De eerste Noord-Hollandse Circulaire Innovatie Top 20 zoekt bedrijven of organisaties die aan circulaire innovaties werken.
Gedeputeerde Zita Pels vertelt wat de provincie Noord-Holland de komende 5 jaar gaat doen om de transitie naar een circulaire economie te versnellen.
Leerlingen van het Hout- en Meubileringscollege in Amsterdam doen mee met de Circular Challenge van de provincie. De opdracht: ontwerp en creëer een nieuw product met oude zittingen uit NS-treinen en reststoffen van de Fiction Factory.
Na een baanbrekende ontdekking aan de Wageningen Universiteit, werd het bedrijf ChainCraft opgericht. Zij hebben een duurzame en circulaire manier ontwikkeld, om uit organische reststromen, zoals groente en fruit afval, middellange vetzuren te ontwikkelen.
SADC is een gebiedsontwikkelaar van meerdere werklocatiegebieden rondom Amsterdam en Schiphol. Die gebiedsontwikkeling doen zij vanuit de principes van een circulaire economie.
Marjolein en Arend Vaders werken vanuit de overtuiging dat het snel en goedkoop produceren van bedden, een enorme negatieve impact heeft op de gezondheid en het milieu. De matrassen en boxsprings die zij op ambachtelijke manier maken, zijn volledig circulair.
In de korte film ‘Alle hout is timmerhout’ laat de provincie Noord-Holland zien hoe zij een deel van het kaphout uit Anna’s Hoeve teruggeeft aan de samenleving.
New Horizon Urban Mining en de Rutte Groep hebben een machine ontwikkeld die beton weer kan splitsen in de grondstoffen zand, cement en grind. Deze manier van circulair werken vermindert de CO2 uitstoot en voorkomt dat grondstoffen verder uitgeput worden.
De provincie Noord-Holland wil in 2050 volledig circulair zijn. Innovaties zijn daarbij van belang. Bij het Noord-Hollandse textielsorteerbedrijf Wieland Textiles krijgt kleding een 2e leven.