Tentoonstellingen

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen' bezoeken. Ook is er 4 keer per jaar een Dreef expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen'

Bij de historische tentoonstelling komt u alles te weten over het monumentale gebouw en zijn bewoners. De tentoonstelling bestaat onder meer uit historische prenten en meubelen. Ook kunt u filmbeelden zien van de grote renovatie van het gebouw, tussen 2007 en 2009. 

tentoonstelling welgelegen

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. Bekijk onze afspeellijst met video's van verschillende exposities uit het verleden. 

Nu te zien

De nieuwe Dreefexpositie Zero and Other Heroes belicht de belangrijke kunstcollectie van een andere provincie: die van Gelderland. De tentoonstelling is van 7 april tot en met 23 juni 2023 gratis te bezoeken. 

In de collectie van de provincie Gelderland zijn kunstwerken van belangrijke in deze provincie werkzame, geboren of getogen kunstenaars opgenomen. De selectie bestaat naast werken van Henk Peeters en herman de vries uit werken van de volgende kunstenaars: Klaas Gubbels, Rosemin Hendriks, Seet van Hout, Kinke Kooi, Ine Lamers, Willem den Ouden, Barbara Polderman, Wouter van Riessen, Maria Roosen, Keiko Sato, Lique Schoot, Berend Strik, Levi van Veluw, Carel Visser, Rob Voerman en Ivonne Zijp: The Other Heroes uit de titel. Alle 18 kunstenaars leveren of hebben een belangrijke bijdrage geleverd aan de actuele kunst in Nederland en in het buitenland. ‘Zero’ in de titel van de tentoonstelling verwijst naar de kunstenaars Henk Peeters en herman de vries die in 1960 samen met Jan Schoonhoven, Jan Henderikse en Armando betrokken waren bij de Nul-beweging.

Nieuwe expostie in Paviljoen Welgelegen zero and other heroes
De Duisternis van Gelderland van kunstenaar Ine Lamers.

Bezoektijden

Het Paviljoen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. 

Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem