Red de gezonken provincie!

Het is 2031. Door klimaatverandering is de zeespiegel flink gestegen. Het water staat zo hoog dat heel Noord-Holland is ondergelopen. Alles ligt in puin. Het tij is te keren, maar hoe?

Dit fictieve – maar niet ondenkbare – toekomstbeeld staat centraal in het spel 'Red de gezonken provincie'. Studenten moeten de provincie zo snel mogelijk weer opbouwen én een nieuwe overstroming zien te voorkomen. Bekijk hieronder de trailer!

Red de gezonken provincie op YouTube
Bekijk de trailer

Break-in Box

Het spel, ook wel een Break-in Box genoemd, is een omgedraaide escaperoom. De studenten moeten onder tijdsdruk in alle kisten inbreken om de provincie te redden.

Omgedraaide escaperoom voor scholieren: de Break-In Box

Door verschillende puzzels en spellen op te lossen, kraken de studenten de code. Zo kunnen ze de laatste kist openen en de provincie op tijd herstellen voordat een nieuwe overstroming plaatsvindt. De studenten leren op een interactieve manier welke taken de provincie uitvoert. Dit zijn onderwerpen die de studenten in hun dagelijks leven tegenkomen, zoals klimaat, verkeer en natuur.

De Break-in Box is samen met mbo-studenten ontwikkeld. Lees het interview over de eerste testsessie. Deze gastles is ook geschikt voor leerlingen in het voortgezet onderwijs. 2 medewerkers van de provincie begeleiden het spel. De les is op school en duurt ongeveer 75 tot 100 minuten. Je kunt het spel tot 4 weken van te voren aanvragen.

Redt jouw klas de gezonken provincie?

Vraag het spel aan