Arbeidsvoorwaarden

Bij de provincie werk je aan jouw éigen toekomst. Je krijgt de ruimte voor het ontwikkelen van jouw talenten, ambities en persoonlijke groei. Net als Noord-Holland ben je voortdurend in beweging en maken we samen het verschil. De provincie heeft het Beste Werkgevers Keurmerk met 2 sterren.

Werken in hartje Haarlem

De kantoren van de provincie staan in hartje Haarlem. Je loopt zo de stad of het groen in, en met alle ov-verbindingen reis je makkelijk door Noord-Holland en daarbuiten. Bovendien werk je in het meest duurzaam verbouwde kantoorgebouw van Nederland. Of in een bijzonder monument. Hoe dan ook, je hebt een prettige werkplek. We hebben een overdekte fietsenstalling met douches, een kleedruimte en oplaadpunten voor elektrische fietsen.

Dreef Haarlem

Je krijgt een laptop en een smartphone. Voor de telefoon kun je kiezen uit Android of IOS. Elke dag kies je de werkplek die past bij jouw werkzaamheden. Wil je samen met een collega werken? Dan kies je een plek in de dynamische zone. Moet je je concentreren? Kies dan voor een plek in de stiltezone of een concentratiewerkplek. We helpen je om een thuiswerkplek in te richten en geven een thuiswerkvergoeding voor de dagen dat je vanuit huis voor de provincie aan de slag bent. Je kunt je tijd flexibel indelen, want wij werken hybride. 

Laptop en smartphone

Op het Ontmoetingsplein koop je bij de koffiebar verse cappuccino en praat je elkaar bij. Ook kun je elke pauze heerlijk lunchen. Iedere verdieping in ons gebouw heeft een huiskamer met zitgelegenheid en gratis koffie, thee en chocolademelk. Als je voor ons komt werken krijg je eenmalig een herbruikbare thermosbeker van gerecycled materiaal.

Koffiebar

Arbeidsvoorwaarden op een rijtje

De provincie wil een goede werkgever voor je zijn. Je krijgt een prima salaris, reiskostenvergoeding, een thuiswerkvergoeding en een zogenaamd Individueel Keuzebudget. Dat is 22% van je jaarsalaris en daarmee bepaal je zelf of je verlof of een fiets koopt, en wanneer je vakantiegeld en je 13e maand betaald wilt krijgen. Ook krijg je een eigen opleidingsbudget. Hieronder staan alle arbeidsvoorwaarden op een rijtje.

  • Je salaris wordt bepaald aan de hand van de salarisschalen uit de cao en krijg je op de 15e van iedere maand uitbetaald. Met de vakbonden worden collectieve salarisverhogingen afgesproken die voor alle medewerkers gelden. Daarnaast ontvang je normaal gesproken jaarlijks een salarisverhoging van 3% totdat je het einde van je salarisschaal hebt bereikt.
  • Het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en de in geld omgerekende waarde van het bovenwettelijk verlof en flexibele beloning vormen samen 1 pot geld: het Individueel Keuzebudget (IKB). Je IKB is circa 22% van je jaarsalaris. Je bepaalt zelf hoe je dit IKB besteedt. Je kunt je IKB gebruiken voor de uitruil van de aanschafkosten van een fiets, fietsaccessoires, fietsverzekering, vakbondscontributie, eerste klas reizen voor je werk, uitruil woon- werkverkeer, uitruil (extra) kosten voor opleiding en ontwikkeling of het kopen van extra verlofuren. Wil je hier geen gebruik van maken? Dan keren we je IKB gewoon uit als salaris.
  • Je ontvangt eens per 5 jaar een Persoonlijk Opleidingsbudget (POB) ter hoogte van € 5.000. Het POB is bedoeld voor opleiding en ontwikkeling gericht op je huidige en toekomstige werkzaamheden. Daarnaast zijn er andere opleidingsmogelijkheden, omdat wij jouw ontwikkeling belangrijk vinden.
  • Je ontvangt een NS Business Card, waarmee je voor je werk ‘op rekening’ kunt reizen met het openbaar vervoer.
  • Je krijgt een tegemoetkoming in de ziektekosten. In salarisschaal 6 of lager bedraagt deze € 31,15 per maand. In salarisschaal 7 of hoger € 20,03 per maand. 
  • Je bouwt arbeidsongeschiktheidspensioen en ouderdomspensioen op bij het ABP, waar zowel medewerkers als de provincie Noord-Holland aan meebetalen. Daarnaast is er een mogelijkheid om je aanvullend te verzekeren voor invaliditeit en (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Wij betalen de helft van de premie.
  • Je ontvangt een bijdrage van € 125 netto per jaar voor alle mogelijke activiteiten op het gebied van beweging, zoals het lidmaatschap van je sportvereniging.
  • We helpen je een thuiswerkplek in te richten. Je ontvangt een thuiswerk- en internetvergoeding van 3 euro per thuiswerkdag.
  • We hebben mogelijkheden tot verlof bij 'lief en leed'.
  • Ben je op zoek naar meer informatie over onze cao, kijk dan in de cao provincies.