Nieuws

 • Afronding werkzaamheden Wilhelminasluis

  (23 november 2020) Vrijdag 20 november zijn de werkzaamheden afgerond aan de vernieuwing van de Wilhelminasluis. Aannemer Heijmans haalde 19 november een deel van de bouwhekken al weg.
 • Tijdelijk straatwerk bij Beatrixbrug Zaandam

  (16 november 2020) De provincie Noord-Holland brengt tijdelijk straatwerk aan bij de Beatrixbrug grenzend aan de Westkade, een deel van de Westkade en het bastion nabij de Burcht. Dit is nodig vanwege vertraging in de levering van de definitieve stenen.
 • Wilhelminasluis weer beperkt toegankelijk voor pleziervaart

  (09 november 2020) De Wilhelminasluis in Zaandam is sinds zaterdag 7 november weer beperkt toegankelijk voor pleziervaart van maandag tot en met zaterdag tussen 13.00 en 15.00 uur.
 • Vrijwilligers Historische Groote Sluis in Zaandam in zonnetje gezet

  (19 oktober 2020) De afgelopen 2 jaar is intensief gewerkt aan de renovatie van de Wilhelminasluis in Zaandam. De impact op de omgeving was groot.
 • Wilhelminasluis gestremd voor pleziervaart tot eind 2020

  (10 september 2020) De Wilhelminasluis is momenteel gestremd voor de pleziervaart. Dit heeft te maken met de veiligheid van het schutten van pleziervaartuigen en de huidige werkzaamheden in de kolk van de Wilhelminasluis.
 • Veel inzendingen voor tijdscapsule Wilhelminasluis

  (03 juli 2020) Ruim 50 kinderen hebben gehoor gegeven aan de oproep van de provincie Noord-Holland om de tijdscapsule in de wand van de Wilhelminasluis te vullen met boodschappen voor de Zaankanters van de toekomst.
 • Start proefdraaien bediening Wilhelminasluis

  (01 juli 2020) De gemeente Zaanstad heeft besloten om vanaf 1 juli 06.00 uur te gaan proefdraaien met de bediening (schutten) van de Wilhelminasluis voor de beroepsvaart.
 • Veiligheidsmaatregelen voor openstelling Beatrixbrug

  (30 juni 2020) Gemeente Zaanstad gaat eerst nog een aantal veiligheidsmaatregelen uitvoeren voordat de Beatrixbrug opengesteld wordt voor alle verkeersdeelnemers.
 • Beatrixbrug Zaandam open voor bussen Connexxion

  (23 juni 2020) De nieuwe Beatrixbrug wordt woensdagochtend 24 juni vanaf 5.00 uur opengesteld voor het busverkeer van Connexxion. Verkeersregelaars openen de hekken op de Beatrixbrug alleen voor de bussen. De brug gaat nog niet open voor voetgangers, fietsers en gemotoriseerd verkeer.
 • Beatrixbrug in centrum van Zaandam gaat eind juni open

  (19 juni 2020) De renovatie van de Beatrixbrug is de afgelopen 5 maanden in volle gang geweest. Naar verwachting gaat de brug nog voor het eind van deze maand weer open.
 • Stuur een bericht naar de toekomst!

  (02 juni 2020) Ruim 100 jaar geleden werd er tijdens de bouw van de Wilhelminasluis een zogenaamde tijdscapsule in de wand van de Wilhelminasluis gemetseld. Deze loden koker is helaas nog niet teruggevonden, maar er gaat straks wel een nieuwe capsule de sluis in.
 • Wilhelminabrug Zaandam gaat weer open

  (12 mei 2020) Na een periode van ongeveer 8 maanden gaan op donderdag 21 mei om 7.00 uur in de ochtend de slagbomen van de Wilhelminabrug in Zaandam weer open.
 • Beatrixbrug krijgt nieuwe brugklep

  (16 april 2020) Dinsdag 7 april werd het beweegbare brugdeel van de Wilhelminabrug ingevaren. Vrijdag 17 april is het de beurt aan het Val van de Beatrixbrug. Ook dit brugdeel is 180 ton zwaar en 16 meter breed bij 15 meter lang. Als alles volgens planning verloopt start het invaren van het Val om 8.30 uur en wordt hij op dezelfde manier op zijn plek gelegd als zijn broertje.
 • Nieuwe beweegbare brugkleppen Wilhelminasluis aangekomen

  (03 april 2020) De nieuwe beweegbare brugdelen van de Wilhelminabrug en de Beatrixbrug, ook wel Vallen genaamd, zijn donderdag 2 april per schip aangevoerd in Zaandam.
 • Intensiteit werkzaamheden Wilhelminasluis neemt toe

  (23 maart 2020) In opdracht van de provincie Noord-Holland voert Heijmans de vernieuwing van de Wilhelminasluis uit. Op dit moment zijn beide centrumbruggen buiten gebruik en ligt er een tijdelijke langzaam verkeer verbinding in de Voorzaan.
 • Vernieuwing Wilhelminasluis Zaandam zorgt voor stremming scheepvaart

  (18 februari 2020) De provincie Noord-Holland vernieuwt de Wilhelminasluis in Zaandam omdat deze niet meer voldoet aan de afmetingen van de scheepvaart en in een slechte bouwkundige- en technische staat verkeert.
 • Afsluiting Beatrixbrug Zaandam

  (07 december 2019) De Beatrixbrug in Zaandam gaat vanaf zaterdag 11 januari 2020 dicht. De naastgelegen Wilhelminabrug is al dicht. Door het sluiten van beide bruggen is de Wilhelminasluis (waar beide bruggen onderdeel van uitmaken) afgesloten voor het wegverkeer.

Uitgelicht