“Als trainee word je uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen”

Renée Snoek was trainee bij de provincie Noord-Holland tussen 2019 en 2021 en is nu community manager bij de provincie.

 Portret Renee Snoek

“Ik vond het superfijn dat je in het traineeprogramma op verschillende plekken in de organisatie ervaring opdoet. Ik heb zelfs de kans gehad om via een detachering een van mijn opdrachten buiten de organisatie te doen. Ik heb dus heel breed kunnen kijken en goed kunnen ontdekken wat bij mij past.

Naast de waardevolle ervaring die je opdoet op de werkvloer, krijg je trainingen gericht op vaardigheden, kennis en persoonlijke ontwikkeling. Je wordt uitgedaagd om uit je comfortzone te stappen. De trainingen zijn vooral ook heel erg leuk. Zo hebben we bijvoorbeeld in een wei een leiderschapstraining gehad, waarin we werkten met een schaapskudde.

Je trekt in het programma samen op met een groep, waarin iedereen aan het begin van zijn of haar carrière staat. Je maakt samen een leerproces door en kunt hierin veel van elkaar leren. Doordat je allemaal verspreid in de organisatie aan het werk bent, krijg je heel veel mee over wat er in verschillende beleidsvelden speelt. 

Ik raad dit programma aan iedereen aan, zeker als je maatschappelijk relevant werk wilt doen, maar nog niet helemaal weet wat precies je ding is.”
 

Uitgelicht