Werk aan de financiën van Noord-Holland

De provincie werkt met gemeenschapsgeld: inkomsten uit belastingen en rijksbijdragen. Bijna € 665 miljoen: dat is het bedrag dat de provincie Noord-Holland jaarlijks investeert in ambities als een goede bereikbaarheid per auto, fiets en openbaar vervoer, een gezonde leefomgeving en duurzaamheid. Ons huishoudboekje is complex. Daarom zorgt de sector Financiën ervoor dat de provincie Noord-Holland financieel in control blijft. Lijkt jou dat ook interessant en wil je op die manier bijdragen aan maatschappelijke opgaven? Dan ben je bij ons aan het goede adres!

Vanuit veel verschillende disciplines werken we binnen de sector Financiën aan mooie producten en een goede financiële huishouding. Dit doen we door te adviseren over financiële kwesties en door financiële kaders te bewaken. Ons doel is duidelijk; alle budgethouders in de organisatie ondersteunen. Om onze ambities waar te maken zoeken we meerdere financiële professionals.

In onderstaande video leggen we iets meer uit over onze sector.

Still video Financien

Sector in ontwikkeling

Onze sector Financiën is in ontwikkeling. We zetten sterk in op het realiseren van uniforme werkwijzen en het bundelen van onze krachten en expertises. Dat levert interessante verbeterprojecten op, waarin ieders mening volop telt. Zo werken we samen stap voor stap aan de identiteit van ons team, een gemêleerde club professionals, van twintigers tot zestigers. We groeien hard en in die dynamiek proberen we graag nieuwe dingen om ons werk net even iets anders te doen. Allemaal zaken waarin jij binnen onze sector van waarde kunt zijn. 

We zijn niet alleen met cijfers bezig. We vinden het ook leuk om elkaar informeel te ontmoeten. Elke 2 weken hebben we een gezellig koffiehalfuur. We ontmoeten elkaar, live of digitaal, tijdens de FIN&Friends borrels. En tijdens ons jaarlijkse sectoruitje praten we natuurlijk ook over hele andere zaken dan financiën. 

Meer weten over werken bij sector Financiën? 

Komende periode volgt nog een aantal vacatures bij de sector Financiën. Houd onze vacatures goed in de gaten of maak een e-mail alert aan zodat je meteen op de hoogte bent.

Kop koffie en een goed gesprek

Zit er nu niets voor jou tussen? Je bent ook van harte welkom voor een kop koffie en een goed gesprek met Mirjam Luimstra, manager sector Financiën. 

Ontmoet je nieuwe collega’s

Je nieuwe collega’s vertellen je graag hoe het is om bij de sector Financiën te werken: 

Raymond de Kock 

Raymond de Kock“Voordat ik bij de provincie Noord-Holland ging werken heb ik diverse accountancy, accounting en controlfuncties gehad zowel op organisatie- als project-/programmaniveau. Vele financieel administratieve facetten waren mij dus niet onbekend. Bij de sector Financiën van de provincie komen deze facetten regelmatig samen. Dat maakt mijn werkzaamheden veelzijdig en uitdagend. 

De komende tijd gaan we binnen de sector aan de slag met het analyseren van de bestaande financieel administratieve (werk)processen. Ons doel is om deze verder te verbeteren en versimpelen. Een andere taak is het verder onder de aandacht brengen van het financieel bewustzijn en eigenaarschap bij de collega’s binnen de organisatie. Mooie en interessante klussen. Daarbij is het prettig om in een moderne kantooromgeving midden in het centrum van Haarlem te werken met allemaal vakbekwame en gezellige collega’s.”

Sita Weerink

Sita Weerink"In de anderhalf jaar dat ik bij de provincie Noord-Holland werk, kan ik alleen maar zeggen dat de provincie een fijne werkgever is. Vlak voordat de coronapandemie uitbrak en iedereen 100% moest thuiswerken, ging ik aan de slag bij de sector Financiën. Mijn inwerkperiode speelde zich dus voornamelijk online af. Gelukkig hielpen mijn collega's mij hartstikke goed en voelde ik mij al snel thuis bij de sector. 

We werken nu met z'n allen aan de verbetering en optimalisering van de financiële processen. Daar zijn veel mogelijkheden voor. Ik zie dat er genoeg uitdaging is om de sector Financiën naar een hoger niveau te brengen. Ik houd van dat soort processen. Op dit moment werk ik als financieel adviseur bij het team Financieel advies. Binnenkort maak ik de overstap naar het team Informatievoorziening waar ik mij ga bezighouden met de managementrapportages."