Tata Steel

Tata Steel is belangrijk voor de IJmond. Ruim honderd jaar staalindustrie heeft voor economische groei gezorgd, in de regio en in de rest van Nederland. De industrie is onderdeel van de regionale identiteit. Tegelijkertijd zorgt de aanwezigheid van de industrie voor overlast en hinder. Hoewel de luchtkwaliteit in de IJmond de afgelopen jaren sterk is verbeterd, veroorzaakt Tata Steel overlast en maken inwoners zich zorgen over hun gezondheid. De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeenten in de IJmond (Beverwijk, Velsen en Heemskerk) aan een balans tussen het economische belang van de maakindustrie en het belang van een gezonde en veilige leefomgeving in de IJmond.

Toelichting RIVM-onderzoek

Toelichting RIVM-onderzoek

Op 14 april gaven de provincie, gemeenten, het RIVM en het Nivel een toelichting op het RIVM-briefrapport ‘Tussentijdse resultaten gezondheidsonderzoek IJmond’. Hier vindt u de opname van de bijeenkomst en het antwoord op de vragen die tijdens de bijeenkomst zijn gesteld.

Meer informatie

Actueel

Contact

  • Voor vragen over Tata Steel/Harsco Metals kunt u contact opnemen met de Omgevingsdienst NZKG (telefonisch of via het contactformulier)
  • Overlast of klachten over Tata Steel/Harsco Metals kunt u indienen via het klachtenformulier van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied.

Overige vragen?

Neem voor overige vragen contact op met de provincie Noord-Holland via programma.tatasteel@noord-holland.nl.

 

Uitgelicht