Toerisme & Recreatie

De vrijetijdssector is belangrijk voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid. De sector draagt bij aan een aantrekkelijke leef- en recreëeromgeving, de sociale betrokkenheid van de inwoners en bezoekers, het in stand houden van voorzieningen en unieke streek- of plaatsgebonden gewoonten, ambachten en gebruiken.

De provincie wil de internationale concurrentiepositie van de regio verder versterken en de toppositie op het gebied van overnachtingen, dagbezoek en watersport binnen Nederland behouden. Daarom stimuleert ze groei van de sector, verbetering van de kwaliteit van het aanbod en vergroting van de diversiteit. Want een aantrekkelijk toeristisch aanbod helpt ook om het vestigingsklimaat te verbeteren en kenniseconomie aan te trekken.

Actueel

  • Werkzaamheden Afsluitdijk van start

    (01 april 2019)

    Maandagochtend gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startsein voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterst...

  • Airbnb-onderzoek Noord-Holland

    (06 maart 2019)

    De meeste toeristen die via Airbnb een woning in Noord-Holland-Noord boeken zijn Duitsers (43 procent) en Nederlanders (33 procent).

Kaart Leefstijlatlas

Kaart Toerisme & Recreatie