Terugblik op Waterrecreatiefestival 6 juli 2018

Op vrijdag 6 juli jongstleden organiseerden we voor de derde keer de jaarlijkse bijeenkomst waterrecreatie van de provincie Noord-Holland. Dit jaar vond de bijeenkomst, die als thema ‘kwaliteit’ had, in de vorm van een festival plaats, en konden de ruim 140 deelnemers die per boot, auto, trein en fiets naar fort Uitermeer in Weesp waren gekomen hun eigen programma samenstellen.

festival

 

Het programma bestond na het openingswoord door Cees Loggen, gedeputeerde waterrecreatie van de provincie Noord-Holland en een welkomstwoord van Astrid Heijstee, wethouder toerisme en recreatie voor de gemeente Weesp, uit een breed scala van inhoudelijke sessies zoals waterplanten, gedragscodes, innovatieve ontwikkelingen tot sportieve activiteiten zoals sloepvaren, kanoën, suppen en roeien. Aan het eind van de middag trakteerde top chef Ron Blaauw de aanwezigen op een lezing over kwaliteit. De dag werd afgesloten met een drankje op het zonnige terras van het fort en een trompetserenade door muzikant Reinier Sijpkens die met een notendopje vanaf de Vecht aan kwam varen.

Beeldverslag

Voor een sfeerimpressie aan de hand van foto's die gemaakt zijn die dag, klikt u hier: beeldverslag.

Naslag: presentaties van de inhoudelijke sessies
 

Voor de geïnteresseerden zijn hieronder van een aantal inhoudelijke sessies de presentaties in te zien of te downloaden.

Haarlemmertrekvaart

Leefstijlvinder

Navelstaren of samen varen?

Overtoom en ondertoom

Jachthavens 2.0