Expertmeeting RIVM-onderzoek naar herkomst stoffen in lucht IJmondregio

Donderdag 17 februari 2022 hebben het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), Tata Steel, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (ODNZKG), Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT), het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) en provincie Noord-Holland een eerste expertmeeting gehad over het laatste RIVM-gezondheidsonderzoek, naar de herkomst stoffen in de lucht in de IJmond regio.

In de expertmeeting is een groot aantal technische vragen gesteld en beantwoord. Daarnaast is een start gemaakt met een analyse, die nodig is om meer inzicht te verkrijgen in het door het RIVM geconstateerde verschil tussen de gemeten concentraties in het luchtmeetnet en de berekende concentraties op basis van de Milieujaarverslagen (e-MJV’s) van Tata Steel. 

Na deze eerste expertmeeting kan nog geen conclusie worden getrokken over de verklaring van het verschil tussen de gemeten concentraties en de berekende concentraties op basis van de gegevens in de e-MJV. Om hierin meer inzicht te verkrijgen is nadere analyse noodzakelijk. 

Zie ook