Aan- en verkoop

De provincie heeft vastgoed in haar bezit. Dit wordt in eerste instantie gebruikt voor eigen huisvesting en provinciale doelen, zoals wegen en natuur. Daarnaast wordt er vastgoed verkocht op basis van het grondbeleid. De provincie koopt ook aan voor maatschappelijke doelen.

Aankopen (verwerving)

Als de provincie vastgoed aankoopt, handelt zij als redelijk handelend koper. Dit wil zeggen dat de marktwaarde het uitgangspunt is. Als het maatschappelijk belang groot is, dan kan de provincie in het uiterste geval overgaan op een onteigeningsprocedure. 

Te koop

Op dit moment staan de volgende gronden en gebouwen te koop.

Middenweg 1, Amstelveen
Middenweg BP 1 1188 WR Amstelveen

  • Middenweg BP 1 1188 WR Amstelveen (kavelgrootte 72.018 m2) (verkopende makelaar www.brockhoff.nl)
  • Middenweg BP 6 1188 WS Amstelveen (kavelgrootte 83.228 m² ) (verkopende makelaar www.brockhoff.nl)
  • Een tweetal percelen natuurgrasland Kruiden- en faunarijk grasland (N12.02) Kolhornerkade te Kolhorn, kadastraal bekend gemeente Barsingerhorn, sectie F, nummer 318, 320, 326, 328, 329, totaal groot circa 6.41.63 hectare (verkopende makelaar www.vanderhorst-rentmeesters.nl/aanbod.html)
  • Een kleinschalig Volkstuincomplex gelegen aan de Provincialeweg in Amsterdam nabij Diemen, kadastraal bekend, gemeente Weesperkarspel, sectie L nummer 8109, totaal groot 00.93.24 hectare (verkopende makelaar www.h3.nl/cultuurgrond-diemen/)

Overzicht verkoop provinciaal vastgoed

Kijk voor een actueel overzicht van de verkopen van de provincie op Verkoop Provinciaal Vastgoed.
 

 

Uitgelicht