Stage lopen

Stage lopen of afstuderen in een politieke organisatie als de provincie Noord-Holland? Dat kan.

Of het nu gaat om mobiliteit, natuur of cultuur, de provincie speelt in op ontwikkelingen in de samenleving. Als stagiair(e) kun je daar aan bijdragen. Regelmatig zoeken wij mbo-, hbo-, of wo-stagiair(e)s in allerlei vakgebieden. 

Hoe is het om stage te lopen bij de provincie Noord-Holland?
 

Renée Snoek

Renée Snoek"Ik heb stage gelopen bij de afdeling Communicatie tijdens mijn master Applied Social Psychology. Het was fijn dat ik direct echt als collega werd gezien. De opdracht die ik kreeg paste goed bij mijn studie en er was veel ruimte om zelf mee te denken over de vorm ervan. Hierdoor had ik zelf een bijdrage aan hoe mijn stage eruit zou zien. En met een stage bij de overheid draag je ook nog eens echt iets bij aan de maatschappij. De afdeling voelde als een warm bad. Ik had het zo naar mijn zin dat ik, nu ik mijn studie heb afgerond, terug ben bij de provincie als trainee." 

Ilias BouakilIlias Bouakil

"Voor mijn opleiding Juridisch administratief dienstverlener loop ik stage bij de afdeling Subsidies en Inkoop. Heel leerzaam. Ik adviseer en informeer aanvragers over subsidieregelingen en verwijs hen door als dat nodig is. De provincie is een superorganisatie die veel mogelijkheden biedt aan stagiairs. Het is de eerste stageplek waar ik echt het gevoel heb dat ik een steentje bijdraag en waar ik mijn stem kan en mag laten horen. Als stagiair vind je bij de provincie de beste stageplek die je maar kunt wensen." 

Fleur Haak 

Fleur Haak"De provincie biedt je de kans om stage te lopen met een leuke en uitdagende opdracht. Ze geeft aandacht op maat en is goed betrokken bij jouw proces tijdens de stageperiode. Iedere collega is geïnteresseerd en neemt de tijd om je te helpen. Zelf kreeg ik de opdracht om te helpen bij de overgang naar een ander informatiesysteem voor Facility Management. Hierdoor heb ik een heel goede indruk gekregen van het vakgebied."

Justin Horsman

Justin Horsman"Vanuit mijn studie Creative Marketing & Sales heb ik een mooie afstudeeropdracht gekregen over de employer branding van de provincie. Het mooie aan deze organisatie vind ik de openheid van collega’s en de bereidwilligheid om mij te helpen. Vanaf moment 1 voelde ik mij onderdeel van het team. Ook is er een hoge mate aan professionaliteit: mensen weten wat ze doen en zijn erg bereid om die kennis over te dragen. Dus zoek je een leuke, gestructureerde organisatie met veel kennis waar je veel kunt leren? Dan is de provincie zeker een aanrader!"

Waar kun je stage lopen?

Hieronder staan enkele voorbeelden van stageopdrachten. Deze zijn bedoeld ter informatie en inspiratie en geen concrete stageplekken.

Statengriffie 

Dit is een stageplek voor mbo-niveau 4 administratief/juridische dienstverlening.

Als stagiair werk je mee bij de administratieve en financiële afhandeling van alle faciliteiten voor PS-, commissie- en werkgroepvergaderingen. Je zorgt voor het agendabeheer en regelt vergaderfaciliteiten. Ook ben je betrokken bij de publicatie van vergaderstukken, het verwerken van ingekomen en uitgaande post, verwerken en publiceren van schriftelijke vragen, het bijhouden en publiceren van de jaarkalender, CRM-beheer voor geheime verzendingen per post, het beheren van de website en Statensites, het opstellen en verzenden van nieuwsmails en het verwerken van moties. 

Juridische zaken 

Dit is een stageplek voor een hbo/vwo rechten (privaatrecht).

Vind je het leuk om in een politiek-bestuurlijke omgeving te werken in een team van ongeveer 40 juristen? Als stagiair word je ingezet voor de sector Juridische Zaken en de sector Subsidies & Inkoop. De stageopdracht is het inventariseren van alle typen inkoopcontracten die de provincie Noord-Holland aangaat met derden. Dit doe je samen met de aanbestedingsjurist en contractadviseurs van Inkoop. Ook ontwikkel je daar formats voor. Daarnaast maak je kennis met zaken waar een jurist bij een overheidsinstantie mee te maken krijgt. Je woont bijvoorbeeld hoorzittingen bij de bezwaarschriftencommissie of een gerechtelijke instantie bij, maar ook vergaderingen van Provinciale Staten en overleggen met andere disciplines. Na jouw stage heb je een behoorlijk goed beeld van de juridische werkzaamheden van de provincie.