Nieuws Amsterdam

 • Provincie stuurt herindelingsadviezen naar minister

  (01 juli 2020) De provincie Noord-Holland heeft de herindelingsadviezen voor Beemster-Purmerend, Weesp-Amsterdam en Dijk en Waard naar de minister van Binnenlandse Zaken gestuurd.
 • Hart onder de riem voor monumentale tuin

  (27 juni 2020) Op de warmste dag van de week ging commissaris van de Koning Arthur van Dijk op werkbezoek in ARTIS.
 • Digitale inloopdagen omleidingsroute Amsteldijk-Noord

  (26 juni 2020) De provincie Noord-Holland houdt van 29 juni tot en met 17 juli digitale inloopdagen over de geplande omleidingsroute voor het project ‘Vervanging Brug Ouderkerk’.
 • Digitale starthandeling project HOVASZ

  (26 juni 2020) Op vrijdag 26 juni gaven de bestuurders van de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer, Uithoorn, Vervoerregio Amsterdam en provincie Noord-Holland het startsein voor de werkzaamheden van het project HOVASZ. Dit staat voor Hoogwaardig Openbaar Vervoer Aalsmeer Schiphol Zuid. Vanwege de coronamaatregelen gebeurde dit digitaal met een video.
 • Enthousiaste vrijwilligers maken Noord-Holland groener

  (22 juni 2020) Met een subsidiebijdrage van de provincie op zak gaan dit jaar 36 vrijwilligersprojecten van start om Noord-Holland nog groener te maken. Wie zijn deze vrijwilligers, wat gaan ze doen en hoe gaan ze in deze coronatijd te werk? Deel 1 in de serie: Els de Vos, vrijwilliger bij Natuur je beste buur.
 • Werkzaamheden Zwarteweg Aalsmeer zaterdag 4 juli tot en met 27 juli 2020 vanwege bouw HOVASZ

  (18 juni 2020) De uitvoering van project HOVASZ gaat op zaterdag 4 juli van start met werkzaamheden op het kruispunt Zwarteweg-Burgemeester Kasteleinweg.
 • Amsterdam Bereikbaar tijdens zomer vol werkzaamheden

  (16 juni 2020) De provincie Noord-Holland werkt nauw samen met 4 andere grote infrapartners en vervoerders in de regio Amsterdam om Amsterdam bereikbaar te houden.
 • Innovatief laadplein voor elektrische trucks en bestelbussen

  (25 mei 2020) Bij logistiek dienstverlener Deudekom in Duivendrecht komt een laadplein voor elektrische vrachtwagens en bestelbussen.
 • Provincie steunt herindeling Amsterdam en Weesp

  (20 mei 2020) Amsterdam en Weesp willen hun gemeenten samenvoegen per maart 2022. De provincie Noord-Holland is positief over het herindelingsadvies.
 • Arthur van Dijk: Samenwerken om uit crisis te komen

  (15 mei 2020) Commissaris van de Koning Arthur van Dijk bracht donderdag een werkbezoek aan Schiphol. “Ik wil partijen graag bij elkaar brengen”, zei hij op de grotendeels lege luchthaven.
 • eNose helpt met opsporen oorzaak geuroverlast

  (12 mei 2020) Sinds 2015 werken de provincie Noord-Holland en Port of Amsterdam aan een netwerk van elektronische neuzen, zogenoemde eNoses.
 • Werkzaamheden brug Ouderkerk op 7 en 8 mei

  (04 mei 2020) De tijdelijke verkeersregelinstallatie (stoplichten) op de kruising Amstelslag in de N522/Oranjebaan wordt op donderdag 7 en vrijdag 8 mei tussen 9.00 en 16.00 uur weggehaald. Ook plaatst de aannemer de knipperbollen terug.
 • Erfgoed van de maand - Stelling van Amsterdam en Nieuwe Hollandse Waterlinie

  (20 april 2020) De Stelling van Amsterdam en de Nieuwe Hollandse Waterlinie speelden een bijzondere rol voor de Nederlandse vrijheid. 75 jaar na de bevrijding zijn onderdelen van deze linies nog volop te zien en te beleven in het landschap.
 • Geld van Innovatiefonds NH voor automatische keuken

  (08 april 2020) Eatch BV, een startup gevestigd in Amsterdam, heeft een converteerbare lening van € 300.000 ontvangen van het Innovatiefonds Noord-Holland.
 • Natuurvergunning voor biomassacentrale Diemen

  (08 april 2020) Energiebedrijf Vattenfall krijgt een natuurvergunning om in Diemen 2 aardgascentrales en een hulpwarmtecentrale deels te laten vervangen door een biomassacentrale.
 • Frans Hals Museum in combinatie met Amsterdam Museum uitgekozen na Challenge

  (22 januari 2020) De provincie Noord-Holland draagt het Frans Hals Museum in combinatie met het Amsterdam Museum voor om een jaarlijkse subsidie van €250.000 te ontvangen van het ministerie van OCW.
 • Cees Loggen bezoekt circulair nieuwbouwproject

  (10 januari 2020) De provincie wil meer klimaatneutrale en circulaire nieuwbouw in Noord-Holland. Om inzicht te krijgen in de mogelijkheden bezocht gedeputeerde Cees Loggen Top-Up, een volledig circulair en duurzaam nieuwbouwproject in Amsterdam.
 • Provincie investeert in regiodeal ZaanIJ

  (16 december 2019) De provincie Noord-Holland investeert 2,75 miljoen euro in de zogenoemde ‘Regiodeal ZaanIJ’.
 • Provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020

  (11 december 2019) De provincie Noord-Holland sponsort SAIL Amsterdam 2020. De provincie verbindt zich voor de vierde keer aan het grootste vrij toegankelijke evenement van Nederland.
 • Test mee: vermijd files met proactief navigatieadvies rondom Amsterdam

  (09 december 2019) Wegbeheerders en marktpartijen starten een proef om verkeer rondom Amsterdam beter door te laten rijden.
 • Rijk en regio steken € 539 miljoen in betere bereikbaarheid Amsterdam-Hoorn

  (25 november 2019) Rijk en regio zijn het eens geworden over de financiële dekking voor een breed pakket aan maatregelen om de bereikbaarheid in de regio Amsterdam – Hoorn te verbeteren. In totaal wordt er € 539 miljoen uitgetrokken voor extra rijstroken op de A7 en A8 en maatregelen voor het lokale wegennet, de fiets en het openbaar vervoer.
 • Bouwprojecten in Noord-Holland gaan door

  (12 november 2019) Noord-Holland heeft weer toestemming gegeven voor woningbouw, kantoorontwikkeling en industrie. Projecten in Bergen aan Zee en Amsterdam kunnen doorgaan, omdat ze geen extra stikstof uitstoten op Natura 2000 gebieden. Het gaat om 2 locaties in Amsterdam (Santoriniweg en Burgerweeshuispad) en een locatie aan de Elzenlaan in Bergen aan Zee.
 • Aanleg vrijliggende busbaan Schiphol stap dichterbij

  (31 oktober 2019) De provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer en Vervoerregio Amsterdam hebben op 31 oktober 2019 een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de aanleg van een vrijliggende busbaan over Schiphol-Rijk. De nieuwe busbaan loopt over de Fokkerweg van Schiphol Oost via de Oude Meer naar Schiphol-Rijk.
 • Statenleden bezoeken Amsterdam Wetlands

  (10 oktober 2019) Statenleden van de Commissie Natuur, Landbouw en Gezondheid brachten deze week een bezoek aan Amsterdam Wetlands. Terreinbeherende Organisaties (TBO) organiseerden dit werkbezoek om Statenleden te informeren over hun activiteiten. Ook vroegen zij aandacht voor het thema recreatie in natuur.
 • Luchtkwaliteit Noord-Holland ook in 2018 binnen de norm

  (09 oktober 2019) In de IJmond, het havengebied van Amsterdam (Westpoort) en de Haarlemmermeer is ook in 2018 op alle meetlocaties voldaan aan de Europese wettelijke grenswaarden voor luchtkwaliteit.
 • Provincie valt in de prijzen op WOW-dag 2019

  (19 september 2019) Het Integraal Ruimtelijk Programma Durgerdam (IRP Durgerdam) heeft op de landelijke WOW-dag 2019 de juryprijs ontvangen. De publieksprijs ging naar de zandige dijkversterking Prins Hendrikdijk Texel. De provincie Noord-Holland werkt bij beide projecten samen met andere partijen.
 • Innovatief Noord-Holland op de Uitmarkt

  (14 augustus 2019) In perspectief! Tijdens de Uitmarkt Amsterdam (op 24 en 25 augustus 2019) presenteert de provincie Noord-Holland de innovaties van de Gouden Eeuw samen met de innovaties van nu.
 • Kampeer op Pampus en verduurzaam het forteiland

  (12 juli 2019) Vanaf juli 2019 kun je kamperen op het onbewoonde eiland Pampus. Kampeerders steunen hiermee de restauratie en verduurzaming van Forteiland Pampus, onderdeel van het Unesco Werelderfgoed Stelling van Amsterdam.
 • Verkenningstraject Schipholcorridor afgerond

  (10 juli 2019) De verkenningsfase Schipholcorridor is afgerond. Samen met veel partijen is de afgelopen jaren gewerkt aan het onderzoeken van de verschillende opgaven op de treincorridor Leiden-Schiphol-Weesp-Lelystad. Dit als onderdeel van de MRA actie 1.8 OV knooppunten.
 • Provincie Noord-Holland in race voor Wow-prijs 2019

  (09 juli 2019) De top 3 voor de tweejaarlijkse WOW-prijs 2019 is bekend, dé prijs voor de beste samenwerking bij (vaar)weg- en waterbeherende overheden. Provincie Noord-Holland is bij alle drie de projecten betrokken als het gaat om samenwerking met andere partijen.

Uitgelicht