Nieuws Amsterdam

 • Viering 50 jaar UNESCO Werelderfgoed

  (16 november 2022) Het Werelderfgoedverdrag bestaat op 16 november 50 jaar. Dit jubileum wordt internationaal gevierd.
 • Stilliggend ontgassen nu mogelijk in Amsterdams Westelijk Havengebied

  (08 november 2022) In Westpoort Amsterdam is het voor tankschepen nu mogelijk om vrijkomende dampen aan wal te verwerken. Dit zorgt voor schonere lucht in de omgeving.
 • “Mensen beginnen nu echt te snappen dat schone energie nodig is”

  (04 november 2022) Hoe wordt Noord-Holland klimaatneutraal en circulair in 2050? Dat lukt alleen als we allemaal meedoen. En dat kan op vele manieren. 45 Noord-Hollandse Klimaatburgemeesters en 25 Klimaatsupporters zetten zich hiervoor in, zoals Pauline Westendorp. Lees haar interview ter inspiratie.
 • Een dromerige ode aan het donker

  (28 oktober 2022) In een aardedonker ARTIS was 27 oktober de aftrap van de Nacht van de Noord-Hollandse natuur. Op een avond vol verhalen werd de duisternis geëerd.
 • Provincie blijft investeren in toekomstbestendige Hollandse Waterlinies

  (12 oktober 2022) De provincie Noord-Holland blijft de komende jaren investeren in het behoud en beleefbaar maken van de Hollandse Waterlinies. Hiervoor is ruim 9 miljoen euro beschikbaar.
 • Week van de industriecultuur 2022

  (10 oktober 2022) Van 14 tot en met 21 oktober gaat de Week van de Industriecultuur van start! Diverse bedrijven openen hun deuren voor het geïnteresseerde publiek.
 • Provincie helpt Dam tot Dam te vergroenen

  (14 september 2022) De provincie Noord-Holland werkt samen met organisator Le Champion aan het verduurzamen van de Dam tot Dam evenementen.
 • Scholieren meten luchtkwaliteit op de fiets

  (09 september 2022) Scholieren van 6 middelbare scholen in de provincie Noord-Holland ontvangen speciale sensorkastjes waarmee ze de luchtkwaliteit gaan meten.
 • Op biologische ontdekkingstocht in de Brettenscheg

  (18 augustus 2022) Een groep burgerwetenschappers gaat samen met experts van 22 tot en met 26 augustus 'op expeditie' in het Geuzenbos, Houtrak en Dijkland.
 • “Mijn kwetsbaarheid is nu mijn kracht”

  (05 augustus 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In deze laatste aflevering: Maartje Oliemans (35) uit Amsterdam. “Ik wil kinderen leren om verder te kijken dan hun beperking.”
 • Provincies varen voor het eerst mee met botenparade Pride Amsterdam

  (04 augustus 2022) De provincies Noord-Holland, Gelderland en Limburg varen voor het eerst mee met een provincieboot tijdens de Canal Parade van Pride Amsterdam 2022.
 • “De veranderingen aan mijn lichaam zijn zó leuk”

  (29 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 3: Jay Muller (27) uit Amsterdam. “Ik was een bittere, ongelukkige vrouw, maar nu ben ik de gelukkigste man op aarde.”
 • Op zoek naar IT-talent tijdens Kwaku Summer Festival

  (25 juli 2022) Dit jaar is de provincie Noord-Holland voor het eerst sponsor van Kwaku Summer Festival. Samen met Techgrounds vraagt de provincie tijdens het festival aandacht voor een opleiding of baan in de IT.
 • “Mijn kinderen zijn in mijn hart geboren”

  (22 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTIQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 2: Ellen Weisscher (59) uit Castricum: “Nog altijd leer ik om mezelf te accepteren. Dat het goed en gewoon is zoals ik ben.”
 • “Aangifte doen maakte me strijdbaar”

  (15 juli 2022) Bij Pride Amsterdam varen 26 inwoners van Noord-Holland mee op de provincieboot. Door tijdens de botenparade (6 augustus) hun verhaal te delen willen ze bijdragen aan meer acceptatie van de LHBTQ+ gemeenschap. Deze serie portretteert 4 deelnemers. In aflevering 1: Bastiaan Geelen (28) uit Den Helder. “Aangifte doen was een overwinning op mezelf en maakte strijdbaarheid in me los.”
 • Elke dag SimCity in het Noordzeekanaalgebied

  (08 juli 2022) Energietransitie, woningbouw, circulaire economie en het uitbreiden van het stroomnet. Aan ambitieuze plannen geen gebrek in het Noordzeekanaalgebied (NZKG) tussen IJmuiden en Amsterdam. Maar is er wel voldoende ruimte voor al deze duurzame ambities? Deze vraag stond centraal tijdens een werkbezoek van Gedeputeerde Staten aan het havengebied.
 • Luchtkwaliteit in Noord-Holland wordt steeds beter

  (06 juli 2022) In de IJmond, het havengebied van Amsterdam (Westpoort) en de Haarlemmermeer is in 2021 op alle meetlocaties voldaan aan de Europese wettelijke normen voor luchtkwaliteit. Dit staat in de jaarlijkse datarapporten luchtkwaliteit 2021 die zijn opgesteld in opdracht van de provincie Noord-Holland.
 • Nieuwe brug over de ringvaart bij Nieuwe Meer

  (23 juni 2022) Met de HOV Westtangent verbetert de busverbinding tussen Amsterdam Sloterdijk en Schiphol Noord.
 • Kom zaterdag vuil opruimen langs en op het Noordhollandsch Kanaal

  (22 juni 2022) De zomer van 2022 is nu echt van start. Dat betekent voor velen: lekker naar buiten om te recreëren. Het liefst natuurlijk in een schone en veilige omgeving. En daar kun je dit weekend aan bijdragen. Zaterdag 25 juni kun je namelijk helpen met vuil inzamelen op en langs het Noordhollandsch Kanaal.
 • Cultuurlening voor Treehouse NDSM

  (21 juni 2022) Treehouse NDSM heeft onlangs gebruik gemaakt van de Noord-Hollandse cultuurlening om te investeren in de bouw van een nieuwe, grotere expositiehal.
 • Gedeputeerde Zita Pels wordt wethouder in Amsterdam

  (25 mei 2022) Zita Pels stopt als gedeputeerde bij de provincie Noord-Holland. Ze wordt wethouder bij de gemeente Amsterdam.
 • PDENH investeert in duurzame kleurfabriek voor textiel

  (25 april 2022) Dankzij een investering van het Participatiefonds Duurzame Economie Noord-Holland (PDENH), het Amsterdams Klimaat en Energiefonds (AKEF) en DOEN Participaties (DOEN) kan het bedrijf Circotex de meest duurzame fabriek voor het kleuren van textiel in Europa realiseren.
 • Meer eten uit de regio: 3 x 15.000 euro voor inspirerende projecten

  (20 april 2022) Om productie van voedsel in de regio te stimuleren, ontvingen 3 initiatiefnemers van gedeputeerde Ilse Zaal een cheque van 15.000 euro om hun project verder uit te voeren.
 • Fusie Weesp en afscheid van burgemeester Van Bochove

  (23 maart 2022) Een laatste en heel bijzondere raadsvergadering vandaag voor de gemeente Weesp. Vanaf 24 maart 2022, bestaat bestuurlijk Weesp zoals wij dat kennen niet meer.
 • College van GS bezoekt circulaire projecten Amsterdam

  (11 februari 2022) Het college van Gedeputeerde Staten was vrijdag 11 februari op werkbezoek bij 2 circulaire projecten in Amsterdam.
 • Provincie helpt gemeenten bij voorkomen wateroverlast en droogte

  (03 februari 2022) 8 gemeenten krijgen samen € 900.000 van de provincie Noord-Holland om hen te helpen wateroverlast en andere gevolgen van de klimaatverandering te voorkomen.
 • Snelbussysteem mogelijke oplossing voor toenemende vervoersdrukte

  (19 januari 2022) Het openbaar vervoersnetwerk tussen Haarlem, Schiphol en Amsterdam moet worden versterkt en uitgebreid. Verschillende mogelijkheden zijn onderzocht en een snelbussysteem in combinatie met een extra verbinding lijkt de beste oplossing voor de verwachte vervoersdrukte in de periode tot 2040.
 • Volgende stap ontwikkeling Westeinderscheg

  (17 december 2021) Het verbinden van natuur, water, cultureel erfgoed en recreatie in de Westeinderscheg gaat een nieuwe fase in.
 • Vaker groen voor fietsers om veilig te reizen

  (09 december 2021) Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is opnieuw het advies om zo min mogelijk te reizen en drukke plekken te vermijden. Ook in het verkeer.
 • Tesselschade Arbeid Adelt ontvangt predicaat Koninklijk

  (08 december 2021) De Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging Tesselschade Arbeid Adelt mag zich voortaan Koninklijk noemen.
 • Cultuurmonitor MRA nu online

  (06 december 2021) De Metropoolregio Amsterdam (MRA) biedt een schat aan culturele voorzieningen waarmee de regio jaarlijks inwoners en bezoekers uit binnen- en buitenland aantrekt.

Uitgelicht