Paviljoen Welgelegen

Het bestuur van de provincie Noord-Holland werkt sinds 1930 vanuit het provinciehuis Paviljoen Welgelegen. Dit monumentale pand werd aan het eind van de 18e eeuw gebouwd door Henry Hope (1735-1811), een Amsterdamse bankier. Het gebouw is een voorbeeld van neoclassicisme en ligt aan de rand van de Haarlemmerhout.

Exposities en bezoeken

Een bezoek aan Paviljoen Welgelegen brengt u terug in de tijd. Het Paviljoen heeft rijk gedecoreerde vertrekken met meubels die zoveel mogelijk in originele staat zijn teruggebracht. Bovendien vindt u kunstwerken in het museum en de tuin. Meer over het paviljoen leest u in het digitaal magazine Paviljoen Welgelegen.

Digitaal magazine Paviljoen Welgelegen

Verder biedt Paviljoen Welgelegen:

Bezoekersinformatie

Tentoonstellingen in het Paviljoen zijn vanaf 5 juni 2021 weer te bezichtigen. Er worden maximaal 4 bezoekers tegelijkertijd toegelaten en een mondkapje dragen is verplicht. Rondleidingen in het provinciehuis zijn voorlopig niet mogelijk.

Wilt u op de hoogte blijven van de exposities? Kijk dan op Facebook of volg de provincie op Twitter. Neem voor meer informatie contact op met Simone Memel: memels@noord-holland.nl 

Adres

Paviljoen Welgelegen
Dreef 3
2012 HR Haarlem
 

Provinciehuis Paviljoen Welgelegen