Nieuws

 • Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug

  (06 mei 2019) Nieuwe drijvende recreatiesteiger Oude Zeug De haven Oude Zeug heeft een nieuwe drijvende recreatiesteiger gekregen. Zo wordt het makkelijker voor zwemmers om het water in te gaan en voor booteigenaren om in hun vaartuig te stappen.
 • Zwemseizoen op 1 mei van start

  (26 april 2019) Zwemseizoen 2019 start 1 mei Het zwemseizoen start dit jaar officieel op woensdag 1 mei en loopt tot 1 oktober 2019. In Noord-Holland zijn ruim 150 officiële zwemplekken waar de veiligheid en de waterkwaliteit regelmatig worden gecontroleerd.
 • Werkzaamheden Afsluitdijk van start

  (01 april 2019) Werkzaamheden Afsluitdijk van start Maandagochtend gaf minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat het startsein voor de versterking van de Afsluitdijk. Rijkswaterstaat en bouwconsortium Levvel zijn de komende 4 jaar aan het werk op en rond de dijk.
 • Airbnb-onderzoek Noord-Holland

  (06 maart 2019) Airbnb-onderzoek Noord-Holland De meeste toeristen die via Airbnb een woning in Noord-Holland-Noord boeken zijn Duitsers (43 procent) en Nederlanders (33 procent).
 • Vitaalste recreatieparken staan in de Noordkop van Noord-Holland

  (22 februari 2019) Vitaalste recreatieparken staan in de Noordkop van Noord-Holland De Kop van Noord-Holland heeft de meest vitale recreatieparken van Nederland. Dat blijkt uit de Vitaliteitsscan, uitgevoerd door bureau ZKA in opdracht van het programma De Kop Werkt!. Bijna de helft van de 120 onderzochte parken is vitaal. Dat is meer dan in andere onderzochte regio’s in Nederland.
 • Wadlopen wordt veiliger

  (01 februari 2019) Wadlopen wordt veiliger (foto) De regels voor wandelingen op het wad worden aangepast, zodat het wadlopen veiliger gebeurt. Ook gelden voortaan dezelfde regels in het hele Waddengebied. Dat hebben de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland besloten.
 • Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding

  (24 januari 2019) Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding Een nieuwe recreatieve vaarverbinding opzetten? Bestaande dienstregeling uitbreiden? Een extra op- of afstappunt aanleggen? Ondernemers en overheden kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.
 • Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018

  (18 januari 2019) Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018 Het aantal toeristen dat jaarlijks een bezoek brengt aan de Afsluitdijk is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Per jaar komen 700.000 toeristen naar de Afsluitdijk. Op Kornwerderzand is het bezoek zelfs vervijfvoudigd.
 • Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland

  (06 december 2018) Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatieprojecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.
 • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

  (28 augustus 2018) Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder_Postma Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.
 • Provinciale bruggen weer normaal bediend

  (31 juli 2018) Provinciale bruggen weer normaal bediend De provincie Noord-Holland bedient alle bruggen in de provincie weer zoals normaal. De sluiting door het warme weer is voor dit moment opgeheven.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  (27 juli 2018) Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.
 • Grootste groei toerisme Noord-Holland

  (25 juli 2018) Grootste groei toerisme Noord-Holland Noord-Holland had in 2017 bijna 30 miljoen gastenovernachtingen, een stijging van 9,4 % ten opzichte van 2016.
 • Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten

  (06 juli 2018) Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten in IJsselmeergebied Met behulp van de nieuwe app en website ‘Waterplantmelder’ willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.
 • Zonnige Landelijke Kustdag 2018

  (29 juni 2018) Zonnige Landelijke Kustdag 2018 De Landelijke Kustdag 2018 vond dit jaar plaats op een stukje nieuw Nederland, vóór de voormalige Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Waar voorheen nog de golven tegen de dijk sloegen, is een ruim strand met duinen gecreëerd waar bezoekers en bewoners recreëren en de natuur weer nieuwe kansen krijgt.
 • Natuurgebied Hanenplas open

  (22 juni 2018) Natuurgebied Hanenplas open Natuurgebied Hanenplas is officieel geopend. Na de werkzaamheden zijn de valleien weer natter en het landschap open.

Uitgelicht