Paviljoen Welgelegen

Het bestuur van de provincie Noord-Holland werkt sinds 1930 vanuit het provinciehuis Paviljoen Welgelegen. Dit monumentale pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door Henry Hope (1735-1811), een Amsterdamse bankier. Het gebouw is een voorbeeld van neoclassicisme en ligt aan de rand van de Haarlemmerhout.

Exposities en bezoeken

Een bezoek aan Paviljoen Welgelegen brengt u terug in de tijd. Het Paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Bovendien vindt u kunstwerken in het museum en de tuin. Meer over het paviljoen leest u in het digitaal magazine Paviljoen Welgelegen.

Digitaal magazine Paviljoen Welgelegen

Verder biedt Paviljoen Welgelegen:

Bezoekersinformatie

Tentoonstellingen in het Paviljoen zijn vanaf 5 juni 2021 weer te bezichtigen. Er worden maximaal 4 bezoekers tegelijkertijd toegelaten en een mondkapje dragen is verplicht. 

Vanaf 25 september 2021 zijn de restricties voor een bezoek aan de expositie of de historische tentoonstelling niet meer van toepassing. Rondleidingen in het provinciehuis zijn vanaf 25 september weer mogelijk. Voor een rondleiding maakt u een afspraak via dit formulier.

Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter. Neem voor meer informatie contact op met Simone Memel: memels@noord-holland.nl 

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem
 

Provinciehuis Paviljoen Welgelegen