Nieuws

 • Ter inzage en publicatie kandidaatstelling verkiezing Provinciale Staten

  (31 januari 2023) Na de zitting van het centraal stembureau op dinsdag 31 januari 2023 liggen de kandidatenlijsten voor de verkiezingen van Provinciale Staten van Noord-Holland vanaf woensdag 1 februari ter inzage bij de gemeente Haarlem, tot de kandidatenlijsten definitief zijn.
 • Eerste aflevering What’s Next over de provincie en verkiezingen

  (30 januari 2023) In What's Next onderzoeken de jonge makers wat er speelt onder leeftijdsgenoten in Noord-Holland in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen.
 • Zittingen centraal stembureau voor PS-verkiezingen

  (25 januari 2023) Bij de verkiezingen voor Provinciale Staten (PS) heeft elke provincie een centraal stembureau. Dit stembureau zorgt onder meer voor de registratie van namen van politieke partijen en neemt de kandidatenlijsten en bijbehorende stukken in ontvangst.
 • Woningbouw, natuur en energietransitie: Inwoners aan het woord in de Statenzaal

  (20 januari 2023) In de Statenzaal zaten dit keer geen Statenleden, maar inwoners uit heel Noord-Holland. Op woensdagmiddag 18 januari konden zij vragen stellen en de onderwerpen die bij hen leven, delen met de commissaris van de Koning van Noord-Holland, Arthur van Dijk.
 • What’s Next over aankomende verkiezingen

  (16 januari 2023) Op 15 maart zijn er weer Provinciale Statenverkiezingen. Samen met AT5 en NH-media maakt de provincie What’s Next mogelijk, een tv- en social mediaprogramma voor en door jongeren over: wat is relevant voor jongeren en wat kan de provincie daarbij betekenen?

Uitgelicht