Terugkijken webinar ‘Herkomst stoffen in de IJmondregio’

(21 januari 2022)

Op vrijdag 21 januari 2022 om 19.30 uur vond het webinar over het RIVM-rapport ‘Onderzoek naar de herkomst van neergedaald stof en stoffen in de lucht in de IJmondregio’ plaats.

Het webinar is hier terug te zien. 

Tijdens het webinar heeft het RIVM het rapport toegelicht en vragen beantwoord. De provincie en de 3 IJmondgemeenten (Beverwijk, Heemskerk en Velsen) hebben ook op de resultaten gereageerd. Antwoord op de vragen die tijdens het webinar via de chat zijn gesteld, maar niet aan de orde zijn gekomen tijdens het webinar, verschijnen zo snel mogelijk op de website van de provincie.

Het rapport is het derde deel van het gezondheidsonderzoek IJmond dat het RIVM uitvoert in opdracht van de provincie Noord-Holland en de IJmondgemeenten.

Dit rapport gaat over de vraag waar stoffen in de lucht en in stof op de grond (stofdepositie) vandaan komen. Er is daarbij gekeken naar PAK en een aantal metalen in stofdepositie en in fijnstof in de lucht.

Inloopmoment

Vragen over milieu, luchtkwaliteit en gezondheid?

Kom dinsdag 25 januari tussen 15.00-17.00 uur of vrijdag 28 januari tussen 11.00-13.00 uur naar het inloopmoment van GGD Kennemerland in het stadhuis van Beverwijk, Stationsplein 48.

Vooraf aanmelden is niet nodig.