Tentoonstellingen

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen' bezoeken. Ook is er 6 keer per jaar een Dreef expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen'

Bij de historische tentoonstelling komt u alles te weten over het monumentale gebouw en zijn bewoners. De tentoonstelling bestaat onder meer uit historische prenten en meubelen. Ook kunt u filmbeelden zien van de grote renovatie van het gebouw, tussen 2007 en 2009. 

tentoonstelling welgelegen

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie Noord-Holland. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. Bekijk onze afspeellijst met video's van verschillende exposities uit het verleden. 

UIT<>ZICHT is een expositie in het kader van 75 + 1 jaar vrijheid, die gaat over verzet tegen de vergetelheid van het verleden en over nieuwe vergezichten. De werken van Francesco Righetti, Joseph Sassoon Semah, Jurriaan Molenaar en Valerie van Leersum hebben raakvlakken met deze thematiek en nodigen uit te reflecteren over verleden en toekomst. Daarnaast zijn er in de tentoonstellingsruimte brieven en romanfragmenten te beluisteren van Jet Steinz en Nico Dros. De expositie is samengesteld door kunsthistoricus Renée Borgonjen. De werken bevinden zich tot en met 25 juni 2021 in Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van de expositie.  

YouTube still video UitZicht

Bezoektijden

Het Paviljoen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 17.00 uur. De toegang is gratis. Bij de ingang moet u een coronatoegangsbewijs en uw identiteitsbewijs laten zien. 

Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem