Leefstijlen vakantie en vrije tijd

Ondernemers, beleidsmakers en non-profitorganisaties in de vrijetijdssector kunnen gebruik maken van de ‘de Leefstijlvinder Vakantie en Vrije Tijd’.  Samen met 7 andere provincies heeft de provincie Noord-Holland de leefstijlen geactualiseerd en beschikbaar gesteld op www.leefstijlvinder.nl.

De Leefstijlvinder geeft gedetailleerde informatie over het vrijetijdsgedrag van de Noord-Hollanders. Welke keuzes maken dagrecreanten en waarom? Wat zijn hun wensen, interesses en bezoekmotieven? Hoe zijn ze met communicatie te bereiken en kan het ze beter naar de zin worden gemaakt? De Leefstijlvinder koppelt demografische gegevens aan interesses, wensen en behoeften op het gebied van vrijetijdsbesteding. Hiermee kunt u uw aanbod optimaal afstemmen op de vraag.

De website biedt veel functionele handvatten. Zo kunt u op eenvoudige wijze zelf een postcodeanalyse uitvoeren. Hiermee kan een specifiek bezoekersbestand worden voorzien van een leefstijlprofiel en krijgt u inzicht in de interesses en wensen van uw (potentiële) bezoekers. Daarnaast geeft een gemeenteatlas inzicht in de omvang van de leefstijlgroepen en het lokale vrijetijdsgedrag binnen de betreffende gemeente en zijn vergelijkingen mogelijk met omliggende gemeenten, de regio of de gehele provincie.

Meer informatie

Neem voor vragen of advies over de leefstijlen contact op met Joris Pieter Neuteboom, telefoon: (023) 514 3665 of e-mail: neuteboomj@noord-holland.nl.