Nieuws

 • Agroforestry-project van start in de Haarlemmermeer

  (13 maart 2023) De provincie Noord-Holland stelt in de Haarlemmermeer een eigen perceel beschikbaar voor een experiment met agroforestry.
 • Kavelruil Starnmeer: grondpuzzel voor sterkere dijken

  (24 februari 2023) De provincie koopt, verkoopt, ruilt en beheert haar gronden voor verschillende natuur- en infrastructuurprojecten. Zo is onlangs een melkveebedrijf en landbouwgrond in Starnmeer aangekocht en gebruikt in een kavelruil om dijken te versterken. 3 hoofdrolspelers geven een kijkje in de kavelruilkeuken.
 • Subsidie voor duurzaam regionaal voedsel

  (15 februari 2023) Er is € 500.000 beschikbaar voor projecten die bijdragen aan een duurzamere landbouw en aan kortere ketens in het voedselsysteem.
 • € 2,7 miljoen voor duurzaam voedsel

  (08 februari 2023) De provincie Noord-Holland gaat in 2023 en 2024 € 2,7 miljoen inzetten voor het uitvoeren van de Voedselvisie.
 • Startbijeenkomst LEADER op 23 februari

  (01 februari 2023) Iedereen die in de Kop van Noord-Holland woont, werkt of naar school gaat, kan de komende maanden meepraten over LEADER.
 • Noord-Holland naar de Grüne Woche

  (19 januari 2023) De Internationale Grüne Woche in Berlijn is hét trefpunt voor de Duitse en internationale landbouw- en agrifoodsector. De provincie Noord-Holland is samen met het regionale voedselnetwerk Voedsel Verbindt vanaf 20 januari te vinden in het Nederlandse Paviljoen.
 • Subsidie voor 6 projecten die bijdragen aan duurzaam voedselsysteem

  (16 januari 2023) De provincie Noord-Holland heeft subsidie verleend aan 6 projecten die bijdragen aan een duurzamere landbouw en aan kortere ketens in het voedselsysteem.
 • Subsidie voor agrariërs die willen verduurzamen

  (16 januari 2023) Agrariërs in de omgeving tussen Amsterdam en Naarden kunnen vanaf 1 februari 2023 subsidie aanvragen voor de verduurzaming en het toevoegen van nieuwe activiteiten aan hun bedrijf.
 • Red 10.000 kilo biologische appels

  (11 januari 2023) Fruitteler René van der Aarde heeft 10.000 kilo biologische appels op zijn bedrijf liggen die vragen om opgegeten te worden. Op zaterdag 14 januari organiseert René een ‘Red de appel’- dag’ op zijn bedrijf in Hem.
 • Meer eten uit de regio in beeld

  (02 december 2022) In een reeks van 3 videoportretten gaat de provincie langs bij de winnaars van de challenge Méér eten uit de regio. Zij ontvingen van gedeputeerde Ilse Zaal een cheque van € 15.000 om hun project verder uit te voeren.
 • “Een parasol werkt niet, die duwt een paard zo om”

  (25 november 2022) Gedeputeerde Ilse Zaal en Statenlid Ines Kostić gingen op werkbezoek in Westzaan. Daar bezochten zij de boerderij van Jany Metselaar en gingen in gesprek over de schuilmogelijkheden voor de dieren die zij houdt.
 • Informatieavond en webinars Gemeenschappelijk Landbouwbeleid

  (16 november 2022) Het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) verandert vanaf 2023. Het richt zich op de verdere verduurzaming van de landbouw.
 • Campagne van start: Sportvisserij Loodvrij

  (08 november 2022) Zondag 6 november was de aftrap van de campagne Sportvisserij Loodvrij aan de Bosbaan in het Amsterdamse bos. De provincie Noord-Holland heeft hiervoor een subsidie van € 60.000 verstrekt.
 • Subsidie plattelandsontwikkeling Kop van Noord-Holland

  (13 oktober 2022) Organisaties, ondernemers en gemeenten uit de Kop van Noord-Holland kunnen een subsidieaanvraag indienen bij LEADER, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.
 • Winnaars fotowedstrijd ‘Lekker Noord-Hollands’ bekend

  (26 september 2022) De 3 winnaars van de fotowedstrijd ‘Lekker Noord-Hollands’ zijn bekendgemaakt. De provincie Noord-Holland geeft met deze wedstrijd aandacht aan voedsel van Noord-Hollandse bodem.
 • Planten kweken zonder gas: “We zijn voor 99% van het gas af”

  (30 augustus 2022) In 2016 verkaste plantenkweker Gootjes AllPlant BV van een huurlocatie in Andijk naar het glastuingebied Alton in Heerhugowaard. Met het vooruitzicht een duurzaam bedrijf te worden, want in 2019 werden ze aangesloten op het warmtenet.
 • Project Zoetwaterboeren zoekt oplossingen voor probleem verzilting

  (24 augustus 2022) Hoe zorgen we voor een ‘water robuust’ en klimaatbestendig landbouwsysteem? Die vraag staat voorop bij het project Zoetwaterboeren op het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk in Anna Paulowna.
 • Fotowedstrijd ‘Lekker Noord-Hollands’

  (18 juli 2022) In Noord-Holland wordt veel voedsel gemaakt. De provincie Noord-Holland stimuleert eten uit de regio.
 • Gezonder eten en kilo’s minder voedselverspilling in Alkmaar

  (15 juli 2022) In Alkmaar namen 5 horecaondernemers vanaf 11 april 2022 deel aan een traject van de provincie Noord-Holland en de gemeente Alkmaar om voedselverspilling tegen te gaan.
 • Noord-Holland ondertekent Green Deal Eiwitrijke Gewassen

  (14 juli 2022) 56 organisaties zetten vandaag hun handtekening onder de nationale Green Deal Eiwitrijke Gewassen. Ook de provincie Noord-Holland heeft deze ‘Bean Deal’ ondertekend.
 • Subsidie voor duurzaam regionaal voedsel

  (22 juni 2022) De provincie Noord-Holland gaat in 2022 700.000 euro inzetten voor het uitvoeren van de Voedselvisie. De provincie wil subsidie verstrekken aan projecten waarbij partijen uit de voedselketen samenwerken en bijdragen aan een duurzamere landbouw en aan kortere ketens in het voedselsysteem.
 • Gedeputeerde Zaal ondertekent tuinbouwpact

  (15 juni 2022) Gedeputeerde Ilse Zaal heeft tijdens de jaarlijkse conferentie van het Europees ERIAFF-netwerk samen met een aantal andere Europese partijen een tuinbouwpact ondertekend.
 • Wat betekent het nieuwe GLB voor de Noord-Hollandse boer?

  (03 juni 2022) In Noord-Holland vindt op 23 en 28 juni een informatiebijeenkomst plaats speciaal voor individuele agrariërs over het Nationaal Strategisch Plan (NSP) 2023-2027 voor het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB).
 • ‘Duurzame Duwtjes’ voor een duurzamer voedselsysteem

  (11 mei 2022) De provincie Noord-Holland streeft naar een duurzame toekomst waarbij de natuur, het klimaat én de mensen en bedrijven uit de voedselketen in balans zijn. De roep om kringlooplandbouw, natuurinclusieve landbouw en korte ketens wordt groter en groter. Ook steeds meer boeren en tuinders zien toekomst hierin. Met een Duurzaam Duwtje helpt de provincie partijen uit de voedselketen om stappen te zetten.
 • Meer eten uit de regio: 3 x 15.000 euro voor inspirerende projecten

  (20 april 2022) Om productie van voedsel in de regio te stimuleren, ontvingen 3 initiatiefnemers van gedeputeerde Ilse Zaal een cheque van 15.000 euro om hun project verder uit te voeren.
 • “In de praalwagen moet het wauw-effect zitten!”

  (19 april 2022) Op 23 april 2022 rijdt er een praalwagen van de provincie Noord-Holland mee in de stoet van het Bloemencorso Bollenstreek.

Uitgelicht