Nieuws

 • Stelling van Amsterdam nu in 360º vanuit de lucht te bekijken

  (17 september 2020) Het historische verdedigingswerk Stelling van Amsterdam is op een bijzondere manier vastgelegd. Alle forten en belangrijke sluizen zijn met behulp van een drone en een speciale camera aan een heliumballon vanuit de lucht in 360º gefotografeerd. Het resultaat is de grootste luchtfototour ter wereld.
 • Doe ook mee aan de Week van het Groene Kapitaal

  (16 september 2020) De fabriek van het groene dooimiddel Grass2Grit bezoeken? Of meer te weten komen over natuurinclusief bouwen?
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 september 2020

  (15 september 2020) Het Huis van de Provinciale Democratie van Noord-Holland staat tijdelijk in Egmond. Tijdens hun eerste fysieke vergadering sinds maart spraken Provinciale Staten onder meer over het Natuurnetwerk Nederland en de pont tussen Ilpendam en Landsmeer.
 • “Laten we ons niet blindstaren op vijandbeelden”

  (15 september 2020) "Laten we ons niet blindstaren op vijandbeelden, maar onze strijdbaarheid richten op de verdediging van wat ons dierbaar is." Deze woorden sprak schrijver en historicus Ewoud Kieft op woensdag 9 september 2020 tijdens de 15e Willem Arondéuslezing in de Grote of St Bavokerk in Haarlem.
 • Waalenburg 1 jaar later: eerste resultaten in natuur zichtbaar

  (14 september 2020) Zilte schijnpurrie, zeeaster en zwermen kievieten en smienten: ook in het najaar valt in natuurgebied Waalenburg veel bijzonders te zien. De ingrijpende werkzaamheden om de natuur terug te brengen naar de oorspronkelijke vorm zijn nu 1 jaar afgerond en de resultaten zijn zichtbaar.
 • Informatiemiddag voor nieuwe vrijwilligers bij Huis van Hilde

  (14 september 2020) Huis van Hilde zoekt nieuwe vrijwilligers voor verschillende afdelingen.
 • Statenlid in beeld: Lars Voskuil (PvdA)

  (14 september 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Lars Voskuil van de Partij van de Arbeid.
 • Open Monumentendag: 3 documentaires over Paviljoen Welgelegen

  (12 september 2020) Het provinciehuis Paviljoen Welgelegen heeft een rijke geschiedenis. Voor de Open Monumentendag 2020 heeft de provincie daarom 3 minidocumentaires over het gebouw gemaakt.
 • Prinsjesprijs 2020 voor Khadija Arib

  (11 september 2020) Voorzitter van de Tweede Kamer Khadija Arib ontvangt de Prinsjesprijs 2020. De Prinsjesprijs wordt sinds 2013 jaarlijks toegekend aan een politicus die in optreden of handelen van bijzondere betekenis is of is geweest voor het gezag van het parlement en voor de vitaliteit van de parlementaire democratie van Nederland.
 • € 18 miljoen voor aanpak bodemdaling Noord-Holland

  (11 september 2020) Voor Laag Holland en het Noord-Hollandse deel van het Groene Hart komt € 18 miljoen beschikbaar voor projecten om bodemdaling tegen te gaan. De provincie gaat in overleg met de lokaal betrokkenen over de besteding van dit bedrag.
 • Extra sponsorgeld voor evenementen in Noord-Holland

  (10 september 2020) De provincie Noord-Holland wil meer bovenregionale culturele en sportieve evenementen in Noord-Holland een steuntje in de rug geven.
 • Monique Bonsen Lemmers nieuwe burgemeester Koggenland

  (09 september 2020) Monique Bonsen-Lemmers is benoemd tot burgemeester van Koggenland. De benoeming gaat in op 23 september 2020.
 • Noord-Holland scherpt klimaatmaatregelen aan

  (09 september 2020) De provincie Noord-Holland trekt deze coalitieperiode bijna 73 miljoen euro uit om klimaatneutraal te worden.
 • Kijk woensdag live mee met de Willem Arondéuslezing

  (08 september 2020) De Willem Arondéuslezing vanuit de St. Bavokerk in Haarlem is woensdagavond 9 september live te volgen op NH Nieuws en via een online livestream. De lezing is traditioneel rond 5 mei, maar werd dit jaar vanwege de coronamaatregelen verplaatst.
 • Werkzaamheden op de Burgemeester Visserbrug en N250 in Den Helder

  (04 september 2020) De provincie Noord-Holland werkt van 14 september tot en met 31 oktober 2020 aan de Burgemeester Visserbrug en de N250 in Den Helder.
 • Cees Loggen en MRA: Minister moet ons nú laten bouwen

  (04 september 2020) Gedeputeerde Cees Loggen en de Metropoolregio Amsterdam (MRA) luiden de noodklok over de woningnood. Ze roepen minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) op om het probleem nog deze kabinetsperiode aan te pakken.
 • Minder CO2-uitstoot door verkeer in Noord-Holland en Flevoland

  (03 september 2020) Meer woningen bij openbaarvervoerknooppunten, een beter fietsnetwerk, thuiswerken en zero-emissiezones voor vrachtwagens. Met dit soort maatregelen willen de overheden in Noord-Holland en Flevoland de CO2-uitstoot door verkeer met minimaal 20% verminderen.
 • Nieuwe omgevingsverordening moet woningbouw en energietransitie mogelijk maken en landschap beschermen

  (02 september 2020) Gedeputeerde Staten hebben de Omgevingsverordening NH2020 vastgesteld met daarin nieuwe regels voor ontwikkelingen in de fysieke leefomgeving.
 • Toeristische ondernemers ontwikkelen corona-veilige arrangementen

  (02 september 2020) Voor een corona-veilig dagje eropuit kun je goed terecht in Noord-Holland Noord. Daar heb je keuze uit een ruim aanbod van activiteiten en arrangementen die voldoen aan de coronaregels van het RIVM.
 • De verhalen van verzetshelden leven voort in Gein 3

  (02 september 2020) In het kader van 75 jaar Vrijheid herdacht commissaris van de Koning Arthur van Dijk vandaag de helden van de verzetskranten Vrij Nederland, Het Parool, Trouw en De Waarheid.
 • Hilversum beter bereikbaar

  (01 september 2020) 41 verkeerslichten in Hilversum worden deze zomer aangesloten op de verkeerscentrale van de provincie Noord-Holland in Hoofddorp.
 • Sebastiaan Nieuwland nieuwe burgemeester Uitgeest

  (31 augustus 2020) Sebastiaan Nieuwland is benoemd tot burgemeester van Uitgeest. De benoeming gaat in op 16 september 2020.
 • Wandelnetwerk Westfriesland officieel geopend

  (31 augustus 2020) Het Recreatieschap Westfriesland heeft op 28 augustus 2020 samen met de provincie Noord-Holland het wandelnetwerk Westfriesland en het langeafstandswandelpad Streekpad Westfriese Omringdijk officieel in gebruik genomen.
 • Proef met GeluidVangrail geslaagd

  (31 augustus 2020) De proef met de GeluidVangrail langs de Hoeverweg (N512) in Egmond aan de Hoef is geslaagd.
 • Blog Gedeputeerden Pels en Loggen: Noord-Holland moet optimaal profiteren van 110 miljoen euro

  (31 augustus 2020) De zomervakantie ligt achter ons en het ‘normale leven’ is weer begonnen.
 • Zita Pels bezoekt circulaire bedrijven

  (28 augustus 2020) Gedeputeerde Zita Pels (Circulaire Economie) bracht vrijdag 28 augustus een werkbezoek aan 3 bedrijven waarin de provincie via het duurzaamheidsfonds PDENH investeert: ChainCraft, Fairphone en MUD Jeans.
 • Weekend- en nachtafsluitingen Koningin Máximalaan – Legmeerdijk september 2020

  (28 augustus 2020) De provincie Noord-Holland voert van 2 september tot en maart 2021 werkzaamheden uit aan het kruispunt Koningin Máximalaan - Legmeerdijk. Om dit te kunnen doen is de kruising 2 weekenden voor het wegverkeer afgesloten.
 • ‘Buurtbus-taxi’ als tijdelijk alternatief voor de buurtbussen

  (27 augustus 2020) De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem-IJmond kunnen vanwege het coronavirus voorlopig nog niet rijden. Daarom hebben de provincie en Connexxion voor de buurtbusreizigers een tijdelijk alternatief geregeld: de Buurtbus-taxi.
 • Plannen duurzame Cruquiusbrug (N201) ter inzage

  (27 augustus 2020) Gedeputeerde Staten van Noord-Holland leggen het ontwerp Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de nieuwe Cruquiusbrug ter inzage. De brug in de N201 tussen de gemeenten Haarlemmermeer en Heemstede is aan vervanging toe.
 • Eerste resultaten veegmonsters Wijk aan Zee juni 2020

  (26 augustus 2020) Op 24 juni 2020 nam het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) veegmonsters op een aantal plekken in Wijk aan Zee. De gemeten waarden wijken niet opvallend af van de waarden in de veegmonsters die op 29 maart 2019 zijn genomen.
 • Luchtkwaliteit Noord-Holland in 2019 binnen de norm

  (26 augustus 2020) In de IJmond, het havengebied van Amsterdam (Westpoort) en de Haarlemmermeer, is in 2019 op alle meetlocaties voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden voor luchtkwaliteit.
 • Blog Ilse Zaal: 100 dagen gedeputeerde

  (26 augustus 2020) Op zondag 17 mei keek ik nog tentamens na voor de Universiteit van Amsterdam en de volgende dag werd ik geïnstalleerd als gedeputeerde van Noord-Holland. Een onverwachte carrièreswitch, nadat mijn voorganger Jack van der Hoek burgemeester werd in Schouwen-Duiveland. Inmiddels zijn er 100 dagen voorbij gevlogen en kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ik ooit college gaf.
 • Meer inspiratie voor wandelaar op nieuwe website Noord-Hollandpad

  (26 augustus 2020) De website van het Noord-Hollandpad is compleet vernieuwd.
 • Inventarisatie Noord-Hollandse stolpboerderijen

  (26 augustus 2020) Noord-Holland telt nog zo’n 5.000 stolpen. Deze boerderijen verwijzen naar het agrarische verleden en dragen bij aan de herkenbaarheid van de omgeving.
 • Erfgoed van de maand - Molens

  (25 augustus 2020) Molens zijn onlosmakelijk verbonden met het landschap van Nederland en Noord-Holland. Al eeuwen leveren molens kracht om allerlei producten te maken. Maar bovenal staan ze symbool voor de strijd tegen het water in de laaggelegen polders.
 • Nieuwe techniek om bussen voorrang te geven bij verkeerslichten

  (24 augustus 2020) De provincie Noord-Holland test als eerste in Nederland via het mobiele netwerk de mogelijkheid om bussen prioriteit te geven bij verkeerslichten.
 • Provinciale Staten vergaderen 14 september in Egmond aan Zee

  (24 augustus 2020) Provinciale Staten van Noord-Holland gaan weer fysiek vergaderen. Vanaf 14 september zijn de PS-vergaderingen in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee.
 • Statencommissies vinden weer fysiek plaats

  (20 augustus 2020) Provinciale Statenleden gaan weer fysiek vergaderen en debatteren. Ook de vergaderingen van de Statencommissies vinden dit najaar weer fysiek plaats.
 • Noord-Holland vraagt minister om extra geld voor gemeenten

  (20 augustus 2020) De provincie Noord-Holland heeft een brief gestuurd naar de minister om aandacht te vragen voor de zorgwekkende financiële positie van een groot aantal gemeenten. Er is extra geld nodig zodat gemeenten hun taken goed kunnen blijven uitvoeren.
 • Spectaculaire groene natuur door Kust op Kracht

  (19 augustus 2020) De versterking van de kust tussen Petten en Camperduin leidt tot een forse verbetering van de natuur.
 • Provincie zet bouwambassadeur in om woningbouw te versnellen

  (19 augustus 2020) De provincie Noord-Holland wil dat er snel, meer betaalbare woningen beschikbaar komen. Om te zorgen dat er vlotter gebouwd kan worden, is Lex Brans benoemd als bouwambassadeur.
 • Noord-Hollandse OV-reiziger geeft de bus een dikke voldoende

  (19 augustus 2020) Het busvervoer in de regio’s Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord krijgt gemiddeld een 7,9 van de reiziger. In deze regio’s verzorgt de provincie Noord-Holland het busvervoer. 
 • Kleurrijk lint

  (17 augustus 2020) Ilse Zaal, gedeputeerde Landbouw van de provincie Noord-Holland, heeft samen met Frank de Wit, voorzitter van Agrarische Natuur- en Landschapsvereniging Water, Land & Dijken een bordje onthuld bij een aangelegde natuurvriendelijke oever langs een sloot bij Zunderdorp, net ten noorden van Amsterdam.
 • Oppervlakte- en afvalwater geschikt om bijna alle Noord-Hollandse gebouwen te verwarmen

  (17 augustus 2020) Bijna al de 1.513.680 gebouwen in Noord-Holland kunnen aangesloten worden op duurzame warmte.
 • Vermijd drukke plekken: ook in het verkeer

  (17 augustus 2020) De (basis)scholen starten op 17 augustus weer in Noord-Holland. Dat betekent dat het op bepaalde plekken voor voetgangers en fietsers weer drukker wordt bij de verkeerslichten. De provincie Noord-Holland heeft daarom een coronadashboard ontwikkeld.
 • Statenlid in beeld: Grethe van Geffen (VVD)

  (17 augustus 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Grethe van Geffen van de VVD.
 • Asfaltherstel Drechterlandseweg (N505) Hoogkarspel: 17 t/m 21 augustus avonden/nachten

  (13 augustus 2020) De provincie Noord-Holland verricht van maandag 17 augustus tot en met vrijdag 21 augustus 2020 werkzaamheden aan de Drechterlandseweg (N505) in Hoogkarspel.
 • Met haviksogen en verenplumeaus door het provinciehuis

  (13 augustus 2020) Paviljoen Welgelegen kreeg deze zomer een onderhoudsbehandeling. Het provinciehuis werd geïnspecteerd, gereinigd en gerestaureerd.
 • Corona-overbruggingslening voor 222 Noord-Hollandse start-ups en scale-ups

  (11 augustus 2020) Van 29 april tot 1 juli 2020 hebben 222 start-ups, scale-ups en innovatieve mkb’ers uit de provincie Noord-Holland een corona-overbruggingslening (COL) gekregen, voor een totaalbedrag van € 66 miljoen.
 • Doorfietsen in Noord-Holland

  (10 augustus 2020) De provincie Noord-Holland werkt aan één groot netwerk van aaneengesloten fietspaden.
 • Update: Werkzaamheden kruispunt Fokkerweg – N196

  (10 augustus 2020) De provincie Noord-Holland voert tot eind 2020 werkzaamheden uit aan de kruising van de Fokkerweg met de N196 in de gemeente Haarlemmermeer. De werkzaamheden starten op 17 augustus, maar het wegverkeer ondervindt vanaf 24 augustus hinder van het werk.
 • Cultuurhistorische Wierdijk wordt in ere hersteld met nieuw fietspad

  (10 augustus 2020) De aanleg van een nieuw recreatief fietspad langs de Wierdijk (bij Hippolytushoef) en het herstel van het bijbehorende informatiepunt en de coupure (de doorgang in de dijk) zijn in zicht.
 • Asfaltwerkzaamheden Hoornse Jaagweg/Parallelweg (N247) Oosthuizen: 11 t/m 14 augustus

  (10 augustus 2020) De provincie Noord-Holland verricht van dinsdag 11 augustus tot en met vrijdag 14 augustus 2020 werkzaamheden aan de Hoornse Jaagweg/Parallelweg (N247) bij Oosthuizen.
 • 7 Noord-Hollandse gemeenten trappen door

  (07 augustus 2020) 7 gemeenten uit de provincie Noord-Holland hebben een subsidie aangevraagd vanuit het programma Doortrappen.
 • Online talkshow over de circulaire toekomst van de haven

  (03 augustus 2020) Wat is de circulaire toekomst van de havens in het Noordzeekanaalgebied? Gedeputeerde Zita Pels gaat hierover in gesprek met Koen Overtoom, CEO van de Port of Amsterdam, tijdens de livecast ‘Zomer in de Stad’ van Pakhuis de Zwijger.
 • Werkzaamheden Westerweg (N242) in Heerhugowaard

  (31 juli 2020) De provincie Noord-Holland voert in augustus werkzaamheden uit op meerdere plekken langs de Westerweg (N242) in Heerhugowaard.
 • Erfgoed van de maand - Stolpboerderijen: piramides in de polder

  (27 juli 2020) In het Noord-Hollandse landschap is de stolpboerderij een opvallende verschijning met haar vierkante vorm en piramidevormig dak. De streekgebonden erfinrichting van de stolp en de kenmerkende gevelindeling zijn bepalend voor de identiteit van de Noord-Hollandse dorpen, steden en het cultuurlandschap.
 • 4503 nieuwe woningen in Noord-Holland door snelheidsverlaging

  (24 juli 2020) 10 woningbouwplannen in Noord-Holland die aangemeld waren voor het stikstofregistratiesysteem krijgen een natuurvergunning. Hiermee wordt de weg vrijgemaakt voor de bouw van 4503 woningen in Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Nicole van der Waart (GroenLinks)

  (20 juli 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Nicole van der Waart van GroenLinks.
 • Kies je vervoermiddel op een mobipunt in de Kop van Noord-Holland

  (15 juli 2020) De eerste mobipunten van Nederland vind je in de Kop van Noord-Holland. Op een mobipunt worden verschillende vormen van vervoer aangeboden.
 • Noord-Holland houdt zich goed aan wettelijke betaaltermijnen

  (15 juli 2020) De provincie Noord-Holland betaalde afgelopen jaar 96,8% van haar rekeningen binnen 30 dagen.
 • N250 in Den Helder wordt slimme weg

  (15 juli 2020) De nieuwe verkeerslichten voor de N250 in Den Helder worden in het vierde kwartaal van 2020 geplaatst.
 • De wittebroodsweken van Jeroen Olthof

  (14 juli 2020) Jeroen Olthof begon in maart 2020 als gedeputeerde bij de provincie, vlak voor de aanvullende coronamaatregelen van het kabinet.
 • Rijk en regio investeren € 10 miljoen in Regio Deal Maritiem Cluster Kop van Noord-Holland

  (14 juli 2020) Het Rijk en de regio Kop van Noord-Holland willen de kwaliteit van leren, werken en leven in de Kop verbeteren. Hiervoor is € 10 miljoen beschikbaar gesteld.
 • Statenlid in beeld: Robert Zaal (GroenLinks)

  (13 juli 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Robert Zaal GroenLinks.
 • Vrijwilliger Bert zet Texelse kolken op de kaart

  (13 juli 2020) Met een subsidiebijdrage van de provincie op zak gaan dit jaar 36 vrijwilligersprojecten van start om Noord-Holland nog groener te maken. Wie zijn deze vrijwilligers, wat gaan ze doen en hoe gaan ze in deze coronatijd te werk? Deel 4 in de serie: Bert de Boer, vrijwilliger bij IVN Texel.
 • Meer biodiversiteit in bermen

  (10 juli 2020) De provincie Noord-Holland beheert kilometers aan bermen langs haar wegen en vaarwegen. Dat biedt kansen om de biodiversiteit in Noord-Holland te versterken.
 • Onderzoek: Slim parkeerbeleid biedt ruimte voor woningen en groen

  (10 juli 2020) Als gemeenten bij nieuwbouwplannen alternatieven voor autobezit bieden en een strenger parkeerbeleid voeren, zijn er minder parkeerplaatsen nodig in stedelijke gebieden.
 • ‘Enorme dierenvriend’ Ilse Zaal neemt kijkje bij wildopvangcentra

  (10 juli 2020) Gedeputeerde Ilse Zaal bezocht donderdag 2 opvangcentra voor wilde dieren. Ze kreeg een rondleiding en sprak over het naderende hulppakket.
 • Noord-Holland doet eerste stikstofaankoop

  (09 juli 2020) Door de aankoop van gronden bij een melkveehouderij en driekwart van de bijbehorende stikstofvergunning in Burgerbrug, haalt de provincie Noord-Holland een deel stikstofneerslag weg bij de Schoorlse Duinen.
 • Subsidie voor verduurzaming 12 culturele instellingen

  (09 juli 2020) 12 culturele instellingen in Noord-Holland krijgen een subsidie voor het verduurzamen van hun gebouw of het verbeteren van de toegankelijkheid.
 • Provincie ondersteunt opvangcentra voor wilde dieren

  (08 juli 2020) De provincie Noord-Holland ondersteunt opvangcentra voor wilde dieren met 200.000 euro. Het beschikbare budget wordt gebruikt om opvangcentra te ontlasten en educatie over wilde dieren te verbeteren.
 • Verkennende meting naar ultrafijn stof in de IJmond gereed

  (08 juli 2020) Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu heeft in opdracht van de provincie Noord-Holland verkennende metingen gedaan naar ultrafijn stof in de IJmond.
 • Provincie helpt gemeenten met 10 miljoen voor cultuur

  (08 juli 2020) De provincie stelt 10 miljoen euro beschikbaar om samen met Noord-Hollandse gemeenten culturele en maatschappelijke instellingen overeind te houden.
 • Smart Mobility veelbelovend voor slim, schoon en veilig reizen in Noord-Holland

  (08 juli 2020) Hoe staat het met de ontwikkelingen in de wereld van Smart Mobility? De provincie presenteert de voorlopige resultaten over 2019 in haar voortgangsrapportage.
 • Meer slagkracht voor elektrisch rijden

  (08 juli 2020) Overheden in Noord-Holland, Flevoland en Utrecht blijven, met steun van het Rijk, ervoor zorgen dat elektrische rijders hun auto’s probleemloos kunnen blijven laden.
 • Nachtelijk onderhoud Waterwolftunnel N201 strak geleide operatie

  (06 juli 2020) De provincie voerde in de nacht van 3 op 4 juli 2020 onderhoudswerkzaamheden uit de Waterwolftunnel in de N201 tussen Hoofddorp en Uithoorn.
 • Statenlid in beeld: Bas de Wit (VVD)

  (06 juli 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Bas de Wit van de VVD.
 • “Het bos en de bermen mogen best een beetje verwilderen”

  (06 juli 2020) Met een subsidiebijdrage van de provincie op zak gaan dit jaar 36 vrijwilligersprojecten van start om Noord-Holland nog groener te maken. Wie zijn deze vrijwilligers, wat gaan ze doen en hoe gaan ze in deze coronatijd te werk? Deel 3 in de serie: Thijn Westermann, vrijwilliger bij Stichting Groen Muiderberg.
 • Cees Loggen nieuwe voorzitter Waddenfonds

  (03 juli 2020) De Noord-Hollandse gedeputeerde Cees Loggen is benoemd tot voorzitter van het Waddenfonds. Loggen volgt de Groninger gedeputeerde Henk Staghouwer op, die sinds 2016 het voorzitterschap vervulde.
 • Veel inzendingen voor tijdscapsule Wilhelminasluis

  (03 juli 2020) Ruim 50 kinderen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de provincie Noord-Holland om de tijdscapsule in de wand van de Wilhelminasluis te vullen met boodschappen voor de Zaankanters van de toekomst.
 • Een 2e leven voor kleding bij Wieland Textiles

  (03 juli 2020) De provincie Noord-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. Innovaties zijn daarbij van belang. Bij het Noord-Hollandse textielsorteerbedrijf Wieland Textiles krijgt kleding een 2e leven. Op werkbezoek in Wormermeer hoorde gedeputeerde Zita Pels (circulaire economie) meer over de aanpak.
 • Klaas Telgenhof nieuwe loods herbestemming monumenten

  (02 juli 2020) De provincie heeft Klaas Telgenhof benoemd tot loods herbestemming monumenten in Noord-Holland.
 • John Herfkens nieuwe werkambassadeur voor Noord-Holland

  (01 juli 2020) John Herfkens gaat per 1 september 2020 aan de slag als werkambassadeur voor Noord-Holland.
 • Provincie stuurt herindelingsadviezen naar minister

  (01 juli 2020) De provincie Noord-Holland heeft de herindelingsadviezen voor Beemster-Purmerend, Weesp-Amsterdam en Dijk en Waard naar de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd.
 • Regioplan Noordzeekanaalgebied zet koers uit voor energietransitie industrie

  (01 juli 2020) Bijna 30 bedrijven in het Noordzeekanaalgebied, groot en klein, zetten verduurzaming hoog op de agenda.
 • Onbekend kasteel gevonden in Heemskerk

  (01 juli 2020) In opdracht van de gemeente Heemskerk is in mei en juni veldonderzoek gedaan op het kasteelterrein van Oud Haerlem. Bureau Saricon scande en mat het ondergrondse kasteelterrein om meer informatie te krijgen over het archeologisch Rijksmonument. De eerste resultaten van het bodemonderzoek zijn sensationeel.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 29 juni 2020

  (30 juni 2020) Tijdens de laatste vergadering voor het zomerreces spraken Provinciale Staten (PS) over het beleid en de resultaten van de provincie in 2019 en over de plannen voor 2021.
 • Vrijwilligers lokken de heldhaftige visdief terug naar Noord-Holland

  (30 juni 2020) Met een subsidiebijdrage van de provincie op zak gaan dit jaar 36 vrijwilligersprojecten van start om Noord-Holland nog groener te maken. Wie zijn deze vrijwilligers, wat gaan ze doen en hoe gaan ze in deze coronatijd te werk? Deel 2 in de serie: Willem Overweg, vrijwilliger en veldcoördinator bij de Vereniging Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer Water, Land & Dijken. 
 • Kruising Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer afgesloten van 4 tot en met 26 juli

  (29 juni 2020) De provincie Noord-Holland voert in de periode van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer.
 • Vanaf 1 juli meer ruimte in het openbaar busvervoer

  (29 juni 2020) Vanaf 1 juli 2020 mogen alle zitplaatsen in de bus weer gebruikt worden. Het dragen van een mondkapje blijft verplicht.
 • Statenlid in beeld: Fabian Zoon (PvdD)

  (29 juni 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren.
 • Hart onder de riem voor monumentale tuin

  (27 juni 2020) Op de warmste dag van de week ging commissaris van de Koning Arthur van Dijk op werkbezoek in ARTIS.
 • Aardappels redden op Nationale Aardappelberg Dag

  (25 juni 2020) Bij Tuinderij de Waardering in Haarlem verschijnt op zaterdag 27 juni een aardappelberg. Mensen kunnen in Haarlem en op 11 andere locaties in Nederland aardappels komen scheppen.
 • Provincie houdt voorlopig vast aan geitenstop

  (25 juni 2020) De provincie Noord-Holland houdt voorlopig vast aan de geitenstop die geldt sinds december 2018. De provincie besloot tot een stop omdat uit onderzoek bleek dat omwonenden in straal van 2 kilometer rondom geitenhouderijen een verhoogde kans op longontsteking hebben.
 • Provincie kiest duurzame dienstauto’s

  (24 juni 2020) Het college van Gedeputeerde Staten stapt over op duurzame dienstauto’s.
 • Noord-Holland in cijfers: ontwikkeling detailhandel en arbeidsmarkt in 2019

  (24 juni 2020) Iedereen die meer informatie zoekt over de ontwikkeling van de detailhandel en de arbeidsmarkt in Noord-Holland kan nu de nieuwe Monitor Detailhandel en de Monitor Arbeidsmarkt raadplegen.
 • Gemeenten moeten meer aandacht hebben voor brandveiligheid in zorginstellingen

  (24 juni 2020) De provincie Noord-Holland onderzocht of zorginstellingen de regels voor brandveiligheid naleven. En of gemeenten de controle hierop beter had moeten borgen in hun organisatie.
 • Voedsel Verbindt: omslag naar een gezond voedselsysteem

  (24 juni 2020) De provincie Noord-Holland draagt van 2020 tot en met 2023 jaarlijks 125.000 euro bij aan Voedsel Verbindt. Dit samenwerkingsverband voert projecten uit die bijdragen aan een robuust, duurzaam en regionaal voedselsysteem.
 • Provincie stelt subsidie beschikbaar voor opruimen drugsafval

  (24 juni 2020) De provincie Noord-Holland stelt € 37.350,- subsidie beschikbaar om gedumpt drugsafval op te ruimen.
 • Vergunning Kooksfabrieken Tata Steel onderzocht

  (24 juni 2020) De provincie Noord-Holland heeft de vergunning van de Kooksfabrieken van Tata Steel in IJmuiden laten vergelijken met de daadwerkelijke situatie.
 • “Geef provincies de ruimte het landelijk beleid zelf in te vullen”

  (23 juni 2020) Erken de verschillen tussen de Nederlandse provincies en geef hen de ruimte het landelijk beleid naar eigen inzicht in te vullen. Die oproep deed commissaris van de Koning Arthur van Dijk vandaag tijdens de presentatie van het programma van Prinsjesfestival 2020.
 • Handreiking provinciale monumenten opgesteld

  (23 juni 2020) Het steunpunt Monumenten & Archeologie Noord-Holland heeft een Handreiking provinciale monumenten gemaakt.
 • Enthousiaste vrijwilligers maken Noord-Holland groener

  (22 juni 2020) Met een subsidiebijdrage van de provincie op zak gaan dit jaar 36 vrijwilligersprojecten van start om Noord-Holland nog groener te maken. Wie zijn deze vrijwilligers, wat gaan ze doen en hoe gaan ze in deze coronatijd te werk? Deel 1 in de serie: Els de Vos, vrijwilliger bij Natuur je beste buur.
 • Beatrixbrug in centrum van Zaandam gaat eind juni open

  (19 juni 2020) De renovatie van de Beatrixbrug is de afgelopen 5 maanden in volle gang geweest. Naar verwachting gaat de brug nog voor het eind van deze maand weer open.
 • N201 van 2-4 juli afgesloten door onderhoud Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  (19 juni 2020) De provincie Noord-Holland voert van donderdag 2 juli tot en met zaterdag 4 juli 2020 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Nieuwe tentoonstelling Oorlog in de lucht, weerslag in de grond

  (19 juni 2020) De tentoonstelling Oorlog in de lucht, weerslag in de grond is vanaf 2 juli te bezoeken in Huis van Hilde. De in 1944 in Castricum neergestorte ‘Dambuster’, een Brits Lancastervliegtuig, staat hierin centraal.
 • Erfgoed van de maand - Verdwenen kastelen

  (19 juni 2020) In het huidige Noord-Holland stonden in de Middeleeuwen ruim 80 kastelen. De machtige lokale en regionale adel pronkte met hun bezit en benutte de kastelen om hun grondgebied te verdedigen.
 • Pampus zet volgende stap naar duurzaam erfgoed

  (18 juni 2020) Bezoekers konden vorig jaar juli nog kamperen op het onbewoonde eiland Pampus. Zij droegen daarmee bij aan de crowdfundingactie voor verduurzaming van dit erfgoed, onderdeel van de Stelling van Amsterdam. Nu zet Pampus opnieuw een stap naar verdere verduurzaming en zelfvoorzienendheid.
 • GO!-NH deelnemers inspireren op NewEconomyNow

  (17 juni 2020) Alle GO!-NH-deelnemers leerden dit jaar onverwacht dezelfde les: creativiteit in crisistijd.
 • Beleidsregel stikstofaanpak aangepast

  (17 juni 2020) De beleidsregel stikstof die eind vorig jaar werd vastgesteld, is op een aantal punten aangepast.
 • Provinciale weg N246-N244 klaar voor de toekomst

  (16 juni 2020) Op maandag 15 juni 2020 heeft de provincie Noord-Holland het werk aan de N244-N246 officieel afgerond.
 • Subsidie voor kleinschalige circulaire activiteiten

  (15 juni 2020) Stichtingen en verenigingen kunnen subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland voor activiteiten die de bekendheid over het onderwerp circulaire economie onder de inwoners van Noord-Holland vergroten.
 • Vaar mee op de Blauwe Golf met de digitale vaargids

  (15 juni 2020) De provincie Noord-Holland roept (recreatie)schippers op om gebruik te maken van de digitale vaargids.
 • Reageer online op ambities stationsgebied Haarlem

  (10 juni 2020) De provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem vragen inwoners, reizigers, ondernemers en andere geïnteresseerden te reageren op de ambities voor het stationsgebied van Haarlem.
 • Groene initiatieven in Noord-Holland gezocht

  (10 juni 2020) Netwerkplatform Groen Kapitaal is op zoek naar groene initiatieven die de biodiversiteit in Noord-Holland vergroten.
 • Provinciale subsidie voor duurzame innovaties mkb

  (09 juni 2020) Vanaf 11 juni 2020 kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten.
 • Insectentelling met camera voor tweede jaar in Noord-Holland

  (08 juni 2020) Na een succesvolle start in 2019, plaatst onderzoeksconsortium Diopsis ook dit jaar automatische insectencamera’s op verschillende plekken in Noord-Holland.
 • OV-knooppunten langs Gooicorridor verbeteren door intensievere samenwerking

  (08 juni 2020) Overheden, NS en ProRail gaan samen aan de slag om de OV-knooppunten langs de Gooicorridor (stations gelegen tussen Amsterdam en Utrecht/Amersfoort) te verbeteren.
 • Online gesprekstafels Vitaal Landelijk Gebied

  (08 juni 2020) De provincie Noord-Holland wil de kracht van het landelijk gebied versterken. Daarvoor worden 3 visies opgesteld: Voedsel, Biodiversiteit en Recreatie & Toerisme.
 • Provincie betaalt Connexxion gewoon door

  (08 juni 2020) De provincie Noord-Holland gaat Connexxion betalen voor de volledige dienstregeling van het regionale busvervoer, ook voor de ritten die vanwege de coronacrisis zijn vervallen.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland van 18 en 25 mei vastgesteld

  (05 juni 2020) De uitslag van het ‘briefstemmen’ over de voorstellen en moties van de Provinciale Statenvergaderingen van 18 en 25 mei is bekend en komt overeen met de indicatie die de partijen tijdens de vergaderingen gaven. Daarmee zijn de besluiten vastgesteld.
 • Provincie voert wijzigingen ganzenbeleid in

  (05 juni 2020) De provincie Noord-Holland gaat het ganzenbeleid wijzigen. Na overleg met boeren- en natuurorganisaties en de jagersvereniging is besloten een aantal belemmeringen in het beheren van ganzen weg te nemen. Daarnaast neemt de schadevergoeding voor landbouwschade door ganzen vanaf maart 2021 af.
 • 1 miljoen euro voor meer biodiversiteit langs Noord-Hollandse kanalen

  (05 juni 2020) Het is niet alleen mooi wandelen of fietsen langs oevers met bloeiende planten en rijke rietkragen: ze hebben ook een belangrijke functie voor de planten en dieren die er leven. De provincie Noord-Holland reserveert daarom 1 miljoen euro voor nieuwe initiatieven.
 • Eerste indicatie voor extra bos in Noord-Holland

  (05 juni 2020) In Noord-Hollandse gebieden binnen het Natuurnetwerk Nederland (NNN) kan maximaal 360 hectare bos worden aangeplant.
 • 1 miljoen mondkapjes per week

  (04 juni 2020) Het bedrijf AFPRO Filters produceert per week een miljoen mondkapjes. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Ilse Zaal bezochten donderdag 4 juni de fabriek in Alkmaar.
 • Jongeren krijgen les over afleiding in verkeer door mobieltje

  (04 juni 2020) Scholieren en jongeren zijn vaak afgeleid in het verkeer, omdat ze op de fiets hun mobiel gebruiken of naar muziek luisteren. Daarom investeert de provincie Noord-Holland € 1,3 miljoen in verkeerseducatieprojecten: 17 projecten voor het basisonderwijs en 11 projecten in het voortgezet onderwijs.
 • Zita Pels in gesprek over circulaire economie tijdens online festival

  (04 juni 2020) Gedeputeerde Zita Pels is op 16 juni 1 van de sprekers tijdens het online evenement ‘New Economy Now’. De provincie Noord-Holland is partner van dit event, waar alles draait om de transitie naar een circulaire economie.
 • Globaliser helpt ondernemer internationaal groeien

  (03 juni 2020) De provincie Noord-Holland ondersteunt snelgroeiende bedrijven met de stap richting een internationale markt.
 • Nieuw akkoord over zeehondenopvang

  (03 juni 2020) De zeehondenopvang wordt met de inzet van zeehondenwachters geprofessionaliseerd en zeehonden worden alleen nog onder bepaalde voorwaarden opgevangen.
 • Scholieren ontwerpen klimaatbestendige fietstunnel

  (03 juni 2020) Derdejaars leerlingen van het Keizer Karel College uit Amstelveen wonnen op 3 juni 2020 de regionale finale van de Technasium Top Award.
 • Heropening Purmerends Museum

  (02 juni 2020) Gedeputeerde Zita Pels heropende op pinkstermaandag op symbolische wijze het Purmerends Museum. Ze deed dit samen met wethouder Eveline Tijmstra.
 • ARO-jaarverslag 2019 over adviezen ruimtelijke kwaliteit online

  (29 mei 2020) De energietransitie, klimaatverandering en toenemende woningbehoefte zijn van grote invloed op het landschap van Noord-Holland. Lees in het Jaarverslag 2019 van de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) hoe de ARO bijdraagt aan een goede inrichting in de provincie.
 • Jaarstukken 2019 gepubliceerd

  (29 mei 2020) Het jaarverslag en de jaarrekening vormen samen de jaarstukken. Hiermee legt de provincie verantwoording af voor haar uitgaven.
 • Twee winnaars bij Circular Challenge

  (28 mei 2020) Van oude treinvloeren kun je prima circulaire scheidingswanden maken. Met deze vondst wonnen InHolland-studenten donderdag de jury- én publieksprijs van de Circular Challenge.
 • Ruim 300 weggebruikers testen slimme verkeerslichten

  (28 mei 2020) In Noord-Holland komen steeds meer slimme verkeerslichten die kunnen communiceren met het verkeer. De techniek achter deze verkeerslichten werkt, maar wat vinden de weggebruikers er eigenlijk van?
 • Hoeveel duurzame energie wekt Noord-Holland op?

  (28 mei 2020) Hoeveel windenergie wordt er opgewekt in Noord-Holland? En hoeveel energie via zonnepanelen? Op welke plekken leveren die het meeste op? En hoeveel energie wordt er verbruikt? De antwoorden op deze vragen over de stand van de energietransitie staan in het dashboard energietransitie in Noord-Holland.
 • Meer openbaar busvervoer vanaf 1 juni voor noodzakelijke reizen

  (28 mei 2020) De OV-bussen in Noord-Holland gaan vanaf 1 juni 2020 vaker rijden om de groeiende stroom reizigers veilig te vervoeren. Connexxion voert de dienstregeling weer op naar een normale zomerdienstregeling.
 • Provincie verbiedt gebruik glyfosaat

  (27 mei 2020) Agrarische pachters die grond van de provincie Noord-Holland pachten, mogen het omstreden gewasbeschermingsmiddel glyfosaat, voornamelijk bekend onder de merknaam Roundup, niet meer op provinciegrond gebruiken.
 • Provincie start met maken van aaneengesloten natuurgebied in Waterland Oost

  (27 mei 2020) Waterland Oost is een bijzonder gebied. Hier wonen en werken al eeuwenlang mensen in een veenlandschap met kwetsbare flora en fauna.
 • 20 miljoen voor flexibele deur-tot-deurreis in Noord-Holland

  (27 mei 2020) Provincie Noord-Holland stelt een OV-fonds van 20 miljoen beschikbaar waarmee de komende jaren geïnvesteerd wordt in het verbeteren van de deur-tot-deurreis, het beter bereikbaar maken van woon- en werklocaties in Noord-Holland en een toekomstbestendig openbaar vervoernetwerk.
 • Snelheidsverlaging voor minder stikstof in natuur op 5 provinciale wegen kansrijk

  (27 mei 2020) Op 5 stukken van provinciale wegen waar nu 100, 80 of 70 kilometer per uur wordt gereden lijkt het zinvol en haalbaar de snelheid te verlagen, waardoor het verkeer minder stikstof uitstoot op nabijgelegen kwetsbare natuurgebieden.
 • Studenten en mkb samen aan de slag met digitalisering

  (27 mei 2020) Het nieuwe programma MKB Digital Workspace koppelt techstudenten aan mkb-ondernemers om te werken aan concrete digitaliseringsvraagstukken.
 • Provinciale Staten van Noord-Holland van 25 mei 2020

  (26 mei 2020) De provincie Noord-Holland voert van het project Duinpolderweg alleen de opwaardering van de Bennebroekerweg uit. De provincie inventariseert ook welke infrastructurele projecten versneld kunnen worden als maatregel tegen de recessie.
 • 7 noordelijke provincies brainstormen met agrariërs

  (26 mei 2020) In samenspraak met de landbouwsector is op maandag 25 mei een brainstorm georganiseerd met gedeputeerden stikstof van de 7 noordelijke provincies en delegaties van de agrarische stikstofgroepen.
 • Eerste gras in Noord-Holland verwerkt tot duurzaam dooimiddel

  (26 mei 2020) De temperatuur daalt voorlopig niet meer onder nul, maar toch wordt er in de Grass2Grit-fabriek in Broek op Langedijk hard gewerkt aan een nieuw dooimiddel.
 • Innovatief laadplein voor elektrische trucks en bestelbussen

  (25 mei 2020) Bij logistiek dienstverlener Deudekom in Duivendrecht komt een laadplein voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen.
 • Huis van Hilde weer open

  (25 mei 2020) Archeologiemuseum Huis van Hilde in Castricum opent haar deuren voor publiek vanaf 2 juni.
 • Uitbreiding energienetwerk tussen Beverwijk en Oterleek in beeld

  (25 mei 2020) De provincie Noord-Holland heeft in kaart gebracht waar de nieuwe ondergrondse elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek (gemeente Alkmaar) het best gelegd kunnen worden.
 • Klimaatstresstest: invloed klimaatverandering op landbouw en natuur

  (22 mei 2020) Verzilting, bodemdaling, droogte en overstromingen hebben de komende decennia invloed op de landbouw en natuur in Noord-Holland. Dit blijkt uit de klimaatstresstest die de provincie heeft laten uitvoeren door SWECO en de Wageningen University & Research (WUR).
 • Nachtelijke werkzaamheden aan de N246

  (22 mei 2020) De provincie Noord-Holland voert in de avond en nacht van 25 tot en met 28 mei, tussen 20.00 uur en 5.00 uur, werkzaamheden uit aan de N246 tussen Wormerveer en de aansluiting met de N244.
 • Provincie helpt sportverenigingen verduurzamen

  (22 mei 2020) De provincie Noord-Holland gaat sportverenigingen helpen bij de verduurzaming van sportaccommodaties. Ook wil de provincie de acceptatie van LHBTIQ+* bij sportverenigingen bevorderen. Dit zijn de ambities die de provincie heeft vastgesteld in haar nieuwe sportbeleid.
 • Veel vraag naar subsidie duurzaam benutten monumenten

  (22 mei 2020) Veel eigenaren van historische gebouwen maken gebruik van de subsidieregeling ‘Onderzoeken duurzaam benutten monumenten’. De provincie heeft daarom besloten om meer subsidie beschikbaar te stellen.
 • ‘Provincie gebaat bij een gezond cultureel leven’

  (20 mei 2020) De pijn van de cultureel-recreatieve sector was woensdag voelbaar voor commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Samen met burgemeester Han ter Heegde van Gooise Meren bezocht hij het Goois Natuurreservaat, de Bruine Vloot en het Muiderslot.
 • Provincie positief over herindelingsadviezen

  (20 mei 2020) De provincie Noord-Holland steunt de herindelingsadviezen van de gemeenten Heerhugowaard/ Langedijk, Amsterdam/Weesp en Beemster/Purmerend. Gedeputeerde Staten hebben hun concept-zienswijzen vastgesteld.
 • Provincie en gemeenten stellen conceptprogramma Tata Steel 2020-2050 vast

  (20 mei 2020) De colleges van de provincie Noord-Holland en de gemeenten Beverwijk, Heemskerk en Velsen hebben op 19 mei hun gezamenlijke programma 'Tata Steel 2020 – 2050: Samenwerken aan een gezondere en veilige IJmond' in concept vastgesteld.
 • Bevrijding Texel herdacht met tentoonstelling

  (20 mei 2020) Het is een onbekend verhaal in Nederland: de rest van het land is al ruim 2 weken bevrijd, maar op Texel woedt nog een bloedige veldslag. Het eiland wordt pas op 20 mei 1945 bevrijd.
 • Noord-Hollandse natuur- en recreatiegebieden: houd rekening met de natuur

  (20 mei 2020) Noord-Holland is prachtig om te ontdekken. Zeker in coronatijd zoeken meer en meer mensen de natuur dichtbij op. Daar mag iedereen van genieten. De provincie Noord-Holland en de natuur- en recreatiegebieden vragen bezoekers wel daarbij de spelregels in de natuur na te leven. Met respect voor elkaar èn de natuur houden we dit mooi voor mens, plant en dier.
 • Ruim € 13 miljoen voor gezondere leefomgeving in Noord-Holland

  (19 mei 2020) De provincie Noord-Holland trekt € 13,2 miljoen uit om een gezondere leefomgeving te stimuleren. Het grootste deel van dat bedrag komt vanaf dit najaar beschikbaar in een Leefbaarheidsfonds voor bijdragen aan initiatieven van derden.
 • Recordaantal aanvragen voor Betrekken bij Groen Fonds

  (19 mei 2020) Mensen betrekken bij de natuur is het belangrijkste doel van het Betrekken bij Groen Fonds. De provincie Noord-Holland kent met dit fonds € 102.000 toe aan groene projecten.
 • Geen buurtbussen tot half augustus

  (19 mei 2020) De buurtbussen in Noord-Holland Noord en Haarlem/IJmond die door vrijwilligers worden gereden, rijden vanwege het coronavirus niet tot 17 augustus. Dit is tot het einde van de zomervakantie.
 • Veiligheidsvergroting Drechterlandseweg (N505)

  (19 mei 2020) De provincie Noord-Holland voert van 25 mei tot en met zaterdag 27 juni 2020 werkzaamheden uit aan de Drechterlandseweg (N505) tussen Enkhuizen en Hoogkarspel.
 • Arthur van Dijk opent eerste digitale PS-vergadering ooit in Noord-Holland

  (18 mei 2020) Met een headset op opende commissaris van de Koning Arthur van Dijk op 18 mei 2020 de eerste digitale Provinciale Staten-vergadering ooit in Noord-Holland.
 • Ilse Zaal benoemd tot gedeputeerde Economie, Landbouw en Bestuur

  (18 mei 2020) Op 18 mei 2020 hebben Provinciale Staten van Noord-Holland Ilse Zaal (D66) benoemd tot gedeputeerde.
 • Provincie vraagt Noord-Hollanders online te reageren op stikstofaanpak

  (15 mei 2020) De provincie Noord-Holland heeft besloten om voorlopig online verder te gaan met de gebiedsgerichte aanpak stikstof.
 • Arthur van Dijk: Samenwerken om uit crisis te komen

  (15 mei 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdag een werkbezoek aan Schiphol. “Ik wil partijen graag bij elkaar brengen”, zei hij op de grotendeels lege luchthaven.
 • Samenwerking om scheve balans woon-werkverkeer op Hoornse lijn tegen te gaan

  (15 mei 2020) Overheden gaan samen aan de slag om de OV-knooppunten langs de Hoornse Lijn (stations gelegen tussen Hoorn en Zaandam) te verbeteren.
 • Noord-Hollandse bestuurders vragen steun bij minister voor regionale cultuur

  (15 mei 2020) Gedeputeerde Zita Pels (cultuur) doet samen met de wethouders van alle Noord-Hollandse gemeenten een klemmend beroep op minister Van Engelshoven om gezamenlijk de Noord-Hollandse musea, theaters en podia te redden.
 • Avond- en nachtwerkzaamheden aan Zeeweg (N510) Bergen aan Zee

  (14 mei 2020) De provincie Noord-Holland vernieuwt het asfalt van de Zeeweg (N510) in Bergen tussen de Eeuwigelaan (N511) en Elzenlaan. Tegelijkertijd wordt de zichtbaarheid van de voetgangers- en fietsoversteek op de Zeeweg (N510) vergroot.
 • Online onderzoek leefbaarheid langs N203 Krommenie

  (14 mei 2020) Op 14 mei 2020 start de provincie met een online onderzoek, waarin de omwonenden van de N203 bij Krommenie gevraagd worden wat volgens hen de grootste knelpunten van de weg zijn en welke mogelijke oplossingen zij zien.
 • Bruggen en sluizen weer normaal bediend

  (14 mei 2020) De provincie Noord-Holland gaat per 21 mei 2020 (Hemelvaartsdag) de bruggen en sluizen bedienen volgens de normale zomerbediening.
 • Erfgoed van de maand - het Oer-IJ

  (14 mei 2020) Het kustlandschap van Noord-Holland is voortdurend in beweging. Daar waar een duinenrij het westen van de provincie nu als vanzelfsprekend afsluit, lagen vroeger zeegaten waar rivieren uit het binnenland afwaterden op zee.
 • Provincie werkt aan nieuwe actieagenda Circulaire Economie

  (13 mei 2020) De provincie Noord-Holland wil de komende jaren actief bij blijven dragen aan de ambitie om in 2030 het verbruik van primaire grondstoffen als metalen en mineralen gehalveerd te hebben en in 2050 volledig circulair te zijn.
 • Wilhelminabrug Zaandam gaat weer open

  (12 mei 2020) Na een periode van ongeveer 8 maanden gaan op donderdag 21 mei om 7.00 uur in de ochtend de slagbomen van de Wilhelminabrug in Zaandam weer open.
 • eNose helpt met opsporen oorzaak geuroverlast

  (12 mei 2020) Sinds 2015 werken de provincie Noord-Holland en Port of Amsterdam aan een netwerk van elektronische neuzen, zogenoemde eNoses.
 • Column Edward Stigter: Samenwerking recept om maatschappelijke doelen te realiseren

  (12 mei 2020) Het duurzaam economisch herstel na de coronacrisis, de klimaatopwarming, de verstedelijking: dat zijn allemaal grote maatschappelijke opgaven die er toe doen.
 • Statenlid in beeld: Annette de Vries (PvdA)

  (12 mei 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annette de Vries van de PvdA.
 • Verkeerslichten langer en vaker groen voor fietsers vanwege opening basisscholen

  (08 mei 2020) De basisscholen gaan op 11 mei open. Dat betekent dat het op bepaalde plekken voor voetgangers en fietsers drukker wordt bij verkeerslichten. De provincie onderzoekt en monitort mogelijke risico’s en zet de verkeerslichten waar nodig langer en vaker op groen voor fietsverkeer.
 • Veel Noord-Hollandse aanvragen voor corona-overbruggingsfinanciering

  (07 mei 2020) Noord-Hollandse ondernemers hebben de meeste aanvragen ingediend voor een Corona-OverbruggingsLening (COL) of het Tijdelijk Overbruggingskrediet Programma innovatieve Start- en Scaleups (TOPSS).
 • Afsluiting deel N208 in verband met asfaltherstelwerkzaamheden

  (07 mei 2020) De provincie Noord Holland voert van zondag 10 mei tot en met vrijdag 15 mei asfaltherstelwerkzaamheden uit aan een deel van de N208 ter hoogte van Santpoort-Noord.
 • Ilse Zaal voorgedragen als gedeputeerde

  (07 mei 2020) D66 draagt Ilse Zaal voor als de nieuwe gedeputeerde voor D66 in de provincie Noord-Holland.
 • Schrijver Ewoud Kieft verzorgt Arondéuslezing in najaar

  (04 mei 2020) Schrijver/historicus Ewoud Kieft spreekt in het najaar de uitgestelde Willem Arondéuslezing uit.
 • Provincie verkent schade coronacrisis bij culturele instellingen

  (01 mei 2020) De coronamaatregelen van het kabinet raken de culturele sector hard. De provincie Noord-Holland verkent of en hoe ondersteuning de gevolgen van de crisis kan verzachten.
 • Statenleden op digitale ontdekkingsreis door corona

  (01 mei 2020) Door de coronamaatregelen van het kabinet werken ook de leden van Provinciale Staten thuis achter een beeldscherm. Hoe blijven de Noord-Hollandse democratie en het politieke debat tijdens corona overeind?
 • Mogelijk noodfonds voor ondernemers van Waddeneilanden

  (30 april 2020) De coronacrisis valt ondernemers van de Waddeneilanden zwaar. Zonder toeristen, geen inkomsten. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk roept op tot een noodfonds.
 • Kreeg jouw gemeente een voldoende in 2019?

  (29 april 2020) De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers.
 • Statenlid in beeld: Joyce Vastenhouw (FvD)

  (28 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Joyce Vastenhouw van FvD.
 • Aanvragen Corona-OverbruggingsLening (COL) mogelijk vanaf 29 april

  (25 april 2020) De criteria voor het aanvragen van een Corona-OverbruggingsLening (COL) zijn bekend. Vanaf 29 april kunnen bedrijven een aanvraag doen.
 • Arthur van Dijk en Jack van der Hoek op bezoek bij aardappelteler en kwekerij

  (24 april 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Jack van der Hoek (Landbouw) bezochten vrijdag het akkerbouwbedrijf van Jan van Kempen in Zuidoostbeemster en Kwekerij Siem Munster in Slootdorp.
 • Energieregio Noord-Holland Noord: met elkaar naar een schone en duurzame regio

  (24 april 2020) De concept-RES (Regionale Energiestrategie) voor energieregio Noord-Holland Noord is klaar.
 • Arthur van Dijk bezoekt Veiligheidsregio en GGD

  (23 april 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdag 23 april een werkbezoek aan de Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland en de GGD Zaanstreek-Waterland. Van Dijk sprak met medewerkers over hun werkzaamheden tijdens deze coronacrisis.
 • Noord-Holland steunt campagne Support Your Locals

  (22 april 2020) De provincie Noord-Holland steunt de landelijke campagne Support Your Locals.
 • Overzicht landelijke, provinciale en lokale regelingen voor ondernemers

  (22 april 2020) PIM heeft een overzicht samengesteld met de landelijke, provinciale en lokale regelingen uit Noord-Holland voor ondernemers die door corona in moeilijkheden verkeren.
 • Uitwisseling geurgegevens eNose-netwerk Tata Steel en provincie

  (22 april 2020) De provincie Noord-Holland en Tata Steel starten een pilot om gegevens uit te wisselen uit de verschillende elektronische neuzen (eNoses) die in de omgeving staan.
 • Update: Versterking Markermeerdijken kan doorgaan

  (22 april 2020) De versterking van de Markermeerdijken tussen Hoorn en Durgerdam kan doorgaan. Dat blijkt uit een uitspraak van de Raad van State in een bodemprocedure.
 • Energieregio Noord-Holland Zuid: in 2030 bijna 4 keer zoveel duurzame energie

  (22 april 2020) De concept-RES (Regionale Energiestrategie) voor energieregio Noord-Holland Zuid is klaar.
 • Webinar HIRB+ op woensdag 29 april

  (21 april 2020) De provincie Noord-Holland wil belangstellenden graag informeren over de HIRB+ regeling. Daarom organiseert de provincie in samenwerking met PHB en Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord een webinar op woensdag 29 april van 14.30 tot 16.00 uur.
 • Statenlid in beeld: Miriam van Meerten (VVD)

  (21 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Miriam van Meerten van de VVD.
 • Provincie Noord-Holland organiseert extra online spreekuur voor getroffen ondernemers

  (21 april 2020) Na de grote animo voor de eerste twee online spreekuren en de vele (aan)vragen van ondernemers, organiseert de provincie Noord-Holland op donderdag 23 april van 16.00 tot 17.30 uur een extra spreekuur om ondernemers te ondersteunen in deze tijden van Corona.
 • Start aanleg LARGAS-verkeersplein en rotonde Noord-Scharwoude (N504)

  (20 april 2020) De provincie Noord-Holland start op 28 april 2020 met de aanleg van een verkeersplein en een rotonde op de N504 bij Noord-Scharwoude.
 • Erfgoed van de maand - Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie

  (20 april 2020) De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie speelden een bijzondere rol voor de Nederlandse vrijheid. 75 jaar na de bevrijding zijn onderdelen van deze linies nog volop te zien en te beleven in het landschap.
 • Pop-up kunstbunker centrum Castricum

  (20 april 2020) Onder voorbehoud komt er in het najaar van 2020, gedurende een maand, een pop-up kunstbunker in het centrum van Castricum.
 • Bart Vink (D66) nieuw Statenlid voor Noord-Holland

  (16 april 2020) Bart Vink is tijdens een extra vergadering van Provinciale Staten op 16 april geïnstalleerd als Statenlid voor de D66-fractie. Ook was er een minuut stilte voor de mensen die zijn overleden door het coronavirus.
 • Nieuwe Energiehaven voor duurzame toekomst

  (16 april 2020) Het baggerdepot in de voormalige Averijhaven nabij IJmuiden wordt ontwikkeld tot Energiehaven. Vandaag hebben het ministerie van I&W, de provincie Noord-Holland, gemeente Velsen, Tata Steel, Zeehaven IJmuiden en Port of Amsterdam het convenant hiervoor ondertekend.
 • Blog Esther Rommel: Boerendochter met een uitdaging

  (16 april 2020) Bijna alles begint voor mij op de boerderij. Mijn jeugd, mijn herinneringen, mijn politieke ambities, mijn trots voor agrariërs en mijn liefde voor de natuur.
 • Provincie trekt deel mandaat OD NZKG in

  (16 april 2020) De provincie Noord-Holland gaat de verbeuring en inning van dwangsommen voorlopig zelf uitvoeren. Dat doet de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) nu in mandaat namens de provincie Noord-Holland. Door het niet juist volgen van de afgesproken procedure kan de provincie € 100.000 aan verbeurde dwangsommen aan Harsco Metals niet innen.
 • Arthur van Dijk op bezoek bij de Noord-Hollandse sierteelt

  (16 april 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdagmiddag een bezoek aan handelsbedrijf Dutch Flower Group in het Noord-Hollandse De Kwakel om de ondernemers in deze tijden van corona een hart onder de riem te steken.
 • Koe in de wei blijft vergunningvrij

  (16 april 2020) Boeren die hun koeien in de wei laten grazen hebben daar geen aparte vergunning voor nodig. Beweiden is al onderdeel van de vergunning voor stalemissies. De provincie Noord-Holland vindt dat het beweiden van vee een normaal onderdeel is van het boerenbedrijf.
 • Opruimen verontreiniging in Hanepoel, Zwaanshoek van start

  (15 april 2020) In de dorpskern Zwaanshoek in Haarlemmermeer starten op 20 april 2020 de werkzaamheden om de vervuilde grond in de Hanepoel op te ruimen.
 • Provinciale Staten houden minuut stilte

  (15 april 2020) Provinciale Staten houden donderdag 16 april bij het begin van de Statenvergadering een minuut stilte voor de mensen die zijn overleden door het coronavirus. Bart Vink wordt daarna geïnstalleerd als Statenlid voor de D66-fractie.
 • Statenlid in beeld: Klaas-Jeroen Terwal (VVD)

  (15 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Klaas-Jeroen Terwal van de VVD.
 • Noord-Holland maakt haast met fonds overbruggingsleningen

  (15 april 2020) De provincie Noord-Holland verwacht dat veel ondernemers in Noord-Holland gebruik willen maken van het fonds voor overbruggingskredieten, dat op 7 april is aangekondigd door het Kabinet.
 • Judith Michel-de Jong vandaag burgemeester van Wormerland

  (14 april 2020) Vandaag is Judith Michel-de Jong begonnen als burgemeester van de gemeente Wormerland.
 • Digitale commissievergaderingen op 16 en 20 april

  (14 april 2020) De commissievergaderingen van 16 april en 20 april vinden digitaal plaats.
 • Langebalkbrug (N242) in Heerhugowaard in avond en nacht dicht

  (14 april 2020) De provincie Noord-Holland voert reparatiewerkzaamheden uit aan de Langebalkbrug over de Westerweg (N242) in Heerhugowaard.
 • Circulaire economie in Noord-Holland in ontwikkeling

  (10 april 2020) De provincie Noord-Holland presenteert haar Voortgangsrapportage Circulaire Economie 2019. Wat is er al bereikt en waar liggen nog kansen?
 • Subsidie voor bevorderen veilig fietsgedrag ouderen

  (10 april 2020) Gemeenten in Noord-Holland (met uitzondering van de Vervoerregio Amsterdam) kunnen tot en met 30 juli 2020 subsidie aanvragen voor activiteiten gericht op het bevorderen van veilig fietsgedrag van 60-plussers.
 • Wat deed de commissaris van de Koning in 2019

  (10 april 2020) Een commissaris van de Koning beëdigt burgemeesters en benoemt waarnemend burgemeesters.
 • MIT-regeling open voor MKB-bedrijven

  (10 april 2020) Ondernemers in Noord-Holland die aan het begin staan van een innovatietraject kunnen nu een subsidie aanvragen. In 2020 stellen provincie en Rijk hiervoor 6 miljoen euro beschikbaar. De provincie Noord-Holland beoordeelt de aanvragen expliciet op duurzaamheid.
 • Noord-Holland pakt door met afronden Natuurnetwerk

  (09 april 2020) Noord-Holland gaat strakker sturen bij het afronden van het Natuurnetwerk Nederland (NNN). Het netwerk bestaat uit natuurgebieden en verbindende natuurstroken, bermen en watergangen in de provincie. Door een sterkere regie, verbeteren van bestaande plannen en het opstarten van nieuwe projecten wordt het natuurnetwerk in 2027 afgerond.
 • Provincie aan de slag met actieplan weidevogels

  (09 april 2020) De populatie weidevogels in Noord-Holland neemt al decennialang af. Om deze afname te stoppen heeft de provincie een 10-stappenplan opgesteld: het actieplan weidevogels.
 • Overbruggingsfinanciering voor innovatief MKB in Noord-Holland

  (09 april 2020) Het kabinet heeft bekendgemaakt €100 miljoen beschikbaar te stellen voor overbruggingsleningen aan startups, scale-ups en innovatieve MKB-bedrijven.
 • Magneetzweeftrein maakt Brussel of Düsseldorf binnen half uur bereikbaar

  (09 april 2020) De hyperloop (een snelle magneetzweeftrein in een luchtdrukbuis) kan de reistijd tussen Amsterdam en andere steden zoals Duisburg, Düsseldorf of Brussel aanzienlijk verkorten, naar minder dan 30 minuten. Daarmee kunnen mensen vanuit een veel groter gebied, binnen of buiten Nederland, dagelijks voor hun werk op en neer reizen.
 • Bijbelse borden uit 17de-eeuws Enkhuizen gerestaureerd

  (09 april 2020) De provincie Noord-Holland heeft 5 17e eeuwse schotels laten restaureren. 4 schotels hebben een identieke beschildering van Christus aan het kruis. Archeologie West-Friesland vond de borden tijdens een onderzoek in Enkhuizen.
 • Geld van Innovatiefonds NH voor automatische keuken

  (08 april 2020) Eatch BV, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Natuurvergunning voor biomassacentrale Diemen

  (08 april 2020) Energiebedrijf Vattenfall krijgt een natuurvergunning om in Diemen 2 aardgascentrales en een hulpwarmtecentrale deels te laten vervangen door een biomassacentrale.
 • Arthur van Dijk nieuwe voorzitter Huis van de Nederlandse Provincies

  (07 april 2020) Arthur van Dijk is benoemd als voorzitter van het bestuur van het Huis van de Nederlandse Provincies (HNP) in Brussel.
 • Voorbereiden digitale commissie- en Statenvergaderingen

  (06 april 2020) De provincie Noord-Holland onderzoekt hoe commissievergaderingen en Provinciale Statenvergaderingen digitaal kunnen plaatsvinden.
 • Statenlid in beeld: Amélie Strens (D66)

  (06 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Amélie Strens van D66.
 • Nieuwe beweegbare brugkleppen Wilhelminasluis aangekomen

  (03 april 2020) De nieuwe beweegbare brugdelen van de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug, ook wel Vallen genaamd, zijn donderdag 2 april per schip aangevoerd in Zaandam.
 • Meer betaalbare en duurzame woningen in Noord-Holland

  (03 april 2020) De provincie Noord-Holland wil dat er de komende jaren veel betaalbare en duurzame woningen beschikbaar komen. Zij gaat gemeenten met raad en daad helpen om de flinke ambitie op het gebied van wonen waar te maken. Dat staat in de definitieve Woonagenda die is vastgesteld door het college van Gedeputeerde Staten.
 • Weggebruikers tevreden over provinciale wegen

  (03 april 2020) Maar liefst 88% van de automobilisten is tevreden tot zeer tevreden over de provinciale wegen in Nederland. Dat blijkt uit het tweejaarlijks wegbelevingsonderzoek dat Platform WOW (wegbeheerders voor wegbeheerders) in 2019 uitvoerde onder bijna 10.000 Nederlandse automobilisten.
 • Jack van der Hoek voorgedragen als nieuwe burgemeester Schouwen-Duiveland

  (02 april 2020) Jack van der Hoek is door de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland voorgedragen als nieuwe burgemeester.
 • Arthur van Dijk bezoekt buschauffeurs Connexxion

  (01 april 2020) Op gepaste afstand bracht Commissaris van de Koning Arthur van Dijk woensdag 1 april een bezoek aan vervoersmaatschappij Connexxion. Daar sprak hij zijn waardering uit voor alle buschauffeurs: “De bus blijft bij uitstek een belangrijk vervoersmiddel.”
 • Extra tijd voor indienen zienswijze provinciale omgevingsverordening

  (01 april 2020) De provincie geeft gemeenten en andere partijen vanwege de coronacrisis 6 weken langer de tijd om hun zienswijze in te dienen over de ontwerp Omgevingsverordening NH2020.
 • Provincie naar rechter om extra uitweg Circuitpark Zandvoort

  (01 april 2020) De provincie Noord-Holland tekent beroep aan tegen een vergunning die door de gemeente Zandvoort aan het Circuitpark Zandvoort is verleend.
 • Winterbediening bruggen en sluizen verlengd vanwege coronavirus

  (31 maart 2020) De provincie Noord-Holland houdt tot nader order de winterbediening voor bruggen en sluizen aan.
 • Burgemeestersprocedure Koggenland opgeschort

  (30 maart 2020) Als gevolg van de maatregelen rond de coronacrisis wordt de procedure voor de vervulling van de vacature van burgemeester van de gemeente Koggenland opgeschort.
 • 17 kandidaten burgemeester Uitgeest

  (30 maart 2020) Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Uitgeest hebben 17 personen gesolliciteerd, van wie 4 vrouwen en 13 mannen.
 • Statenlid in beeld: Willemien Koning-Hoeve (CDA)

  (30 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Willemien Koning-Hoeve van het CDA.
 • Verkeer Leeghwaterbrug rijdt weer over beide bruggen

  (30 maart 2020) De provincie Noord-Holland heeft op 30 maart 2020 de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar in beide richtingen opengesteld voor het verkeer.
 • Provincie op weg naar energieneutrale organisatie

  (26 maart 2020) De provincie Noord-Holland wil in 2030 volledig energieneutraal werken. Deze wens uit het coalitieakkoord ‘Duurzaam Doorpakken!’ werd onlangs in Gedeputeerde Staten omgezet in 4 maatregelen: energieneutrale provinciegebouwen, een emissieloos wagenpark, minimale voedselverspilling en maximale recycling.
 • Haarlem Oostpoort als nieuwe stadsentree Haarlem

  (26 maart 2020) De provincie Noord-Holland is positief over de Ontwikkelvisie Haarlem Oostpoort. Met deze visie kunnen de plannen om het gebied Haarlem Oostpoort als aantrekkelijke stadsentree van Haarlem te ontwikkelen verder worden uitgewerkt.
 • Noord-Holland ziet af van plan Duinpolderweg

  (26 maart 2020) De provincie Noord-Holland heeft in de Stuurgroep Duinpolderweg laten weten van plan te zijn om uitsluitend verder te gaan met de opwaardering van de (Nieuwe) Bennebroekerweg in de gemeente Haarlemmermeer.
 • Provincie schiet ondernemers en organisaties te hulp

  (25 maart 2020) De provincie Noord-Holland helpt ondernemers en organisaties die zijn getroffen door de coronacrisis.
 • Willem Arondéuslezing uitgesteld

  (25 maart 2020) De jaarlijkse Willem Arondéuslezing is uitgesteld vanwege de maatregelen van het kabinet om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan.
 • Geld Innovatiefonds voor draagbare camera voor oogonderzoek

  (25 maart 2020) RetinaScope B.V., een start-up gevestigd in Purmerend, heeft een converteerbare lening van € 150.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Waardering van reizigers voor openbaar busvervoer

  (24 maart 2020) Reizigers in Noord-Holland zijn tevreden over het openbaar busvervoer in 2019. In de Gooi en Vechtstreek gaven reizigers het busvervoer een 8,0. De regio Haarlem-IJmond kreeg een rapportcijfer 7,9 en in Noord-Holland Noord was de score een 7,8.
 • Provincie bundelt bruggen in aanbesteding

  (23 maart 2020) De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat schrijven een gezamenlijke aanbesteding uit voor een deel van hun bruggenopgave.
 • Woningbouwprojecten weer van start

  (23 maart 2020) In Noord-Holland kunnen bouwers vanaf 24 maart 2020 weer vergunningen aanvragen voor woningbouwprojecten die stikstofneerslag veroorzaken.
 • Intensiteit werkzaamheden Wilhelminasluis neemt toe

  (23 maart 2020) In opdracht van de provincie Noord-Holland voert Heijmans de vernieuwing van de Wilhelminasluis uit. Op dit moment zijn beide centrumbruggen buiten gebruik en ligt er een tijdelijke langzaam verkeer verbinding in de Voorzaan.
 • Statenlid in beeld: Eric Smaling (SP)

  (23 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Smaling van de SP.
 • Provincie aan de slag met klimaatverandering

  (19 maart 2020) Om de gevolgen van klimaatverandering zoveel mogelijk te beperken gaat de provincie samenwerken met gemeenten, waterschappen en veiligheidsregio’s.
 • Erfgoed van de maand – grenspalen

  (19 maart 2020) Verscholen in het gras of prominent aanwezig op een kruising: op verschillende plekken in het Noord-Hollandse landschap staan historische grenspalen.
 • Winterbediening bruggen en sluizen verlengd wegens coronavirus

  (18 maart 2020) De provincie Noord-Holland verlengt de bedientijden van bruggen en sluizen die in het winterseizoen gelden.
 • Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) over Schermerringvaart

  (18 maart 2020) De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart.
 • Arthur van Dijk: 'Wij slaan ons samen door de coronacrisis'

  (17 maart 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk gaat in een videoboodschap aan alle Noord-Hollanders in op de maatregelen rondom het coronavirus.
 • Tijdelijk minder openbaar busvervoer in Noord-Holland

  (17 maart 2020) Vanwege de uitbraak van het coronavirus wordt de dienstregeling van het openbaar busvervoer in Noord-Holland tijdelijk gehalveerd.
 • Huis van Hilde en tentoonstellingen provincie dicht

  (16 maart 2020) Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum sluit tot 1 juni haar deuren in verband met de maatregelen rond het coronavirus. Dat geldt ook voor de tentoonstellingen van de provincie in Paviljoen Welgelegen en het kantoor aan het Houtplein in Haarlem.
 • Eind maart laatste weekendafsluiting Leeghwaterbrug

  (16 maart 2020) Op vrijdag 27 maart vanaf 20.00 uur tot en met maandag 30 maart 6.00 uur wordt de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar in beide richtingen afgesloten voor het verkeer.
 • Update: Vergaderingen Provinciale Staten geannuleerd

  (13 maart 2020) Vanwege de strengere maatregelen om het coronavirus tegen te gaan, hebben de fracties van Provinciale Staten in Noord-Holland in goed overleg besloten al hun vergaderingen te annuleren tot en met 19 mei 2020.
 • Campagne van start over aardgasvrij wonen

  (12 maart 2020) 15 gemeenten in Noord-Holland Noord zijn een campagne gestart om inwoners te informeren over de overgang naar aardgasvrij wonen in 2050.
 • Groenere schoolpleinen voor Noord-Holland

  (12 maart 2020) De provincie Noord-Holland gaat scholen op weg helpen naar een groener schoolplein. Door het organiseren van kennisbijeenkomsten, het meefinancieren van onderzoek naar de beste inrichting van een groen schoolplein en via het al bestaande Betrekken bij groen-fonds moet het voor scholen makkelijker worden om hun pleinen minder versteend te maken.
 • Vondst van de Maand: glazen colafles

  (12 maart 2020) In de nieuwe Vondst van Maand-vitrine besteedt Huis van Hilde aandacht aan vondsten uit een recenter verleden. Deze maand wordt een glazen colafles uit het begin van de 20e eeuw in het zonnetje gezet.
 • Méér en 100% duurzaam busvervoer in Gooi en Vechtstreek door Transdev vanaf 2021

  (11 maart 2020) Transdev verzorgt vanaf 11 juli 2021 (tot 2030) het openbaar busvervoer in de Gooi en Vechtstreek.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 9 maart 2020

  (10 maart 2020) Provinciale Staten van Noord-Holland hebben Jeroen Olthof (PvdA) benoemd tot gedeputeerde Leefbaarheid en Bereikbaarheid van Noord-Holland.
 • Olthof benoemd tot gedeputeerde Leefbaarheid en Bereikbaarheid Noord-Holland

  (09 maart 2020) Op 9 maart 2020 hebben Provinciale Staten van Noord-Holland Jeroen Olthof (PvdA) benoemd tot gedeputeerde.
 • "Vrouwen met ambitie zijn normaal"

  (09 maart 2020) Zonder extra aanmoediging was Manja van der Weit misschien wel nooit de lokale politiek in gegaan. Nu spoort ze zelf vrouwen aan met haar initiatief Vrouwen in de Purmerendse Politiek (VIPP), waarvoor ze vrijdag de Ribbius Peletier-Penning in ontvangst mocht nemen.
 • Noord-Holland inspireert Amersfoort met duurzame energie uit asfalt

  (09 maart 2020) De provincie Noord-Holland heeft Amersfoort geïnspireerd om duurzame energie te winnen uit asfalt. Dit gebeurt met collectoren in het wegdek.
 • Manja van der Weit ontvangt Ribbius Peletier-penning 2020

  (06 maart 2020) Het Purmerendse gemeenteraadslid Manja van der Weit heeft de Ribbius Peletier-penning 2020 ontvangen voor haar initiatief ‘Vrouwen in de Purmerendse Politiek’ (VIPPs). Met VIPPs maken vrouwen laagdrempelig kennis met politiek en worden zij geïnspireerd om de politiek in te gaan.
 • Eerste grassap-fabriek voor duurzaam strooizout geopend

  (06 maart 2020) Broek op Langedijk is een primeur rijker. In de Noord-Hollandse plaats staat de eerste fabriek ter wereld waar bermgras wordt omgezet in sap voor gladheidsbestrijding en vezels voor verkeersborden en ander wegmeubilair.
 • Kunst met een sociaal verhaal

  (06 maart 2020) Kunstenaars met psychische gezondheidsproblemen krijgen een podium bij de provincie Noord-Holland. Hun schilderijen zijn te zien in het provinciekantoor aan het Houtplein in Haarlem. Zo komen kunst en het sociale gezicht van de provincie samen.
 • Volledige afsluiting Markerwaardweg (N240)

  (06 maart 2020) De provincie Noord-Holland voert van 27 maart tot en met 6 april 2020 herstelwerkzaamheden uit aan de Markerwaardweg (N240) in Medemblik/Zwaagdijk. Op diverse locaties in de weg is scheurvorming in het asfalt geconstateerd.
 • Heerschop benoemd tot waarnemend burgemeester Beemster

  (05 maart 2020) In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Beemster heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 1 april 2020 Karen Heerschop benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Noord-Holland draagt bij aan extra bos

  (05 maart 2020) De komende 10 jaar moet er in heel Nederland 37.000 hectare bomen bij komen. De provincie Noord-Holland werkt graag mee aan die ambitie en onderzoekt ook waar gekapte bomen gecompenseerd kunnen worden.
 • Provincie doet Heemstede aanbod voor snelheidsverlaging N201

  (05 maart 2020) De komgrens aan de Cruquiusweg N201 in Heemstede wordt ongeveer 100 meter opgeschoven (ter hoogte van Ingenieur Lelylaan). De maximumsnelheid wordt op dat wegdeel 50 km/uur, waardoor huidige bewoners minder overlast hebben van het verkeer. Dit heeft de provincie als handreiking aan de gemeente Heemstede voorgesteld.
 • Aan de slag met terugdringen stikstof

  (05 maart 2020) De provincie Noord-Holland gaat regiogewijs aan de slag met het terugdringen van stikstof en daarmee met het lostrekken van de bouw. Eind maart wordt met belanghebbenden gesproken over het verminderen van stikstofneerslag op de natuur.
 • Servicepunt Duurzame Energie gaat 4 jaar door

  (05 maart 2020) Gemeenten kunnen ook de komende 4 jaar terecht bij het Servicepunt Duurzame Energie van de provincie Noord-Holland. Het servicepunt is in 2001 ingericht voor Noord-Hollandse gemeenten die vragen hebben over het aardgasvrij maken van de gebouwde omgeving.
 • Laatste reeks werkzaamheden aan Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar

  (04 maart 2020) Tot eind maart is er een aantal afsluitingen om de laatste werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar af te ronden.
 • Statenlid in beeld: Michel Klein (ChristenUnie)

  (03 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Michel Klein van de ChristenUnie.
 • Help vrouwenemancipatie in de politiek verder

  (02 maart 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie ontvangt de Ribbius Peletier-penning dit jaar op 6 maart? Sybilla Dekker, voorzitter van de jury, pleit in haar column voor maatregelen die de doorstroom van vrouwen naar politieke topfuncties stimuleren.
 • Nieuws uit de regio

  (02 maart 2020) Wat doet de provincie in uw regio? Volg het op de nieuwe regiopagina’s op de website. Daar staat het laatste nieuws, belangrijke projecten en informatie per regio.
 • Teams vijfde GO!-NH Accelerator bekend

  (28 februari 2020) Na een intensieve selectieperiode en een spannende finale zijn uit 23 initiatieven de beste 10 gekozen die deel mogen nemen aan de vijfde GO!-NH Accelerator.
 • Nieuwe fietsroute langs UNESCO Werelderfgoed

  (27 februari 2020) Tijdens de Fiets- en Wandelbeurs in Utrecht op 28 februari tot en met 1 maart wordt voor het eerst de ‘Fietsroute UNESCO Werelderfgoed’ gepresenteerd: een fietsroute van bijna 800 kilometer langs al het UNESCO Werelderfgoed van Nederland.
 • Kerken in Noord-Holland

  (26 februari 2020) De provincie Noord-Holland heeft een dashboard ontwikkeld waar alle beschikbare informatie over kerken is te vinden.
 • Waarom een onderscheiding voor een vrouwelijk rolmodel?

  (25 februari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie ontvangt de Ribbius Peletier-penning dit jaar op 6 maart? Jurylid Rina van Rooij benadrukt in deze column dat aandacht voor de positie van vrouwen noodzakelijk blijft.
 • Statenlid in beeld: Annabel Nanninga (FvD)

  (25 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annabel Nanninga van FvD.
 • Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester Waterland

  (24 februari 2020) In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Waterland heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 2 maart 2020 Sicko Heldoorn benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Procedure nieuwe burgemeester Den Helder voortijdig stopgezet

  (24 februari 2020) Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Den Helder heeft commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop te zetten.
 • Afsluiting Hefbrug Oterleek (N508) in Oterleek

  (20 februari 2020) De provincie Noord-Holland voert herstelwerkzaamheden uit aan de Hefbrug Oterleek over de Schermerringvaart. Onderdelen van de brug worden vervangen, zodat de brug weer veilig gebruikt kan worden door het autoverkeer én zwaar verkeer.
 • Oud-commissaris Jos van Kemenade overleden

  (20 februari 2020) Provinciale Staten, Gedeputeerde Staten en medewerkers van de provincie Noord-Holland hebben met droefheid kennis genomen van het overlijden op 19 februari 2020 van oud-commissaris van de Koningin, prof. dr. Jos van Kemenade.
 • Meer zonnepanelen op schooldaken in Noord-Holland

  (19 februari 2020) Op nog 1.046 schooldaken in Noord-Holland kunnen zonnepanelen geplaatst worden of is er ruimte voor extra panelen.
 • Vernieuwing Wilhelminasluis Zaandam zorgt voor stremming scheepvaart

  (18 februari 2020) De provincie Noord-Holland vernieuwt de Wilhelminasluis in Zaandam omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte bouwkundige- en technische staat verkeert.
 • Praat mee over pachtbeleid provincie

  (18 februari 2020) Het pachtbeleid van de provincie Noord-Holland gaat veranderen.
 • Statenlid in beeld: Ivo Mantel (FvD)

  (18 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag gingen in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ivo Mantel van FvD.
 • Meer mogelijk door nieuwe omgevingsverordening

  (17 februari 2020) Het ontwerp van de nieuwe omgevingsverordening van de provincie Noord-Holland is klaar.
 • € 5 miljoen voor het maritieme cluster in Kop van Noord-Holland

  (14 februari 2020) Het kabinet maakte vrijdag bekend de Kop van Noord-Holland te steunen met een impuls van € 5 miljoen. Het geld is bedoeld om de brede welvaart te versterken.
 • Provincie maakt met ruim € 4 miljoen woningbouw stations Zaandam mogelijk

  (13 februari 2020) De provincie Noord-Holland maakt ruim € 4 miljoen vrij om de woningbouw op 2 voormalige bedrijventerreinen vlakbij stations Zaandam Kogerveld en Zaandam in de gemeente Zaanstad mogelijk te maken.
 • Erfgoed van de maand – de Wierdijk

  (13 februari 2020) De Wierdijk beschermde het eiland Wieringen eeuwenlang tegen de Zuiderzee. Een wierdijk bestond uit palen waarachter de grond werd verstevigd met wier uit de Waddenzee.
 • 10 miljoen voor verbetering bedrijventerreinen en winkelgebieden

  (13 februari 2020) De provincie Noord-Holland stelt 10 miljoen euro beschikbaar voor het verbeteren van de kwaliteit van bestaande bedrijventerreinen en winkelgebieden.
 • Kun je asfalteren in de regen?

  (12 februari 2020) Asfalteren. De provincie doet het regelmatig op provinciale wegen. Maar soms kunnen asfalteringswerkzaamheden niet doorgaan.
 • Welk jong Noord-Hollands bedrijf wordt De Belofte van 2020?

  (12 februari 2020) Dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH – heeft er een nieuwe prijs bij: De Belofte.
 • Amsterdam moet meer statushouders huisvesten

  (12 februari 2020) De gemeente Amsterdam moet meer huizen aanbieden aan vluchtelingen die een verblijfsvergunning hebben gekregen.
 • Jeroen Olthof voorgedragen als gedeputeerde

  (10 februari 2020) De PvdA draagt Jeroen Olthof voor als de nieuwe gedeputeerde voor de PvdA in de provincie Noord-Holland. Hij wordt de opvolger van Adnan Tekin, die eind vorig jaar zijn functie neerlegde.
 • Politiek, is dat een carrière dan?

  (10 februari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning dit jaar? Jurylid Elske Doets vertelt in deze column hoe zij schoolmeiden oproept om de politiek in te gaan.
 • Noord-Holland vaart mee tijdens Canal Pride 2020

  (09 februari 2020) De provincie Noord-Holland vaart zaterdag 1 augustus mee in de feestelijke botenparade van Pride Amsterdam. Dat heeft de organisatie van de Canal Pride in aanwezigheid van gedeputeerde Zita Pels vandaag bekendgemaakt.
 • Blog Edward Stigter: leefbaarheid en energietransitie hand in hand

  (08 februari 2020) Een groot deel van Noord-Holland ligt onder de zeespiegel en was ooit moeras, meer of zee. Dankzij duizenden molens zijn de polders van onze provincie uit water gewonnen.
 • Peter Rehwinkel benoemd tot waarnemend burgemeester Bergen

  (06 februari 2020) In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Bergen heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 3 maart 2020 Peter Rehwinkel benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Circulaire geschenken: vogelhuisjes, koffiekoppen, sjaals en vazen

  (06 februari 2020) Bakkie Trots, Merel Karhof, JST Woodworks van Studio NIM en Aiymes hebben donderdag 6 februari de challenge van de provincie Noord-Holland gewonnen. Zij kwamen met het beste idee voor een circulair relatiegeschenk van de provincie.
 • Studenten zoeken tweede bestemming voor interieuronderdelen NS-treinen

  (06 februari 2020) De provincie Noord-Holland en de NS dagen studenten van de Hogeschool Inholland de komende maanden uit tijdens de NS Circular Challenge. De uitdaging: vind een hoogwaardige, tweede bestemming voor interieuronderdelen uit oude NS-treinen.
 • Sectoren krijgen adviesrol over stikstofaanpak

  (05 februari 2020) Om stappen te zetten naar een oplossing voor het stikstofprobleem in Noord-Holland startte op 5 februari 2020 een eerste overleg tussen de commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Esther Rommel (Natuur) en belanghebbenden uit de regio.
 • Dienstverlening Texelhopper weer op orde

  (05 februari 2020) De huidige prestaties van de Texelhopper zijn weer op het gewenste niveau. De bussen rijden weer op tijd en het aantal reizigers groeit weer.
 • Provincie brengt landschap en Stelling van Amsterdam tussen A8 en A9 in beeld

  (05 februari 2020) De provincie Noord-Holland onderzoekt het landschap tussen Assendelft en Heemskerk.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 3 februari 2020

  (04 februari 2020) Tijdens de eerste Statenvergadering van 2020 debatteerden Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) over de bomenkap in de Schoorlse Duinen en Regionale Energie Strategieën.
 • Circulaire Houtketens winnen award

  (03 februari 2020) Provincie Noord-Holland en Dr 2 New Economy hebben de Circular Award Public 2020 gewonnen met hun pilots Circulaire Houtketens. Zij ontvingen deze prijs in de categorie Public.
 • Vraag subsidie aan voor natuurproject

  (03 februari 2020) Het aanleggen van een biodivers eetbos, monitoren van akkervogels en aandacht voor een groene omgeving bij een zorginstelling.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (03 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gert-Jan Leerink van de PvdA.
 • Blog Zita Pels: Circulair: gewoon doen!

  (03 februari 2020) Wanneer je als gedeputeerde Circulaire Economie leest dat de wereld op dit moment minder circulair is dan in 2019 maakt mij dat strijdbaarder (volgens het World Economic Forum Davos is het op dit moment 8.6%, terwijl dit in 2019 nog 9.1% was).
 • Project HOV in ‘t Gooi wint Duurzame Parel

  (31 januari 2020) De provincie Noord-Holland, Prorail en BAM infra ontvingen op 30 januari 2020 de Duurzame Parel voor het project HOV in ’t Gooi (tracé Laren-Hilversum). Deze parel is een waardering voor projecten die een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. De prijs is een initiatief van het samenwerkingsverband duurzaam Grond, Weg en Waterbouw (GWW) en is voor de tweede keer uitgereikt.
 • Wat weet jij over het Noord-Hollandsch Kanaal?

  (31 januari 2020) Verborgen in het landschap van Noord-Holland ligt een verkeersader van 80 kilometer. De aanleg hiervan, 200 jaar geleden, bracht nogal wat teweeg.
 • Proef met innovatieve GeluidVangrail langs N512

  (30 januari 2020) De provincie Noord-Holland plaatst op 30 januari 2020 als proef een innovatieve GeluidVangrail langs de Hoeverweg (N512) in Egmond aan de Hoef. De GeluidVangrail is een combinatie van een vangrail met een laag geluidsscherm.
 • Start vervanging openbare verlichting door ledverlichting

  (30 januari 2020) De provincie Noord-Holland vervangt in 2020 ruim de helft van haar openbare verlichting door ledverlichting. Met de vervanging zet de provincie een belangrijke stap in het verduurzamen van haar infrastructuur.
 • Noord-Holland helpt gemeenten ondermijnende activiteiten van criminelen tegen te gaan

  (30 januari 2020) De provincie Noord-Holland biedt gemeenten aan om hun kennis over de Wet bevordering integriteitsbeoordelingen door het openbaar bestuur (Wet Bibob) te verbeteren.
 • 2019: veel nieuwbouw in Noord-Holland

  (30 januari 2020) Noord-Holland is voor het tweede jaar op rij de provincie met het hoogste aantal nieuwbouwwoningen. Dat blijkt uit de cijfers van het CBS die op 29 januari werden gepubliceerd.
 • Statenlid in Beeld: Erik van der Maas (VVD)

  (28 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Erik van der Maas van de VVD.
 • De vrouwenstrijd is ook een klassenstrijd

  (28 januari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning dit jaar? Devika Partiman, jurylid en de winnares van 2019, breekt in deze column een lans voor een betere representatie in de politiek.
 • Huis van Hilde: Nieuwe Vondst van de Maand

  (24 januari 2020) In de nieuwe Vondst van de Maand besteedt Huis van Hilde aandacht aan het 100-jarig jubileum van waterbedrijf PWN. In de vitrine is een aardewerken wandtegel uit de periode 1660 tot 1725 tentoongesteld.
 • GO!-NH teams presenteren innovaties tijdens NE20 festival

  (24 januari 2020) Na een groeiversnellingsperiode van 3 maanden vond op donderdag 23 januari 2020 het GO!-NH On Stage event plaats.
 • Provincie wil meer betaalbare en duurzame woningen

  (23 januari 2020) De provincie gaat samen met gemeenten, marktpartijen en woningcorporaties aan de slag om verder invulling te geven aan de woonagenda voor de komende 5 jaar. In de woonagenda worden de ambities, kaders en maatregelen benoemd.
 • Start verduurzaming sportsector

  (23 januari 2020) Gedeputeerde Zita Pels heeft namens de provincie Noord-Holland op 23 januari de Routekaart Verduurzaming Sport getekend. In deze Routekaart staat hoe de sportsector de ambities uit het klimaatakkoord in de praktijk wil brengen. De provincie wil hier een bijdrage aan leveren.
 • Miljoenen voor Amsterdam Wetlands

  (23 januari 2020) Meer natuur, het uitbreiden van recreatiemogelijkheden en nieuwe landbouwmethoden in agrarische gebieden. Dit zijn enkele van de projecten die dit jaar gaan starten in Amsterdam Wetlands. De provincie Noord-Holland stelt hiervoor € 4 miljoen beschikbaar.
 • Texel aan de slag met eigen woningbouwprogramma

  (22 januari 2020) Gedeputeerde Cees Loggen bracht woensdag 22 januari 2020 op uitnodiging van wethouder Hennie Huisman een bezoek aan Texel.
 • Frans Hals Museum in combinatie met Amsterdam Museum uitgekozen na Challenge

  (22 januari 2020) De provincie Noord-Holland draagt het Frans Hals Museum in combinatie met het Amsterdam Museum voor om een jaarlijkse subsidie van €250.000 te ontvangen van het ministerie van OCW.
 • Voorlezen maakt je leuker!

  (22 januari 2020) Met als motto ‘voorlezen maakt je leuker’ zijn de Nationale Voorleesdagen 2020 op woensdag 22 januari ingeluid met Het Nationale Voorleesontbijt.
 • Gerrit Goedhart benoemd tot waarnemend burgemeester Uitgeest

  (22 januari 2020) In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Uitgeest heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 27 januari 2020 Gerrit Goedhart benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Nominatie voor Dwarsligger Faunapassage

  (21 januari 2020) De Dwarsligger Faunapassage is genomineerd voor innovatieprijs 'De Vernufteling' van Koninklijke NLingenieurs.
 • 20.000 extra laadpunten in 3 provincies

  (20 januari 2020) 20.000 nieuwe publieke laadpunten voor elektrische auto’s in de provincies Noord-Holland, Flevoland en Utrecht.
 • Gedeputeerde Zita Pels bezoekt zeewierlaboratorium

  (16 januari 2020) Voor de provincie Noord-Holland zijn schone brand- en grondstoffen de toekomst.
 • Indrukwekkende beelden en verhalen tijdens ‘De Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’

  (16 januari 2020) Verschillende sprekers presenteerden op 15 januari in het provinciehuis 50 Noord-Hollandse foto’s over de Tweede Wereldoorlog. De foto’s zijn verzameld uit privécollecties en stadsarchieven.
 • Ontwikkeling stationsgebied gestart met graffitikunstwerk

  (16 januari 2020) Met het onthullen van het graffitikunstwerk ‘Heerhugowaard hogerop’ is donderdag 16 januari de ontwikkeling van het stationsgebied Heerhugowaard gestart.
 • Provincie blijft samenwerken voor Gooise natuur

  (16 januari 2020) De provincie Noord-Holland gaat op een nieuwe manier samenwerken met de Gooise gemeenten en de gemeente Amsterdam om de natuur in deze regio te beschermen en te bevorderen. Op 20 januari ondertekenen alle partijen hiervoor een intentieovereenkomst.
 • Opening nieuwe tijdelijke tentoonstelling: 'Beemstermolen. Toptechniek van Wereldformaat'

  (15 januari 2020) In Huis van Hilde in Castricum is vanaf 18 januari 2020 de nieuwe tijdelijke tentoonstelling 'Beemstermolen. Toptechniek van wereldformaat' te zien.
 • Reconstructie informatievoorziening sinterkoelers

  (15 januari 2020) Begin december zijn Provinciale Staten geïnformeerd over de situatie rondom de sinterkoelers van Tata Steel. De sinterkoelers bleken meer stof uit te stoten dan vergund.
 • Statenlid in beeld: Gerard Kohler (FvD)

  (14 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Kohler van Forum voor Democratie.
 • Noord-Holland sluit aan bij Schone Lucht Akkoord

  (14 januari 2020) De provincie Noord-Holland gaat samen met het Rijk, diverse gemeenten en provincies werken aan het verbeteren van de luchtkwaliteit in Nederland. De provincie sluit hiervoor aan bij het Schone Lucht Akkoord van het Rijk.
 • Erfgoed van de maand – Droogmakerij de Beemster

  (13 januari 2020) Droogmakerij de Beemster is 1 van de 4 UNESCO werelderfgoederen die de provincie Noord-Holland rijk is. Deze droogmakerij was een van de eerste droogmakerijen in Nederland en is het summum van het door de mens geschapen en geordende landschap. Op verschillende manieren kun je dit werelderfgoed zelf beleven.
 • Cees Loggen bezoekt circulair nieuwbouwproject

  (10 januari 2020) De provincie wil meer klimaatneutrale en circulaire nieuwbouw in Noord-Holland. Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden bezocht gedeputeerde Cees Loggen Top-Up, een volledig circulair en duurzaam nieuwbouwproject in Amsterdam.
 • "Dwing burgemeesters niet in positie van sheriff, scheidsrechter of speelbal"

  (09 januari 2020) Vertrouwen van de bevolking in de overheid is een hoeksteen van ons politieke stelsel en democratie. Ondanks dat Nederlanders grosso modo vertrouwen in de overheid hebben, is het nodig dat aandacht aan het vertrouwen blijft worden besteed.
 • ‘Meisjes’ en ‘lekkere wijven’: seksisme in de politiek

  (08 januari 2020) De provincie Noord-Holland zoekt een rolmodel voor vrouwen in de politiek. Wie verdient de Ribbius Peletier-penning? Liza Mügge benadrukt het belang van vrouwelijk politiek talent, in de eerste column van de juryleden van deze penning.
 • Provincie gaat door met succesvolle innovatieprogramma’s voor mkb

  (08 januari 2020) De provincie Noord-Holland stimuleert innovaties binnen het midden- en kleinbedrijf. De provinciale programma’s GO!-NH en Programma Investeringsgereed Innovatief MKB (PIM) zijn zo succesvol dat de provincie hiermee doorgaat.
 • Oud van nu: Dreefexpositie over herbestemming

  (07 januari 2020) In Paviljoen Welgelegen in Haarlem is vanaf vrijdag 17 januari een expositie te zien over historische Noord-Hollandse panden met een nieuwe bestemming.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (06 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.
 • Hans van der Stelt directeur Concernzaken provincie Noord-Holland

  (06 januari 2020) Hans van der Stelt wordt met ingang van 16 maart 2020 directeur Concernzaken bij de provincie Noord-Holland.
 • Statenlid in beeld: Suzanne Klaassen (D66)

  (23 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Suzanne Klaassen van D66.
 • Kandidaten burgemeester Koggenland

  (19 december 2019) Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Koggenland hebben 19 personen gesolliciteerd: 11 mannelijke en 8 vrouwelijke kandidaten.
 • Provincie zoekt rolmodel voor vrouwen in de politiek

  (19 december 2019) De provincie Noord-Holland zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Provincie verkoopt grond voor motorcrossterrein

  (18 december 2019) De provincie Noord-Holland verkoopt het stuk grond op de hoek van de Alkmaarseweg (N242) en de Groetweg in Middenmeer aan de coöperatie Grond Noord-Holland. Daarmee is de ontwikkeling van een motorcrossterrein een stap dichterbij gekomen.
 • Geld van Innovatiefonds Noord-Holland voor biologische pacemakers

  (18 december 2019) PacingCure B.V. heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Besluiten Provinciale Staten 16 december 2019

  (17 december 2019) In de laatste vergadering van 2019 debatteerden Provinciale Staten (PS) over de problemen met de sinterkoelers van Tata Steel en verklaarden PS het burgerinitiatief ter voorkoming van bomenkap in de Schoorlse Duinen geldig. Ook benoemden PS Ibrahim Ghazi als duo-commissielid van DENK.
 • Statenlid in beeld: Rosan Kocken, GroenLinks

  (17 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rosan Kocken, van GroenLinks.
 • Provincie investeert in regiodeal ZaanIJ

  (16 december 2019) De provincie Noord-Holland investeert 2,75 miljoen euro in de zogenoemde ‘Regiodeal ZaanIJ’.
 • € 5 miljoen voor rijksmonumenten in Noord-Holland

  (13 december 2019) De provincie Noord-Holland heeft € 5 miljoen subsidie verdeeld voor de restauratie van 38 rijksmonumenten. In 2019 hebben onder andere de Stolpboerderij Oldehoeve in Twisk, de Westertoren in Amsterdam, Meelfabriek De Vrede in Zaanstad en de RK Laurentiuskerk in Heemskerk subsidie gekregen.
 • Waddenfonds investeert € 13 miljoen in vismigratie

  (12 december 2019) Het Waddenfonds draagt ruim € 13 miljoen bij aan het verbeteren van de vistrek tussen de Waddenzee en het binnenland. Het project Ruim Baan voor Vissen 2 moet een belangrijke impuls geven aan de visstand in het Waddengebied.
 • Noord-Holland gaat bruggen weer zelf bedienen

  (12 december 2019) Met ingang van november 2020 gaat de provincie de bediening van ruim 50 provinciale bruggen, sluizen en pontjes in Noord-Holland weer zelf uitvoeren.
 • Vergoeding afkoop oude pacht in natuurnetwerk

  (12 december 2019) De provincie Noord-Holland stimuleert afkoop van ‘oude pacht’ en aankoop van terreinen in het natuurnetwerk met een nieuwe regeling.
 • Provincie wil meer parkeerterreinen overkappen met zonnepanelen

  (12 december 2019) De provincie Noord-Holland wil gemeenten en bedrijven ondersteunen en activeren om eigen parkeerterreinen te laten overkappen met zonnepanelen.
 • Gebiedsgerichte aanpak stikstof van start

  (11 december 2019) Het startsein voor de gebiedsgerichte aanpak stikstof in Noord-Holland is woensdag 11 december gegeven door commissaris van de Koning Arthur van Dijk en gedeputeerde Esther Rommel (Natuur en Landschap).
 • Provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020

  (11 december 2019) De provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020. De provincie verbindt zich voor de vierde keer aan het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland.
 • Provincie investeert in veiligheid lokale wegen en verkeersgedrag jongeren

  (11 december 2019) De provincie Noord-Holland stelt voor komend jaar in totaal 9,3 miljoen euro beschikbaar om risicovolle plekken op lokale wegen aan te pakken en om jongeren te stimuleren zich veiliger te gedragen in het verkeer.
 • Noord-Holland neemt aangepaste beleidsregel stikstof aan

  (10 december 2019) De provincie Noord-Holland heeft de beleidsregel over stikstof op bepaalde punten aangepast. De koppeling met dierrechten is losgelaten en ondernemers mogen de vergunde stikstofruimte van stallen of productiehallen die daadwerkelijk zijn gebouwd en in gebruik zijn genomen inzetten voor nieuwe ontwikkelingen.
 • Gedeputeerde Adnan Tekin treedt af

  (10 december 2019) Zojuist heeft gedeputeerde Adnan Tekin met onmiddellijke ingang zijn ontslag ingediend bij de commissaris van de Koning Arthur van Dijk.
 • Statenlid in beeld: Eric Jensen (FvD)

  (10 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Eric Jensen van Forum voor Democratie.
 • Vondst van de Maand in Huis van Hilde: een zweep uit Middenbeemster

  (10 december 2019) Vanaf dinsdag 10 december is er in Huis van Hilde weer een nieuwe Vondst van de Maand te bezichtigen. De vondst is deze keer het handvat van een zweep uit de periode van de drooglegging van de Beemster.
 • Test mee: vermijd files met proactief navigatieadvies rondom Amsterdam

  (09 december 2019) Wegbeheerders en marktpartijen starten een proef om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden.
 • Afsluiting Beatrixbrug Zaandam

  (07 december 2019) De Beatrixbrug in Zaandam gaat vanaf zaterdag 11 januari 2020 dicht. De naastgelegen Wilhelminabrug is al dicht. Door het sluiten van beide bruggen is de Wilhelminasluis (waar beide bruggen onderdeel van uitmaken) afgesloten voor het wegverkeer.
 • Gezamenlijke aanpak waterplanten in zuidelijk deel IJsselmeergebied

  (06 december 2019) Vandaag zijn afspraken gemaakt over het beheer van waterplanten die overlast geven voor de waterrecreatie in het Markermeer-IJmeer en de Randmeren.
 • Noord-Hollandse musea: doe mee aan de Challenge

  (06 december 2019) De provincie Noord-Holland nodigt musea in Noord-Holland uit om mee te doen aan een Challenge om subsidie te krijgen van het Rijk.
 • “Nu de mensen er niet meer zijn, worden spullen steeds belangrijker.”

  (06 december 2019) De provincie is tot 15 december op zoek naar foto’s van de Tweede Wereldoorlog in het project ‘Tweede Wereldoorlog in 100 foto’s’ in het kader van 75 jaar vrijheid.
 • 9 kandidaten burgemeesterschap Den Helder

  (05 december 2019) Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Den Helder hebben 9 personen gesolliciteerd. Alle kandidaten zijn man. Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, medegedeeld aan de gemeenteraad van Den Helder.
 • Hogere stofuitstoot sinterkoelers Tata

  (05 december 2019) Uit onderzoek van Tata Steel is gebleken dat de uitstoot van stof door de sinterkoelers 1,5 tot 2 keer groter is dan vergund. De provincie Noord-Holland gaat onderzoeken hoe dit heeft kunnen gebeuren.
 • Meer mensen met afstand tot werk aan de slag

  (05 december 2019) De provincie Noord-Holland maakt bij de inkoop van diensten en werken afspraken met contractpartners om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt meer kans te geven op een baan: social return. De provincie gaat dit bij nog meer contracten toepassen, nu uit een evaluatie blijkt dat de ervaringen hiermee goed zijn.
 • Rijk en provincies eens over beleidsregels stikstofaanpak

  (04 december 2019) ​Provincies en Rijk zijn het eens over eenduidige beleidsregels voor de vergunningverlening en stikstofaanpak.
 • Expositie Panorama Nederland in provinciekantoor Haarlem

  (04 december 2019) Panorama Nederland is een rondreizende expositie die laat zien hoe Nederland er in de toekomst uit zou kunnen zien. Al op tientallen locaties konden bezoekers letterlijk een blik in toekomstig Nederland werpen. Panorama Nederland is van 6 tot en met 16 december te bezichtigen in het provinciehuis aan het Houtplein in Haarlem.
 • Bijna 14.000 spelers spelen om Slimme Rijbewijs

  (04 december 2019) Bijna 14.000 spelers hebben sinds de lancering van Slimonderweg.nl op 3 juni geprobeerd om een ‘Slim Rijbewijs’ te halen.
 • Subsidie voor woningbouwprojecten die vertragen door stikstofregels

  (04 december 2019) De provincie Noord-Holland stelt geld beschikbaar om woningbouwprojecten vlot te trekken, die mogelijk vertraging oplopen door stikstofregels.
 • Statenlid in Beeld: Arja Kapitein (D66)

  (04 december 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Arja Kapitein D66.
 • Feestdagen bij Huis van Hilde

  (03 december 2019) Huis van Hilde sluit 2019 af met een Sinterklaasworkshop en een kerstvakantie vol leuke activiteiten in ridderlijke sferen.
 • Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg

  (03 december 2019) De provincie Noord-Holland, gemeente Velsen en NS hebben samen met partners, bedrijven en bewoners het concept Buitenpoorten getest in de periode april tot november 2019. Uit de pilot blijkt dat Buitenpoorten inspireert!
 • Commissaris van de Koning neemt burgerinitiatief in ontvangst

  (29 november 2019) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ontving vandaag een burgerinitiatief met ondersteuningsverklaringen over de voorgenomen bomenkap bij de Schoorlse duinen.
 • Verkeersveiligheid hoog op de agenda in Noord-Holland

  (29 november 2019) De provincie Noord-Holland gaat fors inzetten op meer veiligheid in het verkeer. Deze extra inzet is nodig om het aantal verkeersslachtoffers te verminderen.
 • Innovatiefonds investeert in privacy op internet

  (28 november 2019) Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van € 300.000 gegeven aan Katalysis B.V. Met deze lening ontwikkelt het bedrijf een digitale oplossing die uitgevers als consumenten de zekerheid biedt dat privacygevoelige informatie bij de consument blijft. Ook met de nieuwe privacywetten.
 • Nieuwe wandelgids voor het Noord-Hollandpad

  (28 november 2019) Gedeputeerde Jack van der Hoek van Recreatie en Toerisme ontving woensdag 27 november het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad uit handen van Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart. De uitreiking vond plaats tijdens het symposium Binnenstebuiten ter ere van het 15-jarig bestaan van Recreatie Noord-Holland.
 • Start proeven Agrarisch Natuurbeheer

  (28 november 2019) De provincie Noord-Holland, verschillende natuurorganisaties, agrarische collectieven en LTO-Noord ondertekenden woensdag 27 november de overeenkomst 'Verkenningsjaar biodiversiteitsdoelen en beheerdoelen binnen het Natuurnetwerk Nederland'.
 • 3 provincies klaar voor elektrisch rijden

  (27 november 2019) Noord-Holland, Flevoland en Utrecht zijn klaar om de verwachte sterke groei van het aantal elektrische auto’s te faciliteren.
 • Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66)

  (27 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Emre Kanik van D66.
 • Rijk en regio steken € 539 miljoen in betere bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn

  (25 november 2019) Rijk en regio zijn het eens geworden over de financiële dekking voor een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam – Hoorn te verbeteren. In totaal wordt er € 539 miljoen uitgetrokken voor extra rijstroken op de A7 en A8 en maatregelen voor het lokale wegennet, de fiets en het openbaar vervoer.
 • Nieuw brugdek voor Kogerpolderbrug in Alkmaar

  (25 november 2019) De provincie Noord-Holland heeft op zaterdag 23 november het beweegbare brugdek van de nieuwe Kogerpolderbrug in Alkmaar gemonteerd.
 • OV-toekomstbeeld 2040 aangeboden aan minister

  (25 november 2019) De bereikbaarheid in de regio Noord-Holland en Flevoland staat onder druk. Onderzoeken laten zien dat de groei van het aantal reizigers en de geplande realisatie van een groot aantal nieuwe woningen tot knelpunten in de verkeersstromen leiden als er niet wordt gewerkt aan een beter openbaar vervoer.
 • Provincie helpt bedrijven met zonnepanelen

  (25 november 2019) De provincie Noord-Holland gaat bedrijven helpen om zonnepanelen op grote daken aan te leggen. In Noord-Holland liggen meer dan 14.000 grote bedrijfsdaken waar mogelijk zonnepanelen op kunnen komen. Pas 4% wordt daar nu van gebruikt.
 • Provincies scharen zich achter klimaatakkoord

  (22 november 2019) De 12 Nederlandse provincies scharen zich gezamenlijk achter het klimaatakkoord. Dat betekent dat de provincies zich inzetten om de uitstoot van broeikasgassen met 49% te verminderen ten opzichte van de uitstoot in 1990.
 • Aanpak bodemdalingen: onderzoek en maatregelen

  (22 november 2019) De provincie Noord-Holland onderschrijft de conclusie van het rapport-Veerman ‘Haren kost geen tijd!’. Veerman vindt de problematiek van bodemdaling in veenweidegebieden ‘urgent, maar niet acuut’.
 • Provinciehuis kleurt oranje op 25 november

  (22 november 2019) De provincie geeft op maandag 25 november aandacht aan de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen. Dat is het startsein voor de campagne Orange the World, die duurt tot de internationale dag van de rechten van de mens op 10 december.
 • Provincie wil meer aandacht voor ruimtelijke kwaliteit in plan Enkhuizerzand

  (21 november 2019) De provincie Noord-Holland heeft aan de gemeente Enkhuizen laten weten dat de ruimtelijke kwaliteit in het plan voor recreatiegebied Enkhuizerzand beter moet worden gewaarborgd. Er is in het huidige plan onvoldoende rekening gehouden met de zichtlijnen vanaf het water naar de stad en andersom.
 • Oud-Statenleden Noord-Holland richten vereniging op

  (21 november 2019) Tijdens een vergadering in het provinciehuis op woensdag 20 november is de Vereniging van Oud-Statenleden van Noord-Holland opgericht.
 • 75 gladheidsbestrijders op weg

  (20 november 2019) De eerste strooiactie van dit seizoen is een feit. Vannacht waren 75 gladheidsbestrijders van de provincie in actie om gladde provinciale wegen en fietspaden in Noord-Holland te bestrijden.
 • Realistische PFAS-norm voor Noord-Holland

  (20 november 2019) In de provincie Noord-Holland is de norm voor PFAS aanzienlijk verruimd. Grond die voldoet aan de ondergrens mag vrij verplaatst worden. De provincie biedt hiermee duidelijkheid en meer ruimte voor grondprojecten, zonder extra risico’s voor mens en milieu.
 • Besluiten Provinciale Staten 18 november 2019

  (19 november 2019) Tijdens deze vergadering stemden Provinciale Staten (PS) voor het klimaatakkoord. Ook keurden zij het Programma Meerjarenprogramma Onderhoud 2020-2027 en het Programma Natuurontwikkeling 2020-2024 goed.
 • Provinciale Staten steunen klimaatakkoord

  (18 november 2019) Een meerderheid van Provinciale Staten staat achter de maatregelen en afspraken uit het Klimaatakkoord. Provinciale Staten stemden maandag 18 november in met het klimaatakkoord. Tegen stemden Forum voor Democratie, PVV, Partij voor de Dieren, SP, fractie Baljeu en 50plus/PVDO.
 • Innovatiefonds NH investeert in e-Health applicatie ikherstel.nl

  (18 november 2019) Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een een converteerbare lening van €250.000 toegekend aan GPO-Healthcare | Ik-Herstel B.V. om de e-Health applicatie 'ikherstel.nl' te ontwikkelen.
 • Adnan Tekin: “Gebeurt er nog wat?”

  (18 november 2019) Onlangs kreeg ik een e-mail van een inwoner uit Wijk aan Zee. Ik zal niet het hele bericht herhalen, maar de belangrijkste vraag was: Wat gebeurt er nu met Tata Steel? Wat doet de provincie en wat is de voortgang?
 • 30 kandidaten burgemeesterschap Wormerland

  (18 november 2019) Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Wormerland hebben 30 personen gesolliciteerd: 16 vrouwelijke kandidaten en 14 mannelijke.
 • Extra geld voor groene vrijwilligers

  (15 november 2019) Voor groene vrijwilligers komt de komende 4 jaar € 400.000 extra beschikbaar. Daardoor kan jaarlijks in totaal € 708.000 naar het belangrijke werk dat deze vrijwilligers leveren aan het onderhouden van het landschap en de natuur in de provincie Noord-Holland.
 • Waterniveau verhoogd voor nattere natuur in Waalenburg

  (15 november 2019) De provincie Noord-Holland zet een belangrijke stap in het herstel van het oudste weidevogelreservaat van Nederland, Waalenburg op Texel. Voor de eerste keer gaat de nieuwe hoofdstuw omhoog, waarmee het waterniveau stijgt en de natuur weer natter wordt.
 • ‘Mijn moeder had dit prachtig gevonden!’

  (15 november 2019) Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, presenteerde vandaag de eerste foto voor het project ‘Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s’. Hij koos voor een foto met daarop 2 bekende vrouwelijke verzetsstrijders: Truus en Freddie Oversteegen.
 • Start 'Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s'

  (15 november 2019) Commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, heeft de eerste foto voor het project Noord-Holland in de Tweede Wereldoorlog in 50 foto’s gepresenteerd. Met de presentatie van zijn keuze-foto geeft de commissaris van de Koning het startsein voor het project, waarbij de inwoners van Noord-Holland wordt gevraagd om originele foto’s met hun verhaal in te sturen. Ook historische verenigingen en archieven doen aan het project mee.
 • Noord-Holland helpt jonge boeren bij verduurzamen bedrijf

  (14 november 2019) De provincie Noord-Holland stelt voor de vijfde keer subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die willen investeren in verduurzaming van hun bedrijf. Met de subsidie kunnen zij bijvoorbeeld modernere en meer duurzame installaties en machines aanschaffen. In totaal is € 280.000 beschikbaar.
 • Innovatiefonds NH investeert in terugwinnen van fosfaten

  (14 november 2019) Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van € 300.000 gegeven aan SusPhos B.V. Deze lening helpt SusPhos met het produceren van fosfaat met hoge zuiverheid uit afvalstromen.
 • Subsidie voor nog beter zwemwater in Noord-Holland

  (14 november 2019) Het is nog geen zwemweer. Toch beginnen binnenkort de voorbereidingen voor het zwemseizoen. Beheerders van buitenzwemwater kunnen namelijk subsidie aanvragen om de kwaliteit van het water te verbeteren.
 • Aanbesteding Zaanbrug krijgt vervolg

  (14 november 2019) Eind vorig jaar heeft de provincie Noord-Holland aan 5 geselecteerde marktpartijen gevraagd een aanbieding te doen voor de vernieuwing van de Zaanbrug. Uiteindelijk hebben 2 partijen dat gedaan.
 • Gemeenten moeten beter controleren of zwembaden regels voor RVS nakomen

  (13 november 2019) Er is veel onduidelijkheid over de regels rond roestvast staal (RVS) in zwembaden. Gemeenten en inspectiebureaus hanteren de regels vaak soepeler dan dat ze in de wet staan.
 • Bouwprojecten in Noord-Holland gaan door

  (12 november 2019) Noord-Holland heeft weer toestemming gegeven voor woningbouw, kantoorontwikkeling en industrie. Projecten in Bergen aan Zee en Amsterdam kunnen doorgaan, omdat ze geen extra stikstof uitstoten op Natura 2000 gebieden. Het gaat om 2 locaties in Amsterdam (Santoriniweg en Burgerweeshuispad) en een locatie aan de Elzenlaan in Bergen aan Zee.
 • Provinciale Staten stemmen in met begroting 2020

  (12 november 2019) Provinciale Staten (PS) hebben bij de algemene beschouwingen de begroting 2020 van de provincie goedgekeurd.
 • Provincie verkoopt Landje van Geijsel

  (12 november 2019) Het Landje van Geijsel is een natuurgebied van ruim 7 hectare bij Ouderkerk aan de Amstel. Het gebied is internationaal bekend in de vogel- en natuurwereld vanwege zijn grote betekenis voor vele vogelsoorten. De provincie is eigenaar van het landje en heeft besloten het te verkopen aan de heer Geijsel en Landschap Noord-Holland.
 • Besluiten Statenvergadering van 11 november

  (12 november 2019) In deze vergadering debatteerden Provinciale Staten (PS) met Gedeputeerde Staten (GS) over de stikstofproblematiek. Tijdens de Statenvergadering protesteerden boeren tegen het stikstofbeleid en bood het bedrijfsleven een manifest aan.
 • Boeren bieden petitie over stikstof aan

  (11 november 2019) Noord-Holland is trots op haar boeren. Dit liet commissaris van de Koning (cvdK) Arthur van Dijk weten aan bijna 300 boeren die zich vandaag verzamelden bij het provinciehuis. Zij overhandigden Van Dijk en gedeputeerde Esther Rommel (Natuur) een petitie over stikstof. Ook gingen zij in gesprek met Statenleden.
 • Crys Larson nieuwe burgemeester Wijdemeren

  (11 november 2019) Crys Larson is benoemd tot burgemeester van Wijdemeren. De benoeming gaat in op 19 november 2019.
 • Afsluiting N246 tussen Ned Benedictweg en Starnmeerdijk

  (11 november 2019) Om de verkeersveiligheid en de doorstroming van de provinciale weg N246 bij Westknollendam te verbeteren richt de provincie Noord-Holland het kruispunt ter hoogte van de Noorddijk in Westknollendam opnieuw in.
 • Eerste dieren gespot in faunapassage Naardermeer

  (08 november 2019) Dieren in het Naardermeer maken nu al gebruik van 2 nieuwe verbindingen onder het spoor. Op fotobeelden van cameravallen bij de dwarsligger faunapassage, is te zien hoe onder andere ringslangen en een marter de oversteek wagen.
 • Innovatiefonds ondersteunt duurzame plantvoeding met micro-algen

  (07 november 2019) De Amsterdamse startup Algae Innovations Netherlands B.V. (AIN) heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Door deze lening kan AIN nieuwe, op algen gebaseerde, natuurlijke plantenvoeding gebruiken in de teelt van voedings- en siergewassen.
 • Niek Meijer nieuwe burgemeester Huizen

  (07 november 2019) Niek Meijer is benoemd tot burgemeester van Huizen. De benoeming gaat in op 13 november 2019.
 • Afsluiting N201 door onderhoud Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  (07 november 2019) De provincie Noord-Holland voert van 14 november tot en met 16 november 2019 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA)

  (06 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Aukelien Jellema van de PvdA.
 • Gebiedsaanpak zonnepanelen agrarische daken

  (04 november 2019) De provincie Noord-Holland, LTO Noord en de gemeenten Drechterland, Beemster en Hollands Kroon gaan samenwerken om zonnepanelen op agrarische daken te stimuleren.
 • Scholieren bedenken beste circulaire idee

  (01 november 2019) Als het aan de leerlingen van klas 1e van het Petrus Canisius College in Heiloo ligt, komt er een Happy Speelgoedfabriek.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van criminaliteit in Amstellandgemeenten

  (01 november 2019) De provincie Noord-Holland draagt € 23.000 bij aan een proef om de informatiepositie in de Amstellandgemeenten te versterken bij de bestrijding van criminaliteit.
 • Noord-Holland helpt bestrijding van crimineel vastgoed Gooi en Vechtstreek

  (01 november 2019) De provincie Noord-Holland draagt € 50.000 bij aan een proef in de Gooi en Vechtstreek om ondermijning van de vastgoedsector te bestrijden.
 • Meer woningen gebouwd, maar aantal bouwvergunningen daalt

  (01 november 2019) In het afgelopen jaar zijn er 3.000 meer nieuwbouwwoningen gebouwd dan in het jaar ervoor. Tegelijkertijd daalt het aantal bouwvergunningen. Dat blijkt uit de Monitor Woningbouw 2019.
 • Akkoord over beperking boskap Schoorl

  (01 november 2019) De provincie Noord-Holland, de gemeente Bergen en Staatsbosbeheer hebben besloten dat 94 procent van het Schoorlse duinbos, waaronder het Baaknolbos, blijft staan.
 • Uitsluitend duurzame energie voor 8 provincies

  (31 oktober 2019) Vanaf 1 januari 2020 gebruiken 8 provincies uitsluitend duurzame energie. Door de nieuwe aanbestedingswet krijgen zij hun energie niet meer via het Rijk.
 • Aanleg vrijliggende busbaan Schiphol stap dichterbij

  (31 oktober 2019) De provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en Vervoerregio Amsterdam hebben op 31 oktober 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een vrijliggende busbaan over Schiphol-Rijk. De nieuwe busbaan loopt over de Fokkerweg van Schiphol Oost via de Oude Meer naar Schiphol-Rijk.
 • Spoedherstel hefbrug Oterleek op 1 november

  (31 oktober 2019) De provincie verricht op vrijdag 1 november spoedherstel aan de hefbrug Oterleek. De brug werd op 24 oktober 2018 om veiligheidsredenen gesloten voor al het gemotoriseerde wegverkeer en was al gestremd voor scheepvaartverkeer hoger dan 1.55 meter.
 • Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

  (31 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.
 • Heel Noord-Holland sluit aan op Meld Misdaad Anoniem

  (30 oktober 2019) De provincie Noord-Holland streeft ernaar de eerste provincie te zijn waarin alle gemeenten zijn aangesloten bij het netwerk van Meld Misdaad Anoniem.
 • Boeren met Statenleden en gedeputeerden in gesprek over stikstof

  (28 oktober 2019) Vandaag ging een aantal Noord-Hollandse boeren in gesprek over de stikstofproblematiek met gedeputeerden Esther Rommel (Natuur) en Jack van der Hoek (Economie en Landbouw) en de Statenleden van de commissie Economie, Financiën en Bestuur (EFB).
 • Samen aan de slag voor bijen, vlinders en vogels

  (23 oktober 2019) Zaterdag 2 november 2019 is het Landelijke Natuurwerkdag, de grootste groene vrijwilligersactie van Nederland.
 • Provinciehuis inspiratiebron voor hedendaagse kunst

  (22 oktober 2019) Tijdens de Haarlemse kunstlijn is in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen een bijzondere expositie te zien: Voyage through a gallery's skin. Bezoekers kunnen op zaterdag 2 en zondag 3 november het eeuwenoude interieur ervaren in wisselwerking met hedendaagse kunst. Ook in vertrekken die anders gesloten zijn.
 • Weekendafsluiting Provincialeweg (N246) tussen Middelweg (Starnmeer) en Woudhaven (Kogerpolder)

  (21 oktober 2019) De provincie Noord-Holland legt in november een rotonde aan ter hoogte van De Woude. In de nieuwe situatie kan verkeer uit de richting van De Woude of uit de Starnmeer veiliger invoegen op de N246.
 • Is uw onderneming de beste van Noord-Holland?

  (21 oktober 2019) De 14e editie van dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland – de OVNH – is op 17 oktober van start gegaan. Noord-Hollandse bedrijven kunnen tot en met 12 januari 2020 worden aangemeld voor de hoogst haalbare onderscheiding in hun provincie.
 • Provincie wil kansen smart mobility benutten

  (21 oktober 2019) Vlieg jij in 2050 met een drone door Noord-Holland? Wanneer kunnen zelfrijdende auto’s de weg op? Kan jouw Ford straks met een Ferrari communiceren? Zo maar een greep uit de thema’s van het Congres Connected Cars en Data, donderdag 17 oktober in Haarlem.
 • Provincie Noord-Holland steekt € 4,5 miljoen in zonne-energie

  (18 oktober 2019) De provincie Noord-Holland investeert € 4,5 miljoen in zonne-energieprojecten. Dit geld wordt in de eerste plaats gebruikt om meer zonne-energie op daken, parkeervoorzieningen en bedrijventerreinen mogelijk te maken. Daarnaast wordt gekeken hoe zonnepanelen kunnen worden gebruikt langs provinciale wegen en fietspaden, bij provinciale bruggen en tunnels en op de eigen gebouwen van de provincie.
 • Fortwachterswoning Fort bij Penningsveer hersteld

  (17 oktober 2019) De gerestaureerde fortwachterswoning van Fort bij Penningsveer in de gemeente Haarlemmermeer is op donderdag 17 oktober door gedeputeerde Zita Pels feestelijk geopend. Dit fort maakt onderdeel uit van het UNESCO Werelderfgoed Stelling van Amsterdam, waar de provincie Noord-Holland medeverantwoordelijk voor is.
 • Kwaliteit busvervoer scoort goed in Noord-Holland

  (17 oktober 2019) In de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord is de kwaliteit van het busvervoer in 2018 verbeterd ten opzichte van het jaar ervoor. Reizigers geven het busvervoer in deze regio’s gemiddeld een 7,8. Bij het onderzoek is gekeken naar de reizigerstevredenheid, sociale veiligheid en de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Dit staat in het OV-jaarverslag 2018 van de provincie Noord-Holland.
 • N244 eerder afgesloten door olie op wegdek

  (17 oktober 2019) Op de provinciale weg N244 tussen Alkmaar en de Kogerpolderbrug is gisterenochtend een ongeluk gebeurd met twee auto’s. Hierdoor is er in beide richtingen meer dan een kilometer olie op het wegdek terecht gekomen. Ondanks een grondige reiniging is 200 meter van de rijbaan te glad. Daarom is vanwege de veiligheid van de weggebruiker besloten dit deel van de N244 in zijn geheel af te sluiten.
 • Circulaire economie biedt kansen voor innovatieve ondernemers

  (17 oktober 2019) Circulaire economie: het is een hot begrip in ondernemersland. Maar wat is het en waar liggen de kansen voor Noord-Hollandse bedrijven? Rabobank deed samen met KPMG onderzoek en wil samen met de provincie Noord-Holland de kansen in de circulaire economie omzetten naar realiteit. Daarom ontving gedeputeerde Zita Pels van provincie Noord-Holland op 15 oktober de resultaten van deze zogenoemde circulaire regioscan. Pels gaf aan blij te zijn met het onderzoek: “Het bevestigt dat er in onze provincie veel kansen liggen voor innovatieve ondernemers. De uitdaging is groot. We moeten veel effectiever met onze grondstoffen omgaan. Zodat ook toekomstige generaties gezond en goed kunnen leven.”
 • PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers

  (16 oktober 2019) Programma Investeringsgereed innovatief Mkb (PIM) Noord-Holland viert op 16 oktober zijn 2-jarig bestaan. In de afgelopen 2 jaar heeft PIM innovatieve en duurzame Noord-Hollandse ondernemers geholpen met financieringsvragen.
 • Provincie vervolgt onderzoek naar gezondheid IJmond

  (16 oktober 2019) De provincie Noord-Holland start nog dit najaar met verder onderzoek naar de gezondheid in de IJmond. Het RIVM heeft in juli een overzicht met vragen van inwoners gepubliceerd. Daarbij hebben zij opties in kaart gebracht voor vervolgonderzoek.
 • Zita Pels: "Doet u mee?"

  (16 oktober 2019) Vandaag is het Wereldvoedseldag. Graag vraag ik jullie aandacht voor onze voeding, of eigenlijk voor de verspilling ervan. In Nederland verspillen we jaarlijks een derde van ons voedsel.
 • Kom samen met Hilde feestvieren in Castricum

  (15 oktober 2019) Hilde viert zondag 20 oktober haar 4de verjaardag met een groots ridderspektakel in middeleeuwse sfeer. Van heinde en ver komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten naar het archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.
 • N244 (Zuiddijk en Westdijk) in Alkmaar tijdens herfstvakantie afgesloten

  (15 oktober 2019) De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de provinciale weg N244 in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur.
 • Schade aan museumstoomtram met spoed gerepareerd

  (14 oktober 2019) De museumstoomtram is met spoed gerepareerd. Vandalen hebben vorig weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik.
 • Boerenprotest bij het provinciehuis over stikstof

  (14 oktober 2019) Gedeputeerden Esther Rommel en Jack van der Hoek gaan in gesprek met de landbouwsector. Dat beloofden ze tijdens het boerenprotest op 14 oktober 2019 aan de Dreef naast het provinciehuis in Haarlem. Het protest vond plaats voorafgaand aan de vergadering van de Statencommissie over het stikstofbeleid.
 • Noord-Holland heeft primeur met stillere wegmarkering

  (11 oktober 2019) De provincie Noord-Holland heeft de primeur met innovatieve ‘longdot’ markering. Deze nieuwe vorm van wegmarkering geeft minder geluid bij overrijden en reflecteert beter. De longdot wordt toegepast op 500 meter belijning aan de Duinweg (N502) in de gemeente Schagen. Dit is het eerste wegdek in Nederland met deze markering.
 • Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan

  (11 oktober 2019) Regelgeving is vaak belemmerend voor de ontwikkeling van de economie. Zeker als het gaat om de nieuwe, circulaire economie en het nuttig gebruik van afvalstoffen. De landelijke Taskforce herijking afvalstoffen onder leiding van oud-minister Sorgdrager heeft hier vandaag haar rapport over gepresenteerd.
 • Regenboogvlag wappert bij provinciehuis

  (11 oktober 2019) Over de hele wereld is het 11 oktober Coming-outdag. Gedeputeerden Zita Pels en Esther Rommel hesen daarom vanochtend de regenboogvlag in de mast voor het provinciehuis op de Dreef.
 • Vernielingen aan de museumstoomtram

  (11 oktober 2019) Vandalen hebben afgelopen weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik. Zij hebben de kast vernield die de signaalborden van de tram aanstuurt. Hierdoor kunnen de spoorbomen niet naar beneden. Het autoverkeer op de N307 wordt met een tijdelijke wegafzetting tot stilstand gebracht, zodat de trein veilig kan oversteken.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Provincie zoekt locaties voor uitbreiding elektriciteitsnetwerk

  (10 oktober 2019) De provincie Noord-Holland gaat inventariseren wat het meest geschikte tracé is voor nieuwe elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek (gemeente Alkmaar).
 • Op zoek naar ridders en kastelen in Noord-Holland

  (10 oktober 2019) Archeologen gingen de laatste jaren op zoek naar verdwenen kastelen in Noord-Holland. Het resultaat van de zoektocht is vanaf 12 oktober te zien in de tentoonstelling ‘Op zoek naar ridders en kastelen’ in Huis van Hilde.
 • De oudste vindplaats van honing in Nederland

  (10 oktober 2019) Een Romeinse wachttoren uit de 1e eeuw na Christus en de oudste vindplaats van honing in Nederland. Daarover en meer is te lezen in ‘De archeologische kroniek 2018’. De provincie Noord-Holland brengt elk jaar een editie uit over archeologische onderzoeken en vondsten van het afgelopen jaar. De nieuwste uitgave staat weer vol wetenswaardigheden over opgravingen en ontdekkingen in de hele provincie.
 • Vergunningverlening gaat weer van start

  (08 oktober 2019) De provincies hebben nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het verlenen van vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming. Vanaf 11 oktober 2019 kunnen er weer vergunningen verleend worden.
 • Grootste zonnewarmtesysteem van Nederland geopend

  (04 oktober 2019) In glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is het grootste zonthermische project van Nederland in gebruik genomen. Het gaat om een installatie van 9.300 vierkante meter aan zonthermische panelen. Deze panelen leveren warmte aan de naastgelegen kassen van Tesselaar Freesia.
 • Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop

  (04 oktober 2019) Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van € 255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Hierdoor kan de Amsterdamse startup een snellere digitale microscoop ontwikkelen met hoge 3D-resolutie. Deze wordt onder meer gebruikt bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.
 • Financieringstafel NH helpt ondernemers bij zoektocht naar financiers

  (04 oktober 2019) Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal ook onoverzichtelijk. Op initiatief van de provincie Noord-Holland organiseert de regio Holland boven Amsterdam daarom een regionale Financieringstafel.
 • Provincie wil meer bekendheid voor biologische bloembollen

  (02 oktober 2019) De provincie Noord-Holland wil dat de populariteit van verkoop en teelt van biologische bloembollen toeneemt.
 • Provincie Noord-Holland in het gelijk gesteld over Harsco

  (02 oktober 2019) De rechtbank Haarlem geeft de provincie Noord-Holland gelijk dat zij aan Harsco tweemaal een Last onder Dwangsom heeft opgelegd van in totaal 450.000 euro.
 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019) In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.
 • 8 provincies gaan voor duurzame energie

  (01 oktober 2019) 8 provincies tekenen op 31 oktober 2019 samen nieuwe energiecontracten voor uitsluitend duurzame energie. Het gaat om de eerste collectief opgestelde duurzame energiecontracten!
 • Cultuur proeven langs het Noordzeekanaal

  (01 oktober 2019) Het programma voor de Week van de Industriecultuur in het Noordzeekanaalgebied is bekend. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober zijn er veel activiteiten, voorstellingen en rondleidingen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.
 • Kinderpostzegels verkocht op provinciehuis

  (01 oktober 2019) Leerlingen van groep 8 van De Trapeze in Haarlem hebben dinsdag 1 oktober kinderpostzegels en wenskaarten verkocht aan bestuurders en medewerkers van de provincie Noord-Holland.
 • Beste 13 teams gekozen voor GO!-NH Accelerator Circulaire Economie

  (27 september 2019) In een spannende finale zijn uit 26 initiatieven de beste 13 teams gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.
 • Fietsroutes Gooi en Vechtstreek worden uitgebreid

  (27 september 2019) Het fietsnetwerk in de Gooi en Vechtstreek wordt verbeterd. Belangrijke fietsroutes die woonkernen, werk- en winkelgebieden, onderwijslocaties, OV-knooppunten en recreatiegebieden met elkaar verbinden, worden uitgebreid. Hierdoor wordt fietsen voor meer inwoners aantrekkelijk en veilig.
 • Minder leegstand kantoren en veel meer banen

  (26 september 2019) De leegstand van kantoren in Noord-Holland is in 2018 gedaald van 12,7% naar 11,9%. Ook zijn er meer bedrijfskavels in gebruik genomen en is de werkgelegenheid flink toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Werklocaties Noord-Holland 2019 die de provincie Noord-Holland heeft gepubliceerd.
 • Sylvia Bronmans directeur Concernzaken provincie Noord-Holland

  (26 september 2019) Sylvia Bronmans wordt met ingang van 1 oktober 2019 directeur Concernzaken a.i. bij de provincie Noord-Holland.
 • Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning

  (25 september 2019) De voorzitter van het presidium, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, draagt Sybilla Dekker voor als voorzitter van de jury van de Ribbius Peletier Penning.
 • Weekendafsluiting Provincialeweg (N246) tussen Noorddijk (Wormerveer) en Markenbinnen (Starnmeer)

  (25 september 2019) De provincie Noord-Holland vernieuwt de aansluiting Provincialeweg (N246) met de Starnmeerdijk. Door de werkzaamheden is de N246 vanaf vrijdag 27 september 20.00 uur tot en met maandagochtend 30 september 5.00 uur afgesloten.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • Jeroen Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester Den Helder

  (24 september 2019) In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Den Helder heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 30 september 2019 de heer J. (Jeroen) J. Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Bijzonder initiatief biodiversiteit: Bloemenzaadmengsel N508 Oterleek

  (24 september 2019) Het behoud en stimuleren van biodiversiteit staat bij de provincie Noord-Holland en haar gebiedsaannemer BAM-Engie-Krinkels hoog op de agenda. De verschillende soorten flora en fauna houden namelijk de natuur in balans: een belangrijke voorwaarde voor een duurzame wereld, nu en straks.
 • PS en GS helpen met opruimen

  (21 september 2019) Statenleden, gedeputeerden en de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland ruimen vandaag zwerfvuil op het strand van Schoorl op. Zij doen mee met de wereldwijde campagne World Clean Up Day die jaarlijks in ruim 160 landen wordt georganiseerd.
 • Vondst van de Maand in Huis van Hilde: zwanenhalsband 18e eeuw

  (20 september 2019) In de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde ligt vanaf 18 september een bijzondere zwanenhalsband van messing, gevonden in de slotgracht van Kasteel Egmond in 1934.
 • Provincie investeert ruim € 270 miljoen in natuur en biodiversiteit

  (19 september 2019) Om de biodiversiteit in Noord-Holland te verbeteren investeert de provincie de komende jaren ruim € 230 miljoen in natuur. Dat staat in het Programma Natuurontwikkeling 2020-2024. Ook komt er ruim € 44 miljoen beschikbaar voor natuurbeheer, uitbreiding van het Natuurnetwerk Nederland en agrarisch natuurbeheer.
 • Provincie valt in de prijzen op WOW-dag 2019

  (19 september 2019) Het Integraal Ruimtelijk Programma Durgerdam (IRP Durgerdam) heeft op de landelijke WOW-dag 2019 de juryprijs ontvangen. De publieksprijs ging naar de zandige dijkversterking Prins Hendrikdijk Texel. De provincie Noord-Holland werkt bij beide projecten samen met andere partijen.