Nieuws

 • Inspectie bodem Crailo vooruitlopend op aanleg vernieuwde bos

  (13 januari 2021) Donderdag 14 januari 2021 wordt de bodem van Crailo onderzocht op eventuele explosieve objecten.
 • Herbestemming kaphout Anna’s Hoeve

  (16 november 2020) In de korte film ‘Alle hout is timmerhout’ laat de provincie Noord-Holland zien hoe zij een deel van het kaphout uit Anna’s Hoeve teruggeeft aan de samenleving.
 • Tevredenheid over uitvoering werkzaamheden Oosterengweg groeit

  (11 november 2020) Ondanks de forse werkzaamheden op de Oosterengweg, laat het tweede onderzoek naar omgevingstevredenheid opnieuw positieve cijfers zien.
 • Van overweg naar onderdoorgang

  (02 november 2020) De minidocumentaire ‘Van overweg naar onderdoorgang’ die vandaag is verschenen brengt op prachtige wijze in beeld welke werkzaamheden op, rond en vooral ook ónder het spoor zijn uitgevoerd op de Oosterengweg in Hilversum, tussen 14 en 19 oktober 2020.
 • Tunnel Oosterengweg Hilversum

  (19 oktober 2020) De tunnel in de Oosterengweg in Hilversum is een feit. Vanochtend om 5.00 uur konden de treinen weer passeren.
 • Webinar HOV in Blaricum

  (17 oktober 2020) De snelbus tussen Huizen en Hilversum stopt straks ook in Blaricum. Om de bus snel te kunnen laten doorstromen, zijn aanpassingen nodig. Zo wordt aan de Stroomzijde een aantal kruispunten aangepast en komt er op de Stichtseweg een P+R-voorziening met bushaltes.
 • Onrust over bomen in Blaricum

  (12 oktober 2020) Op dinsdag 6 oktober zijn de ontwerpen van locaties in Blaricum waar in verband met de komst van HOV in ’t Gooi infrastructurele aanpassingen nodig zijn, toegelicht aan de raadsleden.
 • HOV in ’t Gooi aan de slag in Crailo

  (05 oktober 2020) Eind oktober gaat de provincie aan de slag met het opnieuw inrichten van 3 hectare grond aan de zuidoostzijde van Crailo.
 • In de herfstvakantie 5 dagen geen treinen tussen Hilversum en Baarn

  (02 oktober 2020) Van woensdag 14 oktober tot maandag 19 oktober rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. Dit heeft te maken met werkzaamheden in het kader van het project HOV in ’t Gooi.
 • Voorkeur omwonenden bepaalt aankleding tunnelwand

  (10 augustus 2020) Tussen 19 en 26 augustus kunnen bewoners het ontwerp bekijken voor de wanden van de toekomstige fiets- en voetgangerstunnel op de Oosterengweg.
 • Amfibieschermen in Anna's Hoeve hersteld

  (29 juli 2020) Een oplettende wandelaar gaf begin deze week door dat een aantal amfibieschermen in wandelbos Anna’s Hoeve stuk is. Ze zijn inmiddels gerepareerd.
 • Voorbereidende werkzaamheden westzijde Anna’s Hoeve

  (24 juli 2020) In de groenstrook langs de Anthony Fokkerweg in Hilversum komt straks de nieuwe Weg over Anna’s Hoeve. BAM start daar op vrijdag 25 juli met graafwerkzaamheden.
 • Veiligheid voorop bij bouwpoort Anna’s Hoeve

  (20 juli 2020) Op initiatief van aannemer BAM is het fietspad langs de Weg over Anna’s Hoeve - aan Baarnse zijde - aangepast en veiliger gemaakt.
 • Bouw HOV in ’t Gooi gaat tijdens de zomer door

  (10 juli 2020) BAM Infra werkt in Hilversum tijdens de bouwvakperiode door. Dat is mogelijk omdat de medewerkers van BAM uit het hele land komen en dus verspreid met vakantie gaan.
 • Zaterdag 27 juni: extra werkdag BAM

  (25 juni 2020) Bij wijze van uitzondering werkt aannemer BAM ook op zaterdag 27 juni aan de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg in Hilversum. De extra werkdag duurt van 9.00 tot 17.00 uur.
 • Omgeving tevreden over start werkzaamheden in Hilversum

  (16 juni 2020) Ondanks een heftige start met sloopwerk en het inrichten van een forse bouwplaats op de Oosterengweg in Hilversum, laat het eerste onderzoek naar omgevingstevredenheid positieve cijfers zien.
 • Omrijden duurt langer, maar is veiliger én goedkoper

  (04 juni 2020) Ondanks duidelijke bebording en strenge handhaving maken nog veel automobilisten in Hilversum illegaal gebruik van de tijdelijke overweg bij de Mussenstraat. Dit levert onveilige situaties op. Automobilisten worden met klem verzocht gebruik te maken van de omleidingsroute. Doen zij dat niet, dan ontvangen zij voor elke individuele overtreding een boete van € 104,-.
 • Treinen rijden weer: lang werkweekend geslaagd

  (26 mei 2020) Na een pauze van 124 uur rijden er sinds dinsdag 26 mei weer treinen tussen Baarn en Hilversum. In de treinvrije periode heeft aannemer BAM de wanden en vloerankers aangebracht voor de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg, zijn er funderingspalen geslagen voor de natuurbrug bij Anna’s Hoeve en de fly-over bij de A27, en zijn er portalen vernieuwd. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Hilversumse deel van het project HOV in 't Gooi.
 • Maatregelen project HOV in ‘t Gooi vanwege coronacrisis

  (22 mei 2020) Ook tijdens de coronacrisis gaat de aanleg van de HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum gewoon door. Om het project zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er diverse maatregelingen getroffen.
 • Infocentrum HOV in ’t Gooi weer open

  (14 mei 2020) Op woensdag 20 mei 2020 gaat het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij in Hilversum weer open voor publiek. Het centrum is elke woensdag en vrijdag geopend tussen 14.00 tot 17.00 uur. Buurtbewoners en belangstellenden kunnen er terecht voor vragen, meldingen en voor algemene projectinformatie.
 • Weekendwerkzaamheden op en rond het spoor in Hilversum

  (12 mei 2020) Van donderdagochtend 21 mei 2.00 uur tot dinsdag 26 mei 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. BAM werkt die periode op en rond de spoorweg.
 • Boetes voor automobilisten op overweg Mussenstraat

  (08 mei 2020) Automobilisten die ten onrechte gebruikmaken van de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg krijgen een boete opgelegd.
 • Calamiteitenroute rondom Oosterengweg in Hilversum

  (16 april 2020) Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg maken brandweer, politie en ambulance gebruik van een speciale calamiteitenroute om toch snel en veilig aan de andere kant van het spoor te kunnen komen. De nieuwe tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg is een belangrijk onderdeel van die calamiteitenroute.
 • Treinvrij weekend in Hilversum

  (15 april 2020) Van zaterdagmorgen 18 april 1.00 uur ‘s nachts tot zondag 19 april 9.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn.
 • Hilversumse deel HOV in t Gooi van start

  (30 maart 2020) Op maandag 30 maart 2020 om 6.00 uur ’s ochtends is de Oosterengweg in Hilversum afgesloten voor verkeer.
 • Informatiecentrum voorlopig gesloten

  (18 maart 2020) In verband met het coronavirus is het Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij tot nader order gesloten. Het Servicepunt Noord-Holland neemt de taken over en is 24 uur per dag bereikbaar.
 • Wijzigingen op en rond de Liebergerweg

  (18 maart 2020) Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg is de zogenaamde ‘parkeerkoffer’ naast de Oosterengweg 29 niet meer bereikbaar.
 • Verkeer in 2 richtingen op Laapersweg

  (18 maart 2020) Diverse verkeersmaatregelen in Hilversum moeten ervoor zorgen dat de overlast tijdens de afsluiting van de Oosterengweg beperkt blijft.
 • Extra tijdelijke parkeerplaatsen rondom Oosterengweg

  (02 maart 2020) De provincie Noord-Holland zorgt samen met aannemer BAM voor zoveel mogelijk extra tijdelijke parkeerplekken tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de drukke Oosterengweg.
 • Meet-up: Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren

  (10 februari 2020) Op woensdag 19 februari organiseren we een eerste Meet-up in Informatiecentrum HOV in ‘t Gooi in de Riebeeckgalerij. Onderwerp van gesprek is ‘Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren in en om de Oosterengweg’. U kunt binnenlopen tussen 14.00 en 17.00 uur.
 • Voorbereiden tijdelijke calamiteitenroute

  (06 februari 2020) Tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg fungeert de route Liebergerweg-Mussenstraat-tijdelijke overweg-Oude Amersfoortseweg-Compagnieweg en Zeevaertweg als calamiteitenroute voor nood- en hulpdiensten.
 • Werkzaamheden Venetapark in Hilversum

  (06 februari 2020) Op 17 februari start de bouw van de weg over het Venetapark. De weg is nodig om bestemmingsverkeer straks – als de Oosterengweg is afgesloten – vanaf de zijde van de Liebergerweg toegang te geven tot het Venetapark.
 • Project HOV in ‘t Gooi wint Duurzame Parel

  (31 januari 2020) De provincie Noord-Holland, Prorail en BAM infra ontvingen op 30 januari 2020 de Duurzame Parel voor het project HOV in ’t Gooi (tracé Laren-Hilversum). Deze parel is een waardering voor projecten die een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. De prijs is een initiatief van het samenwerkingsverband duurzaam Grond, Weg en Waterbouw (GWW) en is voor de tweede keer uitgereikt.
 • Succesvolle informatiemarkt in Hilversum

  (28 januari 2020) Maar liefst 420 belangstellenden bezochten donderdag 23 januari 2020 de informatiemarkt in de loods op de Oosterengweg 38.

Uitgelicht