Statenlid in Beeld: Heidi Bouhlel (SP)

(14 november 2022)

Heidi Bouhlel werd in juli volksvertegenwoordiger voor Provinciale Staten van Noord-Holland. Maak kennis met dit nieuwe Statenlid van de Socialistische Partij (SP).

Heidi Bouhlel (SP)

Waarom ben je Statenlid geworden? 

Vanaf mijn 18de ben ik – nadat mijn moeder overleed – van het kastje naar de muur gestuurd. Ik kon nergens terecht. Ik kwam in gesprek met een SP’er. Die heeft me geholpen en toen dacht ik: ‘wat die voor mij heeft gedaan wil ik ook voor andere mensen doen’. Toen ben ik bij de SP gebleven. Het heeft me sterker gemaakt en ik wil aan andere mensen overbrengen dat ze zich niet van het kastje naar de muur laten sturen en dat ze ook rechten hebben. Veel mensen weten niet welke wegen ze moeten bewandelen om ergens te komen. Wij helpen ze daarbij. De kracht van de SP is dat we kijken of er meer gevallen zijn. Die bundelen we dan, zodat mensen met elkaar in contact komen en samen voor veranderingen kunnen zorgen. Niet vóór de mensen, maar mét de mensen. Zo doen we het hier in Provinciale Staten ook. 

Hoe kijk je terug op de eerste maanden bij Provinciale Staten? 

In september 2021 begon ik als commissielid. Ik ben de natuur toen anders gaan bekijken en het Twiske nog meer gaan waarderen. Ik moest er heel erg aan wennen dat alles zo traag gaat. Ik blijf me bijvoorbeeld verbazen over het ganzenbeheer. Iedereen is het er over eens dat het zo niet gaat. Dat hebben we dan geconstateerd en dan gaan we het volgend jaar pas evalueren.

Wat wil je als politicus bereiken? 

Ik vind mezelf geen politicus. Ik mag mensen vertegenwoordigen omdat ze op me gestemd hebben. Zonder input van inwoners ben ik nergens. Ik spreek namens de inwoners van Noord-Holland. Ik strijd nu bijna 1,5 jaar samen met campingbewoners van camping Sandevoerde. Die camping is opgekocht en zonder dat er een concreet plan ligt worden de mensen verzocht hun plek op te geven. Sandevoerde en Bakkum zijn de laatste familiecampings in Noord-Holland. Daar moet je zuinig op zijn. Ik heb een motie aangenomen gekregen waarin staat dat op campings minstens 50% van de plekken beschikbaar moet blijven voor mensen met een smalle portemonnee. Er is nu niet echt beleid over hoe om te gaan met campings. Ik hoop dat dit er wel gaat komen, omdat de gedeputeerde met gemeenten in gesprek gaat. Verder wil ik dat er in de ‘woonvisie’ beleid omtrent woonwagens terechtkomt. In Beverwijk staan er bijvoorbeeld zo’n 15 woonwagens naast een tennisvereniging die is uitgebreid met padelbanen. Nu hebben ze veel overlast. De afstand tot die woonwagens is te klein, omdat ze niet als officiële woning worden gezien. Dat is gek en ik ben daarover nu bezig met een discussienota. 

Over Heidi

Heidi woont in Landsmeer en is geboren in 1976. Ze is getrouwd en moeder van 3 kinderen. De oudste wordt 22 jaar en de jongsten zijn 14 en 12 jaar oud. Heidi ontspant graag met Netflix, maar ze leest vooral boeken over maatschappelijke onderwerpen die er toe doen, zoals ‘Uitgewoond’ over het ontstaan van de huidige woningcrisis.