Wandel- en fietsroutes

Noord-Holland is bijzonder door de grote variatie aan natuur- en cultuurlandschappen: van bossen, heide en duinen, tot veenweiden en polders, tot water, zoals de Waddenzee en het IJsselmeer.

Samen met haar partners werkt de provincie aan de aanleg en het beheer van de groengebieden. Om de natuur te behouden én de recreatiemogelijkheden voor wandelaars, fietsers, kanoërs, ruiters en andere recreanten te versterken.

De provincie wil waar mogelijk bestaande en nieuwe natuur toegankelijk maken voor recreanten. Door nieuwe wandel- en fietspaden en bijvoorbeeld speelweides of vogelkijkhutten aan te leggen of te verbeteren.

Neem voor meer informatie contact op met Saskia Klitsie, telefoon (023) 514 45 69 of e-mail: klitsies@noord-holland.n.

Nationale parken

De provincie is trots op haar nationale parken:

Noord-Hollandpad

Het Noord-Hollandpad is een langeafstandwandelroute (284 km) van 16 etappes van Texel naar Huizen. De route loopt dwars door ‘de binnenlanden’ van Noord-Holland door boerenland, langs molens, slootjes, kanalen, bos en door karakteristieke dorpjes. De 16 etappes zijn in beide richtingen gemarkeerd, gaan grotendeels over onverharde paden, rustige landwegen of wandelpaden en zijn tussen de 14 en 26 km lang. Neem voor vragen over het pad contact op met Astrid Smit via smita@noord-holland.nl

3 wandelaars aan het wandelen tussen de landerijen op ??n van de trajecten van het Noord-Hollandpad.

Subsidies

De provincie realiseert zelf nieuwe paden én subsidieert projecten om stad en landelijk gebied beter met elkaar te verbinden.