Nieuws

 • Tijdelijke brug bij Lassiestraat zorgt voor oversteek tijdens werkzaamheden aan Zaanbrug

  (07 april 2021) In de zomer van 2022 start de provincie in nauwe samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland met de vervanging van de huidige Zaanbrug.
 • Eind maart duidelijkheid over locatie tijdelijke autobrug

  (02 maart 2021) De Stuurgroep Zaanbrug verwacht ongeveer eind maart 2021 de locatie voor een tijdelijke autobrug in de omgeving van de huidige Zaanbrug bekend te maken.
 • Zorgvuldigheid bij locatiebepaling tijdelijke Zaanbrug

  (22 december 2020) De provincie werkt in samenwerking met de gemeenten Zaanstad en Wormerland aan de vervanging van de Zaanbrug. Voordat de oude Zaanbrug wordt verwijderd, komt er een tijdelijke brug. Het bepalen van de locatie van deze brug kost tijd en vraagt om zorgvuldige afweging. De provincie verwacht begin 2021 de locatie bekend te maken.
 • Vernieuwing Zaanbrug officieel gegund

  (02 november 2020) Op vrijdag 30 oktober heeft de provincie Noord-Holland haar handtekening gezet onder de bouwovereenkomst met Reimert Bouw en Infrastructuur b.v..
 • Vernieuwing Zaanbrug in zicht

  (04 september 2020) De provincie Noord-Holland en de gemeenten Zaanstad en Wormerland hebben het voornemen om aannemer Reimert Bouw en Infrastructuur B.V. uit Almere opdracht te geven de Zaanbrug te vervangen. De 60 jaar oude brug die Wormer met Wormerveer verbindt, is aan vernieuwing toe.

Uitgelicht