Red de gezonken provincie!

Het is 2031. Dankzij klimaatverandering is de zeespiegel flink gestegen. Het water staat zo hoog, dat heel Noord-Holland is ondergelopen. Alles ligt in puin. Het tij is te keren, maar hoe?

Dit fictieve – maar niet ondenkbare – toekomstbeeld staat centraal in dit spel. Studenten moeten de provincie zo snel mogelijk weer opbouwen én een nieuwe overstroming zien te voorkomen. Bekijk hieronder de trailer!

Red de gezonken provincie op YouTube

Het spel, ook wel een Break-in Box genoemd, is een omgedraaide escaperoom. De studenten moeten onder tijdsdruk in alle kisten inbreken om de provincie te redden.

Omgedraaide escaperoom voor scholieren: de Break-In Box

Door verschillende puzzels en spellen op te lossen, kraken de studenten de code. Zo kunnen ze de laatste kist openen en de provincie op tijd herstellen voordat een nieuwe overstroming toeslaat. De studenten leren op een interactieve manier welke taken de provincie uitvoert. Taken die de studenten onopgemerkt in hun dagelijks leven tegenkomen, zoals klimaat, wegen en natuur.

De Break-in Box is samen met mbo-studenten ontwikkeld. Lees hier het interview over de eerste testsessie. Deze gastles is ook geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. 2 medewerkers van de provincie begeleiden het spel. De les is op school en duurt ongeveer 75 tot 100 minuten.

Redt jouw klas de gezonken provincie? Meld je dan aan via baasvannoordholland@noord-holland.nl.

Uitgelicht