Nieuws

 • Treinen rijden weer: lang werkweekend geslaagd

  (26 mei 2020) Na een pauze van 124 uur rijden er sinds dinsdag 26 mei weer treinen tussen Baarn en Hilversum. In de treinvrije periode heeft aannemer BAM de wanden en vloerankers aangebracht voor de toekomstige spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg, zijn er funderingspalen geslagen voor de natuurbrug bij Anna’s Hoeve en de fly-over bij de A27, en zijn er portalen vernieuwd. De werkzaamheden maken onderdeel uit van het Hilversumse deel van het project HOV in 't Gooi.
 • Maatregelen project HOV in ‘t Gooi vanwege coronacrisis

  (22 mei 2020) Ook tijdens de coronacrisis gaat de aanleg van de HOV-busverbinding tussen Huizen en Hilversum gewoon door. Om het project zo goed mogelijk te laten verlopen, zijn er diverse maatregelingen getroffen.
 • Infocentrum HOV in ’t Gooi weer open

  (14 mei 2020) Op woensdag 20 mei 2020 gaat het informatiecentrum in de Riebeeckgalerij in Hilversum weer open voor publiek. Het centrum is elke woensdag en vrijdag geopend tussen 14.00 tot 17.00 uur. Buurtbewoners en belangstellenden kunnen er terecht voor vragen, meldingen en voor algemene projectinformatie.
 • Weekendwerkzaamheden op en rond het spoor in Hilversum

  (12 mei 2020) Van donderdagochtend 21 mei 2.00 uur tot dinsdag 26 mei 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn. BAM werkt die periode op en rond de spoorweg.
 • Boetes voor automobilisten op overweg Mussenstraat

  (08 mei 2020) Automobilisten die ten onrechte gebruikmaken van de tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg krijgen een boete opgelegd.
 • Calamiteitenroute rondom Oosterengweg in Hilversum

  (16 april 2020) Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg maken brandweer, politie en ambulance gebruik van een speciale calamiteitenroute om toch snel en veilig aan de andere kant van het spoor te kunnen komen. De nieuwe tijdelijke overweg tussen de Mussenstraat en de Oude Amersfoortseweg is een belangrijk onderdeel van die calamiteitenroute.
 • Treinvrij weekend in Hilversum

  (15 april 2020) Van zaterdagmorgen 18 april 1.00 uur ‘s nachts tot zondag 19 april 9.00 uur ’s ochtends rijden er geen treinen tussen Hilversum en Baarn.
 • Hilversumse deel HOV in t Gooi van start

  (30 maart 2020) Op maandag 30 maart 2020 om 6.00 uur ’s ochtends is de Oosterengweg in Hilversum afgesloten voor verkeer.
 • Informatiecentrum voorlopig gesloten

  (18 maart 2020) In verband met het coronavirus is het Informatiecentrum in de Riebeeckgalerij tot nader order gesloten. Het Servicepunt Noord-Holland neemt de taken over en is 24 uur per dag bereikbaar.
 • Wijzigingen op en rond de Liebergerweg

  (18 maart 2020) Tijdens de afsluiting van de Oosterengweg is de zogenaamde ‘parkeerkoffer’ naast de Oosterengweg 29 niet meer bereikbaar.
 • Verkeer in 2 richtingen op Laapersweg

  (18 maart 2020) Diverse verkeersmaatregelen in Hilversum moeten ervoor zorgen dat de overlast tijdens de afsluiting van de Oosterengweg beperkt blijft.
 • Extra tijdelijke parkeerplaatsen rondom Oosterengweg

  (02 maart 2020) De provincie Noord-Holland zorgt samen met aannemer BAM voor zoveel mogelijk extra tijdelijke parkeerplekken tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de drukke Oosterengweg.
 • Meet-up: Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren

  (10 februari 2020) Op woensdag 19 februari organiseren we een eerste Meet-up in Informatiecentrum HOV in ‘t Gooi in de Riebeeckgalerij. Onderwerp van gesprek is ‘Bereikbaarheid, verkeersdrukte en parkeren in en om de Oosterengweg’. U kunt binnenlopen tussen 14.00 en 17.00 uur.
 • Voorbereiden tijdelijke calamiteitenroute

  (06 februari 2020) Tijdens de bouw van de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg fungeert de route Liebergerweg-Mussenstraat-tijdelijke overweg-Oude Amersfoortseweg-Compagnieweg en Zeevaertweg als calamiteitenroute voor nood- en hulpdiensten.
 • Werkzaamheden Venetapark in Hilversum

  (06 februari 2020) Op 17 februari start de bouw van de weg over het Venetapark. De weg is nodig om bestemmingsverkeer straks – als de Oosterengweg is afgesloten – vanaf de zijde van de Liebergerweg toegang te geven tot het Venetapark.
 • Project HOV in ‘t Gooi wint Duurzame Parel

  (31 januari 2020) De provincie Noord-Holland, Prorail en BAM infra ontvingen op 30 januari 2020 de Duurzame Parel voor het project HOV in ’t Gooi (tracé Laren-Hilversum). Deze parel is een waardering voor projecten die een voorbeeld zijn op het gebied van duurzaamheid. De prijs is een initiatief van het samenwerkingsverband duurzaam Grond, Weg en Waterbouw (GWW) en is voor de tweede keer uitgereikt.
 • Succesvolle informatiemarkt in Hilversum

  (28 januari 2020) Maar liefst 420 belangstellenden bezochten donderdag 23 januari 2020 de informatiemarkt in de loods op de Oosterengweg 38.
 • 23 januari 2020: Informatiemarkt Hilversum

  (09 januari 2020) Eind maart 2020 wordt de Oosterengweg - tussen de Van Riebeeckweg en de Liebergerweg - afgesloten voor alle verkeer. Dit is nodig om ruimte te maken voor het bouwen van een onderdoorgang voor auto’s en fietsen ter hoogte van het spoor. Even later in het voorjaar start ook de aanleg van een vrije busbaan parallel aan het spoor en een natuurbrug in Anna’s Hoeve. Kortom, het Hilversumse deel van HOV in ’t Gooi gaat komend jaar écht van start. Dat heeft veel impact op bewoners en weggebruikers in Hilversum.
 • Tijdelijke extra weg over het Venetapark

  (06 december 2019) Om bedrijven op het Venetapark tijdens en ook na de bouwwerkzaamheden bereikbaar te houden, wordt op het Venetapark een extra weg aangelegd. Op woensdag 11 december 2019 zal BAM op het voormalige terrein van IFF een aantal bomen kappen, nodig om extra ruimte te maken voor de weg.
 • Inloopbijeenkomsten 17 en 18 december over Oosterengweg

  (05 december 2019) In de laatste week voor de kerstvakantie organiseert de projectorganisatie HOV in ’t Gooi 2 inloopmogelijkheden voor bewoners en belanghebbenden die meer willen weten over de toekomstige situatie in en rond de Oosterengweg in Hilversum.
 • Nieuwe buren: projectbureau verhuist naar Oosterengweg

  (20 november 2019) Begin december opent BAM een tijdelijk projectkantoor aan de Oosterengweg 38-40 in Hilversum. Vanaf de eerste verdieping zijn de werkzaamheden aan de bouw van de spoorwegonderdoorgang daar goed te volgen.
 • Straatwerk en bomenkap omgeving Oosterengweg in Hilversum

  (20 november 2019) Maandag 25 november 2019 starten straatwerkzaamheden om de Oude Amersfoortseweg en de Mussenstraat aan te sluiten op de tijdelijke overweg die onlangs is gebouwd.
 • Maandag 18 november: start bomenkap Anna’s Hoeve

  (13 november 2019) Het kappen van bomen aan de oostkant van Hilversum om plaats te maken voor de aanleg van een vrije busbaan en de bouw van een natuurbrug, wordt maandag 18 november 2019 hervat. De komende weken wordt gewerkt ten noorden van het spoor, in Anna’s Hoeve.
 • Schuilhut Monnikenberg blijft bewaard

  (13 november 2019) Op vrijdag 8 november 2019 is op het werkterrein van BAM in Monnikenberg een schuilhut uitgegraven.
 • Dassenburcht Monnikenberg week gemonitord

  (11 november 2019) Naar aanleiding van de vondst van de dassenburcht in Monnikenberg heeft de provincie Noord-Holland maatregelen genomen om de eventueel aanwezige das naar veilig leefgebied te leiden. Een week monitoren laat (tot nu toe) zien dat de dassenburcht op Anna’s Hoeve niet bewoond is.
 • Dassenburcht in Monnikenberg

  (29 oktober 2019) Begin vorige week liet de Vereniging Behoud Anna’s Hoeve weten dat er in Monnikenberg waar onlangs bomen zijn gekapt, een dassenburcht zit.
 • Gedeputeerde Tekin ontvangt petitie bomenkap

  (17 oktober 2019) Wethouder Wolthers van de gemeente Hilversum heeft de petitie tegen de bomenkap in Hilversum op 17 oktober aan gedeputeerde Tekin overhandigd.
 • HOV in 't Gooi: bomenkap

  (16 oktober 2019) Eind maart start de bouw van de vrije busbaan in Hilversum, de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg en de aanleg van een natuurbrug voor overstekend wild in Anna’s Hoeve. Ter voorbereiding is begin oktober in Monnikenberg een start gemaakt met het kappen van bomen.
 • Bomenkap Hilversum start 7 oktober

  (27 september 2019) Om ruimte te maken voor de aanleg van een vrije busbaan door Hilversum en de bouw van de natuurbrug in Anna’s Hoeve, start de provincie Noord-Holland maandag 7 oktober met het kappen van bomen.
 • Werkzaamheden HOV in ’t Gooi lopen geen vertraging op

  (18 september 2019) De aanleg van de busbaan tussen Huizen en Hilversum heeft geen stikstofdepositie in Natura 2000-gebieden. Van vertraging door het voormalige Programma Aanpak Stikstof (PAS) is dan ook geen sprake.
 • Bomenkap in Hilversum: feiten op een rij

  (03 september 2019) Om ruimte te maken voor de vrije busbaan tussen de A27 en het station, de nieuwe weg parallel daarlangs en de natuurbrug over de spoorlijn Utrecht-Amersfoort, worden er bomen gekapt. De meeste bomen staan aan de rand van de natuurgebieden Anna’s Hoeve en Monnikenberg. De aannemer gaat begin oktober van start. Het kappen en bouwrijp maken van de gronden neemt ongeveer vier maanden in beslag.
 • Weekend 7 en 8 september 2019: geen treinen, wel werkzaamheden in Hilversum

  (27 augustus 2019) Tussen zaterdag 7 september - direct na 00.00 uur - en maandag 9 september 5.00 uur rijden er geen treinen tussen Hilversum en Amersfoort.
 • Presentatie schetsontwerp Anna’s Hoeve en Monnikenberg

  (26 augustus 2019) De provincie houdt op maandag 9 september 2019 een vervolgbijeenkomst over de toekomst van Anna’s Hoeve en landgoed Monnikenberg.
 • Parkeren rond Van Riebeeckvijver weer op orde

  (12 juli 2019) Het werk in de straten rondom de Van Riebeeckvijver is klaar. In totaal zijn er 49 extra parkeerplaatsen gemaakt.
 • Start aanbesteding OV-concessie Gooi en Vechtstreek

  (11 juli 2019) Gedeputeerde Staten hebben het Programma van Eisen voor de aanbesteding van het openbaar busvervoer voor de concessie Gooi en Vechtstreek vastgesteld. Hiermee start de aanbesteding van de nieuwe concessie, die loopt van 11 juli 2021 tot medio december 2030.
 • Aanpak rotonde Utrechtseweg-Laapersweg in Hilversum

  (24 juni 2019) Gedurende de zomerperiode wordt de rotonde Utrechtseweg-Laapersweg-Gijsbrecht van Amstelstraat in Hilversum opnieuw ingericht. Het werk start op maandag 8 juli en is volgens planning op 23 augustus 2019 klaar. Om het werk snel en veilig uit te voeren, is het nodig de rotonde af te sluiten voor al het verkeer.
 • Gedeputeerde Tekin maakt entree bij stuurgroep HOV in ’t Gooi

  (19 juni 2019) Op vrijdag 14 juni 2018 is de stuurgroep HOV in ’t Gooi bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in het project. Deze keer in aanwezigheid van gedeputeerde Tekin, die het stokje heeft overgenomen van mevrouw Post.
 • Reparatiewerkzaamheden Oosterengweg

  (18 juni 2019) Op de Oosterengweg, ten noorden van de spoorlijn Hilversum-Amersfoort, heeft een verzakking plaatsgevonden. Hoewel de oorzaak nog onduidelijk is, wordt de weg zo snel mogelijk gerepareerd. Zo kan verdere schade voorkomen worden.
 • Met dank aan de vrijwilligers van Vereniging Behoud Anna’s Hoeve

  (18 juni 2019) Medio april heeft de provincie Noord-Holland in Anna’s Hoeve een grondwaterwel opengegraven om vrijwilligers van de VBAH de kans te geven kamsalamanders, die mogelijk waren achtergebleven in toekomstig werkgebied, alsnog in veiligheid te brengen.
 • Kabels en leidingen Oosterengweg weer op de juiste plek

  (06 juni 2019) De voorbereidende werkzaamheden aan de Oosterengweg zijn klaar. Op een stuk weg van circa 500 meter is in totaal meer dan 60 kilometer aan kabels, leidingen en riool gelegd, verlegd of verwijderd. Het complexe werk ging eind 2017 van start. De oplevering werd woensdag 5 juni met buurtbewoners gevierd.
 • HOV in t Gooi: BAM komt met omgevingsvriendelijke bouwmethoden

  (06 januari 2020) Voor de bouw van busbaan, natuurbrug en de spoorwegonderdoorgang op de Oosterengweg is aannemer BAM gecontracteerd. Als gevolg van de opgelopen vertraging in de aanbestedingsfase, heeft de aannemer de bouwplanning aangepast.
 • BAM start boren en sonderen Hilversum

  (31 mei 2019) In de week van maandag 3 juni voert aannemer BAM diverse sonderingen en boringen uit in Hilversum. In het gebied rond de Oosterengweg gaat het om zo’n 10 boringen. Op 3 plekken zijn bescheiden verkeersmaatregelen nodig om het werk veilig uit te kunnen voeren. De meeste boringen nemen 2 uur in beslag.

Uitgelicht