Nieuws

 • Eerste contract uitvoering HOV-busbaan in ’t Gooi

  20 juli 2018 Eerste contract uitvoering HOV-busbaan in ’t Gooi De aanleg van de busbaan voor hoogwaardig openbaar vervoer (HOV) in ‘t Gooi is een stap dichterbij. Het eerste contract voor de uitvoering in Hilversum is rond. BAM Infra Rail bv gaat de tijdelijke overweg en de nieuwe overweg voor de busbaan bouwen.
 • Zomerwerkzaamheden HOV in 't Gooi

  11 juli 2018 Zomerwerkzaamheden HOV in 't Gooi De werkzaamheden aan de Schapenkamp en de Beatrixtunnel die komende zomerweken in het centrum van Hilversum worden uitgevoerd, houden direct verband met het project HOV in ’t Gooi.
 • Stuurgroep HOV in ’t Gooi bijeen voor zomerreces

  09 juli 2018 Stuurgroep HOV in ’t Gooi bijeen voor zomerreces De Stuurgroep HOV in ’t Gooi kwam op 6 juli 2018 bijeen. Deze stuurgroep bestaat uit gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland en de verantwoordelijke wethouders van de 5 deelnemende gemeenten.
 • Bordenwoud bij Oosterengweg in Hilversum

  26 juni 2018 Bordenwoud bij Oosterengweg in Hilversum Op de kop van de Oosterengweg in Hilversum wordt gewerkt aan het verleggen van kabels en leidingen.
 • Voorbereidend werk Oosterengweg in volgende fase

  20 juni 2018 Voorbereidend werk Oosterengweg in volgende fase Vandaag starten de werkzaamheden op de Oosterengweg ter hoogte van de huisnummers 29 tot en met 47.
 • Kamsalamander beschermen tegen bouwactiviteiten

  15 juni 2018 Kamsalamander beschermen tegen bouwactiviteiten Om te voorkomen dat de beschermde kamsalamander tijdens het bouwen van natuurbrug en busbaan het bouwterrein in Hilversum betreedt, worden er op woensdag 20 en donderdag 21 juni tijdelijke amfibieschermen geplaatst in Anna’s Hoeve en op landgoed Monnikenberg.
 • Archeologisch onderzoek in Anna’s Hoeve Hilversum

  17 mei 2018 Archeologisch onderzoek in Anna’s Hoeve Hilversum Op 22 mei 2018 start de provincie Noord-Holland met het archeologisch proefsleuvenonderzoek in Anna’s Hoeve.
 • Opnieuw asbest op Oosterengweg in Hilversum

  17 mei 2018 Opnieuw asbest op Oosterengweg in Hilversum Bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg in Hilversum zijn, ter hoogte van huisnummer 40 (voormalige groothandel WASCO), in de grond kleine brokjes asbest aangetroffen.
 • Asbestsanering op kop Oosterengweg

  14 mei 2018 Asbestsanering op kop Oosterengweg Afbeelding De afgedekte asbesthoudende grond die onlangs werd aangetroffen bij graafwerkzaamheden op de Oosterengweg, wordt op donderdag 17 en vrijdag 18 mei afgevoerd naar een erkende asbestverwerker.
 • Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232)

  19 april 2018 Nachtafsluiting Fokkerweg bij Schiphol-Oost (N232) opsomming In verband met wegwerkzaamheden wordt de Fokkerweg (N232) ter hoogte van Schiphol-Oost in de nacht van woensdag 25 op donderdag 26 april afgesloten voor verkeer in de richting van Hoofddorp.
 • Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd

  10 april 2018 Werkzaamheden busbaan Oosterengweg in Hilversum tijdelijk stilgelegd Bij graafwerkzaamheden voor de aanleg van HOV in ’t Gooi zijn op de kop van de Oosterengweg (bij aansluiting Liebergerweg) in Hilversum kleine brokjes asbest aangetroffen.
 • Oosterengweg: verkeersregelaars in ochtendspits

  06 april 2018 Oosterengweg: verkeersregelaars in ochtendspits De projectorganisatie HOV in ’t Gooi zet de komende weken in de ochtendspits verkeersregelaars in op de Oosterengweg om fietsers aan te sporen de ingestelde fietsomleiding te gebruiken.
 • Ontheffing aardkundig monument

  Ontheffing aardkundig monument Afbeelding In diverse Nederlandse provincies zijn gronden met bijzondere waarden aangewezen als aardkundig monument. Deze gronden vertellen iets over de manier waarop het landschap is ontstaan.
 • Stuurgroep HOV in ’t Gooi: tracédelen Huizen-Blaricum en Eemnes-Laren naar volgende fase

  23 maart 2018 Stuurgroep HOV in ’t Gooi: tracédelen Huizen-Blaricum en Eemnes-Laren naar volgende fase Op 23 maart 2018 is de Stuurgroep HOV in ’t Gooi schriftelijk geïnformeerd over de volgende onderwerpen:
 • Fietsomleiding Oosterengweg in Hilversum

  16 maart 2018 Fietsomleiding Oosterengweg in Hilversum In de week van 26 maart 2018 start aannemer Van Gelder in opdracht van de provincie Noord-Holland met de voorbereidingen én aanleg van een rioolput. Dat gebeurt aan de noordzijde van de Oosterengweg, ter hoogte van de kruising met de Jan van der Heijdenstraat in Hilversum.
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek

  23 februari 2018 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi open voor publiek Informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum is op 22 februari 2018 geopend. In het informatiepunt krijgen omwonenden en belangstellenden informatie over het tracé en de werkzaamheden aan de HOV-verbinding tussen Huizen en Hilversum.
 • Inloopbijeenkomst maatregelen omgeving Beatrixtunnel in Hilversum

  22 februari 2018 Inloopbijeenkomst maatregelen omgeving Beatrixtunnel in Hilversum In de zomer van 2018 wordt met verkeersmaatregelen de doorstroming op de kruising Schapenkamp-Prins Bernhardstraat-Beatrixtunnel en op de kruising Schapenkamp-Achterom in Hilversum verbeterd. Hierover houdt de provincie op donderdag 8 maart 2018 een inloopbijeenkomst.
 • Werkzaamheden Oosterengweg in Hilversum hervat

  20 februari 2018 Werkzaamheden Oosterengweg in Hilversum hervat Begin december 2017 is gestart met voorbereidende werkzaamheden op de Oosterengweg. Dat ging in eerste instantie om het opschonen van voortuinen en het graven van proefsleuven.
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi opent deuren in Hilversum

  15 februari 2018 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi opent deuren in Hilversum Het informatiecentrum HOV in ’t Gooi in Hilversum wordt donderdag 22 februari geopend in aanwezigheid van gedeputeerde Post en wethouder Voorink.
 • Stuurgroep HOV sluit jaar af

  08 december 2017 Stuurgroep HOV sluit jaar af Op vrijdag 8 december vond de laatste stuurgroep HOV in ’t Gooi in 2017 plaats.
 • Partijen HOV in ’t Gooi akkoord over aanvullende afspraken

  08 december 2017 Partijen HOV in ’t Gooi akkoord over aanvullende afspraken Bestuurders van de provincie Noord-Holland en alle gemeenten die bij het project HOV in ’t Gooi betrokken zijn, hebben op vrijdag 8 december hun handtekening gezet onder een aantal aanvullende samenwerkingsafspraken.
 • Informatiecentrum HOV in ’t Gooi eind januari open

  22 november 2017 Informatiecentrum HOV in ’t Gooi eind januari open Informatiecentrum HOV in ’t Gooi opent eind januari haar deuren in de Riebeeck Galerij in Hilversum.
 • Verleggen kabels en leidingen Oosterengweg Hilversum

  20 november 2017 Verleggen kabels en leidingen Oosterengweg Hilversum Op maandag 4 december starten op de Oosterengweg in Hilversum voorbereidende werkzaamheden voor de komst van de spoorwegonderdoorgang.
 • HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum

  25 oktober 2017 HOV in ’t Gooi mag van de Raad van State verder in Hilversum De provincie Noord-Holland mag de busverbinding tussen Laren en Hilversum (HOV in het Gooi) aanleggen volgens plan. De Raad van State heeft de beroepen tegen het provinciaal inpassingsplan voor dit deel in een geval niet-ontvankelijk en voor het overige ongegrond verklaard.
 • Stuurgroep HOV in ’t Gooi neemt iets meer tijd voor haltes Eemnes

  20 oktober 2017 Stuurgroep HOV in ’t Gooi neemt iets meer tijd voor haltes Eemnes Anders dan anders is de stuurgroep HOV in ’t Gooi van vrijdag 20 oktober jl. schriftelijk afgehandeld. Naast een overzicht van de actuele stand van zaken, zijn de volgende onderwerpen gepasseerd:
 • Willem Bontekoestraat weer vrij van werkzaamheden

  12 oktober 2017 Willem Bontekoestraat weer vrij van werkzaamheden De aanleg van het bergingsbassin in de Willem Bontekoestraat in Hilversum is klaar. De straat is weer opengesteld voor verkeer. De bergingskelder gaat op termijn het rioolstelsel vervangen dat in de Oosterengweg ligt. De rioolbuis moet daar weg moet om plaats te maken voor de nieuwe spooronderdoorgang, die onderdeel is van het project HOV in ‘t Gooi. Het werk dat afgelopen juni van start ging, verliep voorspoedig.
 • Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 40

  04 oktober 2017 Nieuwsupdate HOV in ’t Gooi week 40 Afgelopen zomer is verder gewerkt aan de aanleg van het bergingsbassin aan de Willem Bontekoestraat en werd de aanbesteding voor het deelproject Laren-Hilversum voorbereid.
 • HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij

  27 september 2017 HOV in ’t Gooi: Meerijden via de Meent stap dichterbij Gedeputeerde Staten (GS) van de provincie Noord-Holland hebben op 26 september ingestemd met de aanpassing van het tracé voor HOV in ‘t Gooi, waarbij de vrije busbaan in Huizen en Blaricum wordt vervangen door de variant ‘meerijden via de Meent’.
 • Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag!

  20 september 2017 Vragen over HOV in Hilversum? Bezoek Burendag! Op 23 september is het weer landelijke Burendag, een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds. ProRail doet mee in 25 buurten door het hele land, waaronder Hilversum. Onder het genot van koffie en koek gaan medewerkers met omwonenden in gesprek over de actuele en toekomstige werkzaamheden in de buurt.

Uitgelicht