Nieuws

 • “Mijn kwetsbaarheid is nu mijn kracht”

  (05 augustus 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In deze laatste aflevering: Maartje Oliemans (35) uit Amsterdam. “Ik wil kinderen leren om verder te kijken dan hun beperking.”
 • Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam

  (04 augustus 2022) De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg varen voor het eerst mee met een provincieboot tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam 2022.
 • “De veranderingen aan mijn lichaam zijn zó leuk”

  (29 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 3: Jay Muller (27) uit Amsterdam. “Ik was een bittere, ongelukkige vrouw, maar nu ben ik de gelukkigste man op aarde.”
 • “Mijn kinderen zijn in mijn hart geboren”

  (22 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 2: Ellen Weisscher (59) uit Castricum: “Nog altijd leer ik om mezelf te accepteren. Dat het goed en gewoon is zoals ik ben.”
 • “Aangifte doen maakte me strijdbaar”

  (15 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 1: Bastiaan Geelen (28) uit Den Helder. “Aangifte doen was een overwinning op mezelf en maakte strijdbaarheid in me los.”
 • Meevaren op provincieboot Pride Amsterdam 2022? Aanmelden nog 2 weken mogelijk

  (16 mei 2022) Noord-Hollanders hebben nog 2 weken de tijd om zich aan te melden om mee te varen op de provincieboot tijdens de botenparade van Pride Amsterdam 2022.
 • Aanmelden voor botenparade Pride Amsterdam 2022 van start

  (02 mei 2022) Noord-Hollanders kunnen zich aanmelden om mee te varen op de provincieboot tijdens de botenparade van Pride Amsterdam 2022. Door het delen van hun persoonlijke verhaal rondom genderidentiteit en seksuele geaardheid maken inwoners uit de LHBT+-gemeenschap kans om mee te varen. Aanmelden kan van 2 mei tot en met 1 juni.

Uitgelicht