Nieuws

 • Live: volg de Provinciale Statenverkiezingen

  (20 maart 2023) 17 maart 11.15 uur: We sluiten de liveblog.
 • “Ik moet de stemhulp nog een keer wat serieuzer invullen”

  (10 maart 2023) Een team van de provincie Noord-Holland ging afgelopen weken met inwoners in gesprek over de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.
 • Onderscheiding voor Amber Laan: Ribbius Peletierpenning

  (08 maart 2023) Amber Laan (26) is door de vakjury gekozen als winnaar van de Ribbius Peletierpenning 2023 vanwege haar inzet om de dialoog te zoeken en bruggen te slaan.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 6 maart 2023

  (07 maart 2023) Provinciale Staten stemden in met het verhogen van het bedrag voor strategische grondaankopen met € 20 miljoen en met onderdelen van het initiatiefvoorstel ‘Een kleine stap voor de provincie, een wereld van verschil voor de dieren’.
 • Meer bekendheid Provinciale Statenverkiezingen

  (24 februari 2023) De bekendheid van de Provinciale Statenverkiezingen is de afgelopen weken gestegen, zo blijkt uit onderzoek van marktonderzoeksbureau Ipsos.
 • “Kunnen wij nog iets doen om de opkomst te verhogen?”

  (17 februari 2023) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk ontving donderdag 16 februari een groep stembureauvrijwilligers met een verstandelijke beperking.
 • Provinciale Staten doneren ruim € 150.000 aan Giro555

  (15 februari 2023) Een grote meerderheid van de fracties in Provinciale Staten heeft besloten € 157.921,- te storten op Giro555 voor humanitaire noodhulp aan de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 6 februari 2023

  (07 februari 2023) Provinciale Staten stemden in met de bevindingen en conclusies van de Randstedelijke Rekenkamer over het Fietsbeleid.
 • Peletierpenning-winnaressen: “Het gaat te langzaam”

  (03 februari 2023) Op 8 maart is de 5e - en vooralsnog laatste - Ribbius Peletierpenning uitreiking. 3 van de 4 vorige winnaressen blikken terug.
 • € 75.000 voor warme kamers in Noord-Holland

  (01 februari 2023) De provincie Noord-Holland stelt € 75.000 beschikbaar om 100 warme kamers in Noord-Holland te ondersteunen.
 • Podcast over vrouwen in de politiek: “Vertrouw op jezelf”

  (01 februari 2023) In de tweede podcastaflevering van 'Topvrouwen in de Noord-Hollandse politiek' vertellen Anja Schouten, burgemeester van Alkmaar, en Lieke Sievers, burgemeester van Edam-Volendam, over het belang van vertrouwen hebben in jezelf.
 • Eerste aflevering What’s Next over de provincie en verkiezingen

  (30 januari 2023) In What's Next onderzoeken de jonge makers wat er speelt onder leeftijdsgenoten in Noord-Holland in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.
 • “Bent ú de dijkgraaf?” - Gastcolumn Joyce Sylvester

  (30 januari 2023) 8 maart krijgt een Noord-Hollandse vrouw weer de Ribbius Peletierpenning vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de politiek.
 • Podcast over vrouwen in de politiek: “Gewoon doen”

  (27 januari 2023) In de eerste podcastaflevering van 'Topvrouwen in de Noord-Hollandse politiek' vertellen voormalig staatssecretaris Mona Keijzer en voormalig Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet over politiek en vrouw zijn. De ambitieuze Noord-Hollandse Laura Bas interviewt hen in aanloop naar de uitreiking van de Ribbius Peletierpenning 2023.
 • Voldoende vrouwen op de kieslijst: hoe doe je dat?

  (23 januari 2023) Op 8 maart 2023 is de vijfde uitreiking van de Ribbius Peletierpenning, vernoemd naar de allereerste vrouwelijke gedeputeerde in Noord-Holland.
 • Woningbouw, natuur en energietransitie: Inwoners aan het woord in de Statenzaal

  (20 januari 2023) In de Statenzaal zaten dit keer geen Statenleden, maar inwoners uit heel Noord-Holland. Op woensdagmiddag 18 januari konden zij vragen stellen en de onderwerpen die bij hen leven, delen met de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk.
 • What’s Next over aankomende verkiezingen

  (16 januari 2023) Op 15 maart zijn er weer Provinciale Statenverkiezingen. Samen met AT5 en NH-media maakt de provincie What’s Next mogelijk, een tv- en social mediaprogramma voor en door jongeren over: wat is relevant voor jongeren en wat kan de provincie daarbij betekenen?
 • "De politieke genderkloof: gapend gat of verleden tijd?" - Gastcolumn Liza Mügge

  (16 januari 2023) 8 maart krijgt een Noord-Hollandse vrouw weer de Ribbius Peletierpenning vanwege haar verdiensten voor de positie van vrouwen in de politiek.
 • Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding

  (09 januari 2023) Provinciale Staten van Noord-Holland zoeken een vrouw die een onderscheiding verdient omdat zij een politiek rolmodel is voor andere vrouwen.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 19 december 2022

  (20 december 2022) Provinciale Staten besloten dat het bezwaar van de Stichting Windalarm tegen het afwijzen van hun referendumverzoek niet gegrond is. Ook stemden zij in met de Nota Zeehavens.
 • Wat houdt u bezig? Ga in gesprek met de commissaris van de Koning

  (19 december 2022) De commissaris van de Koning, Arthur van Dijk, hoort graag wat er leeft onder Noord-Hollanders. Hij nodigt daarom 55 Noord-Hollandse inwoners uit om woensdag 18 januari met hem in gesprek te gaan.
 • Provincie ondersteunt wildopvang De Bonte Piet

  (01 december 2022) Wildopvang de Bonte Piet heeft de afgelopen maanden extra opvang verleend. De provincie heeft daarom besloten dat de locatie in aanmerking komt voor eenmalige financiële steun.
 • De toekomst wil meepraten

  (24 november 2022) Hoe zorgen we voor duurzame energie? Hoe gaan we om met stikstof? En hoe betrekken we jongeren bij de politiek? Deze actuele onderwerpen bespraken 30 jongeren gisteren met Statenleden van de provincie Noord-Holland tijdens het Provinciaal Jeugddebat.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 21 november 2022

  (22 november 2022) Provinciale Staten stemden in met het Programma Natuurnetwerk 2023 en het Natuurbeheerplan 2023 en wijzigden per amendement de Regionale Veenweide Strategie 1.0 in de Regionale Veenweide Verkenning en namen deze ter kennisgeving aan.
 • Jongeren gaan in gesprek over provincie thema’s

  (21 november 2022) Jongeren tussen de 12 en 18 jaar gaan op 23 november het gesprek aan met Statenleden over actuele provinciale vraagstukken. De Statenleden verplaatsen zich in de leefwereld van jongeren en luisteren naar hun ideeën.
 • Statenlid in beeld: Klaas-Jeroen Terwal (VVD)

  (21 november 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Klaas-Jeroen Terwal van de VVD.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland van 14 november 2022

  (15 november 2022) Provinciale Staten namen de begroting voor 2023 aan en stemden in met het meerjarenprogramma voor de infrastructuur van Noord-Holland.
 • Statenlid in Beeld: Heidi Bouhlel (SP)

  (14 november 2022) Heidi Bouhlel werd in juli volksvertegenwoordiger voor Provinciale Staten van Noord-Holland. Maak kennis met dit nieuwe Statenlid van de Socialistische Partij (SP).
 • Statenvragen 2018 in digitaal depot Noord-Hollands Archief

  (08 november 2022) Het Noord-Hollands Archief heeft nu ook de Statenvragen uit het jaar 2018 opgeslagen in het e-depot.
 • Provincie Noord-Holland: ‘Tweede Kamer stem in met nieuwe Transgenderwet’

  (26 oktober 2022) In een brief aan de Tweede Kamer roepen het college van Gedeputeerde Staten de Tweede Kamer op in te stemmen met de nieuwe Transgenderwet.
 • Advies aan Provinciale Staten over bezwaar Windalarm

  (24 oktober 2022) De Hoor- en Adviescommissie (HAC) heeft een advies gegeven over het bezwaar van de Stichting Windalarm tegen het afwijzen van referendumverzoeken over de Omgevingsverordeningen door Provinciale Staten.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 10 oktober 2022

  (11 oktober 2022) Provinciale Staten stemden in met een initiatiefvoorstel over “het stimuleren van een economie die van waarde is voor de samenleving” van de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren.
 • Inwoners Noord-Holland meer betrokken bij plannen provincie

  (20 september 2022) Meepraten over een project in jouw omgeving en invloed uitoefenen op het provinciaal beleid? Bij de provincie Noord-Holland krijgt participatie van inwoners de komende jaren een nog belangrijkere rol.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland 19 september 2022

  (20 september 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland stelden maandag 19 september uitgangspunten voor burgerparticipatie vast.
 • Hoorzitting afwijzen referendumverzoeken St. Windalarm op 22 september

  (20 september 2022) De Hoor- en Adviescommissie buigt zich 22 september over het bezwaar van de Stichting Windalarm tegen het afwijzen van referendumverzoeken over de Omgevingsverordeningen door Provinciale Staten, om daar advies over te gaan geven.
 • Nieuwe podcast over verzetsheld Willem Arondéus

  (07 september 2022) Wie was Willem Arondéus en hoe is de Willem Arondéuslezing ontstaan? Beluister het antwoord op deze en andere vragen in de nieuwe podcast over deze verzetsstrijder en kunstenaar.
 • Statenlid in beeld: Ruchama Bwefar (GroenLinks)

  (05 september 2022) Ruchama Bwefar werd op 20 juni volksvertegenwoordiger voor Provinciale Staten van Noord-Holland. Maak kennis met dit nieuwe Statenlid van Groen Links.
 • Geef je op voor de lezing ‘Het koloniale verleden van Paviljoen Welgelegen’

  (01 september 2022) Kunsthistoricus Maya Mutlu geeft vrijdag 9 september een lezing over de geschiedenis van Paviljoen Welgelegen en haar koloniaal verleden.
 • Statenlid in beeld: Siman Abdi (PvdA)

  (29 augustus 2022) Siman Abdi werd eind mei volksvertegenwoordiger voor Provinciale Staten van Noord-Holland. Maak kennis met dit nieuwe Statenlid van de Partij van de Arbeid.
 • Statenlid in Beeld: Wil van Soest (50PLUS/PVDO)

  (28 juli 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week stellen we de vragen aan Wil van Soest van 50PLUS/PVDO.
 • Statenlid in beeld: Süleyman Koyuncu (DENK)

  (18 juli 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Süleyman Koyuncu van DENK.
 • Willem Arondéuslezing 2022 door Jacobine Geel

  (14 juli 2022) Voorzitter van het ‘College voor de Rechten van de Mens’, theologe en programmamaker Jacobine Geel spreekt op 21 september de Willem Arondéuslezing uit in De Grote kerk in Haarlem. Iedereen is welkom bij de lezing.
 • Besluiten Provinciale Staten van Noord-Holland van 4 en 11 juli 2022

  (12 juli 2022) Provinciale Staten stelden de uitgangspunten voor het beleid voor 2023 vast en stemden in met de jaarstukken over 2021. Ook namen zij 5 moties aan over de stikstofaanpak.
 • Statenlid in beeld: Sijmen Mülder (D66)

  (11 juli 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Sijmen Mülder van D66.
 • Enquête over invloed uitoefenen op provinciebestuur

  (08 juli 2022) Provinciale Staten zijn benieuwd in hoeverre Noord-Hollanders bekend zijn met de mogelijkheden om invloed uit te oefenen op het provinciebestuur. Daarom vraagt de provincie inwoners om een korte enquête in te vullen.
 • Statenlid in beeld: Michel Klein (ChristenUnie)

  (05 juli 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Michel Klein van de ChristenUnie.
 • Provinciale Statenvergadering op 4 en 11 juli weer fysiek

  (30 juni 2022) Provinciale Staten vergaderen op maandag 4 juli weer fysiek samen in de Statenzaal. Zij vervolgen deze vergadering op maandag 11 juli. Stemmen over alle voorstellen, moties en amendementen doen zij op 11 juli.
 • Jongerenprogramma What’s Next zoekt nieuwe camjo-/redactiestagiair

  (29 juni 2022) Altijd al in de media willen werken? Dan is dit je kans! AT5 is op zoek naar jong talent uit de provincie Noord-Holland.
 • Rosan Kocken (GroenLinks) benoemd tot gedeputeerde provincie Noord-Holland

  (20 juni 2022) Op 20 juni 2022 hebben Provinciale Staten van Noord-Holland Rosan Kocken (GroenLinks) tijdens een extra vergadering benoemd tot gedeputeerde.
 • Marie-Anne van Reijen krijgt Ribbius Peletierpenning 2022

  (17 juni 2022) Marie-Anne van Reijen is door de vakjury uit 36 inzendingen gekozen als de winnares van de Ribbius Peletierpenning 2022 voor haar initiatief ‘Meer vrouwen in de Politiek’.
 • Extra vergadering Provinciale Staten van Noord-Holland op 20 juni

  (13 juni 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland besluiten tijdens een extra vergadering op 20 juni over de benoeming van Rosan Kocken als nieuwe gedeputeerde.
 • GroenLinks draagt Rosan Kocken voor als nieuwe gedeputeerde

  (25 mei 2022) Vanochtend is bekend geworden dat Zita Pels zal worden voorgedragen als wethouder in Amsterdam, en daarom vertrekt als gedeputeerde van Noord-Holland.
 • Gedeputeerde Zita Pels wordt wethouder in Amsterdam

  (25 mei 2022) Zita Pels stopt als gedeputeerde bij de provincie Noord-Holland. Ze wordt wethouder bij de gemeente Amsterdam.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 23 mei 2022

  (24 mei 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland stelden de Omgevingsverordening 2022 en de aanpassing van de Omgevingsverordening 2020 vast en besloten negatief over referendumverzoeken van Stichting Windalarm hierover.
 • Gendergelijkheid in de politiek gaat iedereen aan

  (10 mei 2022) Hoe kunnen mannen een bondgenoot zijn van politieke vouwen? Met een handreiking biedt Liza Mügge daarvoor 10 concrete tips.
 • Wie wordt er burgemeester?

  (03 mei 2022) Op dit moment zijn er geen zwarte vrouwelijke burgemeesters in ons land. Joyce Sylvester breekt een lans voor meer diversiteit in kandidaatstellingscommissies en in het openbaar bestuur.
 • Heb oog voor de kwaliteiten van vrouwen om je heen

  (26 april 2022) Wie ontvangt op 17 juni de vierde Ribbius Peletier-penning? Juryvoorzitter Sybilla Dekker pleit in haar column voor een verlenging van de uitreiking van deze onderscheiding. Want politieke rolmodellen in de schijnwerpers zetten is belangrijk voor jonge vrouwen. Zelf werd zij onder meer geïnspireerd door een Amerikaans icoon: de in maart overleden Madeleine Albright.
 • Wie zijn jouw rolmodellen?

  (19 april 2022) Jacqueline Prins - kersvers jurylid voor de Ribbius Peletierpenning - vertelt over haar rolmodellen en roept jonge vrouwen op om hun eigen rolmodellen te zoeken.
 • Geslaagde extra editie Op weg naar het Lagerhuis

  (11 april 2022) ‘Schiphol moet kleiner worden’, ‘Jongeren moeten op hun 16e kunnen stemmen’ en ‘Landen die breken met het Europees recht moeten de Europese Unie uit’.
 • Gezocht: nieuwkomers die knuffelproof zijn

  (11 april 2022) Zodra de zittende macht vrouwelijke nieuwkomers omarmt en overlaadt met complimentjes, nemen deze de taal en de logica van hun voorgangers vaak over. Elske Doets vindt dat een ongewenst effect en roept nieuwkomers op ‘knuffelproof’ te zijn.
 • Vergaderstukken PS tijdelijk anders te bereiken

  (08 april 2022) De vergaderstukken van Provinciale Staten zijn door een technisch probleem tijdelijk op een andere manier te bereiken dan normaal.
 • Besluiten Provinciale Staten Noord-Holland 4 april 2022

  (05 april 2022) Provinciale Staten (PS) stemden in met de Agenda Slimme en Schone Logistiek. Ook namen zij de motie ‘afstand doen van schadelijke biobrandstoffen’ aan.
 • Provincie zoekt vrouw voor onderscheiding

  (04 april 2022) Provinciale Staten van Noord-Holland zoeken een vrouw die een onderscheiding verdient, voor haar bijdrage aan de positie van vrouwen in de Noord-Hollandse politiek of omdat zij als politiek rolmodel een inspirerend voorbeeld is voor anderen.
 • Statenlid in beeld: Fabian Zoon (Partij voor de Dieren)

  (04 april 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding voor vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze week aan Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (22 maart 2022) Voor de volksvertegenwoordigers van Noord-Holland komen de Provinciale Statenverkiezingen van maart 2023 in zicht. Aanleiding genoeg voor nieuwe vragen aan de Statenleden over hun ervaringen, resultaten en ambities. Deze keer aan Gert-Jan Leerink van de Partij van de Arbeid.
 • Statenlid in beeld: Fabian Zoon (PvdD)

  (29 juni 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Fabian Zoon van de Partij voor de Dieren.
 • Statenlid in beeld: Annette de Vries (PvdA)

  (12 mei 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Annette de Vries van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Miriam van Meerten (VVD)

  (21 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Miriam van Meerten van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Klaas-Jeroen Terwal (VVD)

  (15 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Klaas-Jeroen Terwal van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Amélie Strens (D66)

  (06 april 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Amélie Strens van D66.
 • Statenlid in beeld: Willemien Koning-Hoeve (CDA)

  (30 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Willemien Koning-Hoeve van het CDA.
 • Statenlid in beeld: Michel Klein (ChristenUnie)

  (03 maart 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Michel Klein van de ChristenUnie.
 • Statenlid in beeld: Gert-Jan Leerink (PvdA)

  (03 februari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gert-Jan Leerink van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Gerard Kohler (JA21)

  (07 april 2021) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Gerard Kohler van JA21, voorheen Forum voor Democratie.
 • Statenlid in Beeld: Christa Kuiper (CDA)

  (06 januari 2020) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Christa Kuiper van het CDA.
 • Statenlid in Beeld: Emre Kanik (D66)

  (27 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Emre Kanik van D66.
 • Statenlid in Beeld: Aukelien Jellema (PvdA)

  (06 november 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Aukelien Jellema van de PvdA.
 • Statenlid in beeld: Hanneke Kaamer van Hoegee (VVD)

  (31 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Hanneke Kaamer van Hoegee van de VVD.
 • Statenlid in beeld: Jaap Hollebeek (PvdD)

  (16 oktober 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jaap Hollebeek van de Partij voor de Dieren.
 • Statenlid in beeld: Joost van Gilse (VVD)

  (25 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Joost van Gilse van de VVD zich voor.
 • Statenlid in beeld: Anouk Gielen (GroenLinks)

  (18 september 2019) Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Anouk Gielen van GroenLinks. Zij is 20 jaar oud en het jongste Statenlid van Nederland.
 • Statenlid in beeld: Jesper Gringhuis (GroenLinks)

  (11 september 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Jesper Gringhuis van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Wiegert Dulfer (GroenLinks)

  (29 augustus 2019) Een groot aantal nieuwe volksvertegenwoordigers is na de Statenverkiezingen van 20 maart 2019 geïnstalleerd als Statenlid bij de provincie Noord-Holland. Wil je weten wie dit zijn? Volg de rubriek ‘Statenlid in beeld’. Deze week stelt Wiegert Dulfer van de fractie van GroenLinks zich voor.
 • Statenlid in beeld: Johan Dessing (Forum voor Democratie)

  (13 augustus 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Johan Dessing, fractievoorzitter van Forum voor Democratie.
 • Statenlid in beeld: Ralf Dekker (Forum voor Democratie)

  (28 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er twee nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Ralf Dekker, een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Jorrit Carton (PvdA)

  (19 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Jorrit Carton (27), een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Rien Cardol (GroenLinks)

  (04 juni 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een Statenlid zich voor. Deze week is dat Rien Cardol, een nieuw Statenlid.
 • Statenlid in beeld: Remine Alberts (SP)

  (18 april 2019) Na de verkiezingen is de samenstelling van Provinciale Staten veranderd. Niet alleen zijn er 2 nieuwe partijen bijgekomen, ook zijn 37 van de 55 Statenleden nieuw. Daarom stelt elke week een ander Statenlid zich voor. Deze week is dat Remine Alberts van de SP.

Uitgelicht