Nieuws

 • PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers

  (16 oktober 2019) PIM hielp in 2 jaar 275 innovatieve en duurzame ondernemers Programma Investeringsgereed innovatief Mkb (PIM) Noord-Holland viert op 16 oktober zijn 2-jarig bestaan. In de afgelopen 2 jaar heeft PIM innovatieve en duurzame Noord-Hollandse ondernemers geholpen met financieringsvragen.
 • Provincie vervolgt onderzoek naar gezondheid IJmond

  (16 oktober 2019) Provincie vervolgt onderzoek naar gezondheid IJmond2 De provincie Noord-Holland start nog dit najaar met verder onderzoek naar de gezondheid in de IJmond. Het RIVM heeft in juli een overzicht met vragen van inwoners gepubliceerd. Daarbij hebben zij opties in kaart gebracht voor vervolgonderzoek.
 • Zita Pels: "Doet u mee?"

  (16 oktober 2019) Doet u mee? Vandaag is het Wereldvoedseldag. Graag vraag ik jullie aandacht voor onze voeding, of eigenlijk voor de verspilling ervan. In Nederland verspillen we jaarlijks een derde van ons voedsel.
 • Kom samen met Hilde feestvieren in Castricum

  (15 oktober 2019) Kom samen met Hilde feestvieren in Castricum Opsomming Hilde viert zondag 20 oktober haar 4de verjaardag met een groots ridderspektakel in middeleeuwse sfeer. Van heinde en ver komen ridders, handelaren, ambachtslieden en muzikanten naar het archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum.
 • N244 (Zuiddijk en Westdijk) in Alkmaar tijdens herfstvakantie afgesloten

  (15 oktober 2019) N244 (Zuiddijk en Westdijk) in Alkmaar tijdens herfstvakantie afgesloten Opsomming De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de provinciale weg N244 in de herfstvakantie vanaf vrijdag 18 oktober 20.00 uur tot en met maandag 28 oktober 5.00 uur.
 • Schade aan museumstoomtram met spoed gerepareerd

  (14 oktober 2019) Museumstoomtram De museumstoomtram is met spoed gerepareerd. Vandalen hebben vorig weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik.
 • Boerenprotest bij het provinciehuis over stikstof

  (14 oktober 2019) _DSC02724_Esther Rommel_Aannemen petitie_570 Gedeputeerden Esther Rommel en Jack van der Hoek gaan in gesprek met de landbouwsector. Dat beloofden ze tijdens het boerenprotest op 14 oktober 2019 aan de Dreef naast het provinciehuis in Haarlem. Het protest vond plaats voorafgaand aan de vergadering van de Statencommissie over het stikstofbeleid.
 • Noord-Holland heeft primeur met stillere wegmarkering

  (11 oktober 2019) Noord-Holland heeft primeur met stillere wegmarkering De provincie Noord-Holland heeft de primeur met innovatieve ‘longdot’ markering. Deze nieuwe vorm van wegmarkering geeft minder geluid bij overrijden en reflecteert beter. De longdot wordt toegepast op 500 meter belijning aan de Duinweg (N502) in de gemeente Schagen. Dit is het eerste wegdek in Nederland met deze markering.
 • Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan

  (11 oktober 2019) Provincie pakt belemmerende regelgeving circulaire economie aan Regelgeving is vaak belemmerend voor de ontwikkeling van de economie. Zeker als het gaat om de nieuwe, circulaire economie en het nuttig gebruik van afvalstoffen. De landelijke Taskforce herijking afvalstoffen onder leiding van oud-minister Sorgdrager heeft hier vandaag haar rapport over gepresenteerd.
 • Regenboogvlag wappert bij provinciehuis

  (11 oktober 2019) Regenboogvlag wappert bij provinciehuis Over de hele wereld is het 11 oktober Coming-outdag. Gedeputeerden Zita Pels en Esther Rommel hesen daarom vanochtend de regenboogvlag in de mast voor het provinciehuis op de Dreef.
 • Vernielingen aan de museumstoomtram

  (11 oktober 2019) Museumstoomtram Vandalen hebben afgelopen weekend flinke schade aangebracht aan de museumstoomtram tussen Hoorn en Medemblik. Zij hebben de kast vernield die de signaalborden van de tram aanstuurt. Hierdoor kunnen de spoorbomen niet naar beneden. Het autoverkeer op de N307 wordt met een tijdelijke wegafzetting tot stilstand gebracht, zodat de trein veilig kan oversteken.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Foto 1 bij niewusbericht werkbezoek PS wetlands_570 Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Provincie zoekt locaties voor uitbreiding elektriciteitsnetwerk

  (10 oktober 2019) Provincie zoekt locaties voor uitbreiding elektriciteitsnetwerk Beverwijk-Oterleek De provincie Noord-Holland gaat inventariseren wat het meest geschikte tracé is voor nieuwe elektriciteitsleidingen tussen Beverwijk en Oterleek (gemeente Alkmaar).
 • Op zoek naar ridders en kastelen in Noord-Holland

  (10 oktober 2019) Op zoek naar ridders en kastelen in Noord-Holland Opsomming Archeologen gingen de laatste jaren op zoek naar verdwenen kastelen in Noord-Holland. Het resultaat van de zoektocht is vanaf 12 oktober te zien in de tentoonstelling ‘Op zoek naar ridders en kastelen’ in Huis van Hilde.
 • De oudste vindplaats van honing in Nederland

  (10 oktober 2019) kroniek Een Romeinse wachttoren uit de 1e eeuw na Christus en de oudste vindplaats van honing in Nederland. Daarover en meer is te lezen in ‘De archeologische kroniek 2018’. De provincie Noord-Holland brengt elk jaar een editie uit over archeologische onderzoeken en vondsten van het afgelopen jaar. De nieuwste uitgave staat weer vol wetenswaardigheden over opgravingen en ontdekkingen in de hele provincie.
 • Vergunningverlening gaat weer van start

  (08 oktober 2019) Vergunningverlening gaat weer van start Afbeelding De provincies hebben nieuwe beleidsregels vastgesteld voor het verlenen van vergunningen op grond van de Wet natuurbescherming. Vanaf 11 oktober 2019 kunnen er weer vergunningen verleend worden.
 • Grootste zonnewarmtesysteem van Nederland geopend

  (04 oktober 2019) Zonthermische panelen In glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard is het grootste zonthermische project van Nederland in gebruik genomen. Het gaat om een installatie van 9.300 vierkante meter aan zonthermische panelen. Deze panelen leveren warmte aan de naastgelegen kassen van Tesselaar Freesia.
 • Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop

  (04 oktober 2019) Innovatiefonds NH investeert in nieuwe microscoop, foto Confocal.nl B.V. heeft een converteerbare lening van € 255.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Hierdoor kan de Amsterdamse startup een snellere digitale microscoop ontwikkelen met hoge 3D-resolutie. Deze wordt onder meer gebruikt bij onderzoek van (levende) cellen en weefsels.
 • Financieringstafel NH helpt ondernemers bij zoektocht naar financiers

  (04 oktober 2019) Financieringstafel NH Het aanbod van financiering aan mkb-ondernemers en startups wordt steeds diverser. Dit geeft ondernemers meer mogelijkheden, maar maakt de toegang tot investeringskapitaal ook onoverzichtelijk. Op initiatief van de provincie Noord-Holland organiseert de regio Holland boven Amsterdam daarom een regionale Financieringstafel.
 • Provincie wil meer bekendheid voor biologische bloembollen

  (02 oktober 2019) Provincie wil meer bekendheid voor biologische bloembollen De provincie Noord-Holland wil dat de populariteit van verkoop en teelt van biologische bloembollen toeneemt.
 • Provincie Noord-Holland in het gelijk gesteld over Harsco

  (02 oktober 2019) Provincie Noord-Holland door rechter in het gelijk gesteld over Harsco De rechtbank Haarlem geeft de provincie Noord-Holland gelijk dat zij aan Harsco tweemaal een Last onder Dwangsom heeft opgelegd van in totaal 450.000 euro.
 • Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019

  (02 oktober 2019) Besluiten Provinciale Staten van 30 september 2019 Afbeelding In de Statenvergadering installeerde commissaris van de Koning Arthur van Dijk 3 duo-commissieleden, van de fracties FvD, PVV en PvdD.
 • 8 provincies gaan voor duurzame energie

  (01 oktober 2019) 8 provincies gaan voor duurzame energie 8 provincies tekenen op 31 oktober 2019 samen nieuwe energiecontracten voor uitsluitend duurzame energie. Het gaat om de eerste collectief opgestelde duurzame energiecontracten.
 • Cultuur proeven langs het Noordzeekanaal

  (01 oktober 2019) Proef cultuur langs het Noordzeekanaal Het programma voor de Week van de Industriecultuur in het Noordzeekanaalgebied is bekend. Van vrijdag 18 tot en met zondag 27 oktober zijn er veel activiteiten, voorstellingen en rondleidingen in IJmuiden, Beverwijk en de Zaanstreek.
 • Kinderpostzegels verkocht op provinciehuis

  (01 oktober 2019) Kinderpostzegels verkocht op provinciehuis Leerlingen van groep 8 van De Trapeze in Haarlem hebben dinsdag 1 oktober kinderpostzegels en wenskaarten verkocht aan bestuurders en medewerkers van de provincie Noord-Holland.
 • Beste 13 teams gekozen voor GO!-NH Accelerator Circulaire Economie

  (27 september 2019) Beste 13 teams GO!-NH Accelerator Circulaire Economie In een spannende finale zijn uit 26 initiatieven de beste 13 teams gekozen die deel mogen nemen aan de GO!-NH Accelerator Circulaire Economie.
 • Fietsroutes Gooi en Vechtstreek worden uitgebreid

  (27 september 2019) Fietsroutes Gooi en Vechtstreek worden uitgebreid, foto Het fietsnetwerk in de Gooi en Vechtstreek wordt verbeterd. Belangrijke fietsroutes die woonkernen, werk- en winkelgebieden, onderwijslocaties, OV-knooppunten en recreatiegebieden met elkaar verbinden, worden uitgebreid. Hierdoor wordt fietsen voor meer inwoners aantrekkelijk en veilig.
 • Minder leegstand kantoren en veel meer banen

  (26 september 2019) Minder leegstand kantoren en veel meer banen De leegstand van kantoren in Noord-Holland is in 2018 gedaald van 12,7% naar 11,9%. Ook zijn er meer bedrijfskavels in gebruik genomen en is de werkgelegenheid flink toegenomen. Dit blijkt uit de Monitor Werklocaties Noord-Holland 2019 die de provincie Noord-Holland heeft gepubliceerd.
 • Sylvia Bronmans directeur Concernzaken provincie Noord-Holland

  (26 september 2019) Sylvia Bronmans directeur Concernzaken provincie Noord-Holland Sylvia Bronmans wordt met ingang van 1 oktober 2019 directeur Concernzaken a.i. bij de provincie Noord-Holland.
 • Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning

  (25 september 2019) Sybilla Dekker voorgedragen als voorzitter van Ribbius Peletier Penning De voorzitter van het presidium, commissaris van de Koning Arthur van Dijk, draagt Sybilla Dekker voor als voorzitter van de jury van de Ribbius Peletier Penning.
 • Weekendafsluiting Provincialeweg (N246) tussen Noorddijk (Wormerveer) en Markenbinnen (Starnmeer)

  (25 september 2019) Weekendafsluiting Provincialeweg (N246) tussen Noorddijk (Wormerveer) en Markenbinnen (Starnmeer) De provincie Noord-Holland vernieuwt de aansluiting Provincialeweg (N246) met de Starnmeerdijk. Door de werkzaamheden is de N246 vanaf vrijdag 27 september 20.00 uur tot en met maandagochtend 30 september 5.00 uur afgesloten.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD) Opsomming Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • Jeroen Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester Den Helder

  (24 september 2019) Jeroen Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester Den Helder In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Den Helder heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, met ingang van 30 september 2019 de heer J. (Jeroen) J. Nobel benoemd tot waarnemend burgemeester.
 • Bijzonder initiatief biodiversiteit: Bloemenzaadmengsel N508 Oterleek

  (24 september 2019) Bijzonder initiatief biodiversiteit: bloemenzaadmengsel N508 Oterleek Het behoud en stimuleren van biodiversiteit staat bij de provincie Noord-Holland en haar gebiedsaannemer BAM-Engie-Krinkels hoog op de agenda. De verschillende soorten flora en fauna houden namelijk de natuur in balans: een belangrijke voorwaarde voor een duurzame wereld, nu en straks.
 • PS en GS helpen met opruimen

  (21 september 2019) PS en GS helpen met opruimen Statenleden, gedeputeerden en de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland ruimen vandaag zwerfvuil op het strand van Schoorl op. Zij doen mee met de wereldwijde campagne World Clean Up Day die jaarlijks in ruim 160 landen wordt georganiseerd.
 • Vondst van de Maand in Huis van Hilde: zwanenhalsband 18e eeuw

  (20 september 2019) Vondst van de Maand in Huis van Hilde: zwanenhalsband 18e eeuw In de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde ligt vanaf 18 september een bijzondere zwanenhalsband van messing, gevonden in de slotgracht van Kasteel Egmond in 1934.
 • Provincie investeert ruim € 270 miljoen in natuur en biodiversiteit

  (19 september 2019) Provincie investeert ruim € 270 miljoen in natuur en biodiversiteit, foto Om de biodiversiteit in Noord-Holland te verbeteren investeert de provincie de komende jaren ruim € 230 miljoen in natuur. Dat staat in het Programma Natuurontwikkeling 2020-2024. Ook komt er ruim € 44 miljoen beschikbaar voor natuurbeheer, uitbreiding van het Natuurnetwerk Nederland en agrarisch natuurbeheer.
 • Provincie valt in de prijzen op WOW-dag 2019

  (19 september 2019) WOW-prijs 2019 Het Integraal Ruimtelijk Programma Durgerdam (IRP Durgerdam) heeft op de landelijke WOW-dag 2019 de juryprijs ontvangen. De publieksprijs ging naar de zandige dijkversterking Prins Hendrikdijk Texel. De provincie Noord-Holland werkt bij beide projecten samen met andere partijen.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Plannen voor proefgebieden Natuurnetwerk Nederland

  (17 september 2019) Plannen voor proefgebieden Natuurnetwerk Nederland Afbeelding In 3 proefgebieden wordt de komende jaren geëxperimenteerd met diverse oplossingen om het Natuurnetwerk Nederland af te maken, waaronder een nieuwe vorm van agrarisch natuurbeheer.
 • Strooiwagens provincie gereed voor winterseizoen

  (17 september 2019) Strooiwagens provincie gereed voor winterseizoen De winter lijkt nog ver weg, maar de strooiwagens van de provincie Noord-Holland zijn er klaar voor. Tijdens de jaarlijkse schouw in Middenbeemster hebben chauffeurs de wagens gecheckt en getest.
 • Noord-Holland in 2020 strategisch partner Prinsjesfestival

  (17 september 2019) Noord-Holland in 2020 strategisch partner Prinsjesfestival Commissaris van de Koning in Noord-Holland, Arthur van Dijk, heeft vanmiddag het strategisch partnership van Prinsjesfestival overgedragen gekregen uit handen van de commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit.
 • Hoe deed jouw gemeente het in 2018?

  (17 september 2019) Hoe deed jouw gemeente het in 2018? Opsomming De provincie Noord-Holland beoordeelt per jaar hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Het jaarverslag Interbestuurlijk Toezicht 2018 geeft inzicht in de beoordelingen per gemeente.
 • Provincie geeft regionale cultuur steuntje in de rug

  (13 september 2019) Provincie geeft regionale cultuur steuntje in de rug De provincie Noord-Holland zet zich in voor een toegankelijk cultureel aanbod met voldoende diversiteit. Om dat te bereiken is het van belang dat gemeenten en culturele instellingen samenwerken. De provincie stimuleert die samenwerking met een subsidieregeling.
 • Prinses Amaliabrug feestelijk geopend

  (12 september 2019) Prinses Amaliabrug feestelijk geopend De Prinses Amaliabrug in de N246 bij Westknollendam is feestelijk geopend door Adnan Tekin, gedeputeerde Mobiliteit van de provincie Noord-Holland, en Jan Jorna, directeur van Dura Vermeer Infra Noord West. De brug is een mijlpaal in het groot onderhoud van de N246-N244, dat eind 2020 gereed is. Dankzij de werkzaamheden verbetert de verkeersveiligheid en doorstroming op het traject.
 • Noord-Holland: € 1,45 miljoen voor structurele verbetering spoor naar Zandvoort

  (12 september 2019) Noord-Holland: € 1,45 miljoen voor structurele verbetering spoor naar Zandvoort Het spoor naar Zandvoort wordt geschikt gemaakt voor maximaal 10 treinen per uur. Hiermee wordt de capaciteit en de kwaliteit van deze lijn structureel verbeterd, een van de ambities uit het coalitieakkoord ‘Duurzaam Doorpakken’. Van de totale kosten van € 7 miljoen neemt de provincie Noord-Holland € 1,45 miljoen voor haar rekening.
 • Ploos van Amstel schenkt schilderij aan provincie

  (12 september 2019) Ploos van Amstel schenkt schilderij aan provincie Jaap Ploos van Amstel schenkt de provincie Noord-Holland het schilderij ‘Laokoön en het Vlooienveld’. De 92-jarige schilder heeft het kunstwerk aan de commissaris van de Koning Arthur van Dijk overhandigd in het provinciehuis in Haarlem.
 • Provincie onderzoekt veiligheid platte daken en illegaal gebruik agrarische gebouwen

  (12 september 2019) Provincie onderzoekt veiligheid platte daken en illegaal gebruik agrarische gebouwen De provincie Noord-Holland beoordeelt jaarlijks hoe gemeenten het doen als het gaat om financiën, informatie- en archiefbeheer, omgevingsrecht en de huisvesting van verblijfsgerechtigde asielzoekers. Aanvullend start dit jaar een onderzoek naar de constructieve veiligheid van platte daken, evenementen en omgevingsrecht, water- en gewasbeschermingsmiddelen en illegaal gebruik van agrarische (op)stallen. In het Uitvoeringsplan Interbestuurlijk Toezicht 2019-2020 staat hoe dit toezicht verloopt.
 • Voorlopig geen aansluiting A9 bij Heiloo vanwege stikstofuitspraak

  (11 september 2019) Voorlopig geen aansluiting A9 bij Heiloo vanwege stikstofuitspraak De Raad van State heeft op 11 september jl. de bestemmingsplannen vernietigd waarmee de ‘aansluiting A9 bij Heiloo’ mogelijk werd gemaakt. Doorslaggevend is het gebruik van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) om dit project mogelijk te maken. In mei 2019 oordeelde de Raad van State dat het PAS in strijd is met de Europese natuurbeschermingsregels.
 • N244 (Zuiddijk en Westdijk) tijdens herfstvakantie afgesloten door wegwerkzaamheden

  (11 september 2019) N244 (Zuiddijk en Westdijk) tijdens herfstvakantie afgesloten door wegwerkzaamheden De provincie Noord-Holland gaat het asfalt vervangen van de N244. Het betreft het stuk tussen de kruising met de N242-N243 (nabij de Leeghwaterbrug) in Alkmaar en de aansluiting met de N246-Kogerpolderbrug bij het Alkmaardermeer.
 • Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future

  (10 september 2019) Nieuwe Dreefexpositie: Transforming the Future Afbeelding Gumshoe Handtassen gemaakt van de maag van een koe en trendy sneakers met een zool van gerecyclede kauwgom. 2 voorbeelden van duurzame objecten die te zien zijn in de Dreefexpositie ‘Transforming the Future’.
 • David Moolenburgh nieuwe burgemeester Zandvoort

  (05 september 2019) David Moolenburgh David Moolenburgh is benoemd tot burgemeester van Zandvoort. De benoeming gaat in op 19 september 2019.
 • Nanning Mol nieuwe burgemeester Laren

  (05 september 2019) Nanning Mol Nanning Mol is benoemd tot burgemeester van Laren. De benoeming gaat in op 30 september 2019.
 • Opening natuurgebied Waalenburg op Texel

  (05 september 2019) Opening Natuurgebied Waalenburg op Texel De provincie Noord-Holland opent op 18 september met Natuurmonumenten en partners het vernieuwde natuurgebied Waalenburg. Het oudste weidevogelgebied van Nederland herbergt vele beschermde vogels en bijzondere planten en is nu vergroot tot een gebied van 500 hectare aan natuur. Daarmee heeft Noord-Holland er een natuurgebied van internationaal formaat bij.
 • Breng het verleden tot leven in prinses- of ridderkostuum

  (05 september 2019) Breng het verleden tot leven in prinses- of ridderkostuum foto Het provinciehuis aan de Dreef in Haarlem opent zijn deuren tijdens de Open Monumentendagen. Op zaterdag 14 en zondag 15 september is er voor elk wat wils. Zo kunnen kinderen zich op zondag in prinsessen- of ridderkostuum laten portretteren door een professionele fotograaf. De toegang en activiteiten zijn gratis.
 • Voorrangsplein en rotonde verbeteren verkeerssituatie bij Noord-Scharwoude (N504)

  (05 september 2019) Voorrangsplein en rotonde verbeteren verkeerssituatie bij Noord-Scharwoude (N504) De provincie Noord-Holland gaat in Noord-Scharwoude (N504) een verkeersplein (LARGAS-plein) en rotonde aanleggen. Hiermee verbeteren de verkeersveiligheid, bereikbaarheid en doorstroming in en rond Noord-Scharwoude, zowel nu als in de toekomst. Binnenkort begint de provincie met de voorbereidende werkzaamheden. De daadwerkelijke aanleg van verkeersplein en rotonde is gepland van eind april tot juli 2020.
 • Aantal huishoudens en woningbehoefte Noord-Holland blijft groeien

  (04 september 2019) Aantal huishoudens en woningbehoefte Noord-Holland blijft groeien De bevolking van Noord-Holland groeit en blijft de komende tijd verder groeien. Volgens de verwachting neemt de bevolking toe van ruim 2,8 miljoen in 2019 naar ruim 3,2 miljoen in 2040, een toename van circa 390.000 inwoners. De groei in heel Noord-Holland komt voornamelijk door arbeidsmigratie en vergrijzing.
 • Stelling van Amsterdam opent deuren tijdens Fortenfestival

  (04 september 2019) Stelling van Amsterdam opent deuren tijdens Fortenfestival Van zaterdag 7 tot met zondag 15 september zijn er allerlei activiteiten rondom de Stelling van Amsterdam tijdens het jaarlijkse Fortenfestival. Geniet van escaperoom tot kinderworkshops en van dinerconcert tot een boottocht.
 • Monitor arbeidsmarkt Noord-Holland: recordaantal banen

  (04 september 2019) Monitor arbeidsmarkt Noord-Holland: record aantal banen De provincie Noord-Holland heeft een overzicht gemaakt van de meest actuele cijfers van de Noord-Hollandse arbeidsmarkt. In deze Monitor arbeidsmarkt 2019 geeft de provincie onder andere inzicht in de groei van de bevolking, de werkloosheid en leerlingenaantallen. Het overzicht laat zien dat Noord-Holland in 2018 een recordaantal van 1.581.000 banen telde.
 • Innovatiefonds Noord-Holland viert eerste verjaardag

  (03 september 2019) Innovatiefonds Noord-Holland viert eerste verjaardag Afbeelding Noord-Hollandse ondernemers kunnen sinds de zomer van 2018 een beroep doen op het Innovatiefonds Noord-Holland. In een jaar tijd is aan 13 projecten ruim € 3.500.000,- uitgeleend.
 • ‘Alkmaarse kaaskop’ zet voetafdruk in Provinciale Atlas

  (02 september 2019) Provinciale Atlas, Lars van den Brink Forten, kerken, raadhuizen en schoolgebouwen: voor de Provinciale Atlas Noord-Holland legt fotograaf Lars van den Brink tientallen historische panden met een nieuwe bestemming vast. Noord-Hollands erfgoed in een nieuw jasje: “Het moet een beetje wringen en schuren.”
 • Noord-Hollandse monumentenschildjes dalen neer

  (30 augustus 2019) Noord-Hollandse monumentenschildjes dalen neer De provincie Noord-Holland is vandaag begonnen met het uitreiken van provinciale monumentenschildjes. De ruim 500 Noord-Hollandse monumenten kunnen dit schildje op de gevel aanbrengen.
 • Startups werken onder 1 dak samen met provincie

  (28 augustus 2019) Startups werken samen met provincie, onder 1 dak Hoe zorgt de provincie dat er zo snel mogelijk zonnepanelen op alle daken in Noord-Holland liggen? Met deze en andere uitdagingen gaan 4 startups aan de slag tijdens het 3e Startup in Residence-programma van de provincie Noord-Holland.
 • Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied

  (28 augustus 2019) Heemskerkerduin-Noorddorp vitaal tuinbouwgebied Opsomming De provincie Noord-Holland heeft in haar ruimtelijke verordening het ruimtelijk beleid voor het gebied Heemskerkerduin-Noorddorp vastgelegd.
 • Nieuwe buurtbusverbinding dankzij vrijwilligers

  (23 augustus 2019) Nieuwe buurtbusverbinding dankzij vrijwilligers Met de komst van buurtbus 407 is er weer een OV-verbinding tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk. De nieuwe bus maakte deze week haar eerste ritten. Met dank aan tientallen nieuwe vrijwilligers.
 • Leeghwaterbrug in maart 2020 opgeleverd

  (23 augustus 2019) Betonstort basculekelder Leeghwaterbrug N242 Alkmaar De aannemer heeft in overleg met de provincie Noord-Holland de aangepaste planning voor de oplevering van de Leeghwaterbrug (N242) vastgesteld op maart 2020. De eerdere opleverdatum van eind augustus werd niet gehaald omdat voor sommige onderdelen meer tijd moest worden genomen dan eerder was voorzien.
 • Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning

  (21 augustus 2019) Noord-Holland helpt Zaanstad met bestrijding ondermijning De provincie Noord-Holland draagt € 50.000 bij aan een proef in Zaanstad om ondermijning van de overheid te bestrijden.
 • Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt

  (14 augustus 2019) Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt In perspectief! Tijdens de Uitmarkt Amsterdam (op 24 en 25 augustus 2019) presenteert de provincie Noord-Holland de innovaties van de Gouden Eeuw samen met de innovaties van nu.
 • Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen

  (12 augustus 2019) Innovatiefonds NH investeert mee in circulair inkopen Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft een converteerbare lening van €300.000 verstrekt aan Circular IQ B.V.
 • Eerste element Voormeerpassage op zijn plaats gehesen

  (09 augustus 2019) Eerste element van Voormeerpassage op zijn plaats gehesen In opdracht van provincie Noord-Holland legt ProRail tijdens spoorwerkzaamheden bij Naarden-Bussum 9 faunapassages aan voor kleine zoogdieren, reptielen en amfibieën. Een van de faunapassages is de Voormeerpassage.
 • Data voor de natuur

  (06 augustus 2019) Data voor de natuur Er komt steeds meer data beschikbaar. Dat geldt ook voor data over de natuur, bijvoorbeeld verzameld door vrijwilligers of camera’s met beeldherkenning.
 • € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers

  (01 augustus 2019) € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse topondernemers Om duurzame innovaties te bevorderen, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 5 miljoen beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers die kansen pakken en willen uitblinken.
 • Subsidie voor onderhoud en restauratie provinciale monumenten

  (31 juli 2019) Subsidie voor onderhoud en restauratie provinciale monumenten Eigenaren van provinciale monumenten kunnen vanaf 25 juli 2019 subsidie aanvragen voor onderhoud en restauratie.
 • Uitstel start bouw nieuwe brug Ouderkerk (N522)

  (30 juli 2019) Overzichtsplaatje 2 De provincie Noord-Holland stelt de start van de bouw van de nieuwe brug over de Amstel uit. De beoogde start in september 2019 is niet haalbaar omdat er nog geen alternatief is voor het verkeer op de Amsteldijk Noord in Amstelveen.
 • Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland

  (18 juli 2019) Aangepaste bediening provinciale bruggen Noord-Holland De provincie Noord-Holland moet sommige bruggen en sluizen deze zomer op aangepaste tijden bedienen. Ondanks wervingsacties, aangepaste werktijden en pendelende brugwachters is het niet gelukt om voldoende brugbedieners te vinden.
 • Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt

  (17 juli 2019) Lening Innovatiefonds NH voor digitaal alternatief plastic festivalmunt Het Innovatiefonds Noord-Holland heeft Airchip B.V. een lening van €296.000 gegeven.
 • Onno Beljaars directeur Bedrijfsvoering Sociale Verzekeringsbank

  (16 juli 2019) Onno Beljaars directeur Bedrijfsvoering Sociale Verzekeringsbank Drs. L. W. M. M. (Onno) Beljaars, directeur Concernzaken van de provincie Noord-Holland, is per 1 oktober benoemd in de functie van directeur Bedrijfsvoering van de Sociale Verzekeringsbank (SVB).
 • 20 groene ideeën van vrijwilligers krijgen financiële bijdrage

  (15 juli 2019) 20 groene ideeën van vrijwilligers krijgen financiële bijdrage Mensen betrekken bij de natuur is het belangrijkste doel van het Betrekken bij Groen Fonds. De provincie Noord-Holland verdeelt € 45.000,- over projecten waarbij groene en niet-groene organisaties samenwerken.
 • Rekenmodel voor stikstofdepositie aangepast

  (12 juli 2019) Rekenmodel voor stikstofdepositie aangepast Het rekenmodel dat de neerslag van stikstof berekent wordt deze zomer verbeterd. Tot die tijd verlenen het Rijk en de provincies geen toestemming voor activiteiten die stikstofdepositie veroorzaken in Natura 2000-gebieden.
 • Kampeer op Pampus en verduurzaam het forteiland

  (12 juli 2019) Kampeer op Pampus en verduurzaam het forteiland Vanaf juli 2019 kun je kamperen op het onbewoonde eiland Pampus. Kampeerders steunen hiermee de restauratie en verduurzaming van Forteiland Pampus, onderdeel van het Unesco Werelderfgoed Stelling van Amsterdam.
 • Start aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek

  (11 juli 2019) Start aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek Gedeputeerde Staten hebben het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar busvervoer voor de concessie Gooi en Vechtstreek vastgesteld. Hiermee start de aanbesteding van de nieuwe concessie, die loopt van 11 juli 2021 tot medio december 2030.
 • Oplevering Leeghwaterbrug (N242) later dan gepland

  (10 juli 2019) Oplevering Leeghwaterbrug (N242) later dan gepland Ondanks dat er nog geen nieuwe planning bekend is, is het wel duidelijk dat de werkzaamheden aan de Leeghwaterbrug op 25 augustus niet zijn afgerond.
 • Provincie Noord-Holland in race voor Wow-prijs 2019

  (09 juli 2019) Provincie Noord-Holland in race voor Wow-prijs 2019 De top 3 voor de tweejaarlijkse WOW-prijs 2019 is bekend, dé prijs voor de beste samenwerking bij (vaar)weg- en waterbeherende overheden. Provincie Noord-Holland is bij alle drie de projecten betrokken als het gaat om samenwerking met andere partijen.
 • Bodemdaling: “Wel urgent, niet acuut”

  (09 juli 2019) Bodemdaling: “Wel urgent, niet acuut” Bodemdaling beperken of een halt toeroepen is een enorme opgave in oppervlakte, maatschappelijke impact en in financiële zin. Met de aanpak kan niet gewacht worden, maar er is wel tijd om met verstandige, beproefde en kosteneffectieve maatregelen te komen die werken. Samengevat: “Wel urgent, niet acuut.”
 • Provincie en Gooise Meren sluiten overeenkomst over verontreinigd grondwater

  (08 juli 2019) Provincie en Gooise Meren sluiten overeenkomst over verontreinigd grondwater De provincie Noord-Holland neemt de verantwoordelijkheid en het beheer over van 4 grondwaterverontreinigingen in Gooise Meren.
 • Noord-Holland eerste wegbeheerder met ISO 9001 certificaat

  (08 juli 2019) Noord-Holland eerste wegbeheerder met ISO 9001 certificaat De provincie Noord-Holland is als eerste publieke wegbeheerder in Nederland naast ISO 55001 voor assetmanagement (sinds 2015) nu ook ISO 9001 gecertificeerd. ISO 9001 is de internationale kwaliteitsnorm voor organisaties.
 • Nieuwe editie SCHATRIJK over archeologie Kennemerduinen

  (08 juli 2019) Nieuwe editie SCHATRIJK over archeologie Kennemerduinen Gouden sieraden uit de bronstijd bij Velsen, een orkawervel bij de ruïne van Brederode en karresporen bij Bloemendaal.
 • Marianne Schuurmans nieuwe burgemeester Haarlemmermeer

  (05 juli 2019) Marianne Schuurmans nieuwe burgemeester Haarlemmermeer-muur Schuurmans is benoemd tot burgemeester van Haarlemmermeer. De benoeming gaat in op 10 juli 2019.
 • Let op! De eikenprocessierups is gesignaleerd

  (05 juli 2019) Let op! De eikenprocessierups is gesignaleerd Langs een van de provinciale wegen, de N 232 is de eikenprocessierups gesignaleerd. De rupsen zijn inmiddels verwijderd, maar losse brandharen in de omgeving kunnen nog geruime tijd voor ongemak blijven zorgen zolang het niet geregend heeft.
 • Rijk en regio Amsterdam tekenen woondeal voor meer betaalbare woningen

  (05 juli 2019) Rijk en regio Amsterdam tekenen woondeal voor meer betaalbare woningen Het Rijk en de Metropoolregio Amsterdam (MRA), waar de provincie Noord-Holland bij aangesloten is, gaan een langjarige samenwerking aan om het woningtekort terug te dringen en te zorgen voor structureel voldoende betaalbaar woningaanbod. Tot 2025 kan de regio er met de inzet van het Rijk ruim 100.000 woningen bijbouwen.
 • Private partijen willen investeren in Pallas

  (05 juli 2019) Private partijen willen investeren in Pallas Het plan voor Pallas, de nieuwe onderzoeksreactor voor medische isotopen in Petten, wordt steeds concreter. Meerdere private partijen willen investeren in het project.
 • Leerlingen bedenken ontwerp fietstunnel N512

  (04 juli 2019) Leerlingen PCC Bergen pitchen ontwerp fietstunnel voor jury Ongeveer 60 scholieren presenteerden woensdag 3 juli tijdens de finale van de scholierenbattle hun ontwerp van de fietstunnel over de N512 bij Egmond aan den Hoef.
 • Waterstof en warmtenetten nodig voor ontlasten elektriciteitsnet Noord-Holland

  (04 juli 2019) Waterstof en warmtenetten noodzakelijk om elektriciteitsnet Noord-Holland te ontlasten Investeringen in waterstof en warmtenetten zijn nodig om het elektriciteitsnet in Noord-Holland substantieel te ontlasten. Dit blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland, gemeente Amsterdam en Port of Amsterdam in samenwerking met netbeheerders Gasunie, TenneT en Alliander.
 • Dennis Straat benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer

  (02 juli 2019) Dennis Straat benoemd tot waarnemend burgemeester Landsmeer In goed overleg en met instemming van de overgrote meerderheid van de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Landsmeer heeft commissaris van de Koning Arthur van Dijk besloten Dennis Straat met ingang van 12 augustus 2019 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Landsmeer.
 • Provincialeweg (N246) tussen Noorddijk en Starnmeerdijk afgesloten

  (02 juli 2019) Provincialeweg (N246) tussen Noorddijk en Starnmeerdijk afgesloten De provincie Noord-Holland vervangt het asfalt op de Provincialeweg (N246) tussen de afslag naar de Noorddijk in Westknollendam en de afslag naar de Starnmeerdijk in Starnmeer. Dit deel van de Provincialeweg is daarom van 8 juli tot en met 12 juli elke avond en nacht afgesloten van 20.00 uur tot 5.00 uur.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  (02 juli 2019) Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 11 tot en met 13 juli 2019 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer). Het verkeer op de N201 wordt in de avond en nacht omgeleid en moet rekening houden met enige vertraging.
 • Registratie gratis webinar smart mobility geopend

  (02 juli 2019) Registratie gratis webinar smart mobility geopend Donderdag 4 juli om 15.00 uur organiseert de provincie Noord-Holland voor de eerste keer een gratis webinar over smart mobility. Slimme technieken zijn volop in ontwikkeling en de inzet en het gebruik van data spelen op steeds meer terreinen een grote rol, ook bij mobiliteit. Samen met data-science-bedrijf HAL24K neemt de provincie je mee in de wereld van slim verkeersmanagement.
 • Geld Innovatiefonds voor opleiding programmeurs

  (02 juli 2019) Geld Innovatiefonds voor opleiding programmeurs Winc Academy B.V. heeft een lening van € 282.900 gekregen van het Innovatiefonds Noord-Holland. Met het geld ontwikkelt het bedrijf uit Amsterdam korte, praktijkgerichte opleidingen waarmee mensen worden omgeschoold tot programmeur.
 • Staatsbosbeheer trekt vergunningaanvraag boskap in

  (02 juli 2019) Staatsbosbeheer trekt vergunningaanvraag boskap in Na overleg tussen de provincie Noord-Holland, Staatsbosbeheer en de gemeente Bergen, trekt Staatsbosbeheer de vergunningaanvraag voor het omvormen van 20 hectare dennenbos tot duingrasland in de Schoorlse Duinen in. Hierdoor ontstaat ruimte om de gemeenteraadsleden verder te informeren over de relatie tussen de natuurherstelmaatregelen en het klimaatakkoord.
 • Provincie Noord-Holland: klimaat speerpunt

  (28 juni 2019) Provincie Noord-Holland: klimaat speerpunt Niet alleen het Rijk zet een stevige stap in de richting van energietransitie. Ook Noord-Holland gaat vol aan de slag voor het klimaat. De provincie zet fors in op energiebesparing, versnelling van de opwekking van duurzame energie, innovatie en samenwerking met onze partners.
 • New Feminine: nieuwe expositie in paviljoen Welgelegen

  (27 juni 2019) Nieuwe expositie in paviljoen Welgelegen Hoe laat nieuwe vrouwelijkheid zich vangen in kunst? Vanaf 12 juli laten Iris Woutera, Larissa Ambachtsheer en Viktoryia Shydlouskaya dit zien in de nieuwste Dreefexpositie.
 • Afkoelen in speelwater natuurgebied Waalenburg op Texel

  (27 juni 2019) Afkoelen in speelwater natuurgebied Waalenburg op Texel Het deel van natuurgebied Waalenburg op Texel dat speciaal is ingericht om vrij in rond te wandelen, picknicken, bloemen plukken en in het water spelen, staat vol in bloei.
 • Geen draagvlak voor grenscorrectie Spaarndam

  (26 juni 2019) Geen draagvlak voor grenscorrectie Spaarndam Er is geen maatschappelijke noodzaak om Spaarndam-Oost bij Haarlem te voegen. De gemeenten Haarlemmermeer en Haarlem hebben ook geen plannen om samen een grenscorrectie bij Spaarndam voor te bereiden. Dit concluderen Gedeputeerde Staten (GS) op basis van een verkenning die zij hebben uitgevoerd op verzoek van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK).
 • Kinderschoenen uit de grond

  (24 juni 2019) kinderschoen huis van hilde In de nieuwe Vondst van de Maand vitrine in Huis van Hilde staan kinderschoentjes centraal. In de vitrine zijn 4 kinderschoenen uit de Gouden Eeuw te zien.
 • Boeren krijgen natuurinclusieve oplossingen tijdens hackathon

  (21 juni 2019) Hackathon natuurinclusieve landbouw Tijdens de hackathon ‘Boer & Business in Balans’ bogen boeren, studenten en experts zich deze week over 8 vraagstukken rond het thema natuurinclusieve landbouw.
 • Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd

  (17 juni 2019) Noord-Hollandse gedeputeerden geïnstalleerd Provinciale Staten van Noord-Holland hebben het nieuwe college van Gedeputeerde Staten formeel geïnstalleerd. Het college bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt!

  (17 juni 2019) Jaap Bond en Joke Geldhof, bedankt! Provinciale Staten van Noord-Holland namen vandaag afscheid van de laatste 2 afzwaaiende gedeputeerden: Joke Geldhof en Jaap Bond. Elisabeth Post nam al eerder afscheid en Cees Loggen, Adnan Tekin en Jack van der Hoek zijn vandaag toegetreden tot het nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Bewonersavond grafiet en gezondheid op 19 juni

  (17 juni 2019) Bewonersavond grafiet en gezondheid op 19 juni De provincie Noord-Holland houdt op 19 juni 2019 in dorpshuis de Moriaan Dorpsduinen 4 in Wijk aan Zee, een informatieavond voor bewoners van de IJmond over grafietregen en gezondheid. Het RIVM en de gedeputeerde Milieu zijn op deze avond aanwezig om vragen over de rapportage ‘Inschatting gezondheidsrisico’s grafietregen in Wijk aan Zee’ te beantwoorden.
 • Slingerende paden voor vlinders in Kop van Noord-Holland

  (13 juni 2019) Slingerende paden voor vlinders in Kop van Noord-Holland Speciaal voor vlinders en andere insecten past de provincie Noord-Holland langs de provinciale weg N245 in Schagen een nieuwe manier van maaien toe: sinusmaaien. Door slingerend te maaien ontstaan stroken met meer variatie in vegetatiehoogte, windluwte, temperatuur en bloeitijdstip. Dat is vooral goed voor bloemzoekende insecten als vlinders.
 • Innovatiefonds investeert in modern camerasysteem

  (13 juni 2019) Innovatiefonds investeert in modern camerasysteem Amsterdam Scientific Instruments (ASI) heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland. De startup uit Amsterdam ontwikkelt een nieuw camerasysteem voor de wetenschap en industrie. De camera kan worden gebruikt voor microscopie, materiaalonderzoek en medische toepassingen.
 • Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’

  (12 juni 2019) Coalitie Noord-Holland ‘Duurzaam doorpakken!’ Noord-Holland heeft een nieuwe coalitie van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA. Samen met formateur Laura Bromet presenteerden zij woensdag 12 juni 2019 hun plannen voor de komende 4 jaar.
 • Provinciale subsidie voor mkb-innovatie

  (11 juni 2019) Provinciale subsidie voor mkb-innovatie Afbeelding Vanaf 11 juni kunnen Noord-Hollandse ondernemers subsidie aanvragen voor onderzoek dat bijdraagt aan de ontwikkeling van duurzamere producten, productieprocessen of diensten.
 • Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland

  (07 juni 2019) Presentatie coalitieakkoord provincie Noord-Holland De onderhandelaars van GroenLinks, VVD, D66 en PvdA in Noord-Holland presenteren woensdag 12 juni hun coalitieakkoord. De presentatie begint om 12.30 uur en is online te volgen.
 • Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen

  (07 juni 2019) Ruim 50 hectare voor nieuwe natuur en recreatie Oostelijke Vechtplassen De provincie Noord-Holland is sinds eind mei eigenaar van nieuwe percelen in het Oostelijk Vechtplassengebied (gemeente Wijdemeren). Het gaat om de Nieuwe Polderplas, percelen in natuurgebied ’t Hol en een perceel langs de Horndijk. Deze grond maakt de aanleg mogelijk van nieuwe natuur, recreatieve verbindingen en de verwerking van bagger.
 • Groene Menukaarten helpen monumenteneigenaren met verduurzamen

  (06 juni 2019) Groene Menukaarten helpen monumenteneigenaren met verduurzamen Gedeputeerde Jack van der Hoek neemt vandaag tijdens het Duurzaam Erfgoed Congres 4 gloednieuwe ‘Groene Menukaarten’ in ontvangst. De menukaarten helpen pandeigenaren met het toekomstbestendig maken van hun historische pand.
 • Noordhollandsch Kanaal bij Kogerpolderbrug tijdelijk gestremd voor scheepvaart

  (06 juni 2019) Noordhollandsch Kanaal bij Kogerpolderbrug tijdelijk gestremd voor scheepvaart Van maandag 17 juni tot en met vrijdag 5 juli is het Noordhollandsch Kanaal ter hoogte van de Kogerpolderbrug in West-Graftdijk gestremd.
 • Avond- en nachtwerkzaamheden aan N246 (Provincialeweg) en N244 (Zuiddijk) in West-Graftdijk

  (06 juni 2019) Avond- en nachtwerkzaamheden aan N246 (Provincialeweg) en N244 (Zuiddijk) in West-Graftdijk De provincie Noord-Holland gaat in West-Graftdijk de kruising N246 (Provincialeweg)-N244 (Zuiddijk) ombouwen tot een rotonde. De werkzaamheden vinden ’s avonds en ’s nachts plaats: van dinsdag 11 juni tot en met zaterdag 15 juni van 20.00 uur tot 5.00 uur.
 • Mogelijk langere wachttijden aantal bruggen

  (05 juni 2019) Mogelijk langere wachttijden aantal bruggen De provincie Noord-Holland heeft de bediening van provinciale bruggen en sluizen uitbesteed aan een externe partij. Deze partij heeft in de maand mei op een aantal plekken onder de maat gepresteerd. Daarom heeft de provincie deze partij nu in gebreke gesteld en boetes opgelegd voor het niet bedienen van bruggen en sluizen.
 • Afsluiting deel N307 richting Enkhuizen tussen de Markerwaardweg en de Slimweg

  (05 juni 2019) Afsluiting deel N307 richting Enkhuizen tussen de Markerwaardweg en de Slimweg Voor het plaatsen van een bewegwijzeringsmast is de N307 richting Enkhuizen tussen de Markerwaardweg (Zwaagdijk-Oost) en de Slimweg (Hoogkarspel) op donderdag 13 en vrijdag 14 juni 2019 tussen 6.00 en 21.00 uur afgesloten voor al het verkeer.
 • Eerste resultaten RIVM-onderzoek ‘grafiet en gezondheid’

  (04 juni 2019) Eerste resultaten RIVM-onderzoek ‘grafiet en gezondheid’ Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft de eerste resultaten van het onderzoek ‘grafiet en gezondheid’ bekendgemaakt. Uit een eerste inschatting blijkt dat in de grafietregen zware metalen en PAK’s zitten. Voor de metalen lood, mangaan en vanadium is de geschatte blootstelling voor jonge kinderen zodanig dat dit ongewenst is voor de gezondheid.
 • Slimonderweg.nl

  (03 juni 2019) Slimonderweg.nl De provincie Noord-Holland heeft samen met het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W), de ANWB, de RAI vereniging en het CBR een online community opgezet over slimme mobiliteit.
 • Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248) in Schagen voor spoedreparatie

  (28 mei 2019) Weekendafsluiting Stolperbasculebrug (N248) in Schagen voor spoedreparatie Afbeelding De provincie Noord-Holland voert spoedreparaties uit aan de Stolperbasculebrug (N248) in de gemeente Schagen. De brug is daarom afgesloten van vrijdag 31 mei 19.00 uur tot en met zondag 2 juni 21.00 uur.
 • Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer

  (27 mei 2019) Uitslag Noord-Hollandse verkiezing Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kozen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Het stembureau heeft de stemmen geteld. Er zijn in totaal 55 geldige stemmen uitgebracht.
 • Geitenstop in Noord-Holland vastgesteld

  (27 mei 2019) Geitenstop in Noord-Holland vastgesteld Provinciale Staten hebben nieuwe regels voor de geitenhouderijen in Noord-Holland vastgesteld. Er mogen geen nieuwe geitenbedrijven in de provincie gevestigd worden, bestaande bedrijven mogen niet uitbreiden en omschakeling naar geitenhouderij is niet meer toegestaan.
 • Makkelijk inzicht in mogelijkheden OV-knooppunten

  (27 mei 2019) Makkelijk inzicht in mogelijkheden OV-knooppunten De provincie Noord-Holland geeft gemeenten met het Kennisportaal OV-Knooppunten inzicht in de mogelijkheden voor ontwikkelingen rond OV-Knooppunten.
 • Lening innovatiefonds voor inspectie kademuren

  (27 mei 2019) Lening innovatiefonds voor inspectie kademuren Het bedrijf Sonarski ontwikkelt een oplossing waarmee onderwaterbeelden op hoge resolutie kunnen worden gemaakt. De startup uit Haarlem krijgt voor deze 'Google Streetview, maar dan onder water' een lening van € 297.716 van het Innovatiefonds Noord-Holland. Het systeem wordt onder meer ingezet bij de inspectie van kademuren en het detecteren van vervuiling in Amsterdam en Haarlem.
 • Adviescommissie droeg ook in 2018 bij aan ruimtelijke kwaliteit

  (24 mei 2019) Adviescommissie droeg ook in 2018 bij aan ruimtelijke kwaliteit Nieuwe ruimtelijke ontwikkelingen zijn nodig in onze provincie, maar moeten passen bij de identiteit en schaal van het landschap. Lees in het Jaarverslag 2018 van de Adviescommissie Ruimtelijke Ontwikkeling (ARO) hoe de ARO bijdraagt aan een goede inrichting van de provincie Noord-Holland.
 • Van ruïne naar hét Atlantikwall Centrum

  (24 mei 2019) Van ruïne naar hét Atlantikwall Centrum In Den Helder is het restant van het indrukwekkende Administratiegebouw nu open voor publiek. Gedeputeerde Jack van der Hoek en wethouder Heleen Keur hebben het centrum geopend.
 • Verkiezingen Eerste Kamer

  (24 mei 2019) Verkiezingen Eerste Kamer Provinciale Staten (PS) van Noord-Holland kiezen in hun vergadering van maandag 27 mei 2019 de leden van de Eerste Kamer der Staten-Generaal. Tijdens deze vergadering wordt tevens een aantal nieuwe duo-commissieleden benoemd.
 • Boer vraagt frisse blik

  (20 mei 2019) Boer vraagt frisse blik De provincie Noord-Holland organiseert van 17 tot en met 19 juni 2019 een hackathon Boer & Business in Balans; natuurlijk doen we het samen!
 • Provincie versoepelt voorwaarden subsidie InVesta

  (16 mei 2019) Provincie versoepelt voorwaarden subsidie InVesta Afbeelding De provincie Noord-Holland wil dat bedrijven zich snel kunnen vestigen op InVesta, het expertisecentrum voor biomassa en vergassingstechnologie in Alkmaar.
 • Noord-Hollands duurzaamheidsfonds met 11 miljoen verhoogd

  (15 mei 2019) Noord-Hollands duurzaamheidsfonds met 11 miljoen verhoogd Het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH) investeert in duurzame bedrijven die innovatieve technologieën ontwikkelen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.
 • Noord-Holland gaat 24 uur per dag insecten tellen met cameraval

  (15 mei 2019) Noord-Holland gaat 24 uur per dag insecten tellen met cameraval Provincie Noord-Holland is de eerste afnemer van een door Naturalis gelanceerde automatische insectenherkenning.
 • Provincie maakt 200 bijenhotels op scholen mogelijk

  (15 mei 2019) Provincie maakt 200 bijenhotels op scholen mogelijk De stichting Bijenvrienden gaat 200 bijenhotels op schoolpleinen plaatsen.
 • Provincie enthousiast over komst Formule 1

  (14 mei 2019) Provincie enthousiast over komst Formule 1 Opsomming “Fantastisch dat het Zandvoort en het circuit is gelukt dit wereldevenement naar Noord-Holland te halen. Felicitaties aan het gemeentebestuur en organisatoren van het evenement”, aldus gedeputeerde Jaap Bond, verantwoordelijk voor onder andere Economie, Recreatie en Toerisme in de provincie Noord-Holland.
 • Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer

  (14 mei 2019) Word Gast van de Staten tijdens verkiezingen Eerste Kamer Afbeelding De verkiezing van de Eerste Kamer staat voor de deur. Op maandag 27 mei om precies 15.00 uur kiezen de leden van Provinciale Staten van alle 12 provincies de nieuwe Eerste Kamer.
 • Tjapko Poppens nieuwe burgemeester Amstelveen

  (10 mei 2019) Tjapko Poppens nieuwe burgemeester Amstelveen Tjapko Poppens is benoemd tot burgemeester van Amstelveen. De benoeming gaat in op 28 mei 2019.
 • Laatste kans: stem op beste onderneming van Noord-Holland

  (10 mei 2019) Laatste kans: stem op beste onderneming van Noord-Holland Welk bedrijf verdient de publieksprijs tijdens de Ondernemingsverkiezing Noord-Holland (OVNH)? Stemmen kan nog tot en met maandag 13 mei 2019. De winnaar wordt woensdagavond 15 mei 2019 bekendgemaakt in de Philharmonie in Haarlem.
 • Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij

  (10 mei 2019) Lastige rivierkreeft uit Vechtplassengebied wordt lekkernij De provincie Noord-Holland start met het bestrijden van de Amerikaanse rivierkreeft in de Oostelijke Vechtplassen. De zoetwaterkreeft, geen oorspronkelijke inwoner van het gebied, verstoort en bedreigt de unieke flora en fauna in de plassen. De kreeft wordt daarom nu op de markt gebracht als lekkernij.
 • “Vrede zonder verzoening vraagt om volgend conflict”

  (09 mei 2019) "Vrede zonder verzoening vraagt om volgend conflict" - opsomming “Willem Arondéus begreep dat je moet blijven nadenken, moet blijven open staan voor anderen. Niet nadenken en niets doen is geen optie.” Deze woorden sprak Peter van Uhm, voormalig commandant der Strijdkrachten, op 8 mei 2019 in de Grote of St Bavo kerk in Haarlem tijdens de Willem Arondéuslezing.
 • Onderzoek Groene Hart 20 mei gepresenteerd

  (09 mei 2019) Onderzoek Groene Hart 20 mei gepresenteerd De Provinciaal Adviseurs Ruimtelijke Kwaliteit van Noord-Holland, Zuid-Holland en Utrecht presenteren op 20 mei de uitkomsten van de scenariostudie Ontwerpend Onderzoek Groene Hart.
 • Bezoek de Westfriese week van de circulaire economie

  (08 mei 2019) Bezoek de Westfriese week van de circulaire economie Wil jij duurzamer ondernemen? Kom dan van 13 tot en met 17 mei naar de 1ste Westfriese week van de circulaire economie. Met inspirerende activiteiten, masterclasses en rondleidingen op diverse locaties.
 • Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars

  (08 mei 2019) Meimaand #meedenkmaand en bloggende onderhandelaars Formateur Laura Bromet onderhandelt met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA over de vorming van een nieuwe college van Gedeputeerde Staten.
 • Wegafsluitingen Franse Kampweg (N236) in Bussum

  (08 mei 2019) Wegafsluitingen Franse Kampweg (N236) in Bussum Afbeelding De provincie Noord-Holland verbetert het wegdek van de Franse Kampweg (N236) in Bussum. Om de onderhoudswerkzaamheden uit te kunnen voeren is de Franse Kampweg (N236) tussen 10 mei en 24 mei 2019 meerdere keren afgesloten.
 • Zwerfkeien in Waalenburg op Texel weer schoon

  (07 mei 2019) Zwerfkeien in Waalenburg op Texel weer schoon Afbeelding hogedrukspuit Een Texels schoonmaakbedrijf heeft de bekladde zwerfkeien weer schoon gekregen. De 500 miljoen jaar oude stenen lagen in het Texelse natuurgebied Waalenburg en waren besmeurd met verschillende soorten verf. Wie de dader is, is nog onduidelijk.
 • Provincie Noord-Holland krijgt uniek portret van verzetsheld Arondéus

  (03 mei 2019) Peter van Uhm De stichting Roze in Verzet schenkt een schilderij van Willem Arondéus aan de provincie Noord-Holland. Gedeputeerde Joke Geldhof en voormalig Statenlid Aukelien Jellema nemen het schilderij op 8 mei na de Willem Arondéuslezing in ontvangst. De lezing wordt gehouden door voormalig commandant der strijdkrachten Peter van Uhm.
 • Inschrijving Start-up in residence Noord-Holland 2019 van start

  (02 mei 2019) Inschrijving Start-up in residence Noord-Holland 2019 van start Voor de derde keer op rij organiseert de provincie Noord-Holland Start-up in residence. Start-ups kunnen zich tot en met eind mei inschrijven voor verschillende uitdagingen waar de provincie voor staat.
 • Meer registraties geuroverlast

  (02 mei 2019) Meer meldingen geuroverlast geregistreerd In 2018 is er meer geuroverlast geregistreerd dan in 2017. In totaal nam het aantal registraties toe met 23%. Dit staat in het jaarverslag over het eNose-netwerk van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.
 • Start schoonmaak zwerfkeien in Waalenburg op Texel

  (30 april 2019) Start schoonmaak zwerfkeien in Waalenburg op Texel Een Texels schoonmaakbedrijf start op woensdag 1 mei met de schoonmaak van de 500 miljoen jaar oude zwerfkeien die werden beklad in natuurgebied Waalenburg. Het is nog steeds onbekend om wat voor soort verf het gaat.
 • Bevrijdingspop Haarlem: Op de catwalk met tweedehands pareltjes

  (30 april 2019) Bevrijdingspop Haarlem: Op de catwalk met tweedehands pareltjes Opsomming Van de 173 kledingstukken die Nederlanders gemiddeld in de kast hebben hangen worden er 50 langer dan een jaar niet gedragen.
 • Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren

  (29 april 2019) Provincie investeert in veilig verkeersgedrag van jongeren Jongeren en verkeer, het blijft een spannende combinatie. Vooral in een fietsland als Nederland, waar kinderen jong aan het verkeer deelnemen.
 • Raster Blaster: nieuwe expositie in provinciehuis

  (29 april 2019) Raster Blaster: nieuwe expositie in provinciehuis In de nieuwe Dreefexpositie Raster Blaster staat de zeefdruktechniek centraal.
 • Zwemseizoen op 1 mei van start

  (26 april 2019) Zwemseizoen 2019 start 1 mei Het zwemseizoen start dit jaar officieel op woensdag 1 mei en loopt tot 1 oktober 2019. In Noord-Holland zijn ruim 150 officiële zwemplekken waar de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied

  (26 april 2019) Ruim 800 hectare nieuwe natuur in Vechtplassengebied De provincie Noord-Holland maakt de komende jaren ruim 800 hectare nieuwe natuur in het Vechtplassengebied. De gebieden, die nu vaak een agrarische functie hebben, zijn belangrijk voor de bescherming en ontwikkeling van de waardevolle laagveennatuur in het gebied.
 • Vaar mee op de Blauwe Golf met de digitale vaargids

  (26 april 2019) Vaar mee op de Blauwe Golf met de digitale vaargids De provincie Noord-Holland start op 26 april een campagne om het gebruik van de digitale vaargids (ontsloten via de app RiverGuide Recreant) op de Blauwe Golf te stimuleren.
 • Jonge boeren investeren massaal in duurzame modernisering

  (26 april 2019) Jonge boeren investeren massaal in duurzame modernisering De afgelopen maanden konden jonge boeren niet ouder dan 41 jaar subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland voor het duurzaam moderniseren van hun boerenbedrijf. De provincie ontving maar liefst 58 aanvragen. Om deze allemaal te kunnen honoreren heeft de provincie besloten om meer geld beschikbaar te stellen. In plaats van € 550.000 wordt het € 1.072.000.
 • Steeds meer woningen rondom stations in Noord-Holland

  (25 april 2019) Steeds meer woningen rondom stations in Noord-Holland Gemeenten bouwen steeds meer nieuwbouwwoningen rondom de OV-knooppunten. Dit geldt zowel binnen 1200 meter als voor de 10 minuten fietsafstand. Dat blijkt uit de tussentijdse monitor waarmee de provincie Noord-Holland de voortgang van ontwikkelingen rond OV-knooppunten meet.
 • Versterking dijk rond Marken stap dichterbij

  (25 april 2019) Versterking dijk rond Marken stap dichterbij De Zuidkade en Westkade van de dijk rond Marken worden versterkt, omdat ze niet meer voldoen aan de veiligheidsnormen tegen overstromingen. De ontwerpplannen voor die dijkversterking liggen van 25 april tot en met 5 juni aanstaande ter inzage. Inwoners kunnen in die periode reageren.
 • Egmond aan den Hoef (N511 en N512): bermbrandjes door sigarettenpeuken

  (24 april 2019) Egmond aan den Hoef (N511 en N512): bermbrandjes door sigarettenpeuken Afbeelding De provincie Noord-Holland ontving de afgelopen dagen diverse meldingen van kleine brandjes in het strooisel onder de haagjes tussen rijbaan en fietspad aan de Herenweg in Egmond aan den Hoef (N511 en N512).
 • 25 kandidaten burgemeester Wijdemeren

  (24 april 2019) 25 kandidaten burgemeester Wijdemeren Opsomming Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Wijdemeren hebben 25 personen gesolliciteerd: 17 mannelijke en 8 vrouwelijke kandidaten.
 • Start onderhandelingen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (24 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Deze week is formateur Laura Bromet gestart met de vorming van een college dat bestaat uit GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Nieuwe regels voor geitenhouders

  (24 april 2019) Nieuwe regels voor geitenhouders Afbeelding Een halfjaar nadat een voorlopige stop op de toename van het aantal geiten in de provincie Noord-Holland is gezet, hebben Gedeputeerde Staten dat opgenomen in de Provinciale Ruimtelijke Ordening (PRV).
 • 500 miljoen jaar oude zwerfkeien in Waalenburg beklad

  (23 april 2019) 500 miljoen jaar oude zwerfkeien in Waalenburg beklad In natuurgebied Waalenburg op Texel zijn meerdere potten verf geleegd over 500 miljoen jaar oude zwerfkeien.
 • Meer biodiversiteit in bermen door insectenhotels

  (23 april 2019) Meer biodiversiteit in bermen door insectenhotels De provincie Noord-Holland heeft in april langs verschillende provinciale wegen insectenhotels geplaatst. Deze hotels moeten de biodiversiteit in bermen langs wegen en vaarwegen verhogen.
 • Uitvoeringen Beleidsagenda Energietransitie 2019 bekend

  (23 april 2019) Uitvoeringen Beleidsagenda Energietransitie 2019 bekend De provincie Noord-Holland wil in 2050 energieneutraal en circulair zijn. In de Uitvoeringsparagraaf bij de Beleidsagenda Energietransitie 2016-2020 maakt de provincie inzichtelijk welke activiteiten in 2019 worden uitgevoerd om dat doel te bereiken.
 • Website verbindt verhalen UNESCO werelderfgoed in Noord-Holland

  (19 april 2019) Website verbindt verhalen UNESCO werelderfgoed in Noord-Holland In de provincie Noord-Holland liggen rondom Amsterdam 3 erfgoederen van wereldformaat: De Stelling van Amsterdam, Droogmakerij de Beemster en de Grachtengordel Amsterdam. Op het oog lijken deze UNESCO werelderfgoederen heel verschillend. Toch hebben zij veel gemeen.
 • Strooiseizoen: 2100 ton zout en minder strooiacties

  (19 april 2019) Einde strooiseizoen foto De provincie heeft afgelopen strooiseizoen 2100 ton zout gestrooid. Verder hoefden strooiwagens minder vaak uit te rukken dan voorgaande jaren. Het strooiseizoen is vorige maand officieel beëindigd.
 • Geld Innovatiefonds voor financiële app Dyme

  (19 april 2019) Geld Innovatiefonds voor financiële app De Amsterdamse startup Dyme heeft van het Innovatiefonds Noord-Holland een lening ontvangen van € 300.000. Het bedrijf gebruikt het geld voor het ontwikkelen van een applicatie die een einde maakt aan verborgen of te hoge vaste lasten van gebruikers.
 • Vlieg over de Stelling van Amsterdam met nieuwe belevingsroute

  (19 april 2019) Stelling van Amsterdam vanuit de lucht Gedeputeerde Joke Geldhof opende donderdag 18 april op Forteiland Pampus de nieuwe attractie van het boegbeeld van de Stelling van Amsterdam: Het geheime Wapen van Amsterdam. Deze belevingsroute biedt een geheel nieuwe kijk op het UNESCO werelderfgoed.
 • Bromet formateur: onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA

  (18 april 2019) Bromet formateur onderzoek naar coalitie GroenLinks, VVD, D66 en PvdA Op verzoek van Statenleden Zita Pels (GroenLinks) en Cees Loggen (VVD) was er donderdag 18 april een ingelaste Statenvergadering. Provinciale Staten (PS) namen daar unaniem een motie aan waarmee besloten is Laura Bromet als formateur aan te wijzen met als opdracht formatiegesprekken te voeren met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA.
 • Beweegbare brugdek Leeghwaterbrug aangekomen in Alkmaar

  (18 april 2019) Beweegbare brugdek aangekomen in Alkmaar Het beweegbare brugdek van de Leeghwaterbrug (N242) heeft donderdag 18 april het laatste deel van de tocht naar Alkmaar over water afgelegd. Het transport vond plaats in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Topvondsten van grootste Noord-Hollandse opgraving ooit te zien

  (18 april 2019) Topvondsten van grootste Noord-Hollandse opgraving ooit te zien De nieuwe familietentoonstelling ‘Liefs van Julia’ toont de resultaten van de grootste opgraving in Noord-Holland ooit, die vooraf ging aan de aanleg van de Westfrisiaweg. Alle topvondsten uit de bronstijd, waaronder de beroemde Bronsschat van Medemblik, zijn voor het eerst bijeen.
 • Minder winkels en meer banen in Noord-Hollandse detailhandel

  (18 april 2019) Monitor Detailhandel Noord-Holland: aantal winkels licht gedaald Opsomming Het aantal winkels in Noord-Holland is in 2018 afgenomen, het aantal banen in de detailhandel nam toe. De helft van die toename zit bij internetwinkels en postorderbedrijven.
 • 19 kandidaten burgemeester Huizen

  (17 april 2019) 19 kandidaten burgemeester Huizen Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Huizen hebben 19 personen gesolliciteerd: 15 mannelijke en 4 vrouwelijke kandidaten.
 • Uitgifte agrarische pachtgronden provincie Noord-Holland

  (17 april 2019) Uitgifte agrarische pachtgronden provincie Noord-Holland De provincie Noord-Holland gaat voor de periode 1 november 2019 tot en met 31 december 2020 weer agrarische grond verpachten.
 • Provincie steunt ontwikkeling Hyperloop

  (17 april 2019) Provincie steunt ontwikkeling hyperloop De provincie Noord-Holland gaat samenwerken met Hardt Hyperloop. Het bedrijf werkt aan de ontwikkeling van een luchtdrukbuis waardoor goederen en mensen op hoge snelheid (1000 kilometer per uur) getransporteerd kunnen worden.
 • Hondenbezitters opgelet!

  (16 april 2019) Hondenbezitters opgelet! Loslopende honden kunnen voor problemen zorgen in natuurgebieden. Zeker nu, in het broedseizoen, wanneer veel dieren jongen krijgen.
 • 'Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA'

  (15 april 2019) Draagvlak voor coalitie met GroenLinks, VVD, D66 en PvdA De informateurs van GroenLinks en VVD, Laura Bromet en Cornelis Mooij, concluderen dat verdere formatiegesprekken tussen GroenLinks, VVD, D66 en PvdA goede kansen bieden. Deze coalitie kan volgens Bromet en Mooij rekenen op voldoende draagvlak in Provinciale Staten van Noord-Holland.
 • Provincie Noord-Holland wordt Direct Duidelijk

  (12 april 2019) Provincie Noord-Holland wordt Direct Duidelijk (foto) De provincie Noord-Holland heeft als eerste provincie de landelijke Direct Duidelijk-deal ondertekend. Commissaris van de Koning Arthur van Dijk en algemeen directeur Renée Bergkamp beloven zich ervoor in te zetten dat de provincie duidelijk communiceert. Dat betekent: rekening houden met je lezer, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal die gebruikt wordt begrijpelijk is.
 • Bedrijventerreinen en kantoorlocaties van de toekomst

  (12 april 2019) Symposium Circulaire Werklocaties 2050 Van het aantal pakketten dat retour wordt gestuurd tot het lokaal hergebruiken van onder meer metalen, papier en karton. Tijdens het symposium Circulaire werklocaties 2050 presenteerden architecten, ontwerpers en adviseurs hun kijk op de bedrijventerreinen en kantoorparken in 2050.
 • Onmiddellijke afsluiting N194 Koggenland

  (11 april 2019) Onmiddellijke afsluiting N194 Koggenland De provincie Noord-Holland heeft de N194 tussen rotonde Westeinde en rotonde Spierdijkerweg om veiligheidsredenen per direct afgesloten. Er is sprake van een gat naast de weg, dat onder het asfalt doorloopt.
 • Reizigers tevreden over busvervoer Noord-Holland

  (11 april 2019) OV-Klantenbarometer Reizigers in Noord-Holland zijn tevreden over het openbaar busvervoer in 2018. Tussen de 3 concessiegebieden zijn kleine verschillen. Zo gaven reizigers uit de Gooi en Vechtstreek en Haarlem/IJmond het busvervoer een 7,9. Noord-Holland Noord scoorde gelijk aan het landelijke gemiddelde en haalde een 7,7.
 • Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD

  (10 april 2019) Verdiepende gesprekken informateurs met GroenLinks en VVD Informateurs Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD) hebben Provinciale Staten (PS) via een brief geïnformeerd over hun volgende stap in het informatieproces.
 • Treintje auto’s sneller over kruispunten N205

  (10 april 2019) Treintje auto’s sneller over kruispunten N205 Opsomming Auto’s die met elkaar én met de verkeerslichten communiceren, rijden sneller over kruispunten dan andere auto’s. Dit is één van de resultaten uit het onderzoek van de provincie Noord-Holland op de N205 (eerste slimme weg).
 • Provincie start met weginspecteurs op de motor

  (09 april 2019) Provincie start met weginspecteurs op de motor Afbeelding De provincie Noord-Holland is maandag 8 april 2019 officieel gestart met de pilot ‘Weginspecteur op de motor’, een proef gericht op het verkorten van de aanrijtijd door de inzet van motoren. De provincie Noord-Holland is de eerste provincie van Nederland die motoren inzet voor weginspecteurs.
 • Kandidaten burgemeester Laren

  (08 april 2019) Kandidaten burgemeester Laren Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Laren hebben 20 personen gesolliciteerd: 15 mannelijke en 5 vrouwelijke kandidaten. Dit heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning in Noord-Holland, meegedeeld aan de gemeenteraad van Laren.
 • Provinciale MIT-subsidie voor duurzame innovaties in Noord-Holland

  (08 april 2019) Provinciale MIT-subsidie voor duurzame innovaties in Noord-Holland Vanaf 9 april kunnen ondernemers subsidie aanvragen om de haalbaarheid te onderzoeken van een nieuw product, proces of dienst. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor € 1.728.000 beschikbaar.
 • Kroon op 100 jaar NLR

  (08 april 2019) Kroon op 100 jaar NLR Ter ere van het 100-jarige bestaan is door Zijne Majesteit Koning Willem Alexander aan het Nederlands Lucht- en Ruimtevaartcentrum (NLR), het Koninklijk predicaat toegekend. Deze eervolle onderscheiding is de bekroning op het werk van het NLR als toonaangevend technologisch kennisinstituut op het gebied van lucht- en ruimtevaart in Nederland.
 • Informatiegesprekken gestart

  (08 april 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend De informateurs, Laura Bromet (GroenLinks) en Cornelis Mooij (VVD), zijn op maandag 8 april begonnen met de gesprekken met de lijsttrekkers. Op maandag 8 april spreken zij met 7 partijen. Op woensdag 10 april spreken zij met de overige partijen.
 • Val van de Prinses Amaliabrug passeert de Wilhelminasluis

  (08 april 2019) Val van de Prinses Amaliabrug passeert de Wilhelminasluis Zondag heeft het beweegbare brugdek (val) van de nieuwe Prinses Amaliabrug het laatste deel van de tocht naar zijn eindbestemming in Westknollendam gevaren.
 • Keerkom Fort Uitermeer hersteld

  (05 april 2019) Nieuwe keerkom De oude keerkom op het fortterrein van Fort Uitermeer is op 5 april officieel geopend door gedeputeerde Joke Geldhof. De keerkom is tijdens de werkzaamheden uitgegraven en de oude schutsluis is hersteld.
 • Eerste Buitenpoort geopend op station Santpoort Noord

  (05 april 2019) Eerste Buitenpoort geopend op station Santpoort Noord Vanuit de trein direct het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in en genieten van de natuur. Dat kan in Santpoort Noord. Op het station is vrijdag 5 april de eerste Buitenpoort van Nederland geopend.
 • MRA-Elektrisch geeft elektrisch rijden grote ‘laadimpuls’

  (04 april 2019) MRA-Elektrisch geeft elektrisch rijden grote ‘laadimpuls’ De provincies Flevoland, Noord-Holland en Utrecht krijgen in 2019 tussen de 1500 en 2000 nieuwe publieke laadpunten. Daarmee groeit het totaal aantal laadpunten naar zo’n 5000 en krijgt het laadnetwerk in de regio van MRA-Elektrisch een enorme impuls.
 • Geld Innovatiefonds Noord-Holland voor nieuwe aanpak verduurzamen woningen

  (04 april 2019) Geld Innovatiefonds Noord-Holland voor nieuwe aanpak verduurzamen woningen Startup De Woonpas in Naarden heeft een lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project Calculatiemodellen en -tools. Het project is bedoeld om woningen van particulieren te verduurzamen.
 • 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland

  (03 april 2019) 2 informateurs aan de slag in Noord-Holland Gisteren maakte GroenLinks bekend Laura Bromet aan te stellen als informateur. GroenLinks heeft de VVD uitgenodigd om ook een informateur te leveren om te onderzoeken of de verschillen overbrugbaar zijn. GroenLinks en de VVD hebben elkaar vandaag gesproken over de recente ontwikkelingen. De VVD heeft daarin laten weten dat zij die uitnodiging aanneemt; de partij stelt Cornelis Mooij aan als informateur.
 • 12 kandidaten burgemeester Haarlemmermeer

  (03 april 2019) 12 kandidaten burgemeester Haarlemmermeer Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Haarlemmermeer hebben 12 personen gesolliciteerd: 8 mannelijke en 4 vrouwelijke kandidaten.
 • Lindy Molenkamp directeur Beheer en Uitvoering provincie Noord-Holland

  (03 april 2019) Lindy Molenkamp Lindy Molenkamp wordt met ingang van 1 juli 2019 benoemd als directeur Beheer en Uitvoering (B&U) van de provincie Noord-Holland.
 • Jan Franx waarnemend burgemeester Koggenland

  (02 april 2019) Jan Franx waarnemend burgemeester Koggenland Opsomming In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Koggenland heeft de commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Arthur van Dijk, besloten de heer J. (Jan) Franx te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Koggenland.
 • Provinciefonds draagt bij aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland

  (02 april 2019) Provinciefonds draagt bij aan duurzame ontwikkelingen in Noord-Holland Afbeelding PDENH (Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland) investeert sinds 2015 namens de provincie Noord-Holland in duurzame ontwikkelingen op het gebied van energietransitie, circulaire economie en duurzame mobiliteit.
 • 25 kandidaten voor burgemeestersambt Zandvoort

  (02 april 2019) 25 kandidaten voor burgemeestersambt Zandvoort Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Zandvoort hebben 25 personen gesolliciteerd, 16 mannelijke en 9 vrouwelijke kandidaten.
 • Avondafsluitingen Westerweg (N242) bij Heerhugowaard en Waarland

  (02 april 2019) Avondafsluitingen Westerweg (N242) bij Heerhugowaard en Waarland Afbeelding In de avond en nacht van 3 op 4 april 2019 wordt de Westerweg (N242) nogmaals op 2 plekken afgesloten.
 • Informatieronde Smits afgerond

  (01 april 2019) Informatieronde Smits afgerond Informateur Hans Smits heeft vanavond een brief aan de leden van Provinciale Staten gestuurd waarin hij zijn bevindingen van het informatieproces toelicht.
 • Werkzaamheden Afsluitdijk van start

  (01 april 2019) Werkzaamheden Afsluitdijk van start Maandagochtend gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startsein voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel zijn de komende 4 jaar aan het werk op en rond de dijk.
 • Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd

  (29 maart 2019) Nieuwe leden Provinciale Staten beëdigd De 55 nieuwe leden van Provinciale Staten van Noord-Holland zijn donderdagavond 28 maart geïnstalleerd. “Een eervol ambt”, aldus commissaris van de Koning, Arthur van Dijk.
 • Bezoek SHIP vanaf april met de rondvaartboot

  (28 maart 2019) Vanaf april met de rondvaartboot naar SHIP Het Sluis Haven Informatiepunt (SHIP) in IJmuiden is vanaf 1 april met de rondvaartboot te bezoeken. De ‘Koningin Emma’ vaart vanaf dan 4 maal per dag vanaf het Sluisplein in IJmuiden, via de Noordpier, naar SHIP. Zo kunnen bezoekers het gebied rondom het sluizencomplex van dichtbij ervaren.
 • Leer meer over de bronstijd in West-Friesland

  (28 maart 2019) Leer meer over de bronstijd in West-Friesland (foto) Meer weten over de opgravingen bij de N23 Westfrisiaweg? Kom dan naar de lezing die Rob van Eerden, beleidsadviseur archeologie van de provincie Noord-Holland, geeft op donderdag 4 april in Huis van Hilde in Castricum. De lezing is van 20:00 tot 22:00 uur.
 • Inwoners IJmond aan de slag om luchtkwaliteit te meten

  (27 maart 2019) Inwoners IJmond aan de slag om luchtkwaliteit te meten Hollandse Luchten, het onderzoeksproject van de provincie Noord-Holland en de Waag (specialist in dataverzameling door burgers), gaat van start. Op 18 april is de kick-off in Beverwijk.
 • 2 buitengewone Statenvergaderingen

  (27 maart 2019) Besluiten Provinciale Staten van 12 november 2018 Donderdag 28 maart 2019 worden de nieuwe Statenleden beëdigd tijdens een buitengewone vergadering van Provinciale Staten in het provinciehuis in Haarlem. De vergadering start om 20.00 uur. Naast de beëdiging vindt ook een debat plaats over de duiding van de verkiezingsuitslag. GroenLinks heeft dit debat aangevraagd.
 • Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen

  (27 maart 2019) Subsidie voor opknappen Noord-Hollandse bedrijventerreinen Afbeelding De provincie Noord-Holland stelt voor 2019 ruim € 2 miljoen beschikbaar om bestaande bedrijventerreinen te verbeteren.
 • Peter van Uhm houdt Arondéuslezing

  (26 maart 2019) Peter van Uhm houdt Arondéuslezing Afbeelding Generaal buiten dienst Peter van Uhm houdt op woensdag 8 mei de Willem Arondéuslezing.
 • Overheden investeren € 9,2 miljoen in verduurzaming IJsselmeervisserij

  (26 maart 2019) IJsselmeervisserij Om een gezonde visstand, een goed werkend ecosysteem en een duurzame visvangst te bereiken, stellen het kabinet en de provincies Noord-Holland, Flevoland en Friesland gezamenlijk € 9,2 miljoen beschikbaar voor de visserij op het IJsselmeer en Markermeer. Dat schrijft minister Carola Schouten (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.
 • Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend

  (25 maart 2019) Nieuwe samenstelling Provinciale Staten bekend Het is definitief duidelijk uit welke partijen de nieuwe Provinciale Staten bestaan. De zetels zijn onder de partijen verdeeld. Forum voor Democratie is de grootste partij geworden, gevolgd door GroenLinks en de VVD.
 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact

  (25 maart 2019) Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe elektrische bakfiets met maatschappelijke impact Soci.Bike, een onderneming die gevestigd is in Enkhuizen, heeft een converteerbare lening van €120.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: CargoBike.
 • Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart

  (25 maart 2019) Voorlichting over MIT-regeling op 26 maart PIM NH en de provincie Noord-Holland houden op dinsdag 26 maart 2019 een voorlichtingsbijeenkomst over de mkb-innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT-regeling).
 • Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend

  (22 maart 2019) Voorlopige zetelverdeling Noord-Holland bekend De voorlopige zetelverdeling van de Provinciale Staten Noord-Holland is bekend. Zowel Forum voor Democratie (FvD), GroenLinks (GL) als VVD liggen aan kop met elk 9 zetels. De definitieve officiële uitslag wordt maandag formeel bekendgemaakt via het centraal stembureau Haarlem.
 • Noord-Holland in actie voor veiligheid wegwerkers

  (22 maart 2019) Noord-Holland in actie voor veiligheid wegwerkers De provincie Noord-Holland start met de actie ‘Werk aan de weg? Rijd veilig’. Hiermee vraagt de provincie aandacht voor de veiligheid van wegwerkers. Regelmatig hebben zij te maken met onveilige situaties, veroorzaakt door snelheidsovertreders. De actie sluit aan bij de Bewust Veilig-dag van woensdag 20 maart 2019.
 • Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN

  (22 maart 2019) Elisabeth Post nieuwe voorzitter TLN Elisabeth Post wordt de nieuwe voorzitter van Transport en Logistiek Nederland. Post werd vandaag door de ledenraad van TLN benoemd voor een periode van 4 jaar. Op 1 mei start ze bij TLN.
 • Beeldende kunst en duurzaamheid in nieuwe expositie provinciehuis

  (21 maart 2019) Beeldende kunst en duurzaamheid in nieuwe expositie provinciehuis Beeldende kunst en duurzaamheid vinden elkaar vanaf 29 maart in de nieuwe Dreefexpositie DON’T KNOW MUCH ABOUT ALGAE-BRA. Er zijn installaties, wand- en vloerkleden en objecten te zien van Margot Berkman en Pieter W. Postma, en schilderijen van Naomi Mitsuko Makkelie.
 • Procedure nieuwe burgemeester Koggenland voortijdig stopgezet

  (21 maart 2019) Procedure nieuwe burgemeester Koggenland voortijdig stopgezet Op verzoek van de vertrouwenscommissie uit de gemeenteraad van Koggenland heeft de commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) geadviseerd de procedure voor de benoeming van een nieuwe burgemeester voortijdig stop te zetten.
 • Gido Oude Kotte nieuwe burgemeester Aalsmeer

  (21 maart 2019) Gido Oude Kotte nieuwe burgemeester Aalsmeer Gido Oude Kotte is benoemd tot burgemeester van Aalsmeer. De benoeming gaat in op 16 april 2019.
 • Gratis entree Huis van Hilde voor inwoners Castricum

  (20 maart 2019) Gratis entree Huis van Hilde voor inwoners Castricum Inwoners van de gemeente Castricum hebben dinsdag 26 en woensdag 27 maart 2019 gratis toegang tot Huis van Hilde. Zij kunnen dan de tentoonstelling ‘Vijand in het Zand’ over de Slag bij Castricum in 1799 bekijken.
 • Denk mee over het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek

  (15 april 2019) Denk mee over het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek De provincie Noord-Holland nodigt alle belanghebbenden uit om hun mening te geven over het ontwerp Programma van Eisen (PvE) voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in Gooi en Vechtstreek.
 • 30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’

  (19 maart 2019) 30 bedrijven gaan door voor titel ‘Beste Onderneming van Noord-Holland’ De jury van de ondernemingsverkiezing van Noord-Holland (OVNH) heeft uit 90 genomineerde bedrijven haar keuze gemaakt.
 • Minister Schouten ondertekent eerste Tuinbouwakkoord

  (15 maart 2019) Minister Schouten ondertekent eerste Tuinbouwakkoord Het allereerste Tuinbouwakkoord is een feit: minister Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), Jaap Bond van Greenports Nederland en Niek Jan van Kesteren van Greenport Holland ondertekenden het akkoord op 14 maart tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres.
 • Stichting Leefomgeving Schiphol blijft kwaliteit leef- en woonsituatie verbeteren

  (15 maart 2019) Stichting Leefomgeving Schiphol blijft kwaliteit leef- en woonsituatie verbeteren Veel mensen in de Schipholregio kunnen geluidoverlast ervaren. Zij kunnen daarvoor terecht bij de Stichting Leefomgeving Schiphol. Deze stichting heeft als doel het bevorderen van de kwaliteit van de woon-, werk- en leefomgeving in de Schipholregio.
 • Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem

  (14 maart 2019) Bekendmaking uitslagen scholierenverkiezingen op provinciehuis Haarlem Duizenden basisschoolleerlingen, middelbare scholieren en mbo-studenten brengen in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen op 20 maart al hun stem uit.
 • “Dan stuur je de centen naar Zuid-Holland, dat wil je niet!”

  (15 maart 2019) "Dan stuur je de centen naar Zuid-Holland, dat wil je niet!" - commissaris Geld vrijmaken voor windmolens of juist voor nachtbussen? Hoeveel euro’s gaan er naar woningbouw en wat doen we met de kwaliteit van het zwemwater? Over deze provincievraagstukken bogen zich woensdag 13 maart 2019 5-vwo-leerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek onder leiding van commissaris van de Koning Arthur van Dijk.
 • Uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte MRA

  (13 maart 2019) Uitgebreid onderzoek naar mogelijkheden aardwarmte MRA In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) start een uitgebreid onderzoek naar de mogelijkheden voor het winnen van aardwarmte.
 • Commissaris van de Koning start scholenprogramma provincie

  (13 maart 2019) Commissaris van de Koning start scholenprogramma provincie Met een gastles aan het Martinuscollege in Grootebroek heeft Arthur van Dijk, commissaris van de Koning, het startsein gegeven aan het scholenprogramma van de provincie Noord-Holland.
 • Verkeersmaatregelen rondom ferryterminal IJmuiden bij harde Brexit

  (13 maart 2019) Verkeersmaatregelen rondom ferryterminal IJmuiden bij harde Brexit Om doorstroming van verkeer rondom de ferryterminal in IJmuiden te waarborgen bij een harde Brexit, zijn voorbereidingen gestart voor een tijdelijke parkeerlocatie voor vrachtwagens.
 • 2,2 miljoen voor culturele instellingen en evenementen

  (13 maart 2019) 2,2 miljoen voor culturele instellingen en evenementen De provincie Noord-Holland stelt eenmalig 2,2 miljoen euro beschikbaar voor de verduurzaming van culturele instellingen en de organisatie van evenementen.
 • Provinciaal inpassingsplan A.C. de Graafweg (N241) definitief vastgesteld

  (11 maart 2019) Provinciaal inpassingsplan A.C. de Graafweg (N241) definitief vastgesteld Het Provinciaal Inpassingsplan (PIP) voor de A.C. de Graafweg (N241) is maandag 4 maart 2019 definitief vastgesteld door Provinciale Staten.
 • Bereikbaarheidsimpuls voor regio Aalsmeer

  (08 maart 2019) Bereikbaarheidsimpuls voor regio Aalsmeer (foto) Busreizigers in de regio Aalsmeer kunnen vanaf 2022 genieten van een snellere busverbinding en een veilige oversteekplaats aan de Legmeerdijk. Ook krijgt de bloemenveiling Royal FloraHolland een nieuwe aansluiting met de N201 en de N231 waardoor het vrachtverkeer veilig en snel zijn route kan vervolgen.
 • Studenten presenteren videoreportages over provincie

  (07 maart 2019) Studenten presenteren videoreportages over provincie Op het MBO College Noord van het ROC Amsterdam presenteerden 130 studenten hun zelfgemaakte videoreportages tijdens het Grote MBO Provinciale Staten van Noord-Holland debat. Hiervoor interviewden zij politici en andere jongeren over de provincie.
 • Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst

  (07 maart 2019) Devika Partiman neemt Ribbius Peletier Penning in ontvangst Met een vlammend betoog voor meer vrouwen in de politiek presenteerde Devika Partiman zich op 7 maart 2019 als de eerste winnaar van de Ribbius Peletier Penning.
 • Zilveren pronkbeker bewijst ongekende rijkdom scheepswrak

  (07 maart 2019) Zilveren pronkbeker bewijst ongekende rijkdom scheepswrak Zegel Gedeputeerde Jack van der Hoek heeft in het Rijksmuseum in Amsterdam een topvondst uit het Palmhoutwrak onthuld.
 • Zonnewegdek SolaRoad in 2 provincies in gebruik genomen

  (07 maart 2019) Zonnewegdek SolaRoad in 2 provincies in gebruik genomen Vandaag is op 2 locaties in de provincies Noord- en Zuid-Holland in totaal 150 meter zonnewegdek in gebruik genomen.
 • Provincie start consultatie over bodemdaling veenweidegebieden

  (07 maart 2019) Provincie start consultatie over bodemdaling veenweidegebieden De provincie Noord-Holland gaat met agrariërs, belangenorganisaties, gemeenten en waterschappen in gesprek om te horen wat hun wensen, inbreng en randvoorwaarden zijn om de bodemdaling in veenweidegebieden af te remmen, te stoppen en zo mogelijk te herstellen.
 • Noord-Hollands Archief nieuwe beheerder verhalenplatform Oneindig Noord-Holland

  (06 maart 2019) Noord-Hollands Archief nieuwe beheerder verhalenplatform Oneindig Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft ingestemd met de overdracht van het verhalenplatform Oneindig Noord-Holland aan het Noord-Hollands Archief.
 • Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop

  (06 maart 2019) Snel internet voor deel West-Friesland, regio Alkmaar en De Kop Op 6 maart 2019 tekenden de provincie Noord-Holland en kabelexploitant FiberNH een overeenkomst die een vaste internetverbinding in een groot deel van het witte buitengebied van Noord-Holland een stap dichterbij brengt.
 • Natuurplannen Naardermeer krijgen vorm

  (06 maart 2019) Natuurplannen Naardermeer krijgen vorm In het Naardermeer worden de komende 6 jaar maatregelen genomen die er op zijn gericht om de biodiversiteit te vergroten.
 • Airbnb-onderzoek Noord-Holland

  (06 maart 2019) Airbnb-onderzoek Noord-Holland De meeste toeristen die via Airbnb een woning in Noord-Holland-Noord boeken zijn Duitsers (43 procent) en Nederlanders (33 procent).
 • Nog meer bloemrijke akkerranden in het Gooi

  (05 maart 2019) Nog meer bloemrijke akkerranden in het Gooi (foto) De pilot om meer natuur te creëren in het Gooi door akkerranden in te zaaien met kruiden en bloemen was in 2018 zo succesvol, dat dit jaar 2 keer zoveel boeren meedoen. Het totaal aantal hectare is zelfs ruim 2 keer zo groot: bijna 15 hectare (30 voetbalvelden).
 • Inloopavond aanleg rotonde Flevoweg-N242-A7 bij Agriport-Noord in Middenmeer

  (04 maart 2019) Inloopavond aanleg rotonde Flevoweg-N242-A7 De provincie Noord-Holland en de gemeente Hollands Kroon houden een inloopbijeenkomst over de aanleg van een rotonde op de kruising Flevoweg, Alkmaarseweg (N242) en de A7 (ter hoogte van Agriport-Noord) bij Middenmeer. De informatiebijeenkomst is op maandag 18 maart 2019 van 19.00 tot 21.00 uur.
 • Vuurwerkverbod tijdens broedseizoen

  (01 maart 2019) Vuurwerkverbod tijdens broedseizoen Het is niet meer toegestaan om tijdens het broedseizoen in de Noord-Hollandse vogelrichtlijngebieden vuurwerk af te steken. Het broedseizoen begint op 1 maart en loopt tot 1 augustus. 
 • Expositie ‘Uit alle windstreken’ toont aanwinsten Provinciale Atlas

  (28 februari 2019) Expositie ‘Uit alle windstreken’ toont aanwinsten Provinciale Atlas (foto) Gedeputeerde Jack van der Hoek opent op 1 maart de tentoonstelling 'Uit alle windstreken. Nieuwe aanwinsten Provinciale Atlas Noord-Holland 2018'.
 • Devika Partiman winnaar Ribbius Peletier Penning

  (28 februari 2019) Devika Partiman (foto) De oprichter en voorzitter van Stichting Stem op een vrouw, Devika Partiman, mag als eerste winnaar de Ribbius Peletier Penning in ontvangst nemen. Volgens de vakjury is de wijze waarop zij haar ideeën vormgeeft ‘briljant’.
 • Noord-Holland haalt 728 miljoen aan Europees geld binnen

  (27 februari 2019) Noord-Holland haalt 728 miljoen aan Europees geld binnen Tussen 2014 en 2018 is 728 miljoen euro aan Europese subsidie toegekend aan organisaties in Noord-Holland, die daarmee 2130 projecten hebben uitgevoerd.
 • Nieuwe aanwinsten Noord-Hollands werelderfgoed

  (25 februari 2019) Nieuw aanwinsten Noord-Hollands werelderfgoed - wandelaars Vanaf 1 maart 2019 loopt over de Liniebrug bij Nigtevecht een nieuw Lange Afstand Wandelpad (LAW), het Waterliniepad.
 • Blog: Politieke gelijkheid: een onvoltooid project

  (25 februari 2019) Liza Mügge We vieren dit jaar 100 jaar vrouwenkiesrecht, dat is een feestje waard. Maar het is ook een moment voor reflectie, want ondanks gelijke rechten zijn vrouwen nog steeds ondervertegenwoordigd in de politiek. Hoe kan dat?
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  (25 februari 2019) Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 7 tot en met 10 maart 2019 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Gunning Hilversumse deel van toekomstige HOV-lijn definitief

  (22 februari 2019) Gunning Hilversumse deel van toekomstige HOV-lijn definitief (foto) Spoorwegbeheerder ProRail heeft in het kader van het project HOV in ’t Gooi de aanleg van de vrije busbaan in Hilversum definitief aan bouwbedrijf BAM gegund. Eerder in het proces ging de opdracht naar een bouwcombinatie van VolkerWessels. Dat gunningsbesluit is naar aanleiding van de uitspraak van het gerechtshof in Arnhem begin deze week, ingetrokken.
 • Reizigers Haarlem/IJmond vaker met bus

  (21 februari 2019) Reizigers Haarlem/IJmond vaker met bus In 2 jaar tijd is het aantal busreizigers in de regio Haarlem/IJmond met 21% gestegen. Dat zijn in oktober 2018 ruim 100.000 meer reizigers dan in oktober 2016.
 • Duurzaamheid, milieu en vervoer belangrijkste provincie-onderwerpen voor Noord-Hollanders

  (20 februari 2019) Duurzaamheid, milieu en vervoer belangrijkste provincie-onderwerpen voor Noord-Hollanders Noord-Hollanders vinden het belangrijk dat de provincie waar zij wonen voldoende aandacht besteedt aan duurzaamheid en milieu en aan verkeer en vervoer.
 • Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb

  (18 februari 2019) Provinciale subsidie voor Noord-Hollands mkb Om duurzame innovaties te stimuleren, stelt de provincie Noord-Holland dit jaar € 6 miljoen euro beschikbaar voor Noord-Hollandse ondernemers op het gebied van Energie & Chemie (inclusief Biobased), Agri & Food, Tuinbouw, Water, Creatieve Industrie, Logistiek en Life Sciences & Health.
 • € 2,9 miljoen voor wijkplannen warmtetransitie

  (18 februari 2019) € 2,9 miljoen voor wijkplannen warmtetransitie (foto) De provincie Noord-Holland stelt een subsidie van € 2,9 miljoen beschikbaar voor wijkplannen warmtetransitie. Gemeenten kunnen de subsidie vanaf 1 maart 2019 aanvragen.
 • Nieuw portaal voor elektrisch laden

  (15 februari 2019) Nieuw portaal voor elektrisch laden (foto) De 4 grote steden (G4) en MRA-Elektrisch lanceren een nieuw portaal met realtime inzicht in het elektrisch laden in Nederland. De website evdata.nl laat de ontwikkeling en de actuele stand van het elektrisch laden in Nederland zien, gebaseerd op gegevens van meer dan 11.000 openbare laadpunten.
 • Noord-Holland op schema met Natuurnetwerk Nederland

  (15 februari 2019) Noord-Holland op schema met Natuurnetwerk Nederland (foto) De provincie ligt op schema om het Natuurnetwerk Nederland (NNN) te realiseren. Het doel van het NNN (voorheen: 'Ecologische Hoofdstructuur') is om natuurgebieden en het omringende agrarisch gebied beter met elkaar te verbinden ter bevordering van de biodiversiteit.
 • In Noord-Holland is het stil

  (15 februari 2019) Stiltegebied De Wijde Blik en Bovenkerkerpolder bij Amstelveen en Grootslag West in West-Friesland blijven een stiltegebied. In 2017 bleken deze gebieden niet aan de criteria van een stiltegebied te voldoen. Er zijn ‘stiltetafels’ georganiseerd om te kijken of het nog zinvol en wenselijk was om deze gebieden als stiltegebied te behouden.
 • Weblog: stand van zaken grafietregens Tata/Harsco

  (15 februari 2019) Portretfoto Adnan Tekin Hierbij een nieuwe update over de stand van zaken rondom de grafietoverlast in Wijk aan Zee. In mijn vorige weblog heb ik al veel kunnen melden over waar we mee bezig zijn, zoals het verscherpt toezicht, de nieuwe last onder dwangsom, de beslissing op bezwaar en de brief aan de staatssecretaris. Ondanks dat uitgebreide feitenrelaas blijven er vragen opspelen, zoals hoe het nu zit met de vergunning van Harsco met betrekking tot de nieuwe werkwijze.
 • Provincies tekenen met Rijk en lokale overheden voor 0 verkeersslachtoffers

  (14 februari 2019) Provincies tekenen met Rijk en lokale overheden voor 0 verkeersslachtoffers Minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat, gedeputeerde Verkeersveiligheid Harry van der Maas van de gezamenlijke provincies, Gerard Slegers (Vervoerregio Amsterdam), Peter Meij (MRDH) en Harald Bouman (VNG) tekenden donderdag 14 februari voor een nieuw tijdperk voor verkeersveiligheid.
 • Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie

  (14 februari 2019) Nieuw meldpunt belemmeringen circulaire economie (foto) Bedrijven die duurzamer willen omgaan met grondstoffen, productieprocessen en afval kunnen belemmeringen voor circulaire economie melden bij een speciaal meldpunt. Gedeputeerde Jack van der Hoek opende het loket tijdens het Innovatiefestival Noord-Holland.
 • Provincie geeft impuls aan modernisering en verduurzaming glastuinbouw Noord-Holland

  (14 februari 2019) Provincie geeft impuls aan modernisering en verduurzaming glastuinbouw Noord-Holland De provincie Noord-Holland stelt € 4 miljoen subsidie beschikbaar voor telers die willen verhuizen naar glastuinbouwgebieden. Door de concentratie van deze bedrijven zijn investeringen in nieuwe infrastructuur, warmtenetten en aardwarmte-installaties mogelijk.
 • Aardbeivlinder heeft het moeilijk en de Tjiftjaf doet het goed

  (13 februari 2019) Aardbeivlinder heeft het moeilijk en de Tjiftjaf doet het goed De populatie weidevogels in Noord-Holland is stabiel, maar de grutto en de kievit hebben het moeilijk.
 • Bamboe, bermgras, suikerriet en hars op en langs de provinciale weg

  (13 februari 2019) Biobased Op en langs de N231 in Amstelveen legt de provincie Noord-Holland de eerste biobased proeftuin aan.
 • Nachtelijke werkzaamheden Westerweg (N242) bij Alkmaar

  (13 februari 2019) Nachtelijke werkzaamheden Westerweg (N242) bij Alkmaar Afbeelding De provincie Noord-Holland verricht van 14 februari om 22.00 uur tot 15 februari 05.00 uur herstelwerkzaamheden aan het asfalt op de Westerweg (N242) richting het zuiden bij Alkmaar ter hoogte van Oudorp.
 • 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk

  (13 februari 2019) 2/3e Noord-Hollanders vindt verkiezingen Provinciale Staten belangrijk Noord-Hollanders kunnen op 20 maart stemmen voor Provinciale Staten. 6 van de 10 geeft aan dat ook daadwerkelijk te gaan doen. Dat blijkt uit een onderzoek dat Epiphaneia in opdracht van de provincie heeft gedaan onder 1500 Noord-Hollanders.
 • Op avontuur in de duinen in 1799

  (12 februari 2019) Op avontuur in de duinen in 1799 In de voorjaarsvakantie kunnen bezoekers van Huis van Hilde op ontdekkingstocht door de duinen samen met Cor Prins, de vinder van de Russische soldaat. Hij vertelt over de slag bij Castricum die daar in 1799 plaatsvond. De hele vakantie is er in Huis van Hilde van alles te doen.
 • 'Ruimte voor groei' in Noord-Holland

  (08 februari 2019) Ruimte voor groei in Noord-Holland Gedeputeerde Staten van Noord-Holland hebben na bijna 4 jaar de balans opgemaakt van de activiteiten die voortkomen uit het coalitieakkoord 'Ruimte voor groei 2015-2019'. Het college is positief over de uitkomsten van de evaluatie. Vrijwel alle geplande activiteiten zijn uitgevoerd.
 • Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af

  (20 februari 2019) Noord-Holland trapt provinciale verkiezingen af De Noord-Hollandse campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen start op woensdag 13 februari 2019. Alle lijsttrekkers van de deelnemende partijen stellen zich dan voor, gaan in op hun campagneactiviteiten en vullen tijdens de bijeenkomst de Stemwijzer in.
 • Werkzaamheden Ring Alkmaar West (N242) op 8 februari 2019

  (07 februari 2019) Werkzaamheden Ring Alkmaar West (N242) op 8 februari 2019 De provincie Noord-Holland verricht op vrijdag 8 februari 2019 een spoedreparatie aan het asfalt op de N242 bij Alkmaar ter hoogte van de Smaragdweg.
 • Openstelling Leeghwaterbrug (N242) vastgesteld op eind augustus

  (06 februari 2019) Openstelling Leeghwaterbrug (N242) vastgesteld op eind augustus Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben de ingebruikname van de Leeghwaterbrug (N242) in Alkmaar vastgesteld op 25 augustus 2019.
 • Gedeputeerde Staten stellen plan van aanpak voor landschapsplan Stelling van Amsterdam en Verbinding A8-A9 vast

  (06 februari 2019) Gedeputeerde Staten stellen plan van aanpak voor landschapsplan Stelling van Amsterdam en Verbinding A8-A9 vast De provincie Noord-Holland werkt, samen met haar partners, aan het versterken van de Stelling van Amsterdam en het verbeteren van de leefbaarheid en bereikbaarheid in het gebied tussen de A8 en de A9.
 • Uitstel bomenkap door actualisatie vleermuisonderzoek

  (05 februari 2019) Uitstel bomenkap door actualisatie vleermuisonderzoek De provincie Noord-Holland stelt de kap van 17 bomen in gemeente Ouderkerk aan de Amstel uit om het vleermuisonderzoek te actualiseren.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019

  (05 februari 2019) Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 4 februari 2019 Provinciale Staten namen op de Dag van de Kandidaatstelling, de laatste dag waarop politieke partijen hun kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart in kunnen leveren, een breed gedragen Regenbooginitiatief aan.
 • Provincie maakt verplaatsing Corendon Boeing mogelijk

  (05 februari 2019) Provincie maakt verplaatsing Corendon Boeing mogelijk Van 5 tot 10 februari wordt een Boeing 747 van Schiphol naar Badhoevedorp gereden over de provinciale weg N232. De provincie Noord-Holland heeft samen met Corendon, de gemeente Haarlemmermeer en transportbedrijf Mammoet gekeken hoe het transport op de meest veilige en efficiënte manier over de weg vervoerd kan worden.
 • Herstelwerkzaamheden Provincialeweg Langedijk (N504): 4 en 5 februari 2019

  (04 februari 2019) Herstelwerkzaamheden Provincialeweg Langedijk (N504): 4 en 5 februari 2019 De provincie Noord-Holland verricht op maandag 4 en dinsdag 5 februari 2019 herstelwerkzaamheden op de N504 in Langedijk. Er wordt gewerkt aan een storing in de verkeersregelinstallatie.
 • Metropoolregio Amsterdam stelt sleutelprojecten woningbouwopgave vast

  (01 februari 2019) Metropoolregio Amsterdam stelt sleutelprojecten woningbouwopgave vast De Metropoolregio Amsterdam (MRA) wil samen met de rijksoverheid optrekken om te voorzien in de enorme woningbouwbehoefte in de regio. De totale behoefte is 230.000 woningen tot 2040, waarvan een groot deel al moet worden gebouwd voor 2025.
 • De Kop Werkt aan groene banen

  (01 februari 2019) De Kop Werkt aan groene banen (foto) De agribusiness is een belangrijke economische sector voor de Kop van Noord-Holland. Om te zorgen voor voldoende goed opgeleid personeel hebben ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in de Kop het convenant AgriProjecten Match2020 ondertekend.
 • Aanpassing lijst provinciale monumenten afgerond

  (31 januari 2019) Aanpassing lijst provinciale monumenten afgerond De provincie Noord-Holland heeft de provinciale monumentenlijst aangepast. In 2011 stonden er 620 objecten op de lijst, nu zijn dat er nog 500.
 • Oplevering Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug later dan gepland

  (31 januari 2019) Oplevering Prinses Amaliabrug en Kogerpolderbrug later dan gepland (foto) De oplevering van de Prinses Amaliabrug (de nieuwe Beatrixbrug bij Westknollendam) is met 20 weken vertraagd tot augustus 2019. De nieuwe Kogerpolderbrug is in januari 2020 gereed en daarmee 15 weken later klaar dan gepland.
 • Provincie Noord-Holland neemt vervuilde locaties over in Nederhorst den Berg

  (30 januari 2019) Provincie Noord-Holland neemt vervuilde locaties over in Nederhorst den Berg De provincie Noord-Holland neemt de nazorg van meerdere vervuilde locaties op de Dammerweg in Nederhorst den Berg over van Stichting Bosatex.
 • Jongeren maken reportages over hun provincie

  (29 januari 2019) Jongeren maken reportages over hun provincie (foto) Mbo-studenten maken de komende weken korte filmreportages over de provincie Noord-Holland in het kader van de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart 2019.
 • N246 gedeeltelijk dicht door gaslek

  (29 januari 2019) N246 gedeeltelijk dicht door gaslek Update: de weg is weer open.
  De N246 is tussen de Kogerpolderbrug en de afslag Woudhaven/Kogerpolder afgesloten voor alle verkeer vanwege een gaslek. De politie en de brandweer zijn aanwezig.
 • Wie wordt de groenste politicus van Nederland?

  (09 juli 2019) Adnan Tekin Gedeputeerde Adnan Tekin (Natuur) en Statenlid Michel Klein van Noord-Holland zijn door Natuurmonumenten genomineerd voor de Groenste Politicus van Nederland. Het is de elfde editie van deze publieksverkiezing die door Natuurmonumenten wordt georganiseerd. De winnaar wordt op 10 maart 2019 bekend gemaakt in het radioprogramma Vroege Vogels (NPO Radio 1).
 • Provincie vindt 500 miljoen jaar oude zwerfkeien op Texel

  (25 januari 2019) Provincie vindt 500 miljoen jaar oude zwerfkeien op Texel (foto) De provincie Noord-Holland heeft bij graafwerkzaamheden 2 grote zwerfkeien gevonden. De keien lagen op 3 meter diepte en kwamen aan het licht bij graafwerkzaamheden in natuurgebied Waalenburg op Texel.
 • Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs

  (25 januari 2019) Fiets- en natuurverbinding Nigtevecht en Dwarsligger faunapassage genomineerd voor natuurprijs De natuurverbinding bij de Liniebrug bij Nigtevecht en de dwarsligger faunapassage in het Rondje Naardermeer zijn genomineerd voor de Natuurprijs van het Netwerk Groene Bureaus (NGB). De bureaus die de ontwerpen in opdracht van de provincie Noord-Holland maakten, horen op 30 januari of ze hebben gewonnen.
 • Versnelde uitrol Talking Traffic en slimme verkeerslichten in Metropoolregio Amsterdam

  (25 januari 2019) Versnelde uitrol Talking Traffic en slimme verkeerslichten in Metropoolregio Amsterdam (foto) De provincie Noord-Holland wil de komende jaren 260 provinciale verkeerslichten vervangen door een slimme variant. Dat verbetert de doorstroming en levert milieuvoordelen op. Eind 2018 hebben Provinciale Staten € 4,725 miljoen gereserveerd voor de versnelde uitrol van deze slimme verkeerslichten.
 • Aandacht voor bijzondere woningbouwsituatie Texel

  (25 januari 2019) Aandacht voor bijzondere woningbouwsituatie Texel Joke Geldhof, gedeputeerde Wonen van de provincie Noord-Holland, heeft donderdag 24 januari gesproken met wethouder Hennie Huisman en de Jonge Bestuurders Texel (JBT). Samen bezochten zij woningbouwlocatie De Tuunen, waar 140 energiezuinige woningen in verschillende prijsklassen en types worden gebouwd.
 • De RAI-vereniging krijgt het predicaat Koninklijk uitgereikt

  (24 januari 2019) De oude RAI 570 De RAI (Rijwiel- en Automobiel Industrie) vereniging heeft 24 januari 2019 het predicaat Koninklijk uitgereikt gekregen. De voorzitter van de RAI Steven van Eijck kreeg het predicaat overhandigd door commissaris van de Koning Arthur van Dijk.
 • Weblog: stand van zaken grafietregens (januari 2019)

  (24 januari 2019) Portretfoto Adnan Tekin Na mijn laatste weblog van eind december 2018 wil ik hierbij iedereen een nieuwe update geven over de grafietregens van Harsco/Tata Steel.
 • Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding

  (24 januari 2019) Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding Een nieuwe recreatieve vaarverbinding opzetten? Bestaande dienstregeling uitbreiden? Een extra op- of afstappunt aanleggen? Ondernemers en overheden kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.
 • Meer woningeigenaren investeren in energiezuinig maken van huis

  (23 januari 2019) Meer woningeigenaren investeren in energiezuinig maken van huis Steeds meer inwoners die hun huidige woning energiezuiniger willen maken, kloppen voor advies en begeleiding aan bij een energieloket.
 • 'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies'

  (18 januari 2019) 'Noord-Holland 1 van de belangrijkste economische provincies' "Noord-Holland blijft 1 van de belangrijkste economische provincies van Nederland." Dit zei Arthur van Dijk in zijn eerste nieuwjaarstoespraak als commissaris van de Koning in Noord-Holland.
 • Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon

  (17 januari 2019) Rian van Dam nieuwe burgemeester Hollands Kroon Rian van Dam is benoemd tot burgemeester van Hollands Kroon. De benoeming gaat in op 12 februari 2019.
 • Tussenstand Actieagenda circulaire economie

  (16 januari 2019) Tussenstand Actieagenda circulaire economie In 2017 heeft de provincie Noord-Holland het Ontwikkelingsperspectief en de Actieagenda circulaire economie vastgesteld. De voortgangsrapportage geeft inzicht in de resultaten die tot nu toe zijn bereikt.
 • Tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’, 100 jaar vrouwenkiesrecht in Noord-Holland

  (16 januari 2019) Speld 100 jaar Vrouwenkiesrecht De tentoonstelling ‘Stemt Hoopvol’ is vanaf 25 januari tot 20 maart 2019 te zien in het provinciehuis Paviljoen Welgelegen in Haarlem.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019

  (15 januari 2019) Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 januari 2019 Afbeelding Statenzaal Provinciale Staten stelden maandag 14 januari de Provinciale Ruimtelijke Verordening vast, onder andere met betrekking tot het natuurnetwerk Nederland. Ze besloten ook € 500.500,- ter beschikking te stellen voor een aandelenbelang in SolaRoad BV.
 • Paprikateler aangesloten op warmtenet

  (11 januari 2019) Paprikateler aangesloten op warmtenet Met een draai aan de warmtepomp is paprikateler NH Paprika uit Heerhugowaard op 10 januari officieel aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC. Daarmee is de groenteteler in het glastuinbouwgebied Alton helemaal van het gas af.
 • Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland

  (11 januari 2019) Regenboogvlag wappert bij provincie Noord-Holland Gedeputeerden Jack van der Hoek (D66) en Cees Loggen (VVD) hesen vanmorgen in bijzijn van commissaris van de Koning Arthur van Dijk de regenboogvlag aan de Dreef in Haarlem. Het hijsen van de regenboogvlag gebeurde als protest tegen de Nashville-verklaring.
 • Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens

  (10 januari 2019) Chris de Vries directeur Nationale Databank Wegverkeersgegevens Drs. C.P. (Chris) de Vries, directeur Beheer en Uitvoering (B&U) van de provincie Noord-Holland, is per 1 april benoemd in de functie van directeur van de Nationale Databank Wegverkeersgegevens (NDW).
 • Schonere zwemplekken in Noord-Holland

  (10 januari 2019) Schonere zwemplekken in Noord-Holland De provincie gaat beheerders van zwemwater helpen hun locaties te verbeteren. Het gaat om het aanpakken van zwemplekken waar problemen zijn met bepaalde bacteriën of met terugkerende overlast van blauwalgen. De provincie wil dat uiterlijk in 2021 bij alle officiële zwemplekken in Noord-Holland de kwaliteit van het zwemwater ‘goed’ of ‘uitstekend’ is.
 • Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten

  (09 januari 2019) Provinciaal Inpassingsplan Herinrichting A.C. de Graafweg (N241) door naar Provinciale Staten Gedeputeerde Staten leggen het Provinciaal Inpassingsplan (PIP), inclusief de Nota van beantwoording, voor aan Provinciale Staten. Hiermee wordt de herinrichting van de A.C. de Graafweg (N241) tussen Wognum en het Verlaat planologisch mogelijk gemaakt.
 • Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie

  (08 januari 2019) Ribbius-Peletier-penning: suffragettes als inspiratie De opdracht: ontwerp de ‘Ribbius-Peletier-penning’, die de komende 5 jaar wordt uitgereikt aan een vrouw die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek. De ontwerper: vormgever/kunstenaar Jennifer Hoes. Maar hoe gaat zo’n proces nou in zijn werk? In haar atelier in een voormalig schoolgebouw in Haarlem geeft Hoes een kijkje achter de schermen.
 • Arthur van Dijk aan de slag als commissaris van de Koning

  (07 januari 2019) Arthur van Dijk met voorzittershamer PS Tijdens een speciale Provinciale Statenvergadering op maandag 7 januari is Arthur van Dijk geïnstalleerd als commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland. De vergadering was de officiële start van zijn werkzaamheden bij de provincie.
 • Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning

  (07 januari 2019) Blog: Omdat het 2019 is! Het belang van de Ribbius-Peletier-penning - opsomming "Omdat het 2015 is!" antwoordde de Canadese premier Justin Trudeau op de vraag waarom hij er expliciet voor koos om de helft van de posten in zijn kabinet te bekleden door vrouwen.
 • Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk

  (07 januari 2019) Noord-Hollanders lunchen met Arthur van Dijk Nog voor zijn officiële installatie maakten 20 Noord-Hollanders maandag 7 januari al kennis met de nieuwe commissaris van de Koning Arthur van Dijk. Tijdens een speciale lunch in paviljoen Welgelegen wisselden zij met de commissaris en zijn vrouw van gedachten over zijn nieuwe rol en belangrijkste thema’s.
 • Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren

  (07 januari 2019) Noord-Holland investeert in veilig verkeersgedrag jongeren De provincie Noord-Holland richt zich naast verkeersveiligheid op en rondom wegen ook op kennis en bewustwording van jonge verkeersdeelnemers. Daarom stelt de provincie in 2019 ruim 1,3 miljoen euro subsidie beschikbaar voor verkeerseducatie aan jongeren op de weg.
 • Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek?

  (02 januari 2019) Blog: Waarom zijn er zo weinig vrouwen in de politiek? Als oprichter van het grootste feministische platform van de Benelux mag ik de laatste jaren opeens met sterke regelmaat komen verklaren aan het patriarchaat waarom “die vrouwen nog steeds niet tevreden zijn en waarom feminisme nog nodig is”.
 • Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming

  (02 januari 2019) Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504) 3 januari: stremming De provincie Noord-Holland verricht op donderdag 3 januari 2019 spoedwerkzaamheden aan de Schoorldammerbrug (N504) over het Noordhollandsch Kanaal.
 • Eerste klimaatneutrale paprikateelt van Nederland in provincie Noord-Holland

  (21 december 2018) Eerste klimaatneutrale paprikateelt van Nederland in provincie Noord-Holland Glastuinbouwgebied Alton in Heerhugowaard wordt op donderdag 10 januari 2019 aangesloten op het warmtenet van afval- en energiebedrijf HVC uit Alkmaar. Groenteteler NH Paprika krijgt de primeur en is daarmee de eerste klimaatneutrale paprikateler van Nederland.
 • Provincie wil 12 miljoen euro steken in stationsgebieden Zaanstad

  (21 december 2018) Provincie wil 12 miljoen euro steken in stationsgebieden Zaanstad De provincie Noord-Holland wil 12 miljoen euro uittrekken voor het ontwikkelen van de stationsgebieden in Zaanstad. Het gaat daarbij om verbeteringen van de openbare ruimte en een impuls voor de woningbouw bij de stations Zaandam, Zaandam Kogerveld en Zaandijk-Zaanse Schans.
 • Provincie op koers met aanpak vervuilde gronden

  (20 december 2018) Provincie op koers met aanpak vervuilde gronden De provincie Noord-Holland pakt al jaren vervuilde gronden aan door deze te saneren. Dit jaar zijn er 92 spoedlocaties vastgesteld.
 • Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen

  (20 december 2018) Blog: Vrouwen met lef, die partijgrenzen overstijgen Mijn naam is Elske Doets, directeur van Jan Doets Reizen en Zakenvrouw van het Jaar 2017. Vol enthousiasme ben ik jurylid geworden van de Ribbius-Peletier-penning.
 • Subsidie voor behoud tuinwallen op Texel

  (20 december 2018) Subsidie voor behoud tuinwallen op Texel De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar voor beheer en onderhoud van tuinwallen op Texel. De provincie wil dat deze erfafscheidingen blijven bestaan omdat ze belangrijk zijn voor de biodiversiteit en cultuurhistorische waarde hebben. Voor de periode 2019-2024 is in totaal € 1.920.000,- beschikbaar.
 • 4,8 miljoen voor 59 rijksmonumenten in Noord-Holland

  (19 december 2018) 4,8 miljoen voor 59 rijksmonumenten in Noord-Holland De provincie Noord-Holland heeft 4,8 miljoen euro subsidie verdeeld voor de restauratie van 59 rijksmonumenten.
 • Ontwikkelstrategie brengt stappen naar klimaatneutraal NZKG in beeld

  (19 december 2018) Ontwikkelstrategie brengt stappen naar klimaatneutraal NZKG in beeld Bedrijven en overheden die actief zijn in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) hebben de ambitie om in 2050 een bijna volledig CO₂-neutrale en circulaire economie te hebben.
 • Start voorbereidingen aanbesteding openbaar vervoer concessie Gooi en Vechtstreek

  (19 december 2018) Start voorbereidingen aanbesteding openbaar vervoer concessie Gooi en Vechtstreek De provincie Noord-Holland is gestart met de voorbereidingen voor de nieuwe openbaar busvervoer concessie voor de Gooi- en Vechtstreek.
 • Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren

  (19 december 2018) Geld Innovatiefonds NH voor nieuwe e-learning oplossing voor middelbare scholieren Interclass, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 160.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland voor het project: e-learning omgeving.
 • Pieter Heiliegers nieuwe burgemeester Uithoorn

  (18 december 2018) Pieter Heiliegers nieuwe burgemeester Uithoorn De heer P.J. (Pieter) Heiliegers is benoemd tot burgemeester van Uithoorn. De benoeming gaat in op 24 januari 2019.
 • ‘Neem je eigen verantwoordelijkheid’

  (17 december 2018) 'Neem je eigen verantwoordelijkheid' “Luisteren, praten, de dialoog aangaan en begrip opbrengen zijn essentieel. Maar dat wil niet zeggen dat je iedereen die roept, automatisch moet volgen. Als volksvertegenwoordiger en bestuurder heb je een eigen verantwoordelijkheid. En die moet je nemen.” Met die woorden besloot Johan Remkes het symposium ‘Integriteit en de kwaliteit van het openbaar bestuur’. Dit werd gehouden ter ere van zijn afscheid als commissaris van de Koning (cvdK) in Noord-Holland.
 • Kerstprogramma voor groot en klein in Huis van Hilde

  (18 december 2018) Persfoto knutselen voor kinderen 2 570 In Huis van Hilde wordt de kerstvakantie uitbundig gevierd met een kinderprogramma voor groot en klein. Bezoekers kunnen leren hoe je verhalen schrijft van schrijfster Linda Dielemans, een kokarde (insigne) knutselen of kerstkransjes bakken.
 • De Duinweg (N502) in Groote Keeten op 16 december open voor het verkeer

  (14 december 2018) De Duinweg (N502) in Groote Keeten op 16 december open voor het verkeer De werkzaamheden aan de Duinweg / N502 in Groote Keeten zijn zondag 16 december 2018 afgerond. De weg gaat uiterlijk om 18.00 uur open voor het verkeer.
 • Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend

  (14 december 2018) Weg & Waterhuis de Langebalk in Heerhugowaard officieel geopend De bediencentrale in Heerhugowaard is klaar om bruggen op afstand te bedienen. Gedeputeerde Elisabeth Post (Mobiliteit) opende samen met een brugbedienaar op vrijdag 14 december 2018 het Weg & Waterhuis de Langebalk door de brug De Twee Zwanen in Schagen te openen voor het eerste vrachtschip.
 • Publieksboek 'Landschap vol Leven, de archeologie van de Westfrisiaweg'

  (13 december 2018) Publieksboek 'Landschap vol Leven, de archeologie van de Westfrisiaweg' De provincie Noord-Holland heeft een publieksboek laten maken over de archeologische opgravingen die zijn gedaan langs het tracé van project N23 Westfrisiaweg.
 • Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit

  (13 december 2018) Baggerwerk Oostelijke Vechtplassen prioriteit De omvangrijke baggerwerkzaamheden in de Loosdrechtse plassen en de Drecht (Loosdrecht) worden zo vlot mogelijk uitgevoerd.
 • App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij

  (13 december 2018) App ’Voordat het nieuws was’ brengt provincie dichterbij Websitebouwer Oberon heeft met de app ‘Voordat het nieuws was’ € 30.000,- gewonnen. De app brengt het provinciaal bestuur dichter bij Noord-Hollanders.
 • Brochure archeologische vondsten N241 Schagen- Verlaat

  (13 december 2018) Brochure archeologische vondsten N241 Schagen- Verlaat De provincie Noord-Holland heeft samen met Hollandia Archeologen een brochure gemaakt over het archeologisch onderzoek bij de N241.
 • Eerste resultaten bamboegeluidsscherm Schagerweg (N245) voorzichtig positief

  (13 december 2018) Eerste resultaten bamboegeluidsscherm Schagerweg (N245) voorzichtig positief Langs de Schagerweg (N245) tussen Langedijk en Harenkarspel voert de provincie Noord-Holland sinds september 2015 een proef uit met een geluidsscherm van levend bamboe. Met de proef wordt onderzocht of een scherm van bamboe een goed, groen én duurzaam en voordeliger alternatief kan zijn voor de traditionele geluidsschermen van beton en staal. De eerste resultaten laten een geluidsreductie van 1 decibel zien.
 • Provincie steekt bijna 6 miljoen in ontwikkelen stationsgebied Heerhugowaard

  (12 december 2018) Provincie steekt bijna 6 miljoen in ontwikkelen stationsgebied Heerhugowaard De provincie Noord-Holland draagt 5,7 miljoen euro bij aan het verbeteren van de verblijfskwaliteit en bereikbaarheid van het stationsgebied in Heerhugowaard.
 • Geitenstop van kracht in provincie Noord-Holland

  (11 december 2018) Geitenstop van kracht in provincie Noord-Holland In de provincie Noord-Holland geldt per 12 december 2018 een stop op de groei van het aantal geiten. Voorlopig mogen er geen nieuwe geitenboerderijen meer bijkomen, mogen geitenhouderijen niet meer uitbreiden en is omschakeling naar een geitenhouderij niet mogelijk.
 • Blog: Vrouwen, laat zien wat je kan!

  (10 december 2018) Vrouwen, laat zien wat je kan! Ik ben Ankie Broekers-Knol, voorzitter van de Eerste Kamer. Mijn fractieleden moedigden mij in 2013 aan op deze functie te solliciteren. “Ank, dit is jou op het lijf geschreven. Stel jij je nou kandidaat!” Over 10 jaar hoop ik dat zo’n zetje van anderen niet meer nodig is voor vrouwen in de politiek.
 • SCHATRIJK: Duingebied Noord-Holland herbergt schat aan archeologie

  (07 december 2018) SCHATRIJK: Duingebied Noord-Holland herbergt schat aan archeologie Het duingebied tussen Camperduin en het Noordzeekanaal staat centraal in de derde editie van 'SCHATRIJK’, het archeologiemagazine van het Steunpunt Monumenten en Archeologie van de provincie Noord-Holland.
 • De groene vrijwilliger van de toekomst

  (07 december 2018) De groene vrijwilliger van de toekomst Het is Nationale Vrijwilligersdag en dus worden vrijwilligers in het zonnetje gezet. In de provincie zijn zo’n 12.000 groenvrijwilligers actief. De provincie ondersteunt vrijwilligersnetwerken, zoals IVN Noord-Holland en Landschap Noord-Holland. Maar willen mensen, en dan met name jongeren, nog wel vrijwilligerswerk doen in het groen?
 • Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland

  (06 december 2018) Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatieprojecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.
 • Provincie en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda

  (05 december 2018) Provincie Noord-Holland en Den Helder bundelen krachten in samenwerkingsagenda Provincie Noord-Holland en gemeente Den Helder verstevigen hun samenwerking op het gebied van onder andere stads- en havenontwikkeling en energietransitie.
 • Koning beëdigt commissaris van de Koning Noord-Holland

  (05 december 2018) Koning beëdigt commissaris van de Koning Noord-Holland Zijne Majesteit de Koning heeft vanmorgen op Paleis Noordeinde Arthur van Dijk, de nieuwe commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, beëdigd.
 • Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster

  (05 december 2018) Groen licht voor aanleg glasvezel gemeente Beemster De provincie Noord-Holland staat garant voor de aanleg van breedbandinternet in de buitengebieden van de gemeente Beemster.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor opwekking van energie uit golven

  (05 december 2018) Financiering Innovatiefonds Nood-Holland voor opwekking van energie uit golven SMS Power BV, een start-up uit Haarlem, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland. SMS Power BV gaat het geld gebruiken voor de 'Slow Mill Pilot Texel' om in zee duurzame elektriciteit uit golven op te wekken.
 • Rijbaanafsluiting Schagerweg (N245) bij Koedijk op 6 december

  (04 december 2018) Rijbaanafsluiting Schagerweg (N245) bij Koedijk op 6 december De provincie Noord-Holland verricht op 6 december 2018 herstelwerkzaamheden aan de geleiderail op de Schagerweg (N245) bij Koedijk, ter hoogte van de kruising met de Nauertogt. Hierbij wordt aan beide kanten één rijbaan afgesloten. Het verkeer wordt om het werk geleid.
 • Noord-Holland helpt jonge boeren duurzaam investeren

  (04 december 2018) Noord-Holland helpt jonge boeren duurzaam investeren De provincie Noord-Holland stelt voor de vierde keer subsidie beschikbaar voor jonge landbouwers die hun bedrijf duurzaam moderniseren.
 • Grote natuurstappen in de Harger- en Pettemerpolder

  (04 december 2018) Grote natuurstappen in de Harger- en Pettemerpolder Met het tekenen van de kavelruilovereenkomst door 7 agrarische grondeigenaren en Natuurmonumenten komt er 50 hectare (zo’n 100 voetbalvelden) natuur bij in de Harger- en Pettemerpolder.
 • Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer

  (03 december 2018) Onno Hoes benoemd tot waarnemend burgemeester Haarlemmermeer Commissaris van de Koning Johan Remkes heeft in goed overleg met de lijsttrekkers/beoogd fractievoorzitters van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer Onno Hoes per 1 januari 2019 benoemd tot waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.
 • Kandidaten burgemeester Amstelveen

  (03 december 2018) Kandidaten burgemeester Amstelveen Afbeelding Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Amstelveen hebben 14 personen gesolliciteerd, 10 mannelijke en 4 vrouwelijke kandidaten.
 • Groei? Eerst rechtszekerheid inwoners

  (30 november 2018) Groei? Eerst rechtszekerheid inwoners De Bestuurlijke Regiegroep Schiphol (BRS), onder leiding van gedeputeerde Adnan Tekin (Schiphol), blijft ook na het lezen van de concept MER vasthouden aan de eerder gepubliceerde inzet van de BRS. Geen vlucht naar voren, eerst juridische borging van het huidige stelsel tot 500.000 vluchten en de openstelling van Lelystad als onderdeel van de afspraken over selectiviteit.
 • Provincie en Bouwend Nederland op bezoek bij duurzaam Yotel hotel in aanbouw

  (28 november 2018) Provincie en Bouwend Nederland op bezoek bij duurzaam Yotel hotel in aanbouw Aan het water van het Tolhuiskanaal in Buiksloterham (Amsterdam-Noord) is een bijzonder hotel in aanbouw.
 • Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose

  (28 november 2018) Financiering Innovatiefonds Noord-Holland voor verbeteren blaaskankerdiagnose Scinvivo, een MedTech startup gevestigd in Amsterdam, heeft een lening ontvangen van 300.000 euro van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N242) richting Heerhugowaard

  (27 november 2018) Nachtelijke afsluiting Provincialeweg (N242) richting Hewerhugowaard Afbeelding Donderdagavond 29 november vanaf 20.00 uur tot vrijdagochtend 05.00 uur is de Provincialeweg (N242) tussen de A9 en de Noordervaart N244/N243 richting Heerhugowaard afgesloten.
 • Rijk en regio eens over aanpak bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn

  (26 november 2018) Rijk en regio eens over aanpak bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn Rijk en regio zijn het eens geworden over een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam – Hoorn te verbeteren.
 • Waddenfonds investeert € 17 miljoen in Waddenregio

  (26 november 2018) Waddenfonds investeert € 17 miljoen in Waddenregio Het Waddenfonds draagt bijna € 17 miljoen subsidie bij aan 6 grootschalige projecten van het Investeringskader Waddengebied (IKW).
 • Gladheidsbestrijders in actie

  (23 november 2018) Gladheidbestrijders in actie Vannacht zijn de gladheidsbestrijders van provincie Noord-Holland op pad gegaan.
 • Metropoolregio Amsterdam: 14.000 reizigers minder in de spits

  (23 november 2018) Metropoolregio Amsterdam: 14.000 reizigers minder in de spits In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) reizen dagelijks ruim 14.000 automobilisten minder in de spits. Dat is het resultaat van een samenwerking tussen het Rijk, regionale en lokale overheden en het bedrijfsleven om infrastructuur beter te benutten en slimmer reizen te stimuleren.
 • Atlas Oer-IJ: bijzonder boek over een verborgen landschap

  (22 november 2018) Atlas Oer-IJ: bijzonder boek over een verborgen landschap In de uitgestrekte groene driehoek tussen Haarlem, Alkmaar en Zaanstad ligt een uniek stuk Noord-Holland. Hier stroomde duizenden jaren geleden het Oer-IJ, de noordelijke tak van de Rijn die bij Castricum in zee uitmondde. Met het uitgeven van de Atlas van het Oer-IJ-gebied kan een groot publiek nu kennismaken met dit unieke landschap.
 • Extra maatregelen doorstroming Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar

  (21 november 2018) Extra maatregelen doorstroming Leeghwaterbrug (N242) Alkmaar De provincie Noord-Holland neemt extra maatregelen om de doorstroming en veiligheid van het autoverkeer op de Westerweg (N242) in Alkmaar te verbeteren, omdat door de opgelopen vertraging aan de brug de hinder langer duurt dan gepland.
 • Jong talent adviseert de provincie

  (21 november 2018) Jong talent adviseert de provincie De scholieren van de middelbare school Spring High uit Amsterdam zijn de winnaars van de Provinciestrijd Noord-Holland.
 • Gemeentelijke herindelingen Gooi gestopt

  (21 november 2018) Gemeentelijke herindelingen Gooi gestopt De arhi-procedures voor de fusie van de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren en voor de fusie van de gemeenten Wijdemeren en Hilversum worden beëindigd.
 • Denk mee voor een innovatieve én duurzame nieuwe Cruquiusbrug

  (21 november 2018) Denk mee voor een innovatieve én duurzame nieuwe Cruquiusbrug De provincie Noord-Holland vraagt bewoners, bedrijven en gebruikers mee te denken over de bouw van de nieuwe Cruquiusbrug (N201) richting Heemstede.
 • Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018

  (20 november 2018) Besluiten Provinciale Staten van 19 november 2018 Afbeelding Provinciale Staten (PS) stelden maandag 19 november de Omgevingsvisie en het programma Natuurontwikkeling vast. Ook besloten PS om de heer Arthur van Dijk aan te bevelen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.
 • Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050

  (19 november 2018) Doe mee aan de Challenge circulaire werklocaties 2050 Hoe ziet de plek waar je werkt eruit in 2050? Die vraag staat centraal in de Challenge circulaire werklocaties 2050.
 • Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland

  (19 november 2018) Arthur van Dijk voorgedragen als nieuwe commissaris van de Koning van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland (PS) bevelen de heer Arthur Th. H. van Dijk aan als commissaris van de Koning, bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Dat hebben zij op 19 november 2018 besloten. Als de heer Van Dijk op 7 januari 2019 wordt geïnstalleerd, is hij de 17e commissaris van Noord-Holland.
 • Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen?

  (16 november 2018) Wie moet de Ribbius Peletier-penning krijgen? Welke vrouw verdient een onderscheiding vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek? De provincie zoekt kandidaten voor de Ribbius Peletier-penning.
 • Leerlingen lopen bliksemstage bij provincie

  (16 november 2018) Leerlingen lopen bliksemstage bij provincie Leerlingen van de Haarlemse basisschool De Zuiderpolder lopen woensdag 21 november een bliksemstage bij de provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem. Tijdens deze stage maken 22 leerlingen kennis met verschillende beroepen bij de gemeente en provincie.
 • Kandidaten burgemeester Aalsmeer

  (14 november 2018) Kandidaten burgemeester Aalsmeer Naar het ambt van burgemeester van de gemeente Aalsmeer hebben 20 personen gesolliciteerd, 11 mannelijke en 9 vrouwelijke kandidaten.
 • Voorlopig geen keuze voor doorgang in Broek in Waterland (N247)

  (14 november 2018) Voorlopig geen keuze voor doorgang in Broek in Waterland (N247) Gedeputeerde Staten nemen, mede op basis van de bespreking in de stuurgroep Bereikbaarheid Waterland, voorlopig geen besluit over de doorgang van de N247 in Broek in Waterland.
 • Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen

  (12 november 2018) Minder kantorenleegstand, meer bedrijventerreinen in gebruik genomen De kantorenleegstand in Noord-Holland is in 2017 van 15,7% naar 12,7% gedaald.
 • Zitpalen moeten kerkuilen behoeden voor aanrijding

  (12 november 2018) Zitpalen moeten kerkuilen behoeden voor aanruiding Afbeelding De provincie Noord-Holland en Rijkswaterstaat willen het aantal aanrijdingen met kerkuilen omlaag brengen. Daarom plaatsen zij als proef speciale zitpalen voor de vogels langs de provinciale weg N242 en rijksweg A7 in de kop van Noord-Holland.
 • Minder woningen gebouwd dan gepland

  (09 november 2018) Minder woningen gebouwd dan gepland In de afgelopen 2 jaar zijn in de provincie Noord-Holland bijna 12.000 woningen minder gebouwd dan had gekund. Dat blijkt uit de Monitor Woningbouw, waarin de provincie bijhoudt hoeveel plannen gemeenten maken om woningen te bouwen en hoeveel woningen uiteindelijk worden gerealiseerd.
 • Kwaliteit busvervoer Noord-Holland stabiel

  (12 november 2018) Kwaliteit busvervoer Noord-Holland stabiel De kwaliteit van het busvervoer in de Gooi en Vechtstreek, Haarlem-IJmond en Noord-Holland Noord was in 2017 stabiel. Dit blijkt uit het jaarverslag Concessies Openbaar Vervoer Noord-Holland.
 • Nieuwe brug over Ringvaart voor busbaan Noordwijk-Schiphol

  (09 november 2018) Nieuwe brug over Ringvaart voor busbaan Noordwijk-Schiphol Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben hun voorkeur uitgesproken voor een lage beweegbare brug over de Ringvaart tussen Lisse en Lisserbroek. Hiermee wordt een belangrijke stap gezet in de realisatie van de geplande hoogwaardige busverbinding (HOV) tussen Noordwijk en Schiphol.
 • Bollen waar je blij van wordt

  (08 november 2018) Bollen waar je blij van wordt - John Huiberts Hoe zorg je ervoor dat de afzet van biologische producten, en dan specifiek biologische bloembollen, vergroot wordt? Dat was de centrale vraag van het derde ‘Aan de boerentafel’-diner.
 • Eduard van Zuijlen nieuwe burgemeester Enkhuizen

  (08 november 2018) Eduard van Zuijlen nieuwe burgemeester Enkhuizen_hamer De heer E.A. (Eduard) van Zuijlen is benoemd tot burgemeester van Enkhuizen. De benoeming gaat in op 29 november 2018.
 • Kavelruil voor weidevogels in polder de Kampen

  (07 november 2018) Kavelruil voor weidevogels in polder de Kampen De provincie Noord-Holland, gemeente Blaricum, Agrarische Stichting Blaricum, Staatsbosbeheer en 5 particulieren ruilen, verkopen en kopen onderling hun eigendom.
 • Wereldprimeur met zeewier processing laboratorium in Petten

  (07 november 2018) Wereldprimeur met zeewier processing laboratorium in Petten In Petten is het nieuwe laboratorium voor zeewier processing bij ECN part of TNO in gebruik genomen. Gedeputeerde Jack van der Hoek en Jos Keurentjes, lid van de Raad van Bestuur van TNO, openen het nieuwe lab op woensdagmiddag 7 november 2018
 • Bedriegertjes uit de Beemster

  (06 november 2018) Bedriegertjes uit de Beemster In de nieuwe Vondst van de Maand-vitrine in Huis van Hilde staat ‘Weelde uit de Beemster centraal’. In de vitrine liggen overblijfselen uit één van de grootste en belangrijkste buitenplaatsen in Noord-Holland: buitenplaats Leeuwenplaats.
 • Helderse bedrijven passen buitenverlichting aan voor meer duisternis op Wad

  (06 november 2018) Helderse bedrijven passen buitenverlichting aan voor meer duisternis op wad Port of Den Helder, de NAM, Rijkswaterstaat en Defensie gaan de buitenverlichting op hun bedrijventerreinen aanpassen om de lichtuitstraling naar het Wad te verminderen.
 • Weekendafsluiting Fokkerweg (N232) bij Schiphol-Oost

  (06 november 2018) Weekendafsluiting Fokkerweg (N232) bij Schiphol-Oost De provincie Noord-Holland voert werkzaamheden uit bij de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost.
 • Op de fiets door 6 nieuwe tunnels

  (06 november 2018) 30. Fietstunnel Dorpsstraat 570 De provincie Noord-Holland organiseerde samen met de gemeente Koggenland op zaterdag 3 november de recreatieve Fietstunneltocht Koggenland door de 6 nieuwe fietstunnels langs de vernieuwde provinciale weg N194. Er fietsten zo'n 200 mensen mee.
 • Ruimtelijke reservering doortrekken Duinpolderweg tot aan N206 vervallen

  (05 november 2018) Ruimtelijke reservering doortrekken Duinpolderweg tot aan N206 vervallen Gedeputeerde Staten (GS) van Noord-Holland hebben besloten om, in navolging van de provincie Zuid-Holland, de ruimtelijke reservering voor het doortrekken van de N208 naar de N206 niet op te nemen in de planuitwerking van het project Bereikbaarheid Haarlemmermeer-Bollenstreek/Duinpolderweg.
 • Is jouw bedrijf het beste in Noord-Holland?

  (02 november 2018) Is jouw bedrijf het beste in Noord-Hollands? Dé ondernemingsverkiezing van Noord-Holland - de OVNH 2018/2019 - gaat vandaag van start. Voor de dertiende keer organiseert OVNH deze prestigieuze verkiezing waarin zowel het beste grootbedrijf als het beste MKB-middenbedrijf èn het beste MKB-kleinbedrijf in de prijzen vallen.
 • Burgemeestersvacature Heerhugowaard tussentijds beëindigd

  (12 augustus 2019) Burgemeestersvacature Heerhugowaard tussentijds beëindigd In verband met de ontstane discussie over een bestuurlijke fusie tussen de gemeenten Heerhugowaard en Langedijk, is de vacature voor een burgemeester van Heerhugowaard tussentijds beëindigd. De commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, heeft dit de gemeenteraad van Heerhugowaard laten weten.
 • Cultuur en erfgoed op de kaart in Metropoolregio Amsterdam

  (02 november 2018) Cultuur en erfgoed op de kaart in Metropoolregio Amsterdam De samenwerkende overheden binnen Metropoolregio Amsterdam (MRA) bundelen de krachten op het gebied van kunst, cultuur en erfgoed. In de vorm van een actieprogramma werken de partners samen aan het bevorderen van de cultuurparticipatie in de gehele regio en het faciliteren van toekomstbestendige cultuur en erfgoedsectoren in de metropool.
 • Smart Mobility: steeds slimmer reizen in Noord-Holland

  (12 november 2018) Smart Mobility: steeds slimmer reizen in Noord-Holland De provincie zorgt ervoor dat haar wegen en vaarwegen en fietspaden zo optimaal mogelijk gebruikt kunnen worden, zodat het verkeer goed en veilig door kan rijden of varen. Om ook in de toekomst bereikbaar en leefbaar te blijven zorgt de provincie ervoor dat al het verkeer met elkaar en met de wegen en verkeerslichten kan communiceren.
 • Versterking Markermeerdijken kan van start

  (31 oktober 2018) Versterking Markermeerdijken kan van start De versterking van de Markermeerdijken kan starten. Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland hebben het dijkversterkingsplan (Projectplan Waterwet) van Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier goedgekeurd.
 • Heijmans en provincie sluiten overeenkomst Wilhelminasluis Zaandam

  (31 oktober 2018) Heijmans en provincie sluiten overeenkomst Wilhelminasluis Zaandam De provincie Noord-Holland en Heijmans hebben een intentieovereenkomst gesloten voor het gezamenlijk afbouwen van de Wilhelminasluis in Zaandam.
 • Afsluiting Westdijk (N244) bij Zuidschermer tijdens avonden en nachten

  (29 oktober 2018) Afsluiting Westdijk (N244) bij Zuidschermer tijdens avonden en nachten De provincie Noord-Holland verricht in de avonden en nachten van 29 tot en met 31 oktober asfalteringswerkzaamheden op de Westdijk (N244) bij Zuidschermer. Er wordt gewerkt tussen Omval en de Kogerpolderbrug.
 • De provincie zoekt trainees

  (29 oktober 2018) De provincie zoekt trainees De provincie Noord-Holland start vandaag met de werving van 10 nieuwe trainees. Het tweejarige traineeship gaat op 1 maart 2019 van start.
 • Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn

  (25 oktober 2018) Noord-Holland scoort goed op welvaart en welzijn Het gaat goed met de welvaart en welzijn in de provincie Noord-Holland. Dit blijkt uit de jaarlijkse barometer die 28 indicatoren monitort binnen 8 thema’s. In vergelijking met Nederland springt Noord-Holland er met name positief uit op de thema’s economie, demografie en opleiding.
 • Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504): stremming scheepvaart

  (25 oktober 2018) Spoedherstel Schoorldammerbrug (N504): stremming scheepvaart Op woensdagmiddag 24 oktober 2018 vond een aanrijding plaats op de Schoorldammerbrug (N504) over het Noordhollandsch Kanaal. Door de ontstane schade kan de brug niet open. De provincie Noord-Holland stelt alles in het werk om de brug zo snel mogelijk te herstellen.
 • Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel

  (25 oktober 2018) Afsluiting N201 door onderhoud aan Amstelaquaduct en Waterwolftunnel De provincie Noord-Holland voert van 1 tot en met 3 november 2018 onderhoud uit aan het Amstelaquaduct (tussen de gemeenten Uithoorn en De Ronde Venen) en aan de Waterwolftunnel (tussen de gemeenten Aalsmeer en Haarlemmermeer).
 • Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City

  (23 oktober 2018) Noord-Holland partner van Amsterdam Smart City Gedeputeerde Staten van de provincie Noord-Holland worden partner van Amsterdam Smart City. Amsterdam Smart City is het innovatieplatform voor een toekomstbestendige en leefbare regio.
 • SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018

  (09 augustus 2019) SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en Amstel III winnaars Plabeka Bokalen 2018 De lokale energiemaatschappij SAENZ, BIZ Havengebied IJmuiden en grootstedelijk gebiedsontwikkelingsproject Amstel III zijn de winnaars van de Plabeka Bokaal 2018.
 • 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten

  (19 oktober 2018) 30.000 euro voor app-idee Provinciale Staten App-ontwikkelaars kunnen een prijs winnen van € 30.000 voor het beste idee voor een app waarmee inwoners, journalisten en andere geïnteresseerden informatie van Provinciale Staten eenvoudiger kunnen volgen.
 • Laatste grond HOV Schiphol-Oost verplaatst

  (19 oktober 2018) Laatste grond HOV Schiphol-Oost verplaatst De provincie Noord-Holland start maandag 22 oktober met het verplaatsen van de laatste tranches grond. De aarde, vrijgekomen bij de aanleg van de busbaan HOV Schiphol-Oost, bevat lichte concentraties verontreiniging stoffen PFOS en PFOA.
 • Ruim 600 ton zout voor nieuw steunpunt Heerhugowaard

  (18 oktober 2018) Ruim 600 ton zout voor nieuw steunpunt Heerhugowaard 1 Het nieuwe steunpunt Weg & Waterhuis De Langebalk in Heerhugowaard wordt in december officieel geopend maar nu vinden er al volop werkzaamheden plaats ter voorbereiding van het strooiseizoen.