Techport aan de slag met Strategisch HR voor mkb

Techport is 1 van de 13 campussen in Noord-Holland waarin bedrijfsleven, overheid en onderwijs met elkaar samenwerken aan een veerkrachtige arbeidsmarkt. Deze organisatie heeft vanuit het Just Transition Fund (JTR) ruim € 1,5 miljoen EU-subsidie toegekend gekregen. Dit geld zet Techport in voor het project ‘Strategisch HR voor het mkb’.

“Het is een moeilijke tijd om personeel te krijgen. Middelgrote en kleine ondernemers kunnen hierbij wel wat hulp gebruiken. Zeker als je bedrijf verandert en medewerkers nieuwe vaardigheden nodig hebben,” zegt wethouder van de gemeente Beverwijk Brigitte van den Berg. 

Technisch personeel.

“Dit is 1 van de redenen dat Techport aan de slag gaat met een strategische HR aanpak voor het mkb. Speciaal voor technische bedrijven die aan het verduurzamen zijn of de transitie maken naar hernieuwbare energie.” 

Doel van het Techport-project is ondersteuning aan het mkb, de instroom verbeteren en vakmensen voor de techniek en energietransitie behouden en ontwikkelen. Het project ondersteunt 75 mkb-organisaties. 1.500 werknemers krijgen een loopbaangesprek aangeboden en 50% kan hierna een scholingstraject volgen. Ook krijgen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleiding bij het vinden van een baan.

Focus op verduurzaming van de industrie

Voor deelname aan het project worden als eerste onderhouds- en installatiebedrijven benaderd die bijdragen aan de verduurzaming van de industrie. De strategisch HR-aanpak is individueel, geeft maatwerk en is praktisch. 

Naast de JTF-subsidie zijn financiële bijdragen geleverd voor de andere helft van de projectkosten door Techport zelf, RBA ZKIJ en provincie Noord-Holland. Kijk voor meer informatie op de website van Techport.