Tata Steel

Tata Steel is belangrijk voor de IJmond. Ruim honderd jaar staalindustrie heeft voor economische groei gezorgd, in de regio en in de rest van Nederland. De industrie is onderdeel van de regionale identiteit. Tegelijkertijd zorgt de aanwezigheid van de industrie voor overlast en hinder. Hoewel de luchtkwaliteit in de IJmond de afgelopen jaren sterk is verbeterd, veroorzaakt Tata Steel overlast en maken inwoners zich zorgen over hun gezondheid. De provincie Noord-Holland werkt samen met de gemeenten in de IJmond (Beverwijk, Velsen en Heemskerk) aan een balans tussen het economische belang van de maakindustrie en het belang van een gezonde en veilige leefomgeving in de IJmond.

Webinar Depositieonderzoek IJmond 2020 terugkijken

Webinar Depositieonderzoek IJmond 2020 terugkijken

De provincie en de gemeenten Velsen, Beverwijk en Heemskerk hielden op 2 september een webinar voor inwoners en andere geïnteresseerden over het Depositieonderzoek IJmond 2020. Het RIVM lichtte hier de resultaten toe. Het webinar is nu terug te kijken.

Meer informatie

Actueel

Overlast melden en contact

  • Ervaart u overlast van geur, stof of geluid door Tata Steel? Meld dit dan bij de OD NZKG via hun meldpunt.
  • Overlast door de processen van Tata Steel kan gemeld worden bij Tata Steel via een online meldformulier.
  • Tata Steel heeft op de Zwaanstraat 20 in Wijk aan Zee een informatieloket: Tata Steel in de Buurt. Bezoekers kunnen in het loket terecht met vragen en klachten. Kijk op de website van Tata Steel voor de openingstijden van het loket.
  • Heeft u een vraag over Tata Steel/Harsco Metals? Neem dan contact op met de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG) via het contactformulier
  • De OD NZKG organiseert spreekuren voor bewoners rond Tata Steel. Via de website van de OD NZKG kunt u zich inschrijven.
  • Neem voor overige vragen contact op met de provincie Noord-Holland via programma.tatasteel@noord-holland.nl.

Uitgelicht