Tentoonstellingen

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen' bezoeken. Ook is er 6 keer per jaar een Dreef expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen'

Bij de historische tentoonstelling komt u alles te weten over het monumentale gebouw en zijn bewoners. De tentoonstelling bestaat onder meer uit historische prenten en meubelen. Ook kunt u filmbeelden zien van de grote renovatie van het gebouw, tussen 2007 en 2009. 

tentoonstelling welgelegen

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. 

De huidige expositie ‘Buiten’ bestaat uit schilderijen, beelden en foto’s van Armando, Mari Boeyen, Sjoerd Buisman, Adam Colon, Kris van Dessel, Jasper van der Graaf, Nan Groot Antink, Robert Smit en Piet Tuytel. Curator Rob de Vries kwam in de bundel ‘Toch’ - met het nagelaten werk van Armando - een gedicht tegen met de titel BUITEN. BUITEN bleek een mooi uitgangspunt voor deze tentoonstelling waarbij in de gekozen kunstwerken de natuur de hoofdrol speelt. Rob de Vries: “In deze langdurige corona situatie, waarbij je vooral binnen moet blijven, krijgt het BUITEN toch een andere lading. Binnenblijven is maar beperkt houdbaar als leuk. Het BUITEN lokt.”

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de expositie.  

Video over tentoonstelling 'Buiten'

Bezoektijden

Tentoonstellingen in het Paviljoen zijn op dit moment niet te bezichtingen vanwege de coronamaatregelen. Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem