Projecten

  • VrijheidNH

    De provincie Noord-Holland geeft vrijheid door!

    Zeggen, schrijven en geloven wat je zelf wilt, gaan en staan waar je maar wilt: het lijkt zo vanzelfsprekend. Toch hoeft niemand ver in het verleden te graven om te voelen dat die vrijheid helemaal niet zo vanzelfsprekend is. Vaders, moeders, opa's, oma's, zonen en dochters gaven er hun leven voor. Ieder jaar gedenken we in Nederland de oorlogsslachtoffers en staan we stil bij het grote geluk om in vrijheid te kunnen leven.

    Ieder jaar geeft een andere provincie in Nederland vrijheid door. In 2017 is de Nationale Viering van de Bevrijding in de provincie Noord-Holland. Deze website geeft informatie over de vele activiteiten die vanaf 1 januari in en door de provincie Noord-Holland worden georganiseerd, tot en met de herdenking op 4 mei en de viering op 5 mei. Dit jaar staat daarbij het persoonlijke verhaal over heden en verleden centraal.

  • Loods herbestemming monumenten

    Leegstand van kerken en militair, agrarisch en industrieel erfgoed neemt toe. Verval en verlies van waardevolle gebouwen ligt op de loer. De provincie Noord-Holland wil dit verval voorkomen, onder meer door de inzet van de loods herbestemming monumenten. Peter Oussoren is door de provincie aangesteld als loods. Hij heeft jarenlange ervaring met herbestemming van monumenten en gebiedsontwikkeling.

Uitgelicht