Foto's en video's

 • Bekijk de video van de officiële opening Brug Ouderkerk

  Op 15 juli 2023 is de nieuwe brug officieel geopend en kan al het verkeer gebruik maken van de nieuwe Brug Ouderkerk. Kijk hier naar de video.

 • Laatste loodjes voor vervanging brug Ouderkerk

  Van 7 juni tot 12 juni 2023 is de N522 tussen Amsterdam Zuidoost en Amstelveen ter hoogte van Ouderkerk aan de Amstel afgesloten voor gemotoriseerd verkeer vanwege werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid via de A2 en A9. Het zijn de laatste loodjes: na dit lange weekend is de Brug Ouderkerk vervangen en kan het verkeer over de nieuwe brug rijden.

 • Fietsend op en onder de Brug Ouderkerk

  Vanaf half juni 2023 is de Brug Ouderkerk vervangen en is het fietspad rondom de brug vernieuwd. Bekijk de animatie van de nieuwe fietsroute.

 • Timelapse Brug Ouderkerk

  Op maandag 20 februari 2023 werd het tweede val van de Brug Ouderkerk in delen op z’n plaats gehesen. Bekijk de timelapse.

 • Video: Afzinken basculekelder Brug Ouderkerk aan de zuidkant

  Kijk hoe de basculekelder van de zuidelijke Brug Ouderkerk op 30 september 2022 naar de definitieve plaats in de Amstel is geduwd en afgezonken.

 • Video: Basculekelder Brug Ouderkerk geplaatst

  De basculekelder van de nieuwe Brug Ouderkerk is op 19 en 20 augustus 2021 vanaf de oever bij de brug centimeter na centimeter over een rails naar zijn definitieve plaats boven de Amstel geduwd. Daar is de kelder afgezonken in de Amstel om vervolgens verder afgebouwd te worden.