Toerisme & Recreatie

De vrijetijdssector is belangrijk voor de Noord-Hollandse economie en werkgelegenheid. De sector draagt bij aan een aantrekkelijke leef- en recreëeromgeving, de sociale betrokkenheid van de inwoners en bezoekers, het in stand houden van voorzieningen en unieke streek- of plaatsgebonden gewoonten, ambachten en gebruiken.

De provincie wil de internationale concurrentiepositie van de regio verder versterken en de toppositie op het gebied van overnachtingen, dagbezoek en watersport binnen Nederland behouden. Daarom stimuleert ze groei van de sector, verbetering van de kwaliteit van het aanbod en vergroting van de diversiteit. Want een aantrekkelijk toeristisch aanbod helpt ook om het vestigingsklimaat te verbeteren en kenniseconomie aan te trekken.

Actueel

  • Themajaar Ode aan het Landschap van start

    (08 mei 2021)

    Gedeputeerde Ilse Zaal fietste zaterdag in een schilderij tussen fluisterende molens. Trappend met tegenwind opende ze het themajaar Ode aan het Lands...

  • Ligplaatsontheffing aanvragen

    (29 april 2021)

    Het vaarseizoen van 2021 is begonnen. Wist u dat u in sommige vaarwegen een ligplaatsontheffing van de provincie Noord-Holland nodig heeft?

Vitaal landelijk gebied van belang voor recreatie

Videostill vitaal landelijk gebied