Nieuws

 • Rotonde Zwarteweg in Aalsmeer weer open voor verkeer

  (03 augustus 2020) De rotonde bij de Zwarteweg is vrijdag 31 juli geopend. Na bijna 4 weken werkzaamheden is het oude kruispunt vervangen door een prachtige rotonde.
 • Afsluiting kruising Burg. Kasteleinweg-Zwarteweg Aalsmeer verlengd t/m vrijdag 31 juli

  (17 juli 2020) De kruising Burg. Kasteleinweg–Zwarteweg in Aalsmeer blijft 5 dagen langer, tot en met vrijdag 31 juli 19.00 uur, afgesloten voor het verkeer.
 • Kruising Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer afgesloten van 4 tot en met 26 juli

  (29 juni 2020) De provincie Noord-Holland voert in de periode van 4 tot en met 26 juli werkzaamheden uit aan het kruispunt Burgemeester Kasteleinweg – Zwarteweg in Aalsmeer.
 • Digitale starthandeling project HOVASZ

  (26 juni 2020) Op vrijdag 26 juni gaven de bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland het startsein voor de werkzaamheden van het project HOVASZ. Dit staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol Zuid. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal met een video.
 • Werkzaamheden Zwarteweg Aalsmeer zaterdag 4 juli tot en met 27 juli 2020 vanwege bouw HOVASZ

  (18 juni 2020) De uitvoering van project HOVASZ gaat op zaterdag 4 juli van start met werkzaamheden op het kruispunt Zwarteweg-Burgemeester Kasteleinweg.
 • Tijdelijke haltes aan Zwarteweg in Aalsmeer

  (26 mei 2020) Om het busverkeer in Aalsmeer in goede banen te leiden tijdens de werkzaamheden voor het project HOVASZ, legt de provincie Noord-Holland in juni tijdelijke bushaltes aan op de Zwarteweg.
 • Update 29 april: voorbereidingen HOVASZ eind april gestart

  (16 april 2020) Dura Vermeer start eind april op 2 locaties met het aanbrengen van voorbelasting. De exacte datums van deze werkzaamheden staan in de tabellen in dit bericht.
 • Proefsleuven gegraven voor HOVASZ

  (12 maart 2020) Langs het hele HOVASZ-traject worden van 16 tot en met 20 maart proefsleuven gegraven. Deze proefsleuven zijn nodig om te onderzoeken of er kabels, leidingen of overkluizingen in de grond zitten en waar ze zich precies bevinden.
 • Boringen voor archeologisch onderzoek HOVASZ

  (05 maart 2020) Voor de aanleg van de Hoogwaardige Openbaar Vervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) is archeologisch onderzoek nodig. Tussen de Aalsmeerderbrug en de Stommeerkade worden archeologische vondsten verwacht.
 • Bomenkap afgerond HOV Aalsmeer Schiphol-Zuid

  (02 maart 2020) De bomenkap voor het project HOV Aalsmeer Schiphol-Zuid (HOVASZ) is in februari 2020 afgerond.
 • Start bomenkap op 3 februari

  (23 januari 2020) Om ruimte te maken voor de aanleg van de busbaan tussen Uithoorn en Schiphol-Zuid en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg in Aalsmeer start de aannemer op maandag 3 februari 2020 met het verwijderen van bomen en struiken. De werkzaamheden duren ongeveer 3 weken.
 • Terugblik inloopbijeenkomst HOVASZ

  (22 november 2019) Ruim 200 omwonenden, ondernemers, weggebruikers en andere geïnteresseerden lieten zich op 19 november 2019 informeren over de plannen voor de aanleg van de hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid.
 • Inloopbijeenkomst over HOV Aalsmeer - Schiphol-Zuid

  (06 november 2019) Op dinsdag 19 november 2019 organiseert aannemer Dura Vermeer tussen 19.00 tot 21.00 uur een inloopbijeenkomst over project HOVASZ. Omwonenden, ondernemers, weggebruikers en andere geïnteresseerden kunnen zich laten informeren over de plannen voor de aanleg van de hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid.
 • Stand van zaken bomen in projectgebied HOVASZ

  (25 oktober 2019) Begin 2020 start de aannemer met de eerste zichtbare werkzaamheden ter voorbereiding op de aanleg van de hoogwaardige openbaar-vervoerverbinding en de herinrichting van de Burgemeester Kasteleinweg tussen Uithoorn en Schiphol-Zuid. Voor de herinrichting heeft gemeente Aalsmeer een groenplan opgesteld met ruim 175 nieuwe bomen. Maar voor de aanleg van de weg moeten er helaas ook bomen gekapt worden in Aalsmeer en Haarlemmermeer.
 • Verkeersmaatregelen gereed bij Zwarteweg in Aalsmeer

  (29 augustus 2019) De verkeersmaatregelen bij de kruising van de Burgemeester Kasteleinweg met de Zwarteweg in Aalsmeer zijn gereed. Door deze maatregelen kunnen de schoolgaande kinderen van de nabijgelegen school IKC Triade veiliger oversteken.

Uitgelicht