Nieuws

 • Wadlopen wordt veiliger

  (01 februari 2019) Wadlopen wordt veiliger (foto) De regels voor wandelingen op het wad worden aangepast, zodat het wadlopen veiliger gebeurt. Ook gelden voortaan dezelfde regels in het hele Waddengebied. Dat hebben de provincies Fryslân, Groningen en Noord-Holland besloten.
 • Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding

  (24 januari 2019) Winterseizoen? Vraag subsidie aan voor betere vaarverbinding Een nieuwe recreatieve vaarverbinding opzetten? Bestaande dienstregeling uitbreiden? Een extra op- of afstappunt aanleggen? Ondernemers en overheden kunnen hiervoor subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland.
 • Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018

  (18 januari 2019) Afsluitdijk trekt 700.000 bezoekers in 2018 Het aantal toeristen dat jaarlijks een bezoek brengt aan de Afsluitdijk is de afgelopen jaren meer dan verdubbeld. Per jaar komen 700.000 toeristen naar de Afsluitdijk. Op Kornwerderzand is het bezoek zelfs vervijfvoudigd.
 • Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland

  (06 december 2018) Impuls voor waterrecreatie in Noord-Holland Het repareren van een sluis in Oudesluis, het opknappen van watersportvoorzieningen voor mindervaliden in de Loosdrechtse Plassen, het uitbreiden van het strand bij Schellinkhout voor kitesurfers en het aantrekkelijker maken van de historische trekvaart tussen Haarlem en Leiden voor vaarrecreanten. Deze en andere waterrecreatieprojecten krijgen een financiële bijdrage van de provincie Noord-Holland.
 • IJsselmeerkust? Vertel!

  (09 oktober 2018) IJsselmeerkust? Vertel! Regionaal stimuleringsprogramma De Kop Werkt! maakt een interactieve wandel- en fietsroute langs de kust van het IJsselmeer. Via QR-codes krijgen recreanten meer informatie over de omgeving. Hiervoor zoekt de organisatie verhalen over de IJsselmeerkust.
 • Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder

  (28 augustus 2018) Landschapsfestival MOOOISTE in Eilandspolder_Postma Bezoek zondag 16 september het landschapsfestival MOOOISTE in de Eilandspolder, vlakbij Alkmaar. Het hart van het festival is in Driehuizen.
 • Provinciale bruggen weer normaal bediend

  (31 juli 2018) Provinciale bruggen weer normaal bediend De provincie Noord-Holland bedient alle bruggen in de provincie weer zoals normaal. De sluiting door het warme weer is voor dit moment opgeheven.
 • Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte

  (27 juli 2018) Aantal provinciale bruggen dicht voor scheepvaart door hitte De provincie Noord-Holland heeft vandaag besloten om ook een aantal provinciale bruggen niet meer te bedienen en gesloten te houden voor scheepvaartverkeer.
 • Grootste groei toerisme Noord-Holland

  (25 juli 2018) Grootste groei toerisme Noord-Holland Noord-Holland had in 2017 bijna 30 miljoen gastenovernachtingen, een stijging van 9,4 % ten opzichte van 2016.
 • Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten

  (06 juli 2018) Nieuwe app en website Waterplantmelder voor melden overlast waterplanten in IJsselmeergebied Met behulp van de nieuwe app en website ‘Waterplantmelder’ willen de provincies Noord-Holland, Flevoland en Rijkswaterstaat de locaties van waterplantenoverlast in het IJsselmeergebied in kaart brengen.
 • Zonnige Landelijke Kustdag 2018

  (29 juni 2018) Zonnige Landelijke Kustdag 2018 De Landelijke Kustdag 2018 vond dit jaar plaats op een stukje nieuw Nederland, vóór de voormalige Hondsbossche en Pettemer Zeewering. Waar voorheen nog de golven tegen de dijk sloegen, is een ruim strand met duinen gecreëerd waar bezoekers en bewoners recreëren en de natuur weer nieuwe kansen krijgt.
 • Natuurgebied Hanenplas open

  (22 juni 2018) Natuurgebied Hanenplas open Natuurgebied Hanenplas is officieel geopend. Na de werkzaamheden zijn de valleien weer natter en het landschap open.
 • Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken

  (08 juni 2018) Provincie onderzoekt illegaal gebruik recreatieparken De provincie Noord-Holland wil weten wat de omvang van illegaal gebruik van recreatieparken is en hoe gemeenten hiermee omgaan. Daarom gaat zij onderzoek doen onder de 18 gemeenten in Noord-Holland Noord en 5 gemeenten in het overige deel van de provincie.
 • Provincie stimuleert recreatieve vaarverbindingen

  (23 mei 2018) Provincie stimuleert recreatieve vaarwegen De provincie Noord-Holland ziet kansen voor het personenvervoer over water naar recreatieve bestemmingen.
 • Kom zwemmen in Noord-Hollands water

  (20 april 2018) Kom zwemmen in Noord-Hollands water Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 officiële zwemplekken in de provincie wordt vanaf dan de veiligheid en waterkwaliteit regelmatig gecontroleerd. Actuele informatie staat ook dit zwemseizoen weer op www.zwemwater.nl.
 • Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies

  (11 april 2018) Start Fortenseizoen: het bruist op de forten en waterlinies Pampus_570 Na een lange winter openen in het weekend van 13 tot en met 15 april talloze forten, bunkers en vestingsteden hun deuren voor publiek.
 • Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport

  (05 april 2018) Provincie Noord-Holland investeert ruim € 2 miljoen in topsport Rugbyvelden in Purmerend, een nieuwe BMX-baan in Zwanenburg, een indoor atletiekbaan in Assendelft en toptennisbanen voor het nieuwe Nationaal Tennis Centrum in Amstelveen. Dit is een greep uit 8 topsportprojecten die een bijdrage krijgen van de provincie Noord-Holland.
 • Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht

  (07 maart 2018) Einde geschil tussen provincie en recreatieschap Geestmerambacht Er is een eind gekomen aan een langlopend geschil tussen de provincie Noord-Holland en het recreatieschap Geestmerambacht. Ze zijn het eens geworden over de hoogte van de uittreedsom van € 4,55 miljoen en het overdragen van gronden. GS hebben op 13 februari jl. ingestemd met de vaststellingsovereenkomst waarin dit is opgenomen.
 • Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant

  (17 juli 2018) Partijen Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust ondertekenen convenant De 26 in het Toekomstperspectief Noord-Hollandse Kust verenigde partijen hebben vandaag een convenant ondertekend als vervolgstap in de uitwerking van het Toekomstperspectief Kust. Daarnaast is in een samenwerkingsagenda afgesproken hoe zij het Toekomstperspectief samen verder uitwerken.

Uitgelicht