Over de CIRCO Tracks

De wereld verandert snel. Bedrijven krijgen steeds vaker te maken met moeilijker verkrijgbare grondstoffen, afvalstromen en de daarbij behorende prijsschommelingen en kosten. Daarnaast zitten we middenin meerdere transities zoals de overgang op duurzame energie en de overgang naar een circulaire economie; allemaal gericht op het niet verder uitputten van onze aarde en het zorgen voor een beter klimaat. Deze ontwikkelingen hebben directe gevolgen voor de economische vitaliteit van bedrijven, maar bieden bovenal ook veel kansen! Dat geldt voor alle bedrijven: van de maakindustrie tot aan de agrarische sector.

Om jou klaar te stomen voor deze toekomstige economie - de circulaire economie - organiseert de provincie Noord-Holland samen met CIRCONL een aantal ontwikkeltrajecten: CIRCO Tracks. In 3 dagen, verspreid over meerdere weken, word je als ondernemer bekendgemaakt met circulair ondernemen en samenwerken, circulaire businessmodellen en circulair productontwerp. Je gaat naar huis met een plan om je circulaire ambities waar te maken. En je weet hoe je je eigen organisatie kunt transformeren tot circulaire koploper. Daarnaast heb je inspirerende circulaire ondernemers ontmoet.

PROGRAMMA

Het programma bestaat uit 3 eendaagse workshops die plaatsvinden binnen een periode van 2 maanden.

Dag 1: Ontdekken

Tijdens de eerste dag doe je kennis op van een circulaire economie. Je raakt geïnspireerd door voorbeelden van bedrijven die al bezig zijn in de circulaire economie. Je leert circulaire businessmodellen en designprincipes kennen en ontdekt waar de kansen voor je eigen bedrijf liggen.

Dag 2: Toepassen

In de tweede workshop ga je aan de slag met de kansen in je eigen bedrijf. Welke circulaire producten, diensten en businessmodellen zou je kunnen ontwikkelen om de kansen binnen je bedrijf te benutten?

Dag 3: Implementeren

Tijdens de laatste workshop kijk je naar de technische en commerciële haalbaarheid van je bedachte producten, diensten en businessmodellen. Wat heeft het voor gevolgen voor je bedrijfsvoering en wat is je circulaire impact? Je stelt een actieplan op en verlaat de workshop met tools en kennis om je eigen organisatie te transformeren tot een toekomstbestendige circulaire koploper.

Meer informatie

Wil je meer informatie of deelnemen aan een CIRCO Track? Stuur een e-mail aan circo.nh@impacthub.net.


 

 

Uitgelicht