Tentoonstellingen

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen' bezoeken. Ook is er 4 keer per jaar een Dreef expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen'

Bij de historische tentoonstelling komt u alles te weten over het monumentale gebouw en zijn bewoners. De tentoonstelling bestaat onder meer uit historische prenten en meubelen. Ook kunt u filmbeelden zien van de grote renovatie van het gebouw, tussen 2007 en 2009. 

tentoonstelling welgelegen

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. Bekijk onze afspeellijst met video's van verschillende exposities uit het verleden. 

Nu te zien

De nieuwe Dreefexpositie ´Ode aan het landschap´ is van 7 januari tot 31 maart 2023 te zien in Paviljoen Welgelegen in Haarlem. Toegang is gratis. Aan de expositie werken mee: Claudy Jongstra, Ketter & Co (Irene Fortuyn), Pé Okx, Martijn Comes, Louis Swagerman, Rem van den Bosch, Martin Kers, Pieter de Vries en een Ode aan Peter de Rijcke.

De tentoonstelling laat werken zien van Marcella Kuiper, Manon Baptist, Ellen Kooi, Dickens van der Werff en Jennifer Townley. In de expositieruimte van Paviljoen Welgelegen is een wereld gecreëerd waarbij patronen visueel en cognitief worden doorbroken. 

Nieuwe expositie in provinciehuis: ´The change of impasse´
(Manon Baptist)

Bezoektijden

Het Paviljoen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem