Bereikbaarheid wegverkeer

Het vernieuwen van de Wilhelminasluis gebeurt in 3 fasen. Elke fase kent andersoortige werkzaamheden en daarmee ook andersoortige hinder voor omwonenden, scheepvaart en wegverkeer. In het overzicht hieronder vindt u de huidige fase van het project met de bijbehorende werkzaamheden.

Fase 2: januari t/m mei 2020

 

Opening Wilhelminabrug

Sinds 21 mei is het Damgebied, Rozenhof en het Zaantheater weer bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer via de Wilhelminabrug. De verkeerssituatie in dit gebied, inclusief de Russische buurt, is dan weer normaal. Ook de beweegbare paal in de Czaar Peterstraat is dan weer operationeel. Voetgangers, minder validen en (brom)fietsers hoeven niet meer over de pontonbrug. Deze is in de week van 25 mei weggehaald.

Omdat de Beatrixbrug nog even dicht blijft, is het voor sommige weggebruikers nodig een andere route te kiezen. Op onderstaande kaartjes ziet u welke adviesroutes de verschillende vormen van verkeer na opening van de Wilhelminabrug kunnen volgen. Zowel op marktdagen als op niet-marktdagen.

Kaartje marktdagen

Kaartje niet markt dagen

Wat betekent de opening voor het openbaar vervoer

Inmiddels is de Beatrixbrug open voor de bussen van Connexxion. Zij hebben dan ook hun routes aangepast. Wilt u reizen met het openbaar vervoer, dan raden wij u aan om vooraf de site van Connexxion en/of www.9292ov.nl te raadplegen voor meer reisinformatie.

Overige werkzaamheden?

De komende periode gaat aannemer Heijmans verder met de volgende werkzaamheden:

  • Afbouwen en openen Beatrixbrug
  • Schorten hangen vanaf het water en leuningwerk plaatsen
  • Kade en Bastion afbouwen
  • Inrichting openbare ruimte

Er wordt gewerkt van 7.00 tot 19.00 uur van maandag tot en met zaterdag. Tijdens de scheepvaartstremming werkt Heijmans 7 dagen per week van 7.00 tot 19.00 uur. Sommige werkzaamheden gaan helaas gepaard met geluidsoverlast.

 

 

Uitgelicht