Nieuws

 • Provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020

  (11 december 2019) Provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020 De provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020. De provincie verbindt zich voor de vierde keer aan het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland.
 • Gezamenlijke aanpak waterplanten in zuidelijk deel IJsselmeergebied

  (06 december 2019) Waterplanten Vandaag zijn afspraken gemaakt over het beheer van waterplanten die overlast geven voor de waterrecreatie in het Markermeer-IJmeer en de Randmeren.
 • Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg

  (03 december 2019) Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg Afbeelding De provincie Noord-Holland, gemeente Velsen en NS hebben samen met partners, bedrijven en bewoners het concept Buitenpoorten getest in de periode april tot november 2019. Uit de pilot blijkt dat Buitenpoorten inspireert!
 • Nieuwe wandelgids voor het Noord-Hollandpad

  (28 november 2019) Noord-Hollandpad Gedeputeerde Jack van der Hoek van Recreatie en Toerisme ontving woensdag 27 november het eerste exemplaar van de nieuwe wandelgids van het Noord-Hollandpad uit handen van Marcia van Bijnen van Uitgeverij Open Kaart. De uitreiking vond plaats tijdens het symposium Binnenstebuiten ter ere van het 15-jarig bestaan van Recreatie Noord-Holland.
 • Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug

  (06 mei 2019) Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug De haven Oude Zeug heeft een nieuwe drijvende recreatiesteiger gekregen. Zo wordt het makkelijker voor zwemmers om het water in te gaan en voor booteigenaren om in hun vaartuig te stappen.
 • Zwemseizoen op 1 mei van start

  (26 april 2019) Zwemseizoen 2019 start 1 mei Het zwemseizoen start dit jaar officieel op woensdag 1 mei en loopt tot 1 oktober 2019. In Noord-Holland zijn ruim 150 officiële zwemplekken waar de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Werkzaamheden Afsluitdijk van start

  (01 april 2019) Werkzaamheden Afsluitdijk van start Maandagochtend gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startsein voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel zijn de komende 4 jaar aan het werk op en rond de dijk.
 • Airbnb-onderzoek Noord-Holland

  (06 maart 2019) Airbnb-onderzoek Noord-Holland De meeste toeristen die via Airbnb een woning in Noord-Holland-Noord boeken zijn Duitsers (43 procent) en Nederlanders (33 procent).
 • Vitaalste recreatieparken staan in de Noordkop van Noord-Holland

  (22 februari 2019) Vitaalste recreatieparken staan in de Noordkop van Noord-Holland De Kop van Noord-Holland heeft de meest vitale recreatieparken van Nederland. Dat blijkt uit de Vitaliteitsscan, uitgevoerd door bureau ZKA in opdracht van het programma De Kop Werkt!. Bijna de helft van de 120 onderzochte parken is vitaal. Dat is meer dan in andere onderzochte regio’s in Nederland.
 • Wadlopen wordt veiliger

  (01 februari 2019) Wadlopen wordt veiliger (foto) De regels voor wandelingen op het wad worden aangepast, zodat het wadlopen veiliger gebeurt. Ook gelden voortaan dezelfde regels in het hele Waddengebied. Dat hebben de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland besloten.
 • Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding

  (24 januari 2019) Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding Een nieuwe recreatieve vaarverbinding opzetten? Bestaande dienstregeling uitbreiden? Een extra op- of afstappunt aanleggen? Ondernemers en overheden kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.

Uitgelicht