Nieuws

 • Plan Huizen geeft ruimte aan HOV-busverbinding

  (23 maart 2021) De gemeente Huizen heeft een plan gemaakt voor de vernieuwing van de oost-west as, tussen het busstation en de Stroomzijde.
 • Autoverkeer later dan gepland door onderdoorgang Hilversum

  (10 maart 2021) De opening van de nieuwe spooronderdoorgang bij de Oosterengweg in Hilversum, die gepland stond voor oktober 2021, is naar verwachting 6 tot 10 maanden vertraagd.
 • Werkzaamheden spoor Hilversum succesvol afgerond

  (02 maart 2021) Zaterdag 27 februari is de laatste hand gelegd aan een reeks van meerdaagse spoorwerkzaamheden tussen de spooroverweg in de Oude Amersfoortseweg en station Hilversum.
 • Onderdoorgang Oosterengweg stap voor stap op diepte

  (25 februari 2021) De tijdelijke versteviging (zogenoemde stempels) van de grote bouwkuip, aan de noordzijde van het spoor in Hilversum is klaar.
 • Definitief Ontwerp voor Voltooiing Groene Schakel klaar

  (23 februari 2021) Het Definitief Ontwerp met daarin de nieuwe inrichting voor Anna’s Hoeve en Monnikenberg in Hilversum, is klaar.
 • HOV in ’t Gooi ‘meest bewuste bouwproject’ van Nederland

  (02 februari 2021) Het project HOV in ’t Gooi heeft de Bewuste Bouwers Trofee van 2020 gewonnen. Van de 427 aangemelde bouwplaatsen door heel Nederland, scoort het project het beste op veiligheid, duurzaamheid, omgevingsbewustzijn en maatschappelijk verantwoord ondernemen.
 • Inspectie bodem Crailo vooruitlopend op aanleg vernieuwde bos

  (13 januari 2021) Donderdag 14 januari 2021 wordt de bodem van Crailo onderzocht op eventuele explosieve objecten.
 • Herbestemming kaphout Anna’s Hoeve

  (16 november 2020) In de korte film ‘Alle hout is timmerhout’ laat de provincie Noord-Holland zien hoe zij een deel van het kaphout uit Anna’s Hoeve teruggeeft aan de samenleving.
 • Tevredenheid over uitvoering werkzaamheden Oosterengweg groeit

  (11 november 2020) Ondanks de forse werkzaamheden op de Oosterengweg, laat het tweede onderzoek naar omgevingstevredenheid opnieuw positieve cijfers zien.
 • Van overweg naar onderdoorgang

  (02 november 2020) De minidocumentaire ‘Van overweg naar onderdoorgang’ die vandaag is verschenen brengt op prachtige wijze in beeld welke werkzaamheden op, rond en vooral ook ónder het spoor zijn uitgevoerd op de Oosterengweg in Hilversum, tussen 14 en 19 oktober 2020.
 • Tunnel Oosterengweg Hilversum

  (19 oktober 2020) De tunnel in de Oosterengweg in Hilversum is een feit. Vanochtend om 5.00 uur konden de treinen weer passeren.
 • Webinar HOV in Blaricum

  (17 oktober 2020) De snelbus tussen Huizen en Hilversum stopt straks ook in Blaricum. Om de bus snel te kunnen laten doorstromen, zijn aanpassingen nodig. Zo wordt aan de Stroomzijde een aantal kruispunten aangepast en komt er op de Stichtseweg een P+R-voorziening met bushaltes.
 • Onrust over bomen in Blaricum

  (12 oktober 2020) Op dinsdag 6 oktober zijn de ontwerpen van locaties in Blaricum waar in verband met de komst van HOV in ’t Gooi infrastructurele aanpassingen nodig zijn, toegelicht aan de raadsleden.
 • HOV in ’t Gooi aan de slag in Crailo

  (05 oktober 2020) Eind oktober gaat de provincie aan de slag met het opnieuw inrichten van 3 hectare grond aan de zuidoostzijde van Crailo.
 • In de herfstvakantie 5 dagen geen treinen tussen Hilversum en Baarn

  (02 oktober 2020) Van woensdag 14 oktober tot maandag 19 oktober rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. Dit heeft te maken met werkzaamheden in het kader van het project HOV in ’t Gooi.
 • Voorkeur omwonenden bepaalt aankleding tunnelwand

  (10 augustus 2020) Tussen 19 en 26 augustus kunnen bewoners het ontwerp bekijken voor de wanden van de toekomstige fiets- en voetgangerstunnel op de Oosterengweg.
 • Amfibieschermen in Anna's Hoeve hersteld

  (29 juli 2020) Een oplettende wandelaar gaf begin deze week door dat een aantal amfibieschermen in wandelbos Anna’s Hoeve stuk is. Ze zijn inmiddels gerepareerd.
 • Voorbereidende werkzaamheden westzijde Anna’s Hoeve

  (24 juli 2020) In de groenstrook langs de Anthony Fokkerweg in Hilversum komt straks de nieuwe Weg over Anna’s Hoeve. BAM start daar op vrijdag 25 juli met graafwerkzaamheden.
 • Veiligheid voorop bij bouwpoort Anna’s Hoeve

  (20 juli 2020) Op initiatief van aannemer BAM is het fietspad langs de Weg over Anna’s Hoeve - aan Baarnse zijde - aangepast en veiliger gemaakt.
 • Bouw HOV in ’t Gooi gaat tijdens de zomer door

  (10 juli 2020) BAM Infra werkt in Hilversum tijdens de bouwvakperiode door. Dat is mogelijk omdat de medewerkers van BAM uit het hele land komen en dus verspreid met vakantie gaan.
 • Zaterdag 27 juni: extra werkdag BAM

  (25 juni 2020) Bij wijze van uitzondering werkt aannemer BAM ook op zaterdag 27 juni aan de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum. De extra werkdag duurt van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Omgeving tevreden over start werkzaamheden in Hilversum

  (16 juni 2020) Ondanks een heftige start met sloopwerk en het inrichten van een forse bouwplaats op de Oosterengweg in Hilversum, laat het eerste onderzoek naar omgevingstevredenheid positieve cijfers zien.
 • Omrijden duurt langer, maar is veiliger én goedkoper

  (04 juni 2020) Ondanks duidelijke bebording en strenge handhaving maken nog veel automobilisten in Hilversum illegaal gebruik van de tijdelijke overweg bij de Mussenstraat. Dit levert onveilige situaties op. Automobilisten worden met klem verzocht gebruik te maken van de omleidingsroute. Doen zij dat niet, dan ontvangen zij voor elke individuele overtreding een boete van € 104,-.
 • Treinen rijden weer: lang werkweekend geslaagd

  (26 mei 2020) Na een pauze van 124 uur rijden er sinds dinsdag 26 mei weer treinen tussen Baarn en Hilversum. In de treinvrije periode heeft aannemer BAM de wanden en vloerankers aangebracht voor de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg, zijn er funderingspalen geslagen voor de natuurbrug bij Anna’s Hoeve en de fly-over bij de A27, en zijn er portalen vernieuwd. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Hilversumse deel van het project HOV in 't Gooi.
 • Maatregelen project HOV in ‘t Gooi vanwege coronacrisis

  (22 mei 2020) Ook tijdens de coronacrisis gaat de aanleg van de HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum gewoon door. Om het project zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er diverse maatregelingen getroffen.
 • Infocentrum HOV in ’t Gooi weer open

  (14 mei 2020) Op woensdag 20 mei 2020 gaat het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij in Hilversum weer open voor publiek. Het centrum is elke woensdag en vrijdag geopend tussen 14.00 tot 17.00 uur. Buurtbewoners en belangstellenden kunnen er terecht voor vragen, meldingen en voor algemene projectinformatie.
 • Weekendwerkzaamheden op en rond het spoor in Hilversum

  (12 mei 2020) Van donderdagochtend 21 mei 2.00 uur tot dinsdag 26 mei 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. BAM werkt die periode op en rond de spoorweg.
 • Boetes voor automobilisten op overweg Mussenstraat

  (08 mei 2020) Automobilisten die ten onrechte gebruikmaken van de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg krijgen een boete opgelegd.
 • Calamiteitenroute rondom Oosterengweg in Hilversum

  (16 april 2020) Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg maken brandweer, politie en ambulance gebruik van een speciale calamiteitenroute om toch snel en veilig aan de andere kant van het spoor te kunnen komen. De nieuwe tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg is een belangrijk onderdeel van die calamiteitenroute.
 • Treinvrij weekend in Hilversum

  (15 april 2020) Van zaterdagmorgen 18 april 1.00 uur ‘s nachts tot zondag 19 april 9.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn.

Uitgelicht