Stage lopen

Stage lopen of afstuderen in een politieke organisatie als de provincie Noord-Holland? Dat kan.

Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur, de provincie speelt in op ontwikkelingen in de samenleving. Als stagiair(e) kun je daar aan bijdragen. Regelmatig zoeken wij mbo-, hbo-, of wo-stagiair(e)s in allerlei vakgebieden. 

Hoe is het om stage te lopen bij de provincie Noord-Holland?
 

Renée Snoek

Renée Snoek"Ik heb stage gelopen bij de afdeling Communicatie tijdens mijn master Applied Social Psychology. Het was fijn dat ik direct echt als collega werd gezien. De opdracht die ik kreeg paste goed bij mijn studie en er was veel ruimte om zelf mee te denken over de vorm ervan. Hierdoor had ik zelf een bijdrage aan hoe mijn stage eruit zou zien. En met een stage bij de overheid draag je ook nog eens echt iets bij aan de maatschappij. De afdeling voelde als een warm bad. Ik had het zo naar mijn zin dat ik, nu ik mijn studie heb afgerond, terug ben bij de provincie als trainee." 

Ilias BouakilIlias Bouakil

"Voor mijn opleiding Juridisch administratief dienstverlener loop ik stage bij de afdeling Subsidies en Inkoop. Heel leerzaam. Ik adviseer en informeer aanvragers over subsidieregelingen en verwijs hen door als dat nodig is. De provincie is een superorganisatie die veel mogelijkheden biedt aan stagiairs. Het is de eerste stageplek waar ik echt het gevoel heb dat ik een steentje bijdraag en waar ik mijn stem kan en mag laten horen. Als stagiair vind je bij de provincie de beste stageplek die je maar kunt wensen." 

Fleur Haak 

Fleur Haak"De provincie biedt je de kans om stage te lopen met een leuke en uitdagende opdracht. Ze geeft aandacht op maat en is goed betrokken bij jouw proces tijdens de stageperiode. Iedere collega is geïnteresseerd en neemt de tijd om je te helpen. Zelf kreeg ik de opdracht om te helpen bij de overgang naar een ander informatiesysteem voor Facility Management. Hierdoor heb ik een heel goede indruk gekregen van het vakgebied."

Michelle Nicolaas

Michelle Nicolaas"Bij de provincie Noord-Holland heb ik een heel leuke en leerzame tijd gehad op de afdeling Secretariaat en Beleidsondersteuning. Hier heb ik mij goed kunnen ontwikkelen tot een volwaardig directiesecretaresse. Door de sfeer en de gezellige collega’s voelde ik me heel erg op mijn plek. Als stagiaire krijg je verantwoordelijkheid en ben je echt onderdeel van het team. Dit is niet iets wat vanzelfsprekend is bij een bedrijf. Ik zou iedereen aanbevelen om stage te komen lopen bij de provincie Noord-Holland."

Uitgelicht

Meer weten?

Pascall-Beekman

Meer weten over stage lopen bij de provincie? Neem contact op met Pascalle Beekman.