Nieuws

 • Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018

  18 januari 2019 Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018 Het aantal toeristen dat jaarlijks een bezoek brengt aan de Afsluitdijk is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Per jaar komen 700.000 toeristen naar de Afsluitdijk. Op Kornwerderzand is het bezoek zelfs vervijfvoudigd.
 • Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland

  06 december 2018 Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatieprojecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.
 • IJsselmeerkust? Vertel!

  09 oktober 2018 IJsselmeerkust? Vertel! Regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! maakt een interactieve wandel- en fietsroute langs de kust van het IJsselmeer. Via QR-codes krijgen recreanten meer informatie over de omgeving. Hiervoor zoekt de organisatie verhalen over de IJsselmeerkust.
 • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

  28 augustus 2018 Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder_Postma Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.
 • Provinciale bruggen weer normaal bediend

  31 juli 2018 Provinciale bruggen weer normaal bediend De provincie Noord-Holland bedient alle bruggen in de provincie weer zoals normaal. De sluiting door het warme weer is voor dit moment opgeheven.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  27 juli 2018 Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.
 • Grootste groei toerisme Noord-Holland

  25 juli 2018 Grootste groei toerisme Noord-Holland Noord-Holland had in 2017 bijna 30 miljoen gastenovernachtingen, een stijging van 9,4 % ten opzichte van 2016.
 • Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten

  06 juli 2018 Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten in IJsselmeergebied Met behulp van de nieuwe app en website ‘Waterplantmelder’ willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.
 • Zonnige Landelijke Kustdag 2018

  29 juni 2018 Zonnige Landelijke Kustdag 2018 De Landelijke Kustdag 2018 vond dit jaar plaats op een stukje nieuw Nederland, vóór de voormalige Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Waar voorheen nog de golven tegen de dijk sloegen, is een ruim strand met duinen gecreëerd waar bezoekers en bewoners recreëren en de natuur weer nieuwe kansen krijgt.
 • Natuurgebied Hanenplas open

  22 juni 2018 Natuurgebied Hanenplas open Natuurgebied Hanenplas is officieel geopend. Na de werkzaamheden zijn de valleien weer natter en het landschap open.
 • Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken

  08 juni 2018 Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken De provincie Noord-Holland wil weten wat de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken is en hoe gemeenten hiermee omgaan. Daarom gaat zij onderzoek doen onder de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en 5 gemeenten in het overige deel van de provincie.
 • Provincie stimuleert recreatieve vaarverbindingen

  23 mei 2018 Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water

  20 april 2018 Kom zwemmen in Noord-Hollands water Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
 • Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies

  11 april 2018 Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies Pampus_570 Na een lange winter openen in het weekend van 13 tot en met 15 april talloze forten, bunkers en vestingsteden hun deuren voor publiek.
 • Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport

  05 april 2018 Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit 8 topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  07 maart 2018 Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  17 juli 2018 Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.
 • Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam

  07 februari 2018 Airbnb Texel, Zandvoort en Bergen net zo groot als Amsterdam Verhoudingsgewijs worden op Texel, in Zandvoort en in Bergen vrijwel net zoveel Airbnb-slaapplaatsen aangeboden als in Amsterdam, 3 à 4% van het totale woningaanbod. Zo blijkt uit onderzoek van de provincie Noord-Holland.
 • Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad gestart

  30 januari 2018 Inschrijving Voorjaarswandeling Noord-Hollandpad van 9 maart is gestart Afbeelding Zin om de wandelschoenen weer aan te trekken en te starten met het nieuwe wandelseizoen op het Noord-Hollandpad? Vrijdag 9 maart is de Voorjaarswandeling, dit jaar in de Eilandspolder.

Uitgelicht