Scholierenbattle

Tijdens de Scholierenbattles strijden groepjes scholieren van verschillende scholen met elkaar om het beste idee. Ze bedenken slimme oplossingen voor vraagstukken.

Scholierenbattle

De scholieren gaan op hun eigen school een aantal weken aan de slag met onderwerpen uit de praktijk. Een expert van de provincie komt de vraagstukken op school toelichten en is tijdens de projectperiode beschikbaar voor vragen. Dat kan gaan over milieu, woningbouw, verkeer of energie. Bijvoorbeeld: Hoe zorg je voor minder afval? Wat is het slimste ontwerp voor een brug of een tunnel? De scholieren met de beste ideeën doen mee aan de finale van de Scholierenbattle. Die is in de Statenzaal van het provinciehuis. De Scholierenbattles zijn bedoeld voor leerlingen van het voortgezet onderwijs.

Scholierenchallenge

Zolang de coronamaatregelen van kracht zijn organiseren we scholierenchallenges. Eén of meerdere klassen van dezelfde school gaan aan de slag met een vraagstuk van de provincie. De kick-off bijeenkomst, de tussenevaluatie en de eindpresentaties worden op school georganiseerd of online. Bijvoorbeeld: Hoe ontwerp je een voedselbos zodat een gezin van 4 nooit meer naar de supermarkt hoeft?

Scholieren nemen je mee in hun grondonderzoek voor de scholierenchallenge ‘ontwerp een voedselbos’

Meedoen?

Meld je school aan via: baasvannoordholland@noord-holland.nl.

Lerares Sietske Roos, Keizer Karel College Amstelveen: “De leerlingen hebben hard gewerkt en er veel van opgestoken.” Lees hier het hele interview met Sietske Roos.

Scholierenbattle

Uitgelicht