"Als trainee kon ik me ontwikkelen op basis van mijn krachten"

Claire Gersen begon als MRA-trainee en is sinds 1 mei aan de slag bij de provincie als adviseur verantwoorde technologie. Zij helpt de provincie innoveren met aandacht voor publieke waarden, zoals privacy en informatieveiligheid.

portret Claire

“Via het MRA-Traineeprogramma kom je bij 3 verschillende werkgevers terecht. Dat gaf me niet alleen de kans verschillende onderwerpen en werkomgevingen te leren kennen, ik kreeg ook inzicht in de verschillende kanten van mezelf. Zowel de goede als de slechte. 

Bij de provincie Noord-Holland werd ik meteen betrokken bij brainstorms met externe partijen. Ik ontdekte dat ik een waardevolle bijdrage kan leveren en daar veel energie uit haal. Tegelijkertijd merkte ik dat mijn enthousiasme – en de neiging om tegen alles ‘ja’ te zeggen – zorgde voor een overvolle agenda. Een van de fijne dingen aan dit traineeship: ik kon dat meteen aangeven en met de traineebegeleider oefende ik vervolgens manieren om beter te focussen. Ik voel me nu zelfverzekerd over mijn planning!

Er is een verschil tussen veel leren en jezelf ontwikkelen. Door het traineeship kon ik me ontwikkelen op basis van mijn krachten. Ik geloof oprecht dat, wanneer je dit doet, je altijd een werkplek vindt die bij jou past.”

Uitgelicht