Exposities

In Paviljoen Welgelegen kunt u de historische tentoonstelling 'Welkom in Welgelegen' bezoeken. Ook is er 4 keer per jaar een Dreef expositie. Dit zijn wisselende tentoonstellingen met moderne kunst van kunstenaars uit Noord-Holland.

Welkom in Welgelegen

Bij de vaste historische tentoonstelling ‘Welkom in Welgelegen’ komt u alles te weten over het monumentale pand en de bewoners. In 3 ruimten op de begane grond is een expositie ingericht met (kunst)voorwerpen, prenten, schilderijen en meubelen.

Expositie

Ook zijn filmbeelden te zien van de grote renovatie van het gebouw, tussen 2007 en 2009. Samen met de bijpassende muziek en beelden op de muur worden bezoekers teruggebracht naar de sfeer van de 18e eeuw.

Kunst verbindt het verleden met het heden

Geregeld zoekt de provincie naar concepten waarvan het onderwerp aansluit bij de historie van het pand. Zo was er een expositie met de titel Hollandse Meesters. Deze expositie was gebaseerd op het feit dat in het Paviljoen aan het eind van de 19e eeuw het eerste hedendaagse kunstmuseum van Nederland gevestigd was. In deze tentoonstelling was onder meer werk te zien van de hedendaagse Hollandse Meesters Armando, Carel Visser en Natasja Kensmil.

Dreefexposities

In de reeks ‘Dreefexposities’ wordt onder andere aandacht besteed aan het werk van Noord-Hollandse kunstenaars, de Provinciale Atlas van Noord-Holland en werk uit de kunstcollectie van de provincie. Bovendien is er jaarlijks een expositie te zien in het kader van de nieuwe serie ‘Provincie op bezoek’. 
Bekijk de afspeellijst met video's van verschillende exposities uit het verleden.

Bezoektijden

Het Paviljoen is open van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 tot 17.00 uur. 
Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter.