Herbestemming kaphout Anna’s Hoeve

(16 november 2020)

In de korte film ‘Alle hout is timmerhout’ laat de provincie Noord-Holland zien hoe zij een deel van het kaphout uit Anna’s Hoeve teruggeeft aan de samenleving.

Bij de kap, die eind vorig jaar van start ging, werden 1.000 boomstammen apart gelegd voor maatschappelijke initiatieven.

Een jaar geleden startte BAM in opdracht van de projectorganisatie HOV in ‘t Gooi met het kappen van bomen aan de rand van Anna’s Hoeve om plaats te maken voor een fly-over, een natuurbrug en een busbaan in Hilversum. Het gekapte bos wordt gecompenseerd met nieuwe bomen of gelijkwaardige natuur, bij voorkeur in het projectgebied zelf. 

Van de 1.000 boomstammen die apart zijn gelegd voor maatschappelijke initiatieven, zijn er nu 500 afgeleverd. Zo gingen er bijvoorbeeld 140 stammen naar het recreatiegebied Geestmerambacht in Noord-Scharwoude, 100 stuks naar de Pluktuin van Geesje in Oudkarspel en 152 exemplaren zijn afgeleverd bij De Groene Afslag in Laren waar het hout wordt verwerkt tot schuren, houten kratjes, speeltoestellen en tapasplankjes. Nog eens 500 exemplaren liggen te drogen en worden eind volgend jaar afgeleverd bij een aantal praktijkscholen in de regio. 

Video ‘Alle hout is timmerhout’
Bekijk de video 'Alle hout is timmerhout'