Bereikbaarheid

De Cruquiusbrug wordt vernieuwd. Op deze pagina staat meer informatie over de bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden.

Wegindeling Cruquiusbrug van 18 december 2023 tot oktober 2024

Het wegverkeer wordt in beide richtingen over het westelijke brugdeel geleid, met 2 rijstroken in elke richting. Er geldt dan een snelheidsbeperking van 50 kilometer per uur. 

Fietsers worden tijdens deze periode aan de westzijde van de N201 (kant Bennebroekerdijk) in beide richtingen omgeleid. Houd rekening met 5 minuten extra reistijd.

wegindeling luchtfoto
Wegindeling Cruquiusbrug

Bereikbaarheid Cruquiusdijk en Bennebroekerdijk

 De weg vanaf de Cruquiusdijk naar Heemstede blijft dicht. Fietsers kunnen wel gebruik maken van de Cruquiusdijk.

Bereikbaarheid scheepvaart

Op 24 december vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Cruquiusbrug. Een automobilist verloor de controle over het stuur en reed met hoge snelheid tegen de slagboom aan. De installatie is ernstig beschadigd. Daardoor kan de brug niet meer veilig worden geopend voor het vaarverkeer.

Van woensdagavond 10 januari 20.00 uur tot donderdagochtend 11 januari 5.00 uur voert de aannemer herstelwerkzaamheden uit. Om het werk veilig te kunnen uitvoeren wordt de rechterbaan richting Hoofddorp afgezet. Hierdoor is er beperkte hinder voor het wegverkeer. Naar verwachting kan de brug vrijdag 12 januari weer open en dicht voor het vaarverkeer, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Videostill Cruquiusbrug -doorstroming en bereikbaarheid