Nieuws

 • Huis van Hilde en tentoonstellingen provincie dicht

  (16 maart 2020) Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum sluit tot en met 28 april haar deuren in verband met de maatregelen rond het coronavirus. Dat geldt ook voor de tentoonstellingen van de provincie in Paviljoen Welgelegen en het kantoor aan het Houtplein in Haarlem.
 • Provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020

  (11 december 2019) De provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020. De provincie verbindt zich voor de vierde keer aan het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland.
 • Gezamenlijke aanpak waterplanten in zuidelijk deel IJsselmeergebied

  (06 december 2019) Vandaag zijn afspraken gemaakt over het beheer van waterplanten die overlast geven voor de waterrecreatie in het Markermeer-IJmeer en de Randmeren.
 • Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg

  (03 december 2019) De provincie Noord-Holland, gemeente Velsen en NS hebben samen met partners, bedrijven en bewoners het concept Buitenpoorten getest in de periode april tot november 2019. Uit de pilot blijkt dat Buitenpoorten inspireert!
 • Nieuwe wandelgids voor het Noord-Hollandpad

  (28 november 2019) Gedeputeerde Jack van der Hoek van Recreatie en Toerisme ontving woensdag 27 november het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad uit handen van Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart. De uitreiking vond plaats tijdens het symposium Binnenstebuiten ter ere van het 15-jarig bestaan van Recreatie Noord-Holland.
 • Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug

  (06 mei 2019) De haven Oude Zeug heeft een nieuwe drijvende recreatiesteiger gekregen. Zo wordt het makkelijker voor zwemmers om het water in te gaan en voor booteigenaren om in hun vaartuig te stappen.
 • Zwemseizoen op 1 mei van start

  (26 april 2019) Het zwemseizoen start dit jaar officieel op woensdag 1 mei en loopt tot 1 oktober 2019. In Noord-Holland zijn ruim 150 officiële zwemplekken waar de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.

Uitgelicht