Nieuws

 • Ontwikkeling stationsgebied gestart met graffitikunstwerk

  (16 januari 2020) Graffiti markeert ontwikkeling stationsgebied Heerhugowaard Met het onthullen van het graffitikunstwerk ‘Heerhugowaard hogerop’ is donderdag 16 januari de ontwikkeling van het stationsgebied Heerhugowaard gestart.
 • Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg

  (03 december 2019) Pilot Buitenpoort Santpoort Noord biedt kansen voor vervolg Afbeelding De provincie Noord-Holland, gemeente Velsen en NS hebben samen met partners, bedrijven en bewoners het concept Buitenpoorten getest in de periode april tot november 2019. Uit de pilot blijkt dat Buitenpoorten inspireert!
 • OV-toekomstbeeld 2040 aangeboden aan minister

  (25 november 2019) Noord-Zuidlijn Vervoersregio Amsterdam De bereikbaarheid in de regio Noord-Holland en Flevoland staat onder druk. Onderzoeken laten zien dat de groei van het aantal reizigers en de geplande realisatie van een groot aantal nieuwe woningen tot knelpunten in de verkeersstromen leiden als er niet wordt gewerkt aan een beter openbaar vervoer.
 • Rijk en regio steken € 539 miljoen in betere bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn

  (25 november 2019) Rijk en regio steken € 539 miljoen in betere bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn Rijk en regio zijn het eens geworden over de financiële dekking voor een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam – Hoorn te verbeteren. In totaal wordt er € 539 miljoen uitgetrokken voor extra rijstroken op de A7 en A8 en maatregelen voor het lokale wegennet, de fiets en het openbaar vervoer.
 • Verkenning nieuwe busroutes, busstation en tram in Haarlem

  (07 november 2019) Haarlem stationsgebied De provincie Noord-Holland en de gemeente Haarlem willen onderzoeken of er een nieuw busstation aan de Europaweg/Schipholweg in Schalkwijk kan komen. Ook worden de mogelijkheden van een tram of lightrail en een herinrichting van de N200 onderzocht.
 • Provincie en gemeente Haarlem werken aan toekomstvisie stationsgebied

  (05 september 2019) Provincie en gemeente Haarlem werken aan toekomstvisie stationsgebied De provincie Noord-Holland en gemeente Haarlem werken aan een toekomstvisie voor het stationsgebied Haarlem. Met deze visie blijft dit een goed functionerend knooppunt voor het openbaar vervoer. En een fijne plek met een aantrekkelijke entree naar onze binnenstad.
 • Verkenningstraject Schipholcorridor afgerond

  (10 juli 2019) Verkenningstraject Schipholcorridor afgerond De verkenningsfase Schipholcorridor is afgerond. Samen met veel partijen is de afgelopen jaren gewerkt aan het onderzoeken van de verschillende opgaven op de treincorridor Leiden-Schiphol-Weesp-Lelystad. Dit als onderdeel van de MRA actie 1.8 OV knooppunten.
 • Makkelijk inzicht in mogelijkheden OV-knooppunten

  (27 mei 2019) Makkelijk inzicht in mogelijkheden OV-knooppunten De provincie Noord-Holland geeft gemeenten met het Kennisportaal OV-Knooppunten inzicht in de mogelijkheden voor ontwikkelingen rond OV-Knooppunten.
 • Steeds meer woningen rondom stations in Noord-Holland

  (25 april 2019) Steeds meer woningen rondom stations in Noord-Holland Gemeenten bouwen steeds meer nieuwbouwwoningen rondom de OV-knooppunten. Dit geldt zowel binnen 1200 meter als voor de 10 minuten fietsafstand. Dat blijkt uit de tussentijdse monitor waarmee de provincie Noord-Holland de voortgang van ontwikkelingen rond OV-knooppunten meet.
 • Aanpak verbetering knelpunt spoorwegovergang Guisweg stap dichterbij

  (10 april 2019) Aanpak verbetering knelpunt spoorwegovergang Guisweg stap dichterbij Door een intensieve samenwerking tussen Rijk en regio is een oplossing voor het verkeersknelpunt bij de spoorwegovergang met de Guisweg een stap dichterbij.
 • Eerste Buitenpoort geopend op station Santpoort Noord

  (05 april 2019) Eerste Buitenpoort geopend op station Santpoort Noord Vanuit de trein direct het Nationaal Park Zuid-Kennemerland in en genieten van de natuur. Dat kan in Santpoort Noord. Op het station is vrijdag 5 april de eerste Buitenpoort van Nederland geopend.

Uitgelicht