Werk aan de digitalisering van Noord-Holland

Wij zoeken IT-professionals. Of het nou gaat om digitale dienstverlening aan inwoners, een nieuw systeem voor het verwerken van subsidieaanvragen of het opzetten van een dataplatform; CID zorgt ervoor dat het werkt. Lees hier meer en bekijk de vacatures.

Bekijk onze ICT-vacatures

Voor onze sector Concern Informatievoorziening en Datatechnologie (CID) zijn wij op zoek naar nieuwe collega’s. CID werkt in het hart van de organisatie. Wij helpen onze collega’s de doelstellingen van de provincie te behalen. Of het nou gaat om digitale dienstverlening aan inwoners, een nieuw systeem voor het verwerken van subsidieaanvragen, een nieuwe website voor de provincie of het opzetten van een dataplatform; CID zorgt ervoor dat het werkt. 

De ambities van de provincie zijn groot: we bereiden de transitie naar een nieuwe ICT-leverancier voor, moderniseren de diensten en begeleiden het transformatieproject, de inrichting van Azure Cloud en de vernieuwing van bedrijfsvoeringssystemen. Daarnaast werken we aan een vernieuwde Data- en Digitaliseringsstrategie van de provincie Noord-Holland. Daarin kijken we bijvoorbeeld naar hoe we AI slim en veilig kunnen inzetten. We werken aan de datakwaliteit, een algoritmeregister, data-integraties en buigen ons over de inzet van BI. 

Genoeg te doen dus. En daarom kunnen we wel wat hulp gebruiken. Sectormanager Jeroen van Els legt in onderstaande video uit waarom:

Werken bij CID op YouTube

Over de sector CID

Bij de sector CID werken 60 collega’s: een mooie mix van jong en oud. We zijn een betrouwbare partner voor onze collega’s binnen de provincie en een duidelijke opdrachtgever voor onze ICT-leveranciers. Die leveranciers zien we als professionele partners en daarom werken we aan onze regierol. Allemaal ontwikkelingen waarin jij een belangrijke rol kunt spelen. 

We willen graag dat iedereen met plezier bij CID werkt en trots is op wat we neerzetten. Collega’s zijn geïnteresseerd in elkaar en in elkaars werk. We zoeken elkaar op en discussiëren om verder te komen. Maar we komen ook afspraken na, respecteren besluiten en zijn actiegericht. Elke week hebben we een digitaal oploopje, zodat iedereen op de hoogte is van wat er speelt. Verder werk je uiteraard nauw samen met collega’s in allerlei projecten. Als we op kantoor werken, wandelen en lunchen collega’s vaak samen. En tijdens onze jaarlijkse sectordag zijn we altijd actief in de weer. 

Ontmoet je nieuwe collega’s

Wil je weten hoe het is om bij CID te werken? Je nieuwe collega’s vertellen het je graag:

Saskia de Jager

saskia de jager"Na jaren voor commerciële bedrijven gewerkt te hebben, maakte ik 1,5 jaar geleden de overstap naar de provincie. Daar ging ik aan de slag als domeinarchitect. Ik heb bewust gekozen voor de publieke sector. Ik wil ook in mijn werk namelijk actief bijdragen aan een betere samenleving en niet alleen winstgedreven werken. 

Ik kwam terecht in een groep zeer enthousiaste en gedreven collega’s. Ik moest in het begin alleen wel wennen aan de manier waarop het besluitvormingsproces gaat. Bij de provincie wordt een te nemen besluit van alle kanten belicht. Vervolgens wordt daar nog eens extra over nagedacht, en pas daarna een keuze gemaakt.
 
Iedere domeinarchitect heeft een eigen aandachtsgebied. Ik focus mij vooral op infragerelateerde zaken. Mijn werk is erg veelzijdig, geen dag is hetzelfde. Momenteel is er een groot vernieuwingsprogramma voor ICT, met daaronder verschillende projecten. Ik ben betrokken bij het moderniseren van de werkplek, telefonie en het netwerk. Ook werk in aan diverse aanbestedingen. Er is een nieuwe organisatiestructuur, waarin we met behulp van Agile productgerichter werken. En ik werk samen met collega’s aan productvisie, roadmaps, doelarchitecturen en optimalisatie in techniek en proces.

Naast de Architectuur Board is er ook een vakgroep architectuur. Hierin werken we samen aan opdrachten, delen we kennis en reviewen we PSA’s met als gemeenschappelijk doel om de oplossingen naar een hoger niveau te tillen en de architectuurfunctie verder te ontwikkelen.
 
De provincie is volop in beweging, onder meer door de overgang naar een meer Agile-manier van werken en de kanteling naar een regieorganisatie. Dit alles zorgt voor een nieuw elan. Ik verheug me er enorm op om samen met de productteams een moderne en toekomstgerichte IT-organisatie neer te zetten!"

Joost Miljoen

Joost Miljoen''Sinds 2019 ben ik werkzaam voor CID, eerst als solution architect en tegenwoordig als product owner van het Dataplatform. Dit platform is onderdeel van een breder datalandschap en faciliteert kortgezegd het toegankelijk maken van ruwe data en getransformeerde dataproducten. Op deze manier dragen we bij aan het streven om als organisatie steeds meer datagedreven te gaan werken. 

Het wisselen van rol in deze 5 jaar laat direct zien welke kansen een baan bij de provincie biedt. Spreek je ambities uit en er wordt actief met je meegedacht om die ambities intern waar te maken. Tegelijkertijd laat het zien in welke transitie we momenteel zitten: van het klassieke projectmatig werken naar kortcyclische bewegingen en het werken met een backlog en sprints. 

In de afgelopen periode zijn er een aantal product teams opgezet, waarvan het mijne er een is. We beginnen de dag tegenwoordig met een stand-up, waarin we bespreken voor welke uitdagingen we vandaag staan en welke hulp we van andere teamleden nodig hebben. Dit doen we vaak één of twee dagen op kantoor, de andere dagen digitaal. Door de stand-up efficiënt en to-the-point aan te pakken hebben we vaak nog een paar minuten over om ook onze persoonlijke successen en ervaringen buiten de provincie te delen. Het maakt het team hecht. 

De teams zijn multidisciplinair en sterk prestatiegericht. Hoewel het werken voor een overheidsorganisatie anders is dan voor een commerciële partij, merk ik dat de introductie van het kortcyclisch werken voor een grote verandering zorgt. Plotseling is het mogelijk om in korte tijd vooruitgang te boeken met het team.'' 

Zosia Sokolowska

Zosia Sokolowska''In 2009 kwam ik werken bij provincie Noord-Holland. Na vele jaren bij grote commerciële en internationale organisaties, was het best spannend om in de overheidwereld te stappen. Het eerste wat me is opgevallen, was dat je hier alle ruimte krijgt om je werk je op eigen manier in te richten. De organisatie van CID is heel open voor nieuwe ideeën en je kan meedoen aan vele interessante projecten. Natuurlijk moest ik wennen aan het gecompliceerde besluitproces. Er moeten vaak vele standpunten en perspectieven gewogen worden, want ons werk heeft effect op veel mensen.

In de bijna 15 jaar dat ik hier werk, heb ik gezien dat bij de provincie geen dag hetzelfde is. We worden continu uitgedaagd door de nieuwe technische mogelijkheden (denk bijvoorbeeld aan cloud of AI) en wetgeving/regels waar wij als overheid aan moeten voldoen. Tegelijkertijd er zijn geen ivoren torens en iedereen, ongeacht de functie of niveau, is bereikbaar. Er zijn ook vele mogelijkheden om te horen (en mee praten) over projecten waar andere directies en sectoren zich mee bezig houden. Binnen CID hebben we ook een uitdagend programma voor de komende jaren: aanbestedingen van nieuwe diensten en management van de nieuwe IT. Ik verwacht dat dit een interessante tijd wordt.''

Frank Weijers

Frank Weijers''Sinds 2 jaar ben ik met veel plezier aan het bouwen aan de architectuurfunctie van de provincie. Onze missie? Organisatieveranderingen effectief en transparant sturen, in lijn met onze doelen en kernwaarden. In de praktijk betekent dit hands-on werken aan actuele thema’s van de provincie waarbij wij als architecten onze organisatie vooruit helpen met beheersbare en wendbare oplossingen. Enkele onderwerpen waar we mee bezig zijn is het innoveren in Azure cloud en werkplek, het vernieuwen van financiele- en HR-systemen en we onderzoeken de mogelijkheden van AI en Digital Twins.

Gezamenlijk tillen we het architectuurproces naar een hoger niveau en creëren we Enterprise architectuurproducten: van principes raamwerken tot een uitgebreide architectuur repository. Als architect bij de provincie draag je bij aan directe provinciale vraagstukken én aan de verdere ontwikkeling van onze architectuurfunctie. Dit omvat agile veranderingsprocessen, het ontwikkelen van doelarchitecturen, het strategisch modelleren van veranderingen en het ontwikkelen van modelleerpatronen voor diensten, processen, applicaties en infrastructuur.''

Word jij onze nieuwe collega?

Benieuwd hoe het is om bij CID te werken? We hebben op dit moment een aantal vacatures open staan. Kijk dus snel of jouw nieuwe baan er tussen staat! Sluit je profiel niet helemaal aan bij een van de vacatures? Neem dan vooral contact op met Jeroen van Els via 06 - 526 720 28. Je kunt Jeroen ook bellen of appen als je vragen hebt over een van de vacatures. Of bel met Ka-Yen Chan, plv. sectormanager CID via 06 - 463 229 42.  Je kunt ook gewoon eerst eens vrijblijvend kennismaken. De koffie staat klaar!

Heb je vragen over de procedure? Dan kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023 – 514 56 06.