Statenlid in beeld: Dennis Heijnen (CDA)

(08 oktober 2019)

Wie zijn de nieuwe volksvertegenwoordigers die na de verkiezingen aan de slag zijn gegaan in Provinciale Staten? Wekelijks stelt een Statenlid zich voor. Deze week is dat Dennis Heijnen van het CDA.

Statenlid van Noord-Holland Dennis Heijnen van het CDA

Waarom ben je Statenlid geworden? 

Door de roerige tijden rond Pim Fortuyn raakte ik op jonge leeftijd al geïnteresseerd in politiek. Ik realiseerde me dat je met schreeuwen niets oplost, wel met oprechte interesse in de ander. Het CDA is de partij die openstaat voor iedereen die normen en waarden hoog in het vaandel heeft staan en zich  realiseert dat niemand het alleen kan in de wereld. Realistische politiek, gedreven door de inhoud. Dat bewoog mij om mij aan te sluiten bij deze partij. Als voorzitter van de Noord-Hollandse jongerenafdeling van het CDA had ik regelmatig contact met Statenleden en zag ik dat de provincie gaat over zeer belangrijke onderwerpen zoals wonen en werk, basisvoorwaarden voor een goed leven. Sinds 2016 ben ik Statenlid en sinds de zomer van 2018 ben ik fractievoorzitter van het CDA in Noord-Holland.

Hoe bevalt het werk als Statenlid?

Ik maak op relatief jonge leeftijd - 31 jaar -  een tweede periode mee, nu als fractievoorzitter. Het werk is heel erg leuk. Van het contact met inwoners tot het agenderen van discussies: Ik krijg er ontzettend veel energie van. Trots ben ik erop dat de begrotingen van de provincie nu transparanter en duidelijker leesbaar zijn en dat we de woningbouw in de provincie actief op de agenda houden. Waar mag je wel en waar mag je niet bouwen?

Wat wil je de komende 4 jaar bereiken? 

Noord-Holland staat voor grote uitdagingen. De woningbouwopgave In Noord-Holland is groot. Ik wil bereiken dat we de woningmarkt in Noord-Holland toegankelijk en betaalbaar maken voor iedereen. Een andere grote uitdaging is klimaatverandering. Ik voel een grote verantwoordelijkheid klimaatverandering tegen te gaan, maar wel met realistische maatregelen.

Wat is jouw mooiste plek in Noord-Holland?

Ik kom uit het mooiste dorp van Noord-Holland, Huizen. En ik woon nu in Amsterdam, de mooiste stad van Noord-Holland. In Huizen ben ik opgegroeid en daar heb ik nog veel vrienden en familie wonen, dus het blijft voor mij een speciale plek.

Over Dennis Heijnen

Naast zijn werk als Statenlid werkt Dennis als teamcoördinator financieel en economisch beleid bij het Verbond van Verzekeraars. Hij houdt zich daar vooral bezig met het duurzaam beleggingsbeleid van verzekeraars. In zijn vrije tijd tennist Dennis (‘dat mag wel wat vaker’, aldus Dennis) en maakt hij graag reizen, dichtbij of verder weg. Hij ontdekt graag nieuwe landen en culturen. Verder spreekt hij graag af met vrienden.

Uitgelicht