Inclusiviteit

Iedereen doet mee en doet ertoe. We draaien het systeem om en kijken naar wat mensen wel kunnen. Wie ben je en wat breng je mee? Dat is het startpunt voor skills-ontwikkeling. Dat betekent dat je in 2030 op campussen kan ontdekken wie je bent, maar vooral gewoon kan meedoen. Dit hoeft niet direct rendabel zijn, maar moet wel tot meer of andere vaardigheden leiden, een maatschappelijke waarde hebben of een bijdrage leveren aan de innovatiekracht van de regio.

Inclusiviteit

Klik op de afbeelding voor een vergroting (pdf, 4,6 MB)

Acties

  1. In het 2e kwartaal van 2021 wordt bekeken of er een of meer ontwikkelcoalities inclusiviteit kunnen worden gestart (zie actie 9 in het manifest Werken en Ontwikkelen 2030). Er wordt gesproken over: steun werkgevers, geen belemmeringen tussen instanties, plekken die als contextrijke praktijk-leerlocaties kunnen worden gebruikt en transitie- en life-coaches.
  2. (Door)ontwikkelen van programma’s voor loopbaanontwikkeling van mensen met afstand tot de arbeidsmarkt (zie actie 4 in het manifest Werken en Ontwikkelen 2030).
  3. In 2022 zal er middels Entree in Beweging gestart worden met extra inzet op het bevorderen van meer in- en doorstroom naar technisch en technologisch werk door andere doelgroepen aan te spreken en hybride leerwerkvormen voor hen in te zetten-of te ontwikkelen. Het gaat hier specifiek over het voorliggend opleidingsniveau (MBO-entree niveau)

Uitgelicht