 17 januari een expositie te zien over historische Noord-Hollandse panden met een nieuwe bestemming.
 • Provinciehuis inspiratiebron voor hedendaagse kunst

  (22 oktober 2019) Tijdens de Haarlemse kunstlijn is in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen een bijzondere expositie te zien: Voyage through a gallery's skin. Bezoekers kunnen op zaterdag 2 en zondag 3 november het eeuwenoude interieur ervaren in wisselwerking met hedendaagse kunst. Ook in vertrekken die anders gesloten zijn.

Uitgelicht